логото на kbice

Машина за мраз со грутка што самостојно издава
Водич за брз почеток — Модел: FDFM1JA01

БАРАА ЗА ИНСТАЛАЦИЈА

Барања за дозвола
ВНИМАНИЕ

 • Овој уред е дизајниран само за употреба на маса.
 • Никогаш не го блокирајте отворот за воздух на левата страна.
 • Овој уред е дизајниран да работи во област со максимална амбиентална температура од 80°F, 26°C. Потоплата температура на околината ќе резултира со намалување на квалитетот на мразот и на производот.
 • Никогаш не ракувајте со овој уред на директна сончева светлина.
 • Дозволете минимум растојание од 12 инчи на левата страна, ½ инчи на десната страна, 2 инчи на задната страна и ½ на горниот дел од клиренсот на левата страна, за да се обезбеди правилно функционирање на единицата.

Скенирајте овде за видео со настава:

kbice FDFM1JA01 Машина за мраз со грутка за самодоставување - QR
http://youtube.com/watch?v=Vr3lmwV2BZA&feature=youtu.be
 1.  Екран панел
 2. Точка за издавање мраз
 3. Водно пристаниште за инка
 4. Капак на резервоарот
 5.  Воздушен отвор
 6.  Послужавник за капење вода
 7. Кабел
 8. Приклучоци/држач за одводна цевка

kbice FDFM1JA01 Машина за мраз со грутка за самоточење

Електрични побарувања

ОПАСНОСТ
Потребно е да го поврзете овој уред само со GFCI заштитен сад. Силно се препорачува да не користите адаптер за поврзување на овој уред поради безбедносни опасности.

Барања за вода

ВОДА
Препорачуваме да користите дестилирана, флаширана ИЛИ филтрирана вода, бидејќи тоа ќе ги подобри перформансите на машината. Водата од чешма со тврдост <100 PPM е исто така прифатлива. На
машината НЕ произведува мраз и автоматски ќе премине во чист режим ако се користи вода од чешма со тврдост > 100 PPM
ЗАБЕЛЕШКА
НЕ додавајте вода додека не трепка црвената сијаличка за Ниво на вода. НЕ преполнувајте го резервоарот, инаку може да се прелее кога мразот целосно ќе се стопи.kbice FDFM1JA01 Машина за мраз со грутка за самоточење - резервоар

УПОТРЕБА НА ДИСПЕНСЕР

1. Полнење на резервоарот за вода за прва употреба

 • Отстранете го капакот на резервоарот со истовремено повлекување од левата и десната страна кон себе
 • Додадете вода во MAX WATER FILL и потоа заменете го капакот.
 • Не приклучувајте додека не наполните вода до максимално полнење
 • Приклучете ја единицата на струја

kbice FDFM1JA01 Машина за мраз со грутка за самотовање - моќност

2. Испирање на уредот по 1-ви пат

 • Приклучете го уредот на струја.
 • Притиснете и задржете го копчето Clean 3 секунди за да го започнете режимот Cleaning
 • Исклучете го уредот од струја кога ќе заврши процесот на испирање (потребни се 30 минути и се гаси ЛЕД-то за чистење).
 • Извлечете ги одводните цевки со приклучоци/држачи надвор од уредот назад и извадете ги приклучоците/држачите за да се ослободи вода.
 • Заменете ги приклучоците/држачите и вратете ги цевките со приклучоци/држачи назад во уредот.

3. Правење мраз по 1-ви пат. ВАЖНО

 • Препорачуваме да користите дестилирана, флаширана ИЛИ филтрирана вода, бидејќи тоа ќе ги подобри перформансите на машината. Водата од чешма со цврстина од <100 PPM е исто така прифатлива. Машината НЕ произведува мраз ако се користи вода од чешма со тврдост > 100 PPM
 • Исклучете ја машината од струја
 • Отстранете ја вратата од резервоарот и наполнете ја машината со поглед до линијата за максимално полнење, која се наоѓа на задниот дел од резервоарот за вода.
 • Вратете го капакот и приклучете го уредот на струја.
 • Притиснете го копчето „Направи грутки“ еднаш и почекајте бавно да трепка сијаличката за правење мраз

kbice FDFM1JA01 Машина за мраз со грутка со самододавање - истовремено

УПОТРЕБА НА ПРВ ПАТ
Истурете неколку чаши мраз и фрлете ги.kbice FDFM1JA01 Машина за мраз со грутка за самотовање - отфрлете

4. Користење на инката

 • Вметнете инка во пристаништето за вода
 • Додадете дестилирана, флаширана ИЛИ филтрирана вода додека ЛЕД копчето за Ниво на вода не свети зелено. Ќе слушнете 5 звучни сигнали.
 • Отстранете ја инката за да го затворите портот

kbice FDFM1JA01 Машина за мраз со грутка за самотовање - инка

Забелешка: Инката е спакувана внатре во резервоарот

www.kbgoodice.com
©KB Ice & H²0, LLC
Ажурирано 2 / 8 / 21

Документи / ресурси

kbice FDFM1JA01 Машина за мраз со грутка за самоточење [pdf] Упатство за употреба
FDFM1JA01, машина за мраз со грутки за самоточење
kbice FDFM1JA01 Машина за мраз со грутка за самоточење [pdf] Инструкции
FDFM1JA01, машина за мраз со грутки за самоточење, машина за мраз за грутки, машина за мраз

Референци

Приклучи се на разговор

1 коментар

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *