КРАМЕР-ЛОГО

Склопување на аудио и видео кабли KRAMER CLS-AOCH-60-XX

Склопување на аудио и видео кабли KRAMER-CLS-AOCH-60-XX

Инструкции за инсталација

ПРЕДУПРЕДУВАЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ
Исклучете го уредот од напојувањето пред отворање и сервисирање

За најнови информации за нашите производи и листа на дистрибутери на Крамер, посетете ја нашата Web страница каде може да се најдат ажурирања на ова упатство за корисник. Ги поздравуваме вашите прашања, коментари и повратни информации.

www.kramerAV.com
info@kramerel.com

CLS-AOCH/60-XX / CP-AOCH/60-XX Активен оптички UHD приклучен HDMI кабел
Честитки за купувањето на вашиот Kramer CLS-AOCH/60-XX / CP-AOCH/60-XX активен активен оптички UHD приклучен HDMI кабел кој е погоден за критични и разновидни инсталации.

The CLS-AOCH/60-XX / CP-AOCH/60-XX provides an extremely high quality signal over a wide range of resolutions, up to 4K@60Hz (4:4:4). This cable is available in different lengths from 33ft (10m) to 328ft (100m). The CLS-AOCH/60-XX / CP-AOCH/60-XX has a slim design to let you pull the cables easily (together with the supplied pulling tool) through small-sized conduits. Склопување на аудио и видео кабел KRAMER-CLS-AOCH-60-XX-слика-1

CLS-AOCH/60-XX / CP-AOCH/60-XX е идеален за пренос на долги растојанија во професионални AV системи, внатрешни и надворешни дигитални знаци и киосци, системи за домашно кино, хируршки театри и системи за автоматизација на објекти и секогаш кога е висока -Потребни се видео и аудио со резолуција.

Карактеристики

CLS-AOCH/60-XX / CP-AOCH/60-XX:

 • Supports a wide range of resolutions up to 4K@60Hz (color space 4:4:4) 3D and Deep Color.
 • Поддржува повеќеканален звук, Dolby True HD, DTS-HD Master Audio.
 • Дали е во согласност со HDMI: EDID, CEC, HDCP (2.2), HDR (висок динамички опсег).
 • Намалени EMI и RFI.
 • Вклучува микро USB порта за опционално поврзување на надворешно напојување од 5V (ако е потребно, ова обично се поврзува на страната на екранот).
 • Има висока јачина на влечење и оптоварување на компресија.
 • Има извор / дисплеј јасно испечатен на конекторот, како и tagзалепете на кабелот за лесна идентификација.

Димензии на кабел

CLS-AOCH/60-XX / CP-AOCH/60-XX вклучува четири оптички влакна и шест AWG 28 жици со HDMI конектори со компактна големина. На изворната страна, микро HDMI конекторот овозможува непречено влечење на кабелот. Крајот SOURCE се поврзува со изворот (на прampле, DVD, Blu-ray или кутија за конзола за игри) и DISPLAY крајот на приемникот (на пр.ample, проектор, LCD дисплеј или таблет уред), видете Слика 2 (забележете дека SOURCE овде се појавува како ексampле).Склопување на аудио и видео кабел KRAMER-CLS-AOCH-60-XX-слика-2

CLS-AOCH/60-XX / CP-AOCH/60-XX Plug and Play инсталација

Пред да го инсталирате кабелот, проверете дали имате HDMI графичка картичка или уреди со HDMI приклучок (на пр.ampле, компјутер, лаптоп, ДВД/Блу-реј плеер или кој било друг уред со извор на видео/аудио сигнал).

Кабелот со оптички влакна не е физички робустен во споредба со конвенционалните материјали за бакарни кабли. И покрај тоа што овој кабел е дизајниран да биде отпорен на вештачки јачини на кабелот, CLS-AOCH/60-XX / CP-AOCH/60-XX може да се оштети ако е прекумерно стегнат, извиткан или свиткан кога се монтира и по инсталирањето . Внимавајте да не го свиткате или извртувате цврсто кабелот.
Кога CLS-AOCH/60-XX / CP-AOCH/60-XX е инсталиран во каналот, силата на влечење на влакната и радиусот на свиткување се клучните услови за безбедно поставување на кабелот.

Не расклопувајте или менувајте ги производите, особено деловите на главата на конекторот HDMI. За да го инсталирате

CLS-AOCH/60-XX / CP-AOCH/60-XX:

 1. Внимателно отпакувајте го кабелот од пакувањето и извадете го врзувањето на кабелот.
 2. Поставете го приклучокот за микро-HDMI (тип D) во Алатката за влечење и затворете го нејзиниот капак.
  Имајте предвид дека можете да го повлечете кабелот или од страната на екранот или од изворната страна (како што е прикажано на слика 3), но мора да бидете сигурни дека поларитетот на кабелот е точен (tagged Извор ако ја влече изворната страна или Екран ако ја влече страната на екранот).
 3. Прикачете го кабелот за влечење на Алатката за влечење.Склопување на аудио и видео кабел KRAMER-CLS-AOCH-60-XX-слика-3
 4. Внимателно инсталирајте го кабелот (на прampле, во ѕидот или каналот или под подот).
 5. Поврзете ги:
  • SOURCE HDMI адаптер на микро-HDMI конекторот SOURCE крајот на кабелот.
  • DISPLAY HDMI адаптер на микро-HDMI конекторот DISPLAY крајот на кабелот.
   HDMI адаптерите во оваа кутија не се заменливи!
   Мора да го поврзете адаптерот означен SOURCE на SOURCE конекторската глава на кабелот и адаптерот означен DISPLAY на главата на конекторот DISPLAY на кабелот.
   Поврзувањето на адаптер на погрешен крај на кабелот може да предизвика оштетување на кабелот, адаптерот и поврзаната AV опрема.
 6. Прицврстете ја врската на секоја страна користејќи ги испорачаните завртки за заклучување.
 7. Приклучете ја SOURCE конекторската глава на кабелот во изворните уреди. Не приклучувајте го SOURCE конекторот на уредот за прикажување.
 8. Приклучете ја DISPLAY конекторската глава на кабелот во уредите за прикажување. Не приклучувајте го приклучокот DISPLAY на изворниот уред.
 9. Вклучете го напојувањето на изворот и уредите за прикажување.
 10. Доколку е потребно, поврзете надворешен извор на енергија преку микро-USB конекторот на страната DISPLAY.

Смена на проблеми

Ако наидовте на проблем, проверете дека:

 • И изворот и уредите за прикажување се вклучени
 • Двете глави за HDMI конектори се целосно приклучени на уредите
 • Кабелот или неговата јакна не се физички оштетени
 • Кабелот не е свиткан или свиткан

Забележете дека е важно правилно да го поврзете кабелот како што е означено на крајот на секој конектор: SOURCE на изворната страна и DISPLAY на страната на приемникот.

спецификации

Аудио и моќност  
Видео резолуција: Up to 4K@60Hz (4:4:4)
Вградена аудио поддршка: PCM 8ch, Dolby Digital True HD, DTS-HD Master Audio
Поддршка за HDMI: HDCP 2.2, HDR, EDID, CEC
Монтажа на кабел  
HDMI конектор: Машки HDMI тип А конектор
димензии: Микро HDMI порта: 1.23cm x 4.9cm x 0.8cm (0.484″ x 1.93″ x 0.31″) W, D, H Тип A HDMI порта: 3.1cm x 4cm x 0.95cm (1.22″ x 1.57″ x 0.37″) , Д, Х

Склоп: 2.22cm x 7.1cm x 0.99cm (0.874″ x 2.79″ x 0.39″) Ш, Д, В

Структура на кабелот: Хибриден кабел со оптички влакна
Материјал за кабелска јакна: UL Plenum (CMP-OF) и LSHF (без халогени со низок чад)
Боја на кабелска јакна: UL пленум: црна; LSHF: црна
Дијаметар на кабел: 3.4mm Радиус на свиткување на кабелот: 6mm
Јачина на влечење на кабелот: 500 N (50 кг, 110 фунти) Микро-USB кабел Надворешен 5V кабел за напојување
Моќ  
Напојување HDMI: Напојувањето се снабдува од надворешен USB конектор на страната на екранот
Потрошувачка на енергија: 0.75W макс.
Генерално  
Работна температура: 0 ° до + 50 ° C (32 ° до 122 ° F) Температура на складирање: -30 ° до + 70 ° C (-22 ° до 158 ° F)
Работна влажност: 5% до 85%, RHL-кондензатор
Достапна должина: 33 стапки (10 метри), 50 стапки (15 м), 66 стапки (20 м), 98 стапки (30 м), 131 стапки (40 м), 164 стапки (50 м), 197 стапки (60 м),

230 стапки (70 м), 262 стапки (80 м), 295 стапки (90 м) и 328 стапки (100 м)

Документи / ресурси

Склопување на аудио и видео кабли KRAMER CLS-AOCH-60-XX [pdf] Упатство за употреба
CLS-AOCH-60-XX, склопување на аудио и видео кабел

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *