Упатство за употреба MARTINDALE ELECTRIC TB118KIT1 Комплетен комплет за електрична безбедност за гасни инженери

Упатство за употреба MARTINDALE ELECTRIC TB118KIT1 Комплетен комплет за електрична безбедност за гасни инженери

Клучни карактеристики

 • Комплетни комплети за електрична безбедност за инженери за инсталација и сервисирање на гас
 • Сè во едно решение за проверка на земјата, заклучување и докажување мртви
 • Вклучува томtage индикатор, единица за докажување, уреди за заклучување и проверка на заземјување
 • Тенки и минијатурни притисни иглички за заклучување MCB и уред за заклучување со сплотени шпорети
 • Суштински за усогласеност со Правилата за електрична енергија при работа за безбедно работење и TB118

OInv2e0rv1i8ewGagsoeSsahfeerReegister Техничкиот билтен 118 беше изменет. Промените бараат нови процедури за тестирање за да ги чуваат сервисните инженери безбедни од електрични опасности. Почнувајќи од јули 2020 година, регистрацијата на Gas Safe ќе бара знаење и компетентност за тоа како безбедно да се изолира електричното напојување на апаратите.

Martindale TB118KIT1 ги вклучува сите основни алатки за тестирање за инженерите за безбедност на гас за да постигнат усогласеност. Новиот комплет комбинира лесни за употреба алатки за живи волtagИндикација и проверка на јамката за заземјување заедно со фузиран шпор и уреди за заклучување MCB во висококвалитетна мека торбичка за носење.
Целосниот комплет содржи:

ЛОККИТГАС1

 • Четири основни уреди за заклучување, LOK10, LOK11, LOK7 за MCB и LOKFS1 за споени шпорети
 • Катанец, пенкало tag и торбичка за носење

VIPD138-S

 • Voltagд индикатор и соодветна единица за докажување за безбедно и едноставно томtagд индикација
 • Комбинирана торбичка за носење

EZ650

 • Отпорност на јамката за заземјување и проверка на поларитет за тестирање на штекерот и шпорот

TC88

 •  Мека торбичка за носење со ремен за рамо

спецификации

електрични
Номинален волtagопсег: 50 – 600V DC/AC rms
Номинален волtagИндикации за праг:
50, 100, 200, 400 V DC/AC rms
Voltagе праг толеранција:
Сообразува со BS EN 61243-3
Внатрешна импеданса на ELV ac: 214kΩ
Поларитет и волуменtagИндикација: ≥ 12V DC/AC rms
AC/DC voltagд откривање: автоматско
Откривање опсег: автоматско
Време на одговор: <0.1s
Фреквентен опсег: DC, 1 – 400Hz
Тест струја: < 3.5 mA на 600V DC/AC rms
Сооднос на работа: 30s ON (управување) / 240s OFF (обновување)

Животната средина
Температура и влажност (работа и складирање): -10°C до 55°C ≤
85% RH
Надморска височина: до 2000м

Генерално
Моќност: од коло под тест
Димензии: 205(L) x 67(Ш) x 27(Д) mm
Тежина: приближно 130 g.

Сигурност
Сообразува со BS EN 61243-3 CAT IV 600 V
Класа II, двојна изолација
Степен на загадување 2
IP рејтинг: IP54

ЕМС
Сообразува со BS EN 61326-1

Единица за докажување PD440S
Излез волtage: номинална 440V
Излезна фреквенција: номинална 50Hz

Животната средина
Работна температура: -10°C до 40°C при макс. 70% RH
Надморска височина: до 2000м
Степен на загадување: 2

Генерално
Моќност: внатрешни батерии
Внатрешни батерии: 6 x 1.5V, AA алкални батерии (IEC LR6, NEDA 15A)
Димензии: 143 x 84 x 50мм.
Тежина на пакување: околу 400 g. со батерии
Вклучува: 6 x 1.5V AA алкални батерии, упатства

EZ650 Advanced Socket and Spur Tester
EZ650 E-Ze Check Xtra Pro се испорачува со IEC приклучок со заменлив адаптер со 3 пински и 3-насочно летечко олово со клипови за кроки што овозможуваат тестирање на приклучоците, споени шпорети, светлосни фитинзи, разводни кутии и терминали.

Номинално работење voltagд: 230V
Фреквенција: 50Hz
Опсези на импеданса на јамка за заземјување без патување: 0-1.7-5-10-100-200-500Ω
Точност на прагот за заземјување: ±(10% + 0.3Ω)*
Voltagд ниска индикација: <195V ± 5%
Voltagд висока индикација: >270V ± 5%
Земјата неутрална волtagд висока индикација: >30V ± 5%
Индикација за отворено заземјување: >500Ω
Температурен опсег: -10 до 40°C, некондензирачки
Димензии: 315mm x 260mm x 85mm
Тежина: Прибл. 250g
Напојување: од мрежа
Потрошувачка на енергија: <2.5W
Overvoltage категорија: Cat II / 300V
Степен на загадување: 2
Безбедност: Во согласност со BS EN 61010-1

* Забелешка: На точноста на мерењето може да влијае високо индуктивното
или капацитивни оптоварувања распределени на напојувањето

LOKKITGAS1 Комплет за заклучување на инженер за гас
Комплетот за заклучување од 8 парчиња ги содржи следните ставки:

 • 1 x катанец со единствен клуч (PAD11RD)
 • 1 x челичен заштитник (LOKHASP25)
 • 1 x Тенка сива изолација за заклучување (LOK7)
 • 1 x Црвен минијатурен пин за притискање MCB заклучување (LOK11)
 • 1 x Жолта игла за притискање MCB заклучување (LOK10)
 • 1 x „Опремата е заклучена“ tag што може да се препише
 • 1 x црн маркер (LOKMP)
 • 1 x Мека торбичка за носење (TC55)

Вклучени
EZ650 Тестер за импеданса и штекер за заземјување на јамката, LOKKITGAS1 комплет за заклучување за инженери за гас, VIPD138-S VoltagКомплет за индикатор и единица за докажување, TC88 Мека торбичка за носење

Дополнителна опрема
TAG4 Пакет од 10 комплет за заклучување tags

Martindale Electric Co. Ltd.
Метром куќа, Империал парк 12,
Imperial Way, Watford WD24 4PP.
Т: 01923 441717 F: 01923 446900
www.martindale-electric.co.uk
[заштитена по е-пошта]

Вер. C1.0
Поради политиката на континуиран развој, Martindale Electric го задржува правото да ги менува спецификацијата и описот на опремата наведени во овој документ без претходна најава. Ниту еден дел од овој документ нема да се смета за дел од кој било договор за опремата, освен ако конкретно не е наведено како вклучување во таков договор. © 2022 Martindale Electric Co. Ltd.

Документи / ресурси

MARTINDALE ELECTRIC TB118KIT1 Комплетен комплет за електрична безбедност за инженери за гас [pdf] Упатство за употреба
TB118KIT1 Комплетен комплет за електрична безбедност за инженери за гас, TB118KIT1, комплетен комплет за електрична безбедност за инженери за гас

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена