УПАТСТВО ЗА КОРИСТЕЊЕ

Mpow M12

Вистински безжични слушалки
Mpow M12, BH463A

ПАКЕТА ЗА ПАКУВАЊЕ

ПАКЕТА ЗА ПАКУВАЊЕ

ДИЈАГРАМ

ДИЈАГРАМ

МОOWНОСТ ВКЛУЧЕНО

МОOWНОСТ ВКЛУЧЕНО
 1. Слушалките автоматски се вклучуваат (со светло светло LED трепка) и започнуваат спарување кога ќе ја отворите куќиштето за полнење.
 2. Во статусот на исклучување и кога слушалките не се во случајот за полнење, истовремено притиснете и задржете го MFB на обете слушалки за 2 секунди за да се вклучи (со трепкање на синото LED светло}

ПОВЕЕ

ПОВЕЕ
 1. Вратете ги слушалките во кутијата за полнење и затворете ја кутијата
  да ги исклучи.
 2. Ако слушалките не се во случајот за полнење, само притиснете и задржете го MFB од обете слушалки за 5 секунди за да ги исклучите. (Режимот 2 не може да се спроведува за време на свирење или повикување музика.)

ДВЕЕ

ДВЕЕ
 1. Отворете го случајот за полнење. тие автоматски ќе влезат во режим на спарување во кој наизменично се спушта LED сијалицата во сина и црвена боја, а потоа изберете „Mpow M1 2“.

Забелешка: Слушалката повторно ќе се поврзе со приоритетот на спарениот уред. Ако сакате да се спарите со вториот паметен телефон. исклучете го Bluetooth на спарениот паметен телефон.

МУЗИКА

МУЗИКА

ДОЈДОВЕН ПОВИК

ДОЈДОВЕН ПОВИК

 

МУЗИКА И ПРИРАЧНИ КАУ. & Сири

Јачина на звук нагоре / надолу
1101uma +, притиснете и задржете го копчето MFB на Десната слушалка за да ја зголемите јачината на звукот сè повеќе.
1101uma-: притиснете и задржете го копчето MFB ofle1tearbud за да свртите dCM'n
волуменот '- "> опаѓачки_

Следна / претходна песна
Следна песна: допрете двапати на MFB на десната слушалка
Претходна песна: допрете двапати на MFB од левата ушна тапаница

Играј / Пауза
Допрете го MFB на едниот и другиот пупка еднаш -

Anll'W'III '/ Закачи
Допрете двапати на MFBofeltherearbud.

Отфрли
Притиснете и задржете го ефругот на MFBof за 2 секунди.

Активирајте го Siri
Допрете трипати на MFB од обете слушалки.

 

RESET

RESET
 1. Бидете сигурни дека Bluetooth е се сврте исклучено во вашиот уред.
 2. Кога обете слушалки се во случај на полнење, истовремено притиснете и
  држете ги двете слушалки за 5 секунди за да ги исчистите спарените d811ices.
 3. Светлото за уши ќе трепка истовремено со црвена и сина боја. што значи
  успешно ресетирање.
 4. ЛЕР ќе се изгаси секунда подоцна, Mpow M12 автоматски ќе влезе во режим на спарување.

ПОПОЛНУВАЕ

ПОПОЛНУВАЕ
ПОПОЛНУВАЕ

Забелешка: Безжичен полнач се продава одделно.

Не ставајте

ИСПРАВЕН ДОСТАВУВАЕ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД

(Отпад од електрична и електронска опрема)
A Оваа ознака прикажана на производот или на неговата литература укажува на тоа дека не треба да се отстранува со други отпадоци од домаќинството на крајот на работниот век.

За да се спречи можното оштетување на животната средина или здравјето на луѓето од неконтролирано отстранување на отпад. Ве молиме, одделете го ова од другите видови отпад и рециклирајте го одговорно за да промовирате одржлива повторна употреба на материјалните ресурси. Корисникот на домаќинството треба да контактира со малопродавачот каде што го купиле овој производ или со нивната канцеларија на локалната самоуправа. за детали за w тука и како тие можат да ја земат оваа ставка за еколошки безбедно рециклирање.

Деловните корисници треба да контактираат со нивниот добавувач и да ги проверат условите за набавка contact_ Овој производ не треба да се меша со други комерцијални отпадоци за отстранување.

ИЗВЕШТАЈ НА ФЦЦ

Какви било измени или модификации кои не се експресно одобрени од страната одговорна за усогласеност, може да го избегнат авторитетот на корисникот да работи со опремата.

Овој уред е во согласност со делот l 5 од правилата на FCC, предмет на работа
следниве два услова, 1) Овој уред може да не предизвика штетни интерфејси и (2) Овој уред мора да прифати какво било примено мешање, вклучително и интерфејси што може да предизвикаат непосакувана работа

Изјава за изложеност на FCC:

Оваа опрема е во согласност со ограничувањата на изложеност на зрачење на FCC утврдени за
контролирана средина.

Често поставувани прашања

П1: Како да ги направите обете слушалки поврзани кога едното е исклучено, а само друг работи?
Решение: Ве молиме ставете ги во куќиштето за полнење, притиснете и задржете ги двете слушалки за 5 секунди за да ги ресетирате. Потоа, обете слушалки ќе го поврзат вашиот лагер. Забелешка: Проверете дали е исклучена функцијата Bluetooth во уредот.

П2: Колку е време на полнење на безжично полнење и USB-C полнење? И Playtime?
Одговор: За полнење преку USB-C, потребни се 2 часа. за целосно полнење на ушите и случајот. Поддржувајте полнење 10 мин и слушање 1 час. За безжично полнење, потребни се 3 часа. за целосно полнење на случајот. До 25 ч. вкупно траење на батеријата по целосно полнење. (5 ч. За секое уво и 20 ч. За куќиштето за полнење) Куќиштето за полнење може целосно да ги наполни ушите за 4 пати.

П3: Може ли да ја прилагодам јачината на звукот со користење на безжичните слушалки за уши Mpow M12?
Одговор: Да, можете да ја прилагодите јачината на звукот со допирање и држење на слушалките L / R за да ја намалите / зголемите јачината на звукот.

Како да се префрлам во режим на близнаци?

 1. Откачете / исклучете Bluetooth на вашиот уред.
 2. Ставете ги слушалките во случајот и затворете околу 5 секунди.
 3. Отворете го случајот. Додека и двајцата трепкаат сино / црвено, допрете ги обајцата истовремено 4 пати додека сте во случајот.
 4. Тие треба да се ресетираат / спарат едни со други и само десното треба да продолжи да трепка.

П: Едното исклучете го од другото како да го спарам заедно?
Исклучете ги ушните подници од вашиот телефон, ставете ги назад во случајот затворете ја кутијата и повторно отворете ја.
Потоа, отворете го куќиштето и додека мешунките се наоѓаат во куќиштето, притиснете надолу на подрачјето на допир на двата ушни подници што се држат околу 10 секунди. - Во основа правите ресетирање.

П: Слушалките заглавени во моно режим, кога ќе се обидам да се поврзам, можам да се поврзам само на едната, а не на другата страна. Како да ги натерам и двајцата да се поврзат?

Обидете се да ги вратите во куќиштето, а потоа откажете се од вашиот уред. Отворете го капакот и двајцата треба да започнат да трепкаат сино / црвено. Без да ги тргнете од чешмата на случајот, истовремено 4 пати. Треба да се ресетира и сега треба да трепка само вистинската.

Гаранција:

1. Бесплатно продолжување на гаранцијата: Покрај нашата редовна 12-месечна гаранција, купувачите на Амазон можат да ја продолжат гаранцијата за нивните производи MPOW на 24 месеци.

2. Поднесете го вашиот ID на нарачка на Амазон на вашата сметка MPOW за да добиете продолжена гаранција. Ти можеш view гарантен статус на сите ваши производи на вашата сметка - Мој производ.

3. Ако сте го купиле вашиот производ од MPOW webсајт, веќе ви е дадена гаранција од 24 месеци; не е потребно проширување. Забелешка: Продолжувањето на гаранцијата не важи за користени производи

 

Прашања за вашиот прирачник? Објави во коментари!

Приклучи се на разговор

23 Коментари

 1. Пупки отстранети од обвинетиот случај. Тие велат „вклучување“ и околу 3 секунди подоцна левата вели „исклучување“. Зошто ??

 2. Извинете ако не се полни слушно помагало, кое е вистинското и одеднаш се исклучува поради батеријата, што би можел да направам за да работи?
  disculpe si un audiofono no carga que es el derecho y derrepente se apaga por la bateria que podria hacer para que funcione?

 3. Купив два пара слушалки, различни модели и немав ништо друго освен проблеми со обете. Слушалките изгубија спарување едни со други и сега нема повторно да влезат во режим на близнаци. Ова се чини дека е заедничко прашање со овој модел. Побарав замена и ако имаат проблеми, исто така, ќе барам поврат на средства и ќе изберам друг производител, бидејќи ова е смешно - ги имам само една недела!

 4. Тие продолжуваат да се спаруваат како индивидуални слушалки и нема да играат истовремено, како да го поправам ова?

 5. Не можам да ги натерам овие да се вратат во режимот на близнак. Ги ресетирав, го ресетирав мојот таблет, спарен и непарен, пробав друг уред, повторно се ресетирав, повторно пробав да спарам, ништо не работи. Ушните слушалки нема да се спарат едни со други.

 6. Секој еднаш во некое време тие сакаат да се спарат одделно и да излезат од режимот „близнак“. Откако пробав различни работи пронајдени на форуми (каде никој од нив не работеше точно како што е наведено), сфатив дека следново работи за мене (иако понекогаш се потребни неколку обиди)
  1. Исклучи го Bluetooth-от на мојот телефон
  2. Во случај, долго притиснете ги двете пупки за уши за да ги ресетирате. Почекајте 10 секунди ~.
  3. Извадете го куќиштето, почекајте 10 секунди and и долго притиснете за да го исклучите.
  4. Долго притиснете за повторно да се вклучи.
  5. Вклучете го Bluetooth повторно и се чини дека тие повторно се спојуваат во режим на близнак.

 7. Го испробав решението на Мет, па дури и тоа не ми успеа. Одговорот го најдов од „Дебора“ во дискусијата за заедницата во Амазон. Повторно ставете ги слушалките во случајот, а потоа откажете се од вашиот уред. Отворете го капакот и двајцата треба да започнат да трепкаат сино / црвено. Без да ги извадите од куќиштето, допрете во исто време 4 пати. Треба да се ресетира и сега треба да трепка само вистинската. „Скенирај“ на Bluetooth-от на телефонот и спари се со ONE MPow12 што сега се појавува само по себе на списокот „Достапни уреди“. И двете слушалки сега треба да бидат синхронизирани и да се спарат заедно како еден сет.

  1. ова е решението за тоа ... сепак мојата лева слушалка продолжува да се напојува и повторно го рестартира истиот проблем. Не сум сигурен дали ова е дефектен дел. Дали некој друг наиде на ова исто прашање?

 8. Следете ги подолу чекорите за да го користите режимот близнак: 1. Избришете го записот за Bluetooth на вашиот телефонски уред. 2. Извадете една од слушалките за слушалки од тапанчето, ушната школка ќе влезе во режим на спарување, црвено светло и сино светло трепкаат наизменично, а потоа ве молиме долго притиснете го MFB на ушната капак, истовремено трепка црвено светло и сино светло. време 3. Ве молиме, извадете друга слушалка од случајот, исто така, ушната школка ќе влезе во режим на спарување. 4. Ве молиме, направете две слушалки близу еден до друг, по 3-5 секунди, светлината на ушите ќе застане, а потоа синото светло ќе се вклучи околу 3 секунди, а потоа застанете. Светлината на ушната школка застанува, а друга трепка сино и црвена. 5. По горенаведените чекори, ве молиме поврзете ги слушалките со вашиот телефонски уред преку Bluetooth, две слушалки ќе се поврзат со вашиот уред. Се надевам дека ова ќе ви помогне и имате убав ден.

  1. Конечно, пробав сè и 4-те чешми заедно не направија ништо, кога направив повеќе од 4 славини, тие двајцата останаа трајно вклучени во светлата како виолетова (црвена и сина) и сè уште ништо.

   Само што сакав да го додадам тоа, го пробав ова со отстранување на десниот, и не успеа, тоа функционираше само со следење на вашите чекори со отстранување на левата страна од куќиштето, * затворање на случајот *, долго притискање за ресетирање, земање на десно од куќиштето и само со треперењето на десниот, поврзете го

 9. Regretалам што ништо од горенаведените не работеше за мене. Уште се прашувам што да правиме со нив. Се обидов да ги фрлам во корпа за отпадоци и повторно се опоравив во очај дека може да работат на овој начин, откако ги испробав сите други горенаведени опции. 🙁

  1. Решението на Пол ми успеа, само погледни го коментарот што го дадов и јас потоа, се надевам дека ќе успее

 10. Зошто моите уши прават звучен сигнал кога ги користам? Тие се целосно наполнети

 11. Следени упатства за поправка, но десното НЕМА да се спари со лево. Гледав видеа и прочитав прирачник. НИШТО НЕ РАБОТИ!

  1. И мене ме отпакуваа и сега само едно звучи исто така пробав да ги рестартирам и ништо не беше поправено.
   También se me desemparejaron y ahora solo suena uno igualmente intenté reiniciandolos y nada no se arregló.

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена