Упатство за употреба за алармен часовник JALL Sunrise

Лого на JALL

Алармен часовник rАЛ со изгрејсонце

содржина Скриј
Алармен часовник JALL ACA-002-B со изгрејсонце
Упатство за употреба (EN)

[заштитена по е-пошта]

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ

Да се ​​намали ризикот од пожар, струен удар или повреда на лица:

 1. Овој апарат е наменет само за употреба во домаќинството, вклучително и слична употреба во хотели.
 2. Ставете го овој апарат на стабилна, рамна и нелизгава површина.
 3. Не користете го овој апарат во влажна околина (на пр. Во бањата или во близина на А.
  туш или базен).
 4. Проверете дали адаптерот не се навлажни.
 5. Не дозволувајте вода да влегува во апаратот или да истура вода врз уредот.
 6. Користете го само оригиналниот адаптер. Не користете го другиот адаптер ако се оштетени.
 7. Овој апарат нема прекинувач за вклучување / исклучување за да го исклучите апаратот од напојувањето
  извор, извадете го приклучокот од wallидниот штекер.
 8. Не користете го овој апарат како средство за намалување на вашите часови на спиење. Целта
  на овој апарат е да ви помогне полесно да се разбудите. Не ја намалува вашата потреба за спиење.
 9. Овој апарат има вградена батерија на копчето за резервна копија во основата за да ги запомните вашите поставки на часовникот и алармот кога ќе се исклучи напонот, но НЕ поддржува работење на батеријата. Мора да се напојува AC за да работи часовникот и сите функции. Поддржува влез за наизменична струја 100-240V.

ЧУВАЊЕ

 1. Исчистете го апаратот со мека крпа.
 2. Не користете абразивни средства за чистење, влошки или растворувачи за чистење како алкохол, ацетон,
  итн., бидејќи тоа може да ја оштети површината на апаратот.
 3. Ако апаратот нема да се користи подолг временски период, извадете ја струјата
  кабелот од штекерот и чувајте го апаратот во безбедна и сува околина каде што нема да се смачка, тресне или да се оштети.

ОДГОВОРVIEW

Аларм за будење JALL на изгрејсонцеview

[заштитена по е-пошта]

ВОДИЧ ЗА РАБОТА

Прва употреба - Поставување на времето на часовникот:

Треба да го поставите времето на часовникот кога ќе го вклучите апаратот за прв пат.

 1. Држете го копчето за поставување (во долниот десен агол) 2 секунди за да влезете во режимот за поставување време.
 2. Кликнете на копчето +/- (во горниот лев агол) за да изберете „Час“. За прampле, „6“. Кликнете на копчето за поставување за да го потврдите.
 3. Кликнете на копчето +/- (во горниот лев агол) за да изберете „Минута“. За прampле, „15“. Кликнете на копчето за поставување за да го потврдите.
 4. Кликнете на копчето +/- (во горниот лев агол) за да изберете „12H или 24H“. За прampле, „24H“. Кликнете на копчето за поставување за да го потврдите.

Ве молиме запомнете: Кога е избран форматот за време од 12 часа, ќе се прикаже AM иконата PM.

Копче за поставување
Копче за поставување

[заштитена по е-пошта]

Поставување аларми за часовникот:
 1. Притиснете го копчето за аларм 1 за да го вклучите алармот 1. Се надеваме на копчето за аларм 1 за 2 секунди за да влезете во режимот за поставување на алармот 1.
 2. Притиснете го копчето +/- за да го прилагодите „Час“. За прampле, „6“. Притиснете го копчето за аларм 1 за да го потврдите.
 3. Притиснете го копчето +/- за да ја прилагодите „Минута“. За прampле, „30“. Притиснете го копчето за аларм 1 за да го потврдите.
 4. Притиснете го копчето +/- за да го прилагодите „Ringвонење“. Можете да изберете помеѓу 7 однапред поставени звуци или FM радио како звук за будење. Притиснете го копчето за аларм 1 за да го потврдите.
 5. Притиснете го копчето +/- за да ја прилагодите „Јачината на звукот“. Притиснете го копчето за аларм 1 за да го потврдите.
 6. Притиснете го копчето +/- за да ја прилагодите „Осветленоста“. Притиснете го копчето за аларм 1 за да го потврдите.
 7. Притиснете го копчето +/- за да го прилагодите „Времето на симулација на изгрејсонце“. Може да го поставите на 10 минути. Притиснете го копчето за аларм 1 за да го потврдите.

Го поставивте алармот 1. Светлината на изгрејсонце ќе се вклучи постепено од 10% осветленост до 100% до 10 минути од 6:20 часот наутро. 10 минути подоцна, алармот ќе се вклучи во 6:30 часот наутро. Можете да добиете дополнителни 9 минути за спиење откако ќе го притиснете копчето за одложување (одложете до 5 пати). Можете да го исклучите алармот со притискање на копчето за аларм 1. (Земете го алармот 1 како поранешенampЛе, алармот 2 е ист.)

Ве молиме запомнете: Кога будилникот ќе се исклучи, доколку нема операции во рок од 15 минути, тој автоматски ќе ги исклучи светлото и звукот.

Копче Алрам 1

Поставување режим на шарено светло:

Можете да го поставите режимот на шарено светло рачно или автоматски.

 1. Притиснете го копчето LED светло (во горниот лев агол) за да влезете во режимот за рачно светло во боја.
 2. Притиснете го копчето + / - за рачно да ги прилагодите различните бои на светлата. Постојат 7 бои да изберете за вас.
 3. Кликнете двапати на копчето LED светло за да влезете во режимот за автоматско светло во боја. Тоа значи дека автоматски ќе ја смени светлата боја.
 4. Притиснете го копчето LED-светло повторно за да излезете од режимот на шарено светло.
Копче LED светло
LED копче за светло

[заштитена по е-пошта]

Поставување на FM-радио за часовникот:
 1. Држете го радио копчето 2 секунди, часовникот автоматски ќе ги скенира сите достапни станици и ќе ги зачува како P-01 / P-02 / P-03 и така натаму (до 10 канали). Не треба да правите ништо додека не го заврши процесот.
 2. По завршувањето, часовничкото радио стандардно ќе избере канал P-01.
 3. Притиснете го копчето за јачина на звук “+” / ”-” (во близина на копчето за радио) за да ја прилагодите јачината на звукот на радиото.
 4. Држете го копчето за јачина на звук “+” / ”-” 2 секунди за да изберете P-02 / P-03 и друг канал.
 5. Притиснете го копчето FM радио за да излезете од режимот FM радио.
Копче за радио FM
Копче за радио FM

[заштитена по е-пошта]

Поставување режим на заспивање (режим на симулација на зајдисонце) за часовникот:
 1. Притиснете го копчето за заспивање за да влезете во режим на заспивање.
 2. Држете го копчето за заспивање 2 секунди за да го поставите режимот за заспивање.
 3. Притиснете го копчето + / - за да го прилагодите тајмерот (до 120 минути). И потоа притиснете на
  копче за заспивање за да го потврдите.
 4. Притиснете го копчето + / - за да ја прилагодите осветленоста. И потоа притиснете го копчето за заспивање
  да го потврди тоа.
 5. Притиснете го копчето + / - за да го прилагодите звукот. Можете да изберете помеѓу 3 претходно поставени
  звуци или FM радио како звук што заспива. И потоа притиснете го копчето за заспивање за да го потврдите.
 6. Притиснете го копчето + / - за да ја прилагодите јачината на звукот. И потоа притиснете го копчето за заспивање за да го потврдите.
 7. Сега сте во режим на заспивање. Сè уште можете да притиснете на копчето + / - за прилагодување на осветленоста и да го притиснете копчето за јачина на звук + / - за да ја прилагодите јачината на звукот во оваа точка.
 8. Притиснете го повторно копчето за заспивање за да се откажете од режимот за заспивање.

Забелешка: По завршувањето на поставувањето, светлото полека ќе се претвори од претходно поставеното ниво на осветленост во темно, а светлото ќе се исклучи на крајот од претходно поставеното време.

Копче заспивање
Копче заспивање

[заштитена по е-пошта]

ПРЕКУЛУВАЕ НА ПРОБЛЕМИ

Овој дел ги сумира најчестите проблеми со кои би можеле да се соочите со светлината за будење. Доколку не можете да го решите проблемот со информациите подолу, слободно контактирајте [заштитена по е-пошта] за понатамошна помош.

П 1: Овој апарат воопшто не работи.
 1. Можеби адаптерот не е вметнат правилно во штекерот. Вклучете го адаптерот правилно во wallидниот штекер.
 2. Можеби има прекин на струјата. Проверете дали работи напојувањето со поврзување на друг апарат.
П 2: Радиото произведува звук на пукање.
 1. Можеби емитуваниот сигнал е слаб, ве молам, целосно одмотувајте ја антената и движете ја наоколу додека не добиете најдобар прием.
П 3: Може ли целосно да го исклучам приказот за времето?
 1. Да, можете да ја прилагодите осветленоста на приказот за времето или да ја исклучите со кликнување на копчето за поставување неколку пати.
П 4: Дали овој часовник има опција за резервна батерија во случај на напојувањеtage?
 1. Овој часовник има вградена батерија на копчето за резервна копија во основата за да ги запомните вашите поставки на часовникот и алармот кога ќе се исклучи напојувањето, но НЕ поддржува работење на батеријата. Мора да се напојува наизменична струја за да работи часовникот и сите функции. Поддржува влез за наизменична струја 100-240V.

[заштитена по е-пошта]

П 5: Како можам да го исклучам звукот на алармот откако ќе се исклучи?
 1. Треба само да го притиснете соодветното копче за аларм. Значи, ако поставите „Аларм 1“, притиснете го копчето „Аларм 1“ од страната и треба да се исклучи.
П 6: Може ли да направам така што само светлото да се вклучува, а не алармот? (Или можам да го поставам алармот за да има само звук, без светло?)
 1. Јачината на звукот можете да ја поставите на најниско ниво кога поставувате аларм. Тоа значи кога алармот ќе се вклучи, звукот е скоро невидлив и само светлото е вклучено.
 2. Кога поставувате аларм, можете да изберете најмал интензитет на светлина, што значи кога будилникот ќе се исклучи, скоро и да нема светло.

П.С. Кои понатамошни прашања, ве молиме контактирајте [заштитена по е-пошта] за помош.

Лого на JALL

Поддршка на корисниците на
[заштитена по е-пошта]

 

Упатство за употреба за алармен часовник JALL Sunrise - Преземи [оптимизиран]
Упатство за употреба за алармен часовник JALL Sunrise - превземи

Документи / ресурси

Алармен часовник rАЛ со изгрејсонце [pdf] Упатство за употреба
ACA-002-B, Аларм за изгрејсонце

Приклучи се на разговор

7 Коментари

 1. Јас сум нов сопственик и мојот часовник трепка симбол за wifi и не можам да најдам ништо, кажете ми што значи

 2. Инструкциите не ни кажуваат како да ја избереме претходно поставената станица за алармот. Тоа е само стандардно на првото, што не е ништо друго туку статичко каде што сум. Не сум сигурен ниту зошто радиото го направи тоа претходно поставено.

  1. Вие избирате која станица ја сакате. Потоа одете до поставките за алармот. Кога ќе изберете fm звук, последната станица што ја користевте ќе биде претходно поставена

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена