KRAMER-PT-580T-HDMI-Line-Transmitter-LOGOKRAMER PT-580T HDMI линиски предавател

KRAMER-PT-580T-HDMI-Line-Transmitter-IMAGE

Овој водич ви помага да го инсталирате и користите вашиот производ за прв пат. За подетални информации, одете на http://www.kramerav.com/manual/PT-580T да го преземете најновиот прирачник или да го скенирате QR-кодот од левата страна

Чекор 1: Проверете што има во кутијата

 • PT-580T HDMI линиски предавател или TP-580T ~ држачи за монтирање
  HDMI линиски предавател или TP-580R HDMI Line Receiver ~
 • 1 адаптер за напојување (12V DC влез за TP-SBOT/R и SV DC за PT-SBOT)
 • Држачи за монтирање
 • 4 гумени стапала
 • 1 Водич за брз почеток

Чекор 2: Инсталирајте ги PT-580, TP-580T, TP-580R
Монтирајте ги уредите во лавици со помош на опционалниот адаптер за багажник RK-T2B за TP-580T и TP-SBOR и опционалниот адаптер за RK-1T2PT за решетката PT-580T (достапен за купување) или ставете ги на полици.

Чекор 3: Поврзете ги влезовите и излезите
По монтирањето на единиците, поврзете ги влезовите и излезите. Секогаш исклучувајте го напојувањето на секој уред пред да го поврзете со вашите PT-580TITP-580T и TP-580R.KRAMER-PT-580T-HDMI-Line-Transmitter-1KRAMER-PT-580T-HDMI-Line-Transmitter-2

Пинут со изопачени парови: За конекторите HDBaseT, погледнете го дијаграмот за поврзување подолуKRAMER-PT-580T-HDMI-Line-Transmitter-3

Чекор 4: Поврзете ја напојувањето
Поврзете ги адаптерите за напојување со PT-580T/TP-580T и TP-SBOR и приклучете ги адаптерот/ите во електричната мрежа.

Вовед

Добредојдовте во Kramer Electronics! Од 1981 година, Kramer Electronics обезбедува свет на уникатни, креативни и достапни решенија за огромниот опсег на проблеми со кои секојдневно се соочуваат професионалците за видео, аудио, презентација и емитување. Во последниве години, го редизајниравме и надградивме најголемиот дел од нашата линија, правејќи го најдоброто уште подобро! Нашите 1,000-плус различни модели сега се појавуваат во 14 групи кои се јасно дефинирани со функцијата: ГРУПА 1: Дистрибуција Ampлафикатори; ГРУПА 2: Прекинувачи и рутери; ГРУПА 3: Контролни системи; ГРУПА 4: Конвертори на формати/стандарди; ГРУПА 5: Проширувачи на опсег и повторувачи; ГРУПА 6: Специјални AV производи; ГРУПА 7: Скенирај конвертори и скалери; ГРУПА 8: Кабли и конектори; ГРУПА 9: Поврзување со соби; ГРУПА 10: Додатоци и адаптери за решетки; ГРУПА 11: Видео производи од Сиера; ГРУПА 12: Дигитална ознака; ГРУПА 13: Аудио; и ГРУПА 14: Соработка. Честитки за купувањето на вашиот пар предавател/приемник Kramer PT-580T или TP-580T или TP-580R, кој е идеален за следните типични апликации:

 • Системи за проекција во конференциски сали, сали за одбори, аудиториуми, хотели и цркви, продукциски студија
 • Изнајмување и сtagИНГ
  Забелешка: дека PT-580T, TP-580T и TP-580R се купуваат одделно и може да се поврзат со други HDBaseT сертифицирани предаватели и приемници, соодветно.

Почнување

Ви препорачуваме:

 • Внимателно отпакувајте ја опремата и зачувајте ја оригиналната кутија и материјалите за пакување за можна идна пратка
 • Review содржината на ова упатство за употреба
  Оди до www.kramerav.com/downloads/PT-580T да проверите ажурирани упатства за употреба, апликативни програми и да проверите дали се достапни надградби на фирмверот (каде што е соодветно).
Постигнување на најдобра изведба
 • Користете само кабли за поврзување со добар квалитет (препорачуваме Kramer кабли со високи перформанси и висока резолуција) за да избегнете пречки, влошување на квалитетот на сигналот поради лошо совпаѓање и покачени нивоа на бучава (често поврзани со кабли со низок квалитет)
 • Не зацврстувајте ги каблите во тесни снопови или превртувајте ја гасената во тесни калеми
 • Избегнувајте мешање од соседните електрични апарати што можат негативно да влијаат на квалитетот на сигналот
 • Поставете го вашиот пар предавател/приемник Kramer PT-580T, TP-580T и TP-580R подалеку од влага, прекумерна сончева светлина и прашина Оваа опрема треба да се користи само во зграда. Може да се поврзе само со друга опрема што е инсталирана во зграда.
Безбедносни упатства

Внимание: Внатре во уредот нема делови што можат да се сервисираат од операторот
Предупредување: Користете го само влезниот ѕиден адаптер за напојување на Kramer Electronics што е испорачан со уредот
Предупредување: Исклучете го напојувањето и исклучете го уредот од wallидот пред да го инсталирате

Производи за рециклирање Крамер

Директивата 2002/96 / EC за отпад од електрична и електронска опрема (ОЕЕЕ) има за цел да ја намали количината на ОВЕЕ испратена за отстранување на депонии или согорување со барање таа да се собере и рециклира. За да се усогласи со Директивата за WEEE, Kramer Electronics направи аранжмани со Европската напредна мрежа за рециклирање (EARN) и ќе ги покрие сите трошоци за третман, рециклирање и обновување на отпадот Ограничена опрема Kramer Electronics по пристигнувањето во објектот EARN. За детали за аранжманите за рециклирање на Крамер во вашата земја, одете на нашите страници за рециклирање на http://www.kramerAV.com/support/recycling/.

Во текотview

Овој дел ги опишува карактеристиките PT-580, TP-580T и TP-580R.

TP-580T и TP-580R Надview

TP-580T и TP-580R се предавател и приемник со изопачени парови со високи перформанси, HDBaseT технологија за HDMI, двонасочни RS-232 и IR сигнали. TP-580T ги конвертира HDMI сигналот, RS-232 и IR влезните сигнали во сигнал со извртени парови. TP-580R го конвертира сигналот на изопачениот пар назад во HDMI, RS-232 и IR сигнали. TP-580T и TP-580R можат да формираат систем за пренос и прием или заедно или секој уред посебно со друг сертифициран HDBaseT уред. За прampтака, системот на предавателот и приемникот може да биде составен од TP-580T кој се поврзува со Kramer TP-580R за да формира пар приемник на предавател.
Функција на предавателот TP-580T и приемникот TP-580R:

 • Пропусен опсег до 10.2 Gbps (3.4 Gbps по графички канал), поддржувајќи 4K резолуција
 • Опсег од 70 метри (230 стапки) при 2K, 40 метри (130 стапки) со 4K UHD резолуции
  За оптимален опсег и перформанси користејќи HDBaseT™, користете го Крамеровиот BC−HDKat6a кабел. Имајте предвид дека опсегот на пренос зависи од резолуцијата на сигналот, изворот и екранот што се користат. Растојанието со не-Kramer CAT 6 кабел може да не ги достигне овие опсези.
 • HDBaseT™ технологија
 • HDTV компатибилност и усогласеност со HDCP
 • Поддршка за HDMI – HDMI (длабока боја, xvColor™, синхронизација на усни, HDMI некомпресирани аудио канали, Dolby TrueHD, DTS−HD, CEC, 2k, 4k, 3D)
 • EDID pass-through, пренесува EDID/HDCP сигнали од изворот до екранот
 • Двонасочен RS-232 интерфејс – командите и податоците можат да течат во двете насоки преку интерфејсот RS-232, овозможувајќи барања за статус и контрола на одредишната единица
 • Двонасочен инфрацрвен интерфејс за далечинско управување на периферни уреди (види Дел 4.1)
 • LED индикатори за статус за избор на влез, излез, врска и напојување
 • Компактни куќишта DigiTOOLS® и тие може да се монтираат рамо до рамо во простор за багажник од 1U со опционалните универзални адаптери за решетки RK-3T, RK-6T или RK-9T
 PT-580T Надview

PT-580T е предавател со Twisted Pair со високи перформанси, HDBaseT технологија за HDMI сигнали и го претвора во сигнал со извртени парови. HDBaseT ресивер (на прampTP-580R или WP-580R) го претвора сигналот на изопачениот пар назад во HDMI сигнал и заедно формираат пар предавател-приемник. Предавателот PT-580T карактеристики:

 • Пропусен опсег до 10.2 Gbps (3.4 Gbps по графички канал), поддржувајќи 4K резолуција
 • Домет до 70 метри (230 стапки)
 • HDBaseT технологија
 • HDTV компатибилност и усогласеност со HDCP
 • Поддршка за HDMI – HDMI (длабока боја, xvColor™, синхронизација на усни, HDMI некомпресирани аудио канали, Dolby TrueHD, DTS−HD, CEC, 2k, 4k, 3D)
 • EDID pass-through – пренесува EDID сигнали од изворот до екранот
 • LED индикатор за статус за напојување
 • Ултра-компактен PicoTOOLS™ – 4 единици може да се монтираат рамо до рамо во простор за багажник од 1U со опционалниот адаптер за багажник RK−4PT
  За оптимален опсег и перформанси користејќи HDBaseT™, користете го Крамеровиот BC−HDKat6a кабел. Имајте предвид дека опсегот на пренос зависи од резолуцијата на сигналот, изворот и екранот што се користат. Растојанието со користење
  Не-Kramer CAT 6 кабелот може да не ги достигне овие опсези.
 За технологијата HDBaseT™

HDBaseT™ е напредна технологија за поврзување сè-во-едно (поддржана од HDBaseT Alliance). Тој е особено погоден во домашна средина за потрошувачи како алтернатива за дигитална домашна мрежа каде што ви овозможува да замените бројни кабли и конектори со еден LAN-кабел што се користи за пренос, на пр.ampле, некомпресирани видео со целосна висока дефиниција, аудио, IR, како и разни контролни сигнали.
Производите опишани во ова упатство за употреба се HDBaseT сертифицирани.

Користење на кабел со искривен пар

Инженерите на Крамер развија специјални кабли со изопачени парови за најдобро да одговараат на нашите производи со дигитални изопачени парови; Крамер BC−HDKat6a (кабел CAT 6 23 AWG) значително ги надминува редовните кабли CAT 5 / CAT 6.
Силно препорачуваме да користите заштитен кабел со изопачен пар.

Дефинирање на TP-580T HDMI линиски предавателKRAMER-PT-580T-HDMI-Line-Transmitter-4
# функција функција
1 HDBT ИЗЛЕЗ RJ-45

конектор

Се поврзува со HDBT IN RJ-45 конектор на TP-580R
2 HDMI ВО конектор Се поврзува со изворот HDMI
3 ПРОГ/НОРМАЛНО Прекинувач Лизгајте до PROG за да го надградите најновиот фирмвер на Kramer преку RS-232 или лизгајте до NORMAL за нормално функционирање
4 RS-232 9-пински D-sub конектор Се поврзува со порта RS-232 за надградба на фирмверот и контрола на одредишната единица
5 IR Мини-џек конектор од 3.5 мм Се поврзува со надворешен инфрацрвен предавател/сензор (приемник)
6 12V DC +12V DC конектор за напојување на уредот
7 IN ЛЕР Светнува зелено кога е поврзан HDMI влезен уред
8 АУТ ЛЕР Светнува зелено кога е откриен HDMI излезен уред
9 ЛИНК ЛЕР Светнува зелено кога е активна TP-врската
10 ON ЛЕР Светла кога прима струја
Дефинирање на TP-580R HDMI линиски ресиверKRAMER-PT-580T-HDMI-Line-Transmitter-5
# функција функција
1 HDBT IN RJ-45

конектор

Се поврзува со HDBT ИЗЛЕЗ RJ-45 конектор на

TP-580T

2 HDMI ИЗЛЕЗ конектор Се поврзува со приемникот HDMI
3 ПРОГ/НОРМАЛНО Копчето Лизгајте до PROG за да го надградите најновиот фирмвер на Kramer преку RS-232 или лизгајте до NORMAL за нормално функционирање
4 RS-232 9-пински D-sub конектор Се поврзува со порта RS-232 за надградба на фирмверот и контрола на одредишната единица
5 IR Мини-џек конектор од 3.5 мм Се поврзува со надворешен инфрацрвен предавател/сензор (приемник)
6 12V DC +12V DC конектор за напојување на уредот
7 IN ЛЕР Светнува зелено кога е поврзан HDMI влезен уред
8 АУТ ЛЕР Светнува зелено кога е откриен HDMI излезен уред
9 ЛИНК ЛЕР Светнува зелено кога е активна TP-врската
10 ON ЛЕР Светли зелено кога прима струја
Дефинирање на PT-580TKRAMER-PT-580T-HDMI-Line-Transmitter-6
# функција функција
1 IN HDMI конектор Се поврзува со изворот HDMI
2 ON ЛЕР Светла кога прима струја
3 HDBT ИЗЛЕЗ RJ-45

конектор

Се поврзува со HDBT IN RJ-45 конектор на TP-580R
4 5V DC +5V DC конектор за напојување на уредот

Забелешка: Дел 5 покажува како да го поврзете PT-580T.

Поврзување со RS-232KRAMER-PT-580T-HDMI-Line-Transmitter-7

Поврзување на TP-580T и TP-580R

Секогаш исклучувајте го напојувањето на секој уред пред да го поврзете со предавателот и приемникот. Откако ќе ги поврзете предавателот и приемникот, поврзете го нивното напојување и потоа вклучете го напојувањето на секој уред.
Можете да ги користите TP-580T HDMI линискиот предавател и TP-580R HDMI линискиот ресивер за да конфигурирате систем HDMI предавател/приемник, како што е прикажано на пр.ample на слика 5. За да го поврзете TP-580T, поврзете го:

 1. Извор на HDMI (на прampле, DVD плеер) на конекторот HDMI IN.
 2. RS-232 9-пински D-sub конектор на компјутер (на прampле, лаптоп за контрола на проекторот).
 3. IR 3.5 милиметарски мини-приклучок до IR емитер.
 4. HDBT OUT RJ-45 конектор преку изопачен пар до конекторот TP-580R HDBT IN. Алтернативно, можете да користите кој било друг сертифициран HDBaseT уред за приемник (на прampле, Крамер WP-580R)
 5. 12V DC адаптер за напојување во штекерот и поврзете го адаптерот со електричната мрежа (не е прикажано на слика 5). За да го поврзете TP-580R, поврзете го:
  За да го поврзете TP-580R, поврзете го:
 6. HDMI OUT конектор до приемникот HDMI (на прampле, проектор).
 7. RS-232 9-пински D-sub конектор на порта RS-232 (на пр.ample, проектор кој се контролира од лаптопот поврзан на TP-580T).
 8. IR 3.5 милиметарски мини-приклучок до IR сензор.
 9. HDBT IN RJ-45 конектор преку изопачен пар до конекторот TP-580T HDBT OUT. Алтернативно, можете да користите кој било друг сертифициран HDBaseT уред за предавател (на прampле, Крамер WP-580T)
 10.  12V DC адаптер за напојување во штекерот и поврзете го адаптерот со електричната мрежа (не е прикажано на слика 5).KRAMER-PT-580T-HDMI-Line-Transmitter-8Поврзување на пар предавател/приемник TP-580T/TP-580R
Контрола на A/V опремата преку IR предавател

Бидејќи IR сигналот на парот предавател/приемник TP-580T/TP-580R е двонасочен, можете да користите предавател со далечински управувач (кој се користи за контрола на периферен уред, на пр.ample, DVD плеер) за испраќање команди (до A/V опремата) од двата краја на системот на предавателот/приемникот. За да го направите тоа, треба да го користите надворешниот IR сензор Kramer на едниот крај (P/N: 95-0104050) и кабелот Kramer IR емитер на другиот крај (P/N: C-A35/IRE-10)
Достапни се и два продолжни кабли за IR емитер: кабел од 15 метри и кабел од 20 метри. ПоранешниотampЛе на слика 6 илустрира како да се контролира ДВД-плеерот што е поврзан на TP-580T со помош на далечински управувач, преку TP-580R. Во овој ексampНадворешниот IR сензор е поврзан со IR конекторот на TP-580R и IR емитер е поврзан помеѓу TP-580T и DVD-плеерот. Далечинскиот управувач DVD испраќа команда додека покажува кон надворешниот инфрацрвен сензор. IR сигналот поминува низ TP кабелот и IR емитер до DVD плеерот, кој реагира на испратената команда.KRAMER-PT-580T-HDMI-Line-Transmitter-9
Контролирање на DVD плеер преку TP-580R

ПоранешниотampЛе на слика 7 илустрира како да се контролира LCD дисплејот што е поврзан со TP-580R со помош на далечински управувач, преку theTP-580T. Во овој ексampНадворешниот IR сензор е поврзан со IR конекторот на TP-580T и IR емитер е поврзан помеѓу TP-580R и LCD дисплејот. Далечинскиот управувач со LCD дисплеј испраќа команда додека покажува кон надворешниот инфрацрвен сензор. IR сигналот поминува низ TP кабелот и IR емитер до LCD дисплејот, кој одговара на испратената команда.KRAMER-PT-580T-HDMI-Line-Transmitter-10 Контролирање на LCD дисплеј преку TP-580T

Поврзување со компјутер

Бидејќи IR сигналот на парот предавател/приемник TP-580T/TP-580R е двонасочен, можете да користите предавател со далечински управувач (кој се користи за контрола на периферен уред, на пр.ample, DVD плеер) за испраќање команди (до A/V опремата) од двата краја на системот на предавателот/приемникот. За да го направите тоа, треба да го користите надворешниот IR сензор Kramer на едниот крај (P/N: 95-0104050) и кабелот Kramer IR емитер на другиот крај (P/N: C-A35/IRE-10)
Достапни се и два продолжни кабли за IR емитер: кабел од 15 метри и кабел од 20 метри. ПоранешниотampЛе на слика 6 илустрира како да се контролира ДВД-плеерот што е поврзан на TP-580T со помош на далечински управувач, преку TP-580R. Во овој ексampНадворешниот IR сензор е поврзан со IR конекторот на TP-580R и IR емитер е поврзан помеѓу TP-580T и DVD-плеерот. Далечинскиот управувач DVD испраќа команда додека покажува кон надворешниот инфрацрвен сензор. IR сигналот минува низ TP кабелот и IR емитер до DVD плеерот, кој реагира на командата senKRAMER-PT-580T-HDMI-Line-Transmitter-11RS-232 Контрола

Поврзување на PT-580T

Секогаш исклучувајте го напојувањето на секој уред пред да го поврзете со вашиот PT-580T и ресиверот. Откако ќе го поврзете вашиот PT-580T/приемник, поврзете го напојувањето и потоа вклучете го напојувањето на секој уред.
За да го поврзете PT-580T со ресивер (на прample, TP-580R), како што е илустрирано на прampна сликата 9, сторете го следново:

 1. Поврзете извор на HDMI (на прampле, DVD плеер) на конекторот HDMI IN.
 2.  Поврзете го конекторот HDBT OUT RJ-45 преку изопачен пар со конекторот TP-580R HDBT IN. Алтернативно, можете да користите кој било друг сертифициран HDBaseT уред за приемник (на пр.ampле, Крамер WP-580R)
 3. На TP-580R, поврзете го HDMI OUT конекторот со HDMI приемник (на прampле, проектор).
 4. Поврзете го 5V DC адаптерот за напојување со приклучокот за напојување на PT-580T и 12V DC адаптерот за напојување со приклучокот за напојување на TP-580R и поврзете го адаптерот со електричната мрежа (не е прикажано на слика 9).KRAMER-PT-580T-HDMI-Line-Transmitter-12

Поврзување на конектори RJ-45

Овој дел го дефинира TP pinout, користејќи директно кабел од игла до пин со RJ-45 конектори.
Забелешка: дека оклопот на заземјувањето на кабелот мора да биде поврзан/залемен со штитникот на конекторот.

E IA /TIA 568B
PIN Боја на жица
1 Портокалово / бело
2 портокал
3 Зелена / бела
4 Сина
5 Сино / бело
6 зелена
7 Кафеаво / бело
8 Браун

KRAMER-PT-580T-HDMI-Line-Transmitter-13

Технички карактеристики

TP-580T TP-580R
Внесување: 1 HDMI конектор 1 RJ-45 конектор
ИСТАНИИ: 1 RJ-45 конектор 1 HDMI конектор
ПРИСТАНИ: 1 IR на мини приклучок од 3.5 мм (за емитер или сензор)

1 RS-232 на 9-пински D-sub конектор

1 IR на мини приклучок од 3.5 мм (за емитер или сензор)

1 RS-232 на 9-пински D-sub конектор

МАКС. СТАПКА НА ПОДАТОЦИ: До 10.2Gbps (3.4Gbps на графички канал)
ГАРАНЦИЈА: 70 метри (230 стапки) на 2K, 40 метри (130 стапки) со 4K UHD резолуции
RS-232 BAUD СТАПКА: 115200
УСОГЛАСЕНОСТ СО HDMI СТАНДАРД: Поддржува HDMI и HDCP
РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА: 0 ° до + 40 ° C (32 ° до 104 ° F)
ТЕМПЕРАТУРА НА СКЛАДИРАЕ: -40 ° до + 70 ° C (-40 ° до 158 ° F)
ВЛИДНОСТ: 10% до 90%, RHL-кондензатор
ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА: 12V DC, 275 mA 12V DC, 430 mA
ДИМЕНЗИИ: 12cm x 7.15cm x 2.44cm (4.7″ x 2.8″ x 1.0″) Ш, Д, В.
ТЕЖИНА: 0.2kg (0.44lbs)
ДИМЕНЗИИ НА ИСПОРАКА: 15.7cm x 12cm x 8.7cm (6.2″ x 4.7″ x 3.4″) Ш, Д, В.
ИСПОРАКА ТЕIGHИНА: 0.72 кг (1.6 фунти).
ВКЛУЧЕНИ ДОДАТОЦИ: 2 Единици за напојување 12V/1.25A
ОПЦИИ: RK-3T 19" држач за решетка; Крамер надворешен IR сензор (P/N: 95- 0104050), Крамер IR емитер кабел (P/N: C-A35/IRE-10);

Крамер BC−HDKat6a кабел

Спецификациите може да се променат без претходна најава

Оди до нашиот Web страница на http://www.kramerav.com за пристап до списокот со резолуции

PT-580T
Внесување: 1 HDMI конектор
ИСТАНИИ: 1 RJ-45 конектор
ПРОПУСИР: Поддржува пропусен опсег до 3.4 Gbps по графички канал
УСОГЛАСЕНОСТ СО HDMI СТАНДАРД: Поддржува HDMI и HDCP
РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА: 0 ° до + 40 ° C (32 ° до 104 ° F)
ТЕМПЕРАТУРА НА СКЛАДИРАЕ: -40 ° до + 70 ° C (-40 ° до 158 ° F)
ВЛИДНОСТ: 10% до 90%, RHL-кондензатор
ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА: 5V DC, 570 mA
ДИМЕНЗИИ: 6.2cm x 5.2cm x 2.4cm (2.4 ″ x 2.1 ″ x 1 ″) Ш, Д, В
ТЕЖИНА: 0.14kg (0.3lbs)
ДИМЕНЗИИ НА ИСПОРАКА: 15.7cm x 12cm x 8.7cm (6.2″ x 4.7″ x 3.4″) Ш, Д, В.
ИСПОРАКА ТЕIGHИНА: 0.4kg (0.88lbs)
ВКЛУЧЕНИ ДОДАТОЦИ: 5V DC напојување
ОПЦИИ: 19" RK-4PT адаптер за багажник; Крамер BC−HDKat6a кабел
Спецификациите може да се променат без претходна најава

Оди до нашиот Web страница на http://www.kramerav.com за пристап до списокот со резолуции

За најновите информации за нашите производи и списокот на дистрибутери на Kramer, посетете ја нашата Web страница на која може да се најдат ажурирања на ова упатство за употреба. Ги поздравуваме вашите прашања, коментари и повратни информации. Термините HDMI, HDMI High-Definition Multimedia Interface и HDMI Logo се заштитни знаци или регистрирани трговски марки на HDMI Licensing
Администратор, Inc: Сите имиња на брендови, имиња на производи и заштитни знаци се сопственост на нивните соодветни сопственици
Ние ги поздравуваме вашите прашања, коментари и повратни информации.
Web сајт: www.KramerAV.com
Е-пошта: info@KramerAV.com

Документи / ресурси

KRAMER PT-580T HDMI линиски предавател [pdf] Упатство за употреба
PT-580T, TP-580T, TP-580R, PT-580T HDMI линиски предавател, PT-580T, HDMI линиски предавател

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *