Marshall CV226 Lipstick HD камера со 3G или HD-SDI Упатство за употреба

Marshall CV226 Lipstick HD камера со 3G или HD-SDI Упатство за употреба

1. Генерални информации

Ви благодариме што купивте Маршал минијатурна или компактна камера.

Тимот на Маршаловата камера препорачува темелно да го прочитате ова упатство за длабоко разбирање на менијата на екранот (OSD), работата на пробивниот кабел, објаснување за прилагодување на поставките, смена на проблеми и други критични информации.

Ве молиме внимателно отстранете ја целата содржина на кутијата, која треба да ги содржи следните компоненти:
CV226/CV228 вклучува:

 • Камера со кабел за пробивање (Power/RS485/Audio)
 • 12V напојување

Камерата CV226/CV228 користи тело оценето за сите временски услови со ознака CAP со IP67 што може да се отстрани (ротира спротивно од стрелките на часовникот) за да се открие објективот M12, кој исто така може да се ротира за да се приспособи позицијата на фин фокус на објективот на држачот за објективот. Исто така, може да се замени со други објективи M12 кои содржат специфични фокусни должини за промена на AOV.

Секоја камера е стандардно поставена на 1920x1080p @ 30fps надвор од кутијата, што може да се смени во менито OSD до различни резолуции и стапка на слики.

За да ја ресетирате камерата на стандардните поставки (1920x1080p30fps) циклусот на напојување, потоа користете ја следнава комбинација на џојстикот на OSD: UP, DOWN, UP, DOWN, потоа притиснете и ДРЖЕТЕ го џојстикот 5 секунди, а потоа отпуштете го.

www.marshall-usa.com

2. Структура на менито

Упатство за употреба Marshall CV226 Lipstick HD камера со 3G или HD-SDI - Структура на менитоУпатство за употреба Marshall CV226 Lipstick HD камера со 3G или HD-SDI - Структура на менито

3. КОНТРОЛА НА СБ

Изберете WB CONTROL користејќи го копчето UP или DOWN. Може да се менувате помеѓу AUTO, ATW, PUSH и MANUAL со помош на копчето ЛЕВО или ДЕСНО

Упатство за употреба Marshall CV226 Lipstick HD камера со 3G или HD-SDI - WB CONTROL

 • AUTO: Го контролира автоматското прилагодување на температурата на бојата на изворот на светлина на 3,000 ~ 8,000°K.
 • ATW: Континуирано го прилагодува балансот на бојата на фотоапаратот во согласност со секоја промена во температурата на бојата. Компензира за промените на температурата на бојата во опсег од 1,900 ~ 11,000°K.
 • PUSH: Температурата на бојата ќе се прилагоди рачно со притискање на копчето OSD. Ставете ја белата хартија пред камерата кога ќе се притисне копчето OSD за да се добие оптимален резултат.
 • ПРИРАЧНИК: Рачно изберете го ова дотерување баланс на белата боја. Можете рачно да го прилагодите нивото на синиот и црвениот тон.
  » БОЈА ТЕМП: Изберете температура на бојата од НИСКА, СРЕДНА или ВИСОКА.
  » BLUE GAIN: Прилагодете го Синиот тон на сликата.
  » RED GAIN: Прилагодете го црвениот тон на сликата.
  Најпрво прилагодете го балансот на белата боја со користење на режимот AUTO или ATW пред да се префрлите во режимот MANUAL. Белата рамнотежа може да не работи правилно под следниве услови. Во овој случај, изберете го режимот ATW.
 • Кога амбиенталното осветлување на предметот е пригушено.
 • Ако фотоапаратот е насочен кон флуоресцентна светлина или е инсталиран на место каде што осветлувањето драматично се менува, работата на балансот на белата боја може да стане нестабилна.

4. АЕ КОНТРОЛА

Изберете AE CONTROL користејќи го копчето UP или DOWN. Можете да го изберете режимот АВТОМАТСКИ, РАЧЕН, БЕНТАЛОТ или БЛЕСКУВАЊЕ од подменито.

Упатство за употреба Marshall CV226 Lipstick HD камера со 3G или HD-SDI - AE CONTROL

 • MODE: Изберете го саканиот режим на експозиција.
  » AUTO: Нивото на експозиција автоматски се контролира.
  » ПРИРАЧНИК: рачно приспособете ги Осветленоста, GAIN, БЕНТАЛОТ и DSS.
  » БЕНТАЛ: Блендата може да се постави рачно и DSS се контролира автоматски.
  » БЛЕСКАЊЕ: Блендата и DSS се контролираат автоматски.
 • Осветленост: Прилагодете го нивото на осветленост.
 • AGC LIMIT: Го контролира ampПроцесот на лификација/добивање автоматски ако осветлувањето падне под употребливото ниво. Камерата ќе го подигне засилувањето до избраната граница на засилување во темни услови.
 • Бленда: Ја контролира брзината на блендата.
 • DSS: Кога состојбата на осветленоста е ниска, DSS може да го прилагоди квалитетот на сликата со одржување на нивото на светлина. Бавна брзина на блендата ограничена на x32.

5. ЗАДНО СВЕТЛО

Изберете BACK LIGHT користејќи го копчето UP или DOWN. Можете да го изберете режимот BACK LIGHT, ACE или ECLIPSE од подменито.

Упатство за употреба Marshall CV226 Lipstick HD камера со 3G или HD-SDI - задно светло

 • ЗАДНО СВЕТЛО: Дозволува камерата да ја прилагоди експозицијата на целата слика за правилно да го изложи предметот во преден план.
  » WDR: му овозможува на корисникот да view и објектот и позадината појасно кога позадината е премногу светла.
  » BLC: Овозможува компензација на задно светло.
  » SPOT: му овозможува на корисникот да ја избере саканата област на сликата и view областа појасно кога позадината е премногу светла.
 • ACE: Корекција на осветленоста на областа на темната слика.
 • ECLIPSE: Означете ја осветлената област со кутија за маскирање со избрана боја.

6. СТАБЛИЗАТОР НА СЛИКА

Изберете IMAGE STABILIZER користејќи го копчето UP или DOWN. Од подменито можете да изберете РАНГ, ФИЛТЕР и АВТОМАТСКИ С.

Упатство за употреба Marshall CV226 Lipstick HD камера со 3G или HD-SDI - IMAGE STABLIZER

 • СТАБИЛИЗАТОР НА СЛИКА: Ја намалува заматувањето на сликата поради вибрации предизвикани од тресење на рацете или движење на камерата. Сликата дигитално ќе се зумира за да се компензира поместените пиксели.
  » RANGE: Поставете го нивото на дигитален зум за стабилизирање на сликата. Макс 30% = x1.4 дигитален зум.
  » FILTER: Изберете го нивото на корекција на филтерот за задржување за најлош случај на слика. Високо = Помала корекција.
  » AUTO C: Изберете го нивото на автоматско пренасочување на сликата според типот на вибрации. Целосна = Тешка вибрација, Половина = Мала вибрација.

7. КОНТРОЛА СЛИКА

Изберете IMAGE CONTROL користејќи го копчето UP или DOWN. Можете да ги прилагодите сите карактеристики поврзани со сликата од подменито.

Упатство за употреба Marshall CV226 Lipstick HD камера со 3G или HD-SDI - IMAGE CONTROL

 • НИВО НА БОЈА: Прилагодете ја вредноста на нивото на бојата за фина мелодија на бојата.
 • ОССТРНОСТ: Прилагодете ја острината на сликата за мазен или остар израз на рабовите.
 • ОГЛЕДАЛО: Видео излезот се ротира хоризонтално.
 • FLIP: Видео излезот се ротира вертикално.
 • D-ZOOM: Дигитално зумирајте го видео излезот до 16x.
 • DEFOG: Ја зголемува видливоста при екстремни временски услови, како што се магла, дожд или при многу силен светлосен интензитет.
 • DNR: Го намалува видео шумот при слаба амбиентална светлина.
 • ДВИЖЕЊЕ: Го набљудува движењето на објектот по зона на движење и чувствителност кои се претходно поставени со подменито. Може да се прикаже иконата за откривање движење.
 • СЕНКАЊЕ: Поправете го неконзистентното ниво на осветленост на сликата.
 • ЦРНО НИВО: Го прилагодува нивото на црна боја на видео излезот во 33 чекори.
 • GAMMA: Го прилагодува нивото на гама на видео излез во 33 чекори.
 • СТАПКА НА ФРАМ: Променете ја спецификацијата за видео излез.

Изберете ја стапката на слики со помош на копчето ЛЕВО или ДЕСНО. Достапни стапки на слики се: 720p25, 720p29 (720p29.97), 720p30, 720p50, 720p60, 1080p25, 1080p30, 1080i50, 1080i60p1080, 50p1080, 60p720, 59p720, 59.94p1080, 29i1080, 29.97i1080. 59p1080 (59.94p1080), 59p1080 (59.94pXNUMX), XNUMXiXNUMX (XNUMXiXNUMX) и XNUMXpXNUMX (XNUMXpXNUMX)

8. КОНТРОЛА НА ЕКРАН

Изберете IMAGE STABILIZER користејќи го копчето UP или DOWN. Од подменито можете да изберете РАНГ, ФИЛТЕР и АВТОМАТСКИ С.

Упатство за употреба Marshall CV226 Lipstick HD камера со 3G или HD-SDI - DISPLAY CONTROL

 • ВЕРЗИЈА КАМЕРА: Прикажете ја верзијата на фирмверот на камерата.
 • CAN TITLE: Насловот на камерата може да се внесе со помош на виртуелната тастатура и ќе се преклопи на видеото.
 • ПРИВАТНОСТ: маскирајте ги областите каде што сакате да се скриете на екранот.
 • CAM ID: Изберете број за ID на камерата од 0~255.
 • BAUDRATE: Поставете ја брзината на бауд на камерата за комуникацијата RS-485.
 • ЈАЗИК: Изберете англиски или кинески мени за OSD.
 • DEFECT DET: Прилагодете ги активните пиксели со прилагодување на прагот на вредноста.
  Објективот на камерата мора да биде целосно покриен пред да го активирате ова мени.

9. РЕСЕТ

Изберете RESET користејќи го копчето UP или DOWN. Можете да ја ресетирате поставката на поставките FACTORY или зачувани од КОРИСНИК. Изберете ВКЛУЧЕНО или ПРОМЕНИ со користење на копчето ЛЕВО или ДЕСНО.

Упатство за употреба Marshall CV226 Lipstick HD камера со 3G или HD-SDI - RESET

 • ВКЛУЧЕНО: Поставете ја поставката за ресетирање на камерата на поставките FACTORY или зачувани од КОРИСНИК, што е дефинирано од менито CHANGE.
  Погрижете се да го изберете вистинскиот режим пред да ја ресетирате камерата.
 • CHANGE: Променете го режимот за ресетирање или зачувајте ја тековната поставка како КОРИСНИК.
  » FACTORY: Изберете FACTORY ако е потребна фабричка стандардна поставка. СТАПКА НА РАМКА, ИД на КАМЕР и BAUDRATE нема да се променат.
  » КОРИСНИК: Изберете КОРИСНИК ако поставката зачувана од КОРИСНИК треба да се вчита.
  » SAVE: Зачувајте ги тековните поставки како поставка зачувана од КОРИСНИК.

10. СОВЕТУВАЕ

Упатство за употреба Marshall CV226 Lipstick HD камера со 3G или HD-SDI - РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМИ

Гаранција
За информации за гаранцијата, ве молиме погледнете го Маршал webстраница на страницата: https://marshall-usa.com/company/warranty.php

Лого на Маршал

20608 Авенија Мадрона, Торанс, Калифорнија 90503 Тел: (800) 800-6608 / (310) 333-0606 · Факс: 310-333-0688
www.marshall-usa.com
support@marshall-usa.com

Документи / ресурси

Маршал CV226 кармин HD камера со 3G или HD-SDI [pdf] Упатство за употреба
CV226, CV228, CV226 кармин HD камера со 3G или HD-SDI, кармин HD камера со 3G или HD-SDI
Маршал CV226 кармин HD камера [pdf] Упатство за употреба
CV226 кармин HD камера, CV226, кармин HD камера, HD камера

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *