КОФИРЕ ЛОГО

UG-05
УПАТСТВО ЗА КОРИСТЕЊЕ

Опис на LED индикаторско светло

Статус на спарување Сината и зелената ЛЕД трепкаат наизменично
Вклучено Сината ЛЕД останува вклучена неодредено време, сината ЛЕД полека трепка кога се репродуцира музика
Режим на подготвеност Сината LED светилка останува вклучена неодредено време
Статус на ниска батерија Сината LED светилка трепка 3 пати во секунда
Прекинувач за вибрации * Прекинувачот за вибрации е вклучен: белата LED светилка останува вклучена неодредено време
* Прекинувачот за вибрации е исклучен: белата LED диода се гаси
Статус на полнење Црвената LED светилка останува вклучена додека се полни, црвената LED диода се гаси додека е целосно наполнета

Операција со основни клучеви

Вклучи ја, уклучи ја, ме пали
долго притискање,KOFIRE UG 05 безжични слушалки за игри со двоен микрофон - Основна работа со клуч слушалките ќе се вклучат откако сината ЛЕД ќе остане вклучена 3 секунди. Слушалките ќе влезат во режим на спарување.
Исклучи
долго притискање, KOFIRE UG 05 безжични слушалки за игри со двоен микрофон - Основна работа со клучсината и зелената ЛЕД ќе останат вклучени 2 секунди, а потоа ќе се изгаснат и слушалките ќе се исклучат.

Прилагодување на јачината на звукот
Кратко притискањеKOFIRE UG 05 Безжични слушалки за игри со двоен микрофон - притиснете KOFIRE UG 05 Безжични слушалки за игри со двоен микрофон - контрола на јачината на звукот контрола на јачината на звукот.
Избор на музика
Долго притиснете KOFIRE UG 05 Безжични слушалки за игри со двоен микрофон - контрола на јачината на звукотза да прескокнете на следната песна.
Долго притиснете KOFIRE UG 05 Безжични слушалки за игри со двоен микрофон - притиснетеза да прескокнете на претходната песна.

Репродукција/Пауза/Телефонски повик
Музичка пауза: кратко притиснете KOFIRE UG 05 безжични слушалки за игри со двоен микрофон - Основна работа со клучкога свири музика.
Репродукција на музика: кратко притиснете KOFIRE UG 05 безжични слушалки за игри со двоен микрофон - Основна работа со клучкога е во музичка пауза.
Одговор на повици: Кратко притиснете KOFIRE UG 05 безжични слушалки за игри со двоен микрофон - Основна работа со клучкога ќе се појави повик.
Прекини: Кратко притиснете KOFIRE UG 05 безжични слушалки за игри со двоен микрофон - Основна работа со клучкога се на повик.
Одбијте да одговорите: Долго притиснетеKOFIRE UG 05 безжични слушалки за игри со двоен микрофон - Основна работа со клуч кога ќе се појави повик.
Кога е поврзан Wireless, двојно притиснете KOFIRE UG 05 безжични слушалки за игри со двоен микрофон - Основна работа со клучповторно ќе го бира последниот телефонски број во записот за повици.

Статус на вклучување на слушалките

долго притискање, KOFIRE UG 05 безжични слушалки за игри со двоен микрофон - Основна работа со клучслушалките ќе се вклучат, а сината и зелената ЛЕД ќе трепкаат
наизменично. Слушалките ќе влезат во режим на спарување. Вклучете ја безжичната мрежа во вашата ќелија
телефон и побарајте „UG-05“, кликнете за да се поврзете. Сината ЛЕР ќе остане вклучена неодредено време
по успешно поврзување, и сината ЛЕД полека ќе трепка кога се репродуцира музика.
* Забелешка: Шареното украсно LED светло ќе се вклучи автоматски откако ќе се вклучи слушалката и може да се исклучи со комбинација на копчиња.

Прекинувач за функција за вибрации
Во статусот на вклучување, свртете го прекинувачот за вибрации надолу, функцијата за вибрации ќе се вклучи (белата ЛЕД останува вклучена неодредено време), а слушалките ќе вибрира со басот. Колку е посилен басот, толку е посилна вибрацијата. Свртете го прекинувачот за вибрации нагоре за да ги исклучите вибрациите (белата LED диода се гаси), потоа можете нормално да слушате музика и да играте игри, вибрирачкиот звучник нема да работи, а музичкиот звучник ќе работи нормално.

Шарена декорација LED прекинувач
Откако ќе се вклучат слушалките, шареното LED светло ќе се вклучи автоматски. Ако сакате да го исклучите разнобојното LED светло за да заштедите батерија или поради други причини, кратко притиснете го копчето за зголемување и намалување на јачината на звукот истовремено за да ја исклучите ЛЕД-то. Шарената LED диода може да се рестартира откако ќе се исклучи.
* Забелешка: Шареното LED светло нема да работи додека слушалките се полни или во жичен режим.

Бум микрофон
Опремен со микрофон со долг бум за подобро искуство со повици. Микрофонот со долг бум е да ги подобри перформансите на повикот. За време на повик, ако сакате да разговарате со други или не сакате да ве слушне лицето од другиот крај на телефонот, кратко притиснете го копчето за исклучување звук на микрофонот за да го спречите микрофонот да работи. Кога ќе се вклучи исклучувањето, слушалките ќе звучат. Кога треба да го продолжите повикот, кратко притиснете го повторно копчето за исклучување звук.

Автоматско исклучување и повторно поврзување на долги растојанија
Слушалките ќе се исклучат автоматски кога ќе бидат надвор од ефективниот опсег. Кога ќе се вратите на ефективниот опсег во рок од 5 минути, тој автоматски ќе се поврзе со вашиот телефон. Слушалките автоматски ќе се исклучат доколку се надвор од ефективни во опсег од над 5 минути.

Слушалки и безжичен предавател надviewKOFIRE UG 05 Безжични слушалки за игри со двоен микрофон

Режим на полнење
Кога батеријата е ниска, наполнете ја околу 3 часа со USB-кабел за полнење. Слушалките ќе се исклучат автоматски додека се полнат. Црвената LED светилка останува вклучена неодредено време додека се полни, а црвената LED се гаси додека е целосно наполнета.
Статус на моќност
Кога слушалките се поврзани со уредот со IOS, моменталната состојба на напојување на слушалките ќе се прикаже на горниот десен агол на екранот на уредот.
Режим на линија
Приклучете аудио кабел, слушалките се исклучуваат автоматски, можете да слушате музика со аудио кабелот. Можете да го користите вградениот микрофон или микрофонот со долг бум. Исто така, можете да ја вклучите или исклучите функцијата за вибрации со прекинувачот за вибрации.
Забелешка: кога е во режим на линија, Wireless не може да се вклучи. Треба да го исклучите аудио кабелот и да ги вклучите слушалките за да ги користите.

Опис на LED индикатор за безжичен предавател

Вклучено  

Црвената LED светилка останува вклучена неодредено време

Статус на спарување  

Зелената ЛЕД брзо трепка

врска Успеавте  

Зелената LED светилка останува вклучена неодредено време

За прв пат се користи

 1. Вметнете го безжичниот предавател во USB-портата на уредот, уредот автоматски ќе го инсталира драјверот, името што се прикажува на уредот е: UG-05 и стандардно е аудио пренос на уредот, предавателот влегува во состојба на подготвеност со црвеното LED осветлување на неодредено време.
 2. Безжичниот уред влегува во состојба на спарување откако ќе се вклучи напојувањето, долго притиснете го копчето на безжичниот предавател 2 секунди за да влезете во статусот на спарување и зелената LED брзо ќе трепка.
 3. Безжичниот предавател е успешно поврзан со безжичниот уред, а зелената ЛЕД ќе остане вклучена неодредено време.

По втор пат и последователна употреба
Кога има информации за спарување на слушалките на уредот, по втор пат се користи, безжичниот предавател автоматски ќе се поврзе назад со безжичниот уред.
Поврзете се со други безжични уреди
Кратко притиснете го копчето на предавателот, безжичниот предавател ќе се исклучи од тековниот уред со вклучено црвено LED осветлување на неодредено време, а безжичниот уред ќе се исклучи. Долго притискајте го копчето на предавателот 2 секунди за да се поврзете со други уреди, зелената LED брзо ќе трепка и ќе остане вклучена неодредено време по успешно поврзување.
Вклучување/исклучување
Вметнете го безжичниот предавател во USB-портата на компјутерот и тој автоматски ќе се вклучи./Исклучете го безжичниот предавател.
Безжична врска
Долго притискајте го копчето на предавателот 2 секунди, безжичниот предавател влегува во статус на спарување со зелената ЛЕД што трепка брзо, сега поддржува слушање музика, безжична репродукција на видео, безжични видео повици итн.

Безжично исклучување/Исчисти врска
Кратко притиснете го копчето за безжичен предавател и црвеното LED ќе остане вклучено на неодредено време./Во која било состојба, долго притискајте го копчето на предавателот 8 секунди, зеленото и црвеното светло ќе останат вклучени на неодредено време.
Информации за параметрите на слушалките

Поддржани профили A2DP/AVRCP/SMP/HFP
Растојание за примање 8-10M
Отпорност на звучникот 32Ω ± 15%
Сирена единица 40mm
Отпорност на звучникот на вибрации 16Ω ± 15%
Единица за звучници за вибрации 30mm
Опсег на фреквенција 20 HZ - 20 K HZ
чувствителност 108±3dB на 1K HZ
Чувствителност на микрофон -42 ± 3 dB
Полнење Voltage DC5V
Струја за полнење 800mA
Оперативен волtage 3.7V
Оперативни Тековни 26-120mA

Информации за параметрите на безжичниот предавател

Внесете USB2.0
Сооднос сигнал-шум > 90dB
Опсег на фреквенција 20 HZ - 20 KHZ
Опсег на пренос 20M
Оперативен волtage 5V
Оперативни Тековни 14mA-27mA
Пакување Листа
1. Безжични слушалки 4. Аудио кабел
2. Бум микрофон 5. Упатство за корисник
3. Микро USB кабел за полнење 6. Безжичен предавател
7. Покривка од пена за микрофон

Топли совети

 1. Наполнете ги слушалките со полнач од 5V 1A / 5V 2A, висока јачинаtage може да ги оштети слушалките.
 2. Кога слушалките не се користени повеќе од 3 месеци, потребно е да се наполнат пред употреба.
 3. Кога слушалките не се користат долго време, ви предлагаме да ги полните на секои 3 месеци за да обезбедите добра заштита на батеријата.
 4. Ви предлагаме целосно да ги наполните слушалките за прва употреба.

Вниманија

 1. Ве молиме чувајте ги или користете ги слушалките на нормална температура, избегнувајте директна сончева светлина.
 2. Чувајте ги слушалките подалеку од оган или други жешки предмети.
 3. Ве молиме држете ги слушалките подалеку од damp места или потопени во течност, чувајте го на суво
 4. Ве молиме, не обидувајте се да користите други методи за полнење освен USB-кабелот за полнење што го даваме.
 5. Ве молиме не расклопувајте, поправајте или менувајте.
 6. Ве молиме, обрнете внимание на прекумерниот судир, доколку има каква било штета (како вдлабнатини, деформации, корозија итн.), Ве молиме обратете ни се за помош преку информациите за контакт на гарантната картичка.
 7. Ако слушалките произведуваат ненормален мирис, повисока од нормалната температура, бојата или обликот се менуваат ненормално, престанете да ги користите и обратете ни се за помош преку информациите за контакт на гарантната картичка.

Предупредување

 1. Ако батеријата се замени неправилно, постои опасност од експлозија. Може да се замени само со батерија од ист тип или еквивалент. Батеријата (батерија или составена батерија) не смее да биде изложена на услови како што се сончева светлина, пожар или слична средина со прегревање.
 2. Уредот не треба да биде изложен на капки вода или прскање вода. Не треба да се става во предмети како вазни или слични предмети полни со течности.
 3. Овој производ не е детска играчка. Децата на возраст под 14 години треба да бидат придружени од родители за користење.

КАРТА ЗА ГАРАНЦИЈА
Модел на производ: ………..Боја на производот:……………….
Датум на купување:……………….. Купување продавница:………………..
Сметка за набавка:………………….. Причина за гаранција:…………………..
Корисничко име: ………………………..Телефонски број:……………………
Корисничка адреса:…………………………..

Опис на гаранцијата
Ве молиме чувајте ја правилно гарантната картичка и важечкиот доказ за купување, покажете ги заедно кога го испраќате производот на поправка. Ако не можете да ја дадете гарантната картичка или релевантниот сертификат за купување, датумот за пресметување на гаранцијата на производот ќе се заснова на датумот на производство на производот.
Прописи за гаранција

 1. Ако имате какви било прашања за време на употребата, не двоумете се да се јавите на 4008894883 за помош.
 2. Во рок од една година од датумот на купување, доколку производот со проблем со квалитетот и техничкиот персонал на нашата компанија потврдија дека проблемот се јавува при нормална употреба, ние ќе обезбедиме бесплатни услуги за замена.
 3. Во следните случаи, нашата компанија одбива да обезбеди бесплатна гарантна услуга, обезбедува само услуги за одржување, без трошоци за работна сила, само наплаќа за делови: A. Главниот дел на производот е оштетен поради неправилно работење, несовесна употреба или неодоливи причини Б. Производот е демонтиран или поправен без овластување од нашата компанија C. Единицата за двигател на слушалките се користи со голема јачина на звук, а дијафрагмата е деформирана поради остатоци или удар. Кабелот на слушалките е скршен, смачкан, потопен во вода, куќиштето е оштетено, деформирано и некоја друга причина за оштетување предизвикана од човекот. Оригиналната гарантна картичка и валиден доказ за купување не може да се обезбедат, а датумот на купување е надвор од гарантниот период.
 4. Бесплатната услуга што ја обезбедува оваа гарантна картичка не вклучува додатоци на производот, други украси, подароци итн.

Сертификат за квалификација на производот, По инспекцијата, производот I, ги исполнува техничките стандарди
и му е дозволено да ја напушти фабриката.

Документи / ресурси

KOFIRE UG-05 безжични слушалки за игри со двоен микрофон [pdf] Упатство за употреба
UG-05, безжични слушалки за игри со двоен микрофон, UG-05 безжични слушалки за игри со двоен микрофон

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена