БАР 2.1 Длабок басJBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента

ПРИРАЧНИК ЗА СОПСТВЕНИК

ВАORTНИ УПАТСТВА ЗА БЕЗБЕДНОСТ

Потврдете ја линијата волtagд Пред употреба
JBL Bar 2.1 Deep Bass (звучна лента и сабвуфер) е дизајниран за употреба со 100-240 волти, 50/60 Hz AC струја. Поврзување со линија волtagд, освен она за што е наменет вашиот производ, може да создаде опасност по безбедност и пожар и може да го оштети уредот. Ако имате какви било прашања во врска со волtagд барања за вашиот специфичен модел или за линијата волtagд во вашата област, контактирајте со вашиот продавач на мало или претставник за услуги на клиентите пред да го вклучите уредот во wallиден штекер.

Не користете продолжни кабли
За да избегнете безбедносни опасности, користете го само кабелот за напојување испорачан со вашата единица. Не препорачуваме да се користат продолжни кабли со овој производ. Како и со сите електрични уреди, не ставајте кабли за струја под килими или теписи или ставајте тешки предмети на нив. Оштетените кабли за напојување треба веднаш да се заменат од овластен сервисен центар со кабел што одговара на фабричките спецификации.

Нежно ракувајте со кабелот за напојување со наизменична струја
Кога го исклучувате кабелот за напојување од штекер за наизменична струја, секогаш извлекувајте го приклучокот; никогаш не влечете го кабелот. Ако немате намера да го користите овој звучник долго време, исклучете го приклучокот од штекерот за наизменична струја.

Не отворајте го орманот
Во составот на овој производ нема компоненти што може да се сервисираат од корисникот. Отворањето на орманот може да претставува опасност од шок и секоја измена на производот ќе ја поништи вашата гаранција. Ако случајно падне вода во единицата, веднаш исклучете ја од изворот на наизменична струја и консултирајте се со овластен сервисен центар.

ВОВЕД

Ви благодариме што го купивте JBL Bar 2.1 Deep Bass (звук-лента и сабвуфер) кој е дизајниран да донесе извонредно звучно искуство во вашиот систем за домашна забава. Ве охрабруваме да одвоите неколку минути за да го прочитате овој прирачник, кој го опишува производот и вклучува чекор-по-чекор инструкции за поставување и започнување.

За да ги искористите повеќето од карактеристиките и поддршката на производот, можеби ќе треба да го ажурирате софтверот за производот преку USB конекторот во иднина. Погледнете во делот за ажурирање на софтверот во овој прирачник за да се осигурате дека вашиот производ го има најновиот софтвер.

Дизајните и спецификациите може да се променат без претходна најава. Ако имате какви било прашања во врска со звучната лента, инсталација или работа, контактирајте со вашиот продавач на мало или претставник за услуги на клиентите или посетете ја нашата webсајт: www.jbl.com.

ШТО Е ВО КУБИЈАТА

Внимателно распакувајте ја кутијата и проверете дали се вклучени следниве делови. Ако некој дел е оштетен или недостасува, не користете го и контактирајте го вашиот малопродажник или претставник на услугата за клиенти.

JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Soundbar Сопственици - Soundbar JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Сопственици на звучната лента - сабвуфер
кан Сабвуфер
JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - далечински управувач JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - Кабел за напојување
Далечински управувач (со 2 батерии AAA)

Кабел за напојување *
* Кабелот за напојување и видот на приклучокот се разликуваат во регионот.

JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - HDMI кабел JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - комплет за монтирање
HDMI кабел Комплет за монтирање на Wallид
JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - Информации за производот
Количина на информации за производот и образец за монтирање на wallид

ПРОИЗВОД ЗАВРШЕНVIEW

3.1 Звучна лента

КонтролиJBL BAR 21 DEEP BASS 21 Сопственици на звучната лента - ПРОИЗВОДVIEW

1. Моќ (Моќност)

 • Вклучете или во мирување

2. - / + (волумен)

 • Намалете или зголемете ја јачината на звукот
 • Притиснете и задржете за постојано намалување или зголемување на јачината на звукот
 • Притиснете ги двете копчиња заедно за да го исклучите или вклучите звукот

3. JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Сопственици на звучната лента - икона 2 (Извор)

 • Изберете извор на звук: ТВ (стандардно), Bluetooth или HDMI IN

4. Приказ на статус
конекториJBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - конектори

 1. МОЌНОСТ
  • Поврзете се со струја
 2. ОПТИЧКИ
  • Поврзете се со оптичкиот излез на вашиот ТВ или дигитален уред
 3. USB
  • USB конектор за ажурирање на софтвер
  • Поврзете се со УСБ-уред за складирање за аудио репродукција (само за верзијата во САД)
 4. HDMI ВО
  • Поврзете се со излезот HDMI на вашиот дигитален уред
 5. HDMI OUT (ТВ АРЦ)
  • Поврзете се со влезот HDMI ARC на вашиот телевизор
3.2 Сабвуфер JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Сопственици на звучната лента - сабвуфер 1
 1. JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - икона
  • Индикатор за статус на врска
  Ο Цврсто бело Поврзан со лентата за звук
  Иконата Трепка бело Режим на спарување
  MATElec FPC-30120 Комуникатор за статус на аларм за SMS - икона 3 Цврст килибар Режим на подготвеност

  2. МОOW
  • Поврзете се со струја

3.3 Далечински управувачJBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - далечински управувач
 1. Моќ
  • Вклучете или во мирување
 2.  TV
  • Изберете го изворот на ТВ
 3. Режим на Bluetooth (Bluetooth)
  • Изберете го изворот на Bluetooth
  • Притиснете и задржете за да поврзете друг уред со Bluetooth
 4. JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Сопственици на звучната лента - икона 1
  • Изберете го нивото на басот за сабвуфер: ниско, средно или високо
 5. HDMI
  • Изберете го изворот HDMI IN
 6.  + / -
  • Зголемување или намалување на јачината на звукот
  • Притиснете и задржете за да ја зголемувате или намалувате јачината на звукот постојано
 7. Исклучи звук на ТВ (Неми)
  • Исклучување / исклучување на звукот

МЕСТО

4.1 Поставување работна површина

Ставете ја звучната лента и сабвуферот на рамна и стабилна површина.
Проверете дали сабвуферот е оддалечен најмалку 3 ft (1 m) од звучната лента и 4 ”(10 cm) од идот.JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - Поставување на работна површина

ЗАБЕЛЕШКИ:
- Кабелот за напојување е правилно поврзан со напојувањето.
- Не ставајте никакви предмети на горниот дел од звучната лента или сабвуферот.
- Проверете дали растојанието помеѓу сабвуферот и звучната лента е помало од 20 ft (6 m).

4.2 Монтирање на WallидJBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Soundbar Сопственици - монтирање
 1. Подготовка:
  а) Со минимално растојание од 2 ”(50 mm) од вашиот телевизор, залепете го испорачаниот образец за монтирање на wallид на aид со употреба на лепливи ленти.
  б) Користете го врвот на топката за да ја означите локацијата на држачот за завртката.
  Отстранете го шаблонот.
  в) На обележаната локација, дупчете дупка од 4 мм / 0.16 ”. Погледнете на Слика 1 за големината на завртката.
 2. Инсталирајте ја држачот за монтирање на wallид.
 3. Прицврстете ја завртката на задниот дел од звучната лента.
 4. Монтирајте ја звучната лента.

ЗАБЕЛЕШКИ:
- Проверете дали wallидот може да ја издржи тежината на звучната лента.
- Инсталирајте само на вертикален wallид.
- Избегнувајте локација под висока температура или влажност.
- Пред да ја поставите на wallид, проверете дали каблите можат правилно да се поврзат помеѓу звучната лента и надворешните уреди.
- Пред да ја поставите на wallид, проверете дали звучната лента е исклучена од струја. Во спротивно, тоа може да предизвика струен удар.

CONNECT

5.1 ТВ-врска

Поврзете ја звучната лента со вашиот телевизор преку испорачаниот HDMI кабел или оптички кабел (се продава одделно).
Преку испорачаниот HDMI кабел, HDMI-поврзувањето поддржува дигитален звук и видео со едно поврзување. HDMI поврзувањето е најдобрата опција за вашата лента за звук.

JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Soundbar Сопственици - испорачан HDMI кабел

 

 1. Поврзете ја звучната лента со вашиот телевизор користејќи го испорачаниот HDMI кабел.
 2. На вашиот телевизор, проверете дали се овозможени HDMI-CEC и HDMI ARC. Погледнете во упатството за сопственици на вашиот телевизор за повеќе информации.

ЗАБЕЛЕШКИ:
- Не е загарантирана целосна компатибилност со сите HDMI-CEC уреди.
− Контактирајте со производителот на вашиот ТВ ако имате проблеми со HDMI-CEC компатибилноста на вашиот телевизор.

Преку оптички кабелJBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - оптички кабел

 • Поврзете ја звучната лента со вашиот телевизор со користење на оптички кабел (се продава одделно).
5.2 Поврзување со дигитален уред
 1. Проверете дали сте го поврзале вашиот телевизор со звучната лента преку HDMI ARC конекцијата (Видете „Преку испорачаниот HDMI кабел“ под „ТВ-врска“ во поглавјето „CONNECT“).
 2. видете HDMI-кабел (V1.4 или понова) за да ја поврзете лентата за звук со вашите дигитални уреди, како што се сет-топ кутија, DVD/Blu-ray плеер или конзола за игри.
 3. На вашиот дигитален уред, проверете дали е овозможено HDMI-CEC. Погледнете во упатството за сопственици на вашиот дигитален уред за повеќе информации.

JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - Дигитален уред

ЗАБЕЛЕШКИ:
- Контактирајте го производителот на вашиот дигитален уред ако имате проблеми со компатибилноста на HDMI-CEC на вашиот дигитален уред.

5.3 Bluetooth-врска

Преку Bluetooth, поврзете ја лентата за звук со вашите Bluetooth уреди, како што се паметен телефон, таблет или лаптоп.

JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - поврзување со Bluetooth

Поврзете Bluetooth уред

 1. пресМоќ за да се вклучи (Погледнете „Вклучување / Авто-мирување / Автоматско будење“ во поглавјето „ИГРАЈ“).
 2. За да изберете извор на Bluetooth, притиснетеJBL BAR 21 DEEP BASS 21 Сопственици на звучната лента - икона 2 на звучната лента илиИкона за Bluetooth на далечинскиот управувач.
  → „BT PAIRING“: Подготвени за БТ спарување
 3. На вашиот Bluetooth уред, овозможете Bluetooth и побарајте „JBL Bar 2.1“ во рок од три минути.
  → Името на уредот се прикажува ако вашиот уред е именуван
  Англиски. Се слуша тон за потврда.

За повторно поврзување на последниот спарен уред
Вашиот Bluetooth уред се задржува како спарен уред кога звучната лента оди во режим на подготвеност. Следниот пат кога ќе се префрлите на изворот на Bluetooth, звучната лента автоматски го поврзува последниот спарен уред.

За да се поврзете со друг уред со BluetoothJBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - поврзете се

 1. Во изворот на Bluetooth, притиснете и задржетеJBL BAR 21 DEEP BASS 21 Сопственици на звучната лента - икона 2 на звучната лента илиИкона за Bluetooth на далечинскиот управувач до „BT PAIRING“ се прикажува.
  → Претходно спарениот уред е исчистен од лентата за звук.
  → Звучната лента влегува во режимот за спарување на Bluetooth.
 2. Следете го Чекор 3 под „Поврзете Bluetooth уред“.
  • Ако уредот некогаш бил спарен со звучната лента, прво откачете го „JBL Bar 2.1“ на уредот.

ЗАБЕЛЕШКИ:
- Bluetooth-врската ќе се изгуби ако растојанието помеѓу звучната лента и Bluetooth-уредот надмине 33 ft (10 m).
- Електронските уреди можат да предизвикаат радиопречки. Уредите што создаваат електромагнетни бранови мора да се чуваат подалеку од Звучната лента, како што се микробранови и безжични LAN уреди.

ИГРАЈТЕ

6.1 Вклучување / автоматско подготвеност / автоматско будењеJBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - PLAY

Вклучете

 1. Поврзете ги звучната лента и сабвуферот на напојување со користење на испорачаните кабли за напојување.
 2.  На лентата за звук, притиснетеМоќ да се вклучи.
  "ЗДРАВО" се прикажува.
  → Сабвуферот автоматски се поврзува со лентата за звук.
  Поврзано:JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - икона станува цврсто бело.

ЗАБЕЛЕШКИ:
- Користете го само испорачаниот кабел за напојување.
- Пред да ја вклучите звучната лента, проверете дали сте ги завршиле сите други врски (Видете „ТВ-врска“ и „Дигитална врска на уредот“ во поглавјето „Поврзи“).

Автоматско подготвеност 
Ако звучната лента е неактивна повеќе од 10 минути, автоматски ќе се префрли во режим на подготвеност. "ЗАСТАНИ" се прикажува. Сабвуферот исто така оди во мирување иJBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - икона се претвора во цврст килибар.
Следниот пат кога ќе ја вклучите звучната лента, таа се враќа на последниот избран извор.

Автоматско будење
Во режим на подготвеност, звучната лента автоматски ќе се разбуди кога

 • звучната лента е поврзана со вашиот телевизор преку HDMI ARC конекцијата и вашиот телевизор е вклучен;
 • звучната лента е поврзана со вашиот телевизор преку оптички кабел и аудио сигналите се откриваат од оптичкиот кабел.
6.2 Репродукција од ТВ-изворот

Со поврзаната звучна лента, можете да уживате во ТВ-аудио од звучниците на звучната лента. JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - Репродукција од

 1. Проверете дали вашиот телевизор е поставен да поддржува надворешни звучници, а вградените ТВ звучници се оневозможени. Погледнете во упатството за сопственици на вашиот телевизор за повеќе информации.
 2. Проверете дали звучната лента е правилно поврзана со вашиот ТВ (Видете „ТВ-врска“ во поглавјето „ПОВРЗИ“).
 3. За да изберете извор на ТВ, притиснетеJBL BAR 21 DEEP BASS 21 Сопственици на звучната лента - икона 2 на звучната лента или ТВ на далечинскиот управувач.
  "ТЕЛЕВИЗИЈА": Изворот на ТВ е избран.
  • Во фабричките поставки, изворот на ТВ е избран стандардно.

ЗАБЕЛЕШКИ:
- Ако звучната лента е поврзана со вашиот телевизор преку HDMI кабел и оптички кабел, HDMI кабелот е избран за ТВ-врска.

6.2.1 Поставување далечински управувач на ТВ.

За да го користите вашиот далечински управувач на ТВ и за вашиот телевизор и за звучната лента, проверете дали вашиот телевизор поддржува HDMI-CEC. Ако вашиот телевизор не поддржува HDMI-CEC, следете ги чекорите под „Учење на далечинскиот управувач на телевизорот“.

HDMI-CEC
Ако вашиот телевизор поддржува HDMI-CEC, овозможете ги функциите како што е наведено во упатството за употреба на вашиот ТВ. Можете да ја контролирате јачината на звукот + / -, исклучете/вклучете звук и функциите за вклучување/подготовка на вашата лента за звук преку далечинскиот управувач на телевизорот.

Учење на далечински управувач на ТВ

 1. На лентата за звук, притиснете и задржетеJBL BAR 21 DEEP BASS 21 Сопственици на звучната лента - икона 2 и + додека „УЧЕЕ“ се прикажува.
  Enter Внесувате режим на учење на далечинскиот управувач на ТВ.
 2. Во рок од 15 секунди, направете го следново на лентата за звук и далечинскиот управувач на телевизорот:
  а) На звучната лента: притиснете едно од следните копчиња +, -, + и – заедно (за функцијата за исклучување/вклучување звук) и.
  б) На далечинскиот управувач на вашиот телевизор: притиснете го посакуваното копче.
  → „ЧЕКАЈ“ се прикажува на звучната лента.
  "НАПРАВЕНО": Функцијата на копчето за звучната лента се учи преку копчето за далечинскиот управувач на телевизорот.
 3. Повторете го Чекор 2 за да го завршите учењето на копчето.
 4. За да излезете од режимот за учење на далечинскиот управувач на ТВ, притиснете и задржетеJBL BAR 21 DEEP BASS 21 Сопственици на звучната лента - икона 2 и + на звучната лента до „Излезете од учењето“ се прикажува.
  → Звучната лента се враќа во последниот избран извор.
6.3 Репродукција од изворот HDMI IN

Со поврзаната звучна лента како што е прикажано на следниот дијаграм, вашиот дигитален уред може да репродуцира видео на вашиот ТВ и аудио од звучниците на звучната лента.JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - сл

 1. Проверете дали звучната лента е правилно поврзана со вашиот ТВ и дигитален уред (Видете „ТВ-врска“ и „Поврзување на дигитален уред“ во поглавјето „ПОВРЗИ“).
 2. Вклучете го вашиот дигитален уред.
  → Вашиот телевизор и звучната лента се будат од режимот на подготвеност и автоматски се префрлаат на изворот на влез.
  • За да изберете извор HDMI IN на звучната лента, притиснетеJBL BAR 21 DEEP BASS 21 Сопственици на звучната лента - икона 2 на звучната лента или HDMI на далечинскиот управувач.
 3. Префрлете го вашиот телевизор во режим на подготвеност.
  → Звучната лента и изворниот уред се префрлаат во режим на подготвеност.

ЗАБЕЛЕШКИ:
- Не е загарантирана целосна компатибилност со сите HDMI-CEC уреди.

6.4 Репродукција од изворот на Bluetooth

Преку Bluetooth, емитувајте аудио-репродукција на вашиот Bluetooth уред до звучната лента.

 1. Проверете дали звучната лента е правилно поврзана со вашиот Bluetooth уред (Погледнете „Bluetooth врска“ во поглавјето „CONNECT“).
 2. За да изберете извор на Bluetooth, притиснете на звучната лента или на далечинскиот управувач.
 3. Започнете аудио репродукција на вашиот Bluetooth уред.
 4. Прилагодете ја јачината на звукот на звучната лента или вашиот Bluetooth уред.

Звучни поставки

Прилагодување на басот

 1. Проверете дали звучната лента и сабвуферот се правилно поврзани (Погледнете во поглавјето „ИНСТАЛИРАЈ“).
 2. На далечинскиот управувач, притиснетеJBL BAR 21 DEEP BASS 21 Сопственици на звучната лента - икона 1 постојано да се префрлате помеѓу нивоата на бас.
  Are Се прикажуваат „LOW“, „MID“ и „HIGH“.

Аудио синхронизација 
Со функцијата за аудио синхронизација, можете да ги синхронизирате аудио и видео за да бидете сигурни дека нема слушнато одложување од вашата видео содржина.

 1. На далечинскиот управувач, притиснете и задржете го TV до „СИНКУРИРАЊЕ“ се прикажува.
 2. Во рок од пет секунди, притиснете + или – на далечинскиот управувач за да го прилагодите доцнењето на звукот и да се совпадне со видеото.
  Is Се прикажува времето на аудио синхронизација.

Паметен режим 
Со стандардно овозможен паметен режим, можете да уживате во ТВ програми со богати звучни ефекти. За ТВ програми како што се вести и временски прогнози, можете да ги намалите звучните ефекти со оневозможување на паметниот режим и префрлување на стандардниот модел. Паметен режим: поставките за EQ и JBL Surround Sound се применуваат за богати звучни ефекти.
Стандарден режим: претходно поставените поставки за EQ се применуваат за стандардни звучни ефекти.
За да го оневозможите паметниот режим, направете го следново:

 • На далечинскиот управувач, притиснете и задржетеИсклучи звук на ТВ до „ПРЕКЛУЧИ“ се прикажува. Притиснете +.
  „ИСКЛУЧЕН ПАМЕТЕН РЕЖИМ“: Паметниот режим е оневозможен.
  → Следниот пат кога ќе ја вклучите лентата за звук, паметниот режим се вклучува повторно автоматски.

ВРАТИ ВО ПОСТАВКИТЕ НА ФАБРИКАТА

Со враќање на стандардните поставки дефинирани во фабриките. ги отстранувате сите ваши персонализирани поставки од звучната лента.
• На лентата за звук, притиснете и задржетеМоќ заJBL BAR 21 DEEP BASS 21 Сопственици на звучната лента - икона 2 повеќе од 10 секунди.
„РЕСЕТ“ се прикажува.
→ Звучната лента се вклучува и потоа, во режим на подготвеност.

НАДГРАДБА НА СОФТВЕР

За оптимални перформанси на производот и вашето најдобро корисничко искуство, JBL може да понуди софтверски ажурирања за системот за звучна лента во иднина. Ве молиме посетете ја www.jbl.com или контактирајте со центарот за повици на JBL за да добиете повеќе информации за ажурираното преземање files.

 1. За да ја проверите тековната верзија на софтверот, притиснете и задржете ги и – на лентата за звук додека не се прикаже верзијата на софтверот.
 2. Проверете дали сте го зачувале ажурирањето на софтверот file до root директориумот на USB уред за складирање. Поврзете го USB -уредот со звучната лента.JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - АЖУРИРАЊЕ НА СОФТВЕРОТ
 3. За да влезете во режимот за ажурирање софтвер, притиснете и задржетеМоќ и - на звучната лента повеќе од 10 секунди.
  „Надградба“: во тек е ажурирање на софтверот.
  "НАПРАВЕНО": ажурирањето на софтверот е завршено. Се слуша тон за потврда.
  → Звучната лента се враќа во последниот избран извор.

ЗАБЕЛЕШКИ:
- Држете ја вклучена звучната лента и уредот за складирање USB е монтиран пред да заврши ажурирањето на софтверот.
- „НЕСОЧИЛ“ се прикажува ако ажурирањето на софтверот не успеа. Обидете се повторно да го ажурирате софтверот или вратете се на претходната верзија.

ПОВРЗНИ ПОВРЗИТЕ СО СУБВУФЕР

Звучната лента и сабвуферот се спарени во фабриките. По вклучувањето, тие се спаруваат и се поврзуваат автоматски. Во некои посебни случаи, можеби ќе треба повторно да ги спарите.JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - ПОВРЗЕТЕ ГО

За повторно влегување во режим на спарување на сабвуфер

 1. На сабвуферот, притиснете и задржетеJBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - икона доJBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - икона трепка бело.
 2. За да влезете во режимот за спарување на сабвуферот на лентата за звук, притиснете и задржете JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Сопственици на звучната лента - икона 1на далечинскиот управувач до „SUBWOOFER SPK“ се прикажува. Притиснете – на далечинскиот управувач.
  „СУБВУФЕР ПОВРЗЕН“: Сабвуферот е поврзан.

ЗАБЕЛЕШКИ:
- Сабвуферот ќе излезе од режимот на спарување за три минути ако спарувањето и врската не се завршени.JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - икона се претвора од трепкање бело во цврсто килибар.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПРОИЗВОДОТ

Општа спецификација:

 • Модел: Лента 2.1 длабок бас CNTR (единица звучна лента), лента 2.1 длабок бас SUB (единица сабвуфер)
 • Напојување: 103 – 240V AC, – 50/60 Hz
 • Вкупна излезна моќност на звучниците (макс. OTHD 1%): 300 W
 • Излезна моќност (макс. OTHD 1%): 2 x 50 W (звучна лента)
 • 200 W (сабвуфер)
 • Трансдуцер: 4 x возачи на тркачка патека • 2 x 1 инчи високотонец (Звучна лента); 6.5 инчи (сабвуфер)
 • Моќност на подготвеност за звук и сабвуфер: <0.5 W
 • Работна температура: 0 ° C - 45 ° C

Видео спецификација:

 • HDMI видео влез: 1
 • HDMI видео излез (со канал за враќање на аудио): 1
 • Верзија за HDMI: 1.4

Аудио спецификација:

 • Фреквентен одзив: 40 Hz - 20 kHz
 • Аудио влезови: 1 оптички, Bluetooth, USB (репродукцијата на USB е достапна во американската верзија. За други верзии, USB е само за сервис)

USB спецификација (аудио репродукцијата е наменета само за верзија во САД):

 • USB порта: Тип А.
 • USB рејтинг: 5 V DC / 0.5 A
 • Поддржувајќи ме формат: mp3, начин
 • MPS кодек: MPEG 1 слој 2/3, MPEG 2 слој 3. MPEG 5 слој 3
 • MP3 сampстапка на линг: 16 – 48 kHz
 • MPS-брзина на битови: 80 – 320 kbps
 • WAV сampбрзина: 16 – 48 kHz
 • Бит-брзина на WAV: До 3003 kbps

Безжична спецификација:

 • Верзија за Bluetooth: 4.2
 • Bluetooth проfile: A2DP V1.3. AVRCP V1.5
 • Опсег на фреквенција на Bluetooth: 2402 MHz - 2480 MHz
 • Bluetooth Max. моќ на пренесување: <10 dBm (EIRP)
 • Тип на модулација: GFSK. rt/4 DOPSK, 8DPSK
 • 5G Безжичен опсег на фреквенција: 5736.35 - 5820.35 MHz
 • 5G Макс. моќ на пренесување: <9 dBm (EIRP)
 • Тип на модулација: n/4 DOPSK

димензии

 • Димензии (VV x H x D): 965 x 58 x 85 mm / 387 x 2.28″ x 35″ (Звучна лента);
 • 240 x 240 x 379 (мм) /8.9 инчи x 8.9 инчи x 14.6- (Сабвуфер)
 • Тежина: 2.16 кг (Звучна лента); 5.67 кг (сабвуфер)
 • Димензии на пакувањето (Ш x В x Д): 1045 x 310 x 405 mm
 • Тежина на пакувањето (Бруто тежина): 10.4 кг

ПРОБЛЕМИ

Никогаш не обидувајте се сами да го поправите производот. Ако имате проблеми со користењето на овој производ, проверете ги следниве точки пред да побарате услуги.

Систем
Единицата нема да се вклучи.

 • Проверете дали кабелот за напојување е вклучен во напојувањето и на лентата за звук.

Звучната лента нема одговор на притискање на копчето.

 • Вратете ја лентата за звук на фабрички поставки (Видете на
  -ВРАТИ ФАБРИЧКИ ПОСТАВКИ“ поглавје).

звук
Нема звук од звучната лента

 • Проверете дали звучната лента не е пригушена.
 • Изберете го точниот извор на аудио влез на далечинскиот управувач.
 • Поврзете ја лентата за звук со имотот на вашиот телевизор или други уреди
 • Вратете ја звучната лента на нејзините фабрички поставки со притискање и задржувањеМоќ aJBL BAR 21 DEEP BASS 21 Сопственици на звучната лента - икона 2 и e на лентата за звук повеќе од 10

Искривен звук или ехо

 • Ако репродуцирате аудио од вашиот телевизор преку звучната лента, проверете дали вашиот телевизор е пригушен или вградениот телевизиски звучник е оневозможен.

Аудио и видео не се синхронизираат.

 • Овозможете ја функцијата за синхронизација на аудио за да синхронизирате аудио и видео (Видете -Аудио синхронизација во -Поглавје за ПОСТАВКИ ЗА ЗВУК).

video
Искривени слики проследувани низ Apple TV

 • Apple TV 4K форматот бара HDMI V2.0 и не е поддржан од овој производ. Како резултат на тоа, може да се појави искривена слика или црн ТВ екран.

Bluetooth
Уредот не може да се поврзе со лента за звук.

 • Проверете дали сте овозможиле Bluetooth на уредот.
 • Ако лентата за звук е избледена со друг уред со Bluetooth, ресетирајте го Bluetooth (видете За да се поврзете со друг уред“ под -Bluetooth врска“ во поглавјето „ПОВРЗИ“).
 • Ако вашиот уред со Bluetooth некогаш бил спарен со лентата за звук, ресетирајте го Bluetooth на лентата за звук, прекинете ја спарувањето на лентата за звук на уредот со Bluetooth, а потоа, повторно спарете го уредот со Bluetooth со лентата за звук (видете -За да се поврзете со друг уред“ под „Bluetooth Connection“ во -ПОВРЗИ поглавје).

Лош аудио квалитет од поврзан уред со Bluetooth

 • Приемот со Bluetooth е слаб. Поместете го изворниот уред поблиску до лентата за звук. или отстранете ја секоја пречка помеѓу изворниот уред и лентата за звук.

Поврзаниот уред со Bluetooth се поврзува и исклучува постојано.

 • Приемот на Bluetooth е слаб. Поместете го изворниот уред поблизу до звучната лента или отстранете ја пречката помеѓу изворниот уред и звучната лента.
  Далечински управувач
  Далечинскиот управувач не работи.
 • Проверете дали батериите се испразнети. Ако е така, заменете ги со нови.
 • Намалете го растојанието и аголот помеѓу далечинскиот управувач и главната единица.

МАРШТАРИ

Bluetooth® лого
зборовниот знак и логоа се регистрирани заштитни знаци во сопственост на Bluetooth SIG, Inc., и секоја употреба на таквите ознаки од HARMAN International Industries, Incorporated е под лиценца. Другите трговски марки и трговски имиња се оние на нивните соодветни сопственици.

JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Сопственици на звучната лента - икона 3
Термините HDMI, HDMI мултимедијален интерфејс со висока дефиниција и логото HDMI се трговски марки или регистрирани трговски марки на HDMI Licensing Administrator, Inc.

JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Сопственици на звучната лента - икона 4
Произведени под лиценца на Долби лаборатории. Долби, Долби Аудио и симболот двојно-Д се трговски марки на Долби лабораториите.

ИЗВЕСТУВАЕ ЗА ЛИЦЕНЦА ЗА ОТВОРЕН ИЗВОР

Овој производ содржи софтвер со отворен код лиценциран под GPL. За ваша погодност, изворниот код и соодветните упатства за изградба се исто така достапни на  http://www.jbl.com/opensource.html.
Ве молиме слободно контактирајте не на:
Харман Дојчланд Гмб
HATT: Open Source, Gregor Krapf-Gunther, Parkring 3 85748 Garching bei Munchen, Германија или OpenSourceSupport@Harman.com ако имате дополнителни прашања во врска со софтверот со отворен извор во производот.JBL BAR 21 DEEP BASS 21 Channel Сопственици на звучната лента - сл 1

ХАРМАН Меѓународни индустрии,
Вклучена 8500 Балбоа
Булевар, Нортриџ, Калифорнија 91329
САД
www.jbl.com

© 2019 Меѓународни индустрии ХАРМАН, вклучено.
Сите права се задржани.
JBL е заштитен знак на HARMAN International Industries, Incorporated, регистриран во Соединетите Американски Држави и/или други земји. Карактеристики, спецификации и изглед се
предмет на промена без претходна најава.
JBL_SB_Bar 2.1_OM_V3.indd 14
7/4/2019 3:26:42 PM

Документи / ресурси

JBL BAR 2.1 DEEP BASS 2.1 Channel Soundbar [pdf] Сопственик прирачник
БАР 2.1 ДЛАБОК БАС, Звучна лента со 2.1 канали, Звучна лента 2.1 ДЛАБОК БАС 2.1 канал

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *