marta-MT-1608-Electronic-Scales-LOGO

marta MT-1608 електронски ваги

marta-MT-1608-Electronic-Scales-PRODACT-IMG

ВАORTНИ БЕЗБЕРДИ

Внимателно прочитајте го ова упатство пред да го користите апаратот и зачувајте го за понатамошна употреба

 • Користете само за домашни цели според упатството за употреба. Не е наменет за индустриска употреба
 • Само за внатрешна употреба
 • Никогаш не обидувајте се сами да го расклопите и поправите предметот. Ако наидете на проблеми, ве молиме контактирајте го најблискиот центар за услуги на клиентите
 • Овој апарат не е наменет за употреба од лица (вклучително и деца) со намалени физички, сензорни или ментални способности или недостаток на искуство и знаење, освен ако не им е даден надзор или упатство за употреба на апаратот од лице одговорно за нивната безбедност
 • За време на складирањето, погрижете се да нема предмети на вагата
 • Не ги подмачкувајте внатрешните механизми на вагата
 • Чувајте ги вагите на суво место
 • Не преоптоварувајте ја вагата
 • Внимателно ставете производи на вагата, не удирајте по површината
 • Заштитете ја вагата од директна сончева светлина, високи температури, влажност и прашина

ПРЕД ПРВА КОРИСТЕЕ

 • Ве молиме отпакувајте го вашиот апарат. Отстранете ги сите материјали за пакување
 • Избришете ја површината со рекламаamp крпа и детергент

КОРИСТЕЕ НА УРЕДОТ

ЗАПОЧНИ СО РАБОТА

 • Користете две батерии од 1,5 V AAA тип (вклучени)
 • Поставете мерна единица kg, lb или st.
 • Ставете ја вагата на рамна, стабилна површина (избегнувајте тепих и мека површина)

ТЕЛЕЕ

 • За да ја вклучите вагата внимателно стапнете на неа, почекајте неколку секунди додека на екранот не се прикаже вашата тежина.
 • За време на мерењето стојте мирно, така што тежината е правилно фиксирана

АВТОМАТСКО ИСКЛУЧУВАЊЕ

 • Вагата автоматски се исклучува по 10 секунди прекин

ПОКАЗАТЕЛИ

 • «oL» - индикатор за преоптоварување. Максималниот капацитет е 180 кг. Не преоптоварувајте ја вагата за да избегнете нејзино кршење.
 • marta-MT-1608-Electronic-Scales-FIG-1– индикатор за полнење на батеријата.
 • „16°“ – индикатор за собна температура

ЖИВОТ НА БАТЕРИЈАТА

 • Секогаш користете го препорачаниот тип на батерија.
 • Пред да го користите уредот, проверете дали преградата за батерии е добро затворена.
 • Вметнете нови батерии, набљудувајќи го поларитетот.
 • Извадете ја батеријата од вагата, доколку не се користат долго време.

ЧИСТЕЕ И ОДРУВАЕ

 • Користете рекламаamp крпа за чистење. Не потопувајте во вода
 • Не користете абразивни средства за чистење, органски растворувачи и корозивни течности

СПЕЦИФИКАЦИЈА

Мерен опсег дипломирање Нето тежина / Бруто тежина Големина на пакувањето (L х Ш х В) Продуцент:

Космос Далеку View International Limited

Соба 701, стан 16, Лејн 165, Северна улица Виножито, Нингбо, Кина

Произведено во Кина

 

5-180 kg

 

50g

 

1,00 кг / 1,04 кг

 

270 mm x 270 mm x 30 mm

ГАРАНЦИЈА

НЕ ГИ ПОКРИВА ПОТРЕБОТ ​​(филтри, керамички и нелепливи облоги, гумени заптивки, итн.) Датумот на производство е достапен во серискиот број што се наоѓа на идентификациската налепница на кутијата за подарок и/или на налепницата на уредот. Серискиот број се состои од 13 знаци, 4-тиот и 5-тиот знак го означуваат месецот, 6-тиот и 7-от ја означуваат годината на производство на уредот. Производителот може да го промени комплетниот сет, изгледот, земјата на производство, гаранцијата и техничките карактеристики на моделот без претходна најава. Ве молиме проверете кога купувате уред.

Документи / ресурси

marta MT-1608 електронски ваги [pdf] Упатство за употреба
MT-1608 електронски ваги, MT-1608, електронски ваги, ваги
marta MT-1608 електронски ваги [pdf] Упатство за употреба
MT-1608, MT-1609, MT-1610, MT-1608 Electronic Scales, Electronic Scales, Scales

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *