логото на iso tek

IsoTek V5 Elektra Легендарни повеќекратни и индивидуални мрежи за чистење на струја

IsoTek V5 Elektra Легендарни повеќекратни и индивидуални мрежи за чистење на струја

ВОВЕДЕН ТЕКСТ

Elektra ги носи легендарните повеќекратни и индивидуални електрични мрежи за чистење на IsoTek наменети за секој штекер во нова пониска ценовна класа. Затоа, Електра треба да биде најисплатливата надградба за чистење на електрична енергија што може да се купи со пари. Новиот V5 модел има моментална моќност на допир, отпорот на директна струја е близок до идеалот од нула Ом. Оценката за заштита е четири пати поголема од минималното барање, подигната на 67,500 А моментално. Ова електрично чистење во шест насоки е во суштина шест електрични системи за чистење во една кутија!

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Погоден за сите аудио или AV системи
 •  Намалување на RFI 50dB
 • 6 оптимизирани струјни кола за чистење за ефикасно отстранување на мрежен шум од заеднички и диференцијален режим
 • 4 независни излези за изворните компоненти (5А)
 • 2 независни приклучоци со висока струја за напојување amps, активни сабвуфери, активни звучници итн (10A)
 • Лесен заменски систем за спојување
 •  67,500 А моментална заштита, 32,500 А континуирано
 • Целосно ѕвездена мрежа
 • Внатрешни жици со сребрена облога од 6n кислород без бакар со FEP диелектрик
 • СИСТЕМ ЛИНК штекер за проширување на приклучоците и одржување на референца за земја со ѕвезда
 • Се испорачува со IsoTek EVO3 INITIUM КАБЕЛ за напојување
 • Достапни се места за Обединетото Кралство, ЕУ, САД, AU и CH

V5 ЕЛЕКТРА

V5 Elektra го претставува новиот систем за електрично чистење на ширината на компонентите на IsoTek од почетно ниво, со шест независни приклучоци со шест индивидуални мрежи за чистење на струја. Elektra има 450 mm ширина, 350 mm длабочина и 106 mm висока. Се одликува со два приклучоци со висока струја (за ampлификатори) кои се управувани од две сtagМрежа за чистење со висока струјна моќност која се состои од дизајн на задави и двоен Pi филтер. Секој од четирите преостанати приклучоци за средна струја (за вашите изворни компоненти) има четири независни шест секундиtagЕнергетските мрежи за чистење на делта филтри, тие даваат речиси 20 dB моќно чистење на 1 kHz (референца 600 Ом), ова потоа се подобрува на речиси 40 dB на 10 kHz, десет пати повеќе од препорачаниот стандард. Уште пет независни филтриtagТие се поставени помеѓу секој излез во комбинација со системот за приспособливи порти на IsoTek, кој е двојно поголем од оној на EVO3 Aquarius. Така, Elektra е шест моќни системи за чистење во една кутија. Повеќето филтри за напојување од овој стил ги спојуваат излезните приклучоци заедно, извршувајќи го секој во серија. Ова е грешка во проценката бидејќи шумот во диференцијалниот режим, создаден од поврзаното оптоварување (вашите аудио компоненти) вкрстено ќе ги контаминира меѓу излезните приклучоци. Електричната архитектура и повеќекратните електрични мрежи за чистење, по една за секој излезен приклучок на V5 Elektra го спречуваат тоа и затоа се супериорни. И шумот на диференцијалниот режим и заедничкиот режим се драстично намалени. Вкрстеното загадување на поврзаните компоненти исто така е сведено на минимум поради повеќекратното моќно чистењеtagе по еден за секој излезен приклучок. Повеќето филтри за напојување ги спојуваат излезните приклучоци заедно, работејќи секој во серија. Ова е грешка бидејќи шумот во диференцијалниот режим создаден од вашата поврзана електроника ќе се контаминира од еден до друг излез. Електричната архитектура и дизајнот на V5 Elektra се усогласени со високиот стандард за наменски дизајн на IsoTek. Дизајнот и топологијата на таблата за печатено коло (PCB) има двојно поголемо полнење на бакар во индустријата и е обложена со сребро за да се подобри ampлутина и намален отпор. Уникатните критични (нарачани) компоненти имаат подобри севкупни толеранции со подобрена индуктивност и ракување со струјата во однос на опсегот EVO3. Ова ново коло нуди двојно поголема индуктивност и 40% поголема струја во споредба со EVO3 Aquarius. Ова придонесува за поотворен и попрецизен звукtagд, микро динамика и поголеми детали со понепосреден тајминг. Во текот на овој нов дизајн е применет драматично подобрен отпор на директна струја (DCR). Дел од целта на IsoTek е да се намали DCR што ги доближува перформансите до идеалот за нула Ом. Овие технолошки подобрувања резултираат со V5 Elektra да испорачува 10А апсолутна моќност, неограничена испорака на струја (близу до 16А преодна) во рамките на стандардот на компанијата за електрична енергија, а регулативите дозволуваат во рамките на дизајниран производ од 10А.
Видете КОНТИНУИРАНА АПСОЛУТНА МОЌ.
KERP © (Kirchhoff's Equal Resistance Path) обезбедува еднаков отпор и еднаква испорака на енергија до сите приклучоци. Внатрешните жици се со највисок стандард, уникатен дизајн од 2 м6 со чисти XNUMXn кислородни бакарни проводници, секоја позлатена, тие нудат низок отпор и висока ampбесот. За заштита на проводниците, како и за давање идеален диелектрик за контакт со спроводникот за внатрешниот систем за испорака на енергија, се користи диелектрик со флуориран етилен пропилен (FEP) од типот на воздухопловна вселена, со многу низок диелектричен отпор. Понатаму, во новата верзија V5, моменталната заштита е зголемена на 67,500 А, ова не само што го заштитува колото, туку и ја заштитува вашата вредна поврзана опрема преку уникатниот систем за заштита на секвенција и повторлива на IsoTek. V5 Elektra исто така содржи штекер System Link, кој е дизајниран да поврзува повеќе единици заедно, притоа одржувајќи референца за заземјување ѕвезда и ја зачувува потребата од повеќе ѕидни приклучоци.

Внатрешните жици на производите на IsoTek се синергизираат со опсегот на кабли за напојување IsoTek. Една критична, но занемарена област во аудио е одржувањето на заедништвото на дизајнот и својствата на материјалот преку аудио разбој, било да е тоа кабел за пренос на сигнал или кабелска мрежа за напојување. Вклучен е и наградуваниот Initium кабел за напојување на IsoTek.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА

 • БРОЈ НА ПРОСТОРИ 6 + Системска врска
 • ТИП НА ПРОДАВНИЦИ ОК, ЕУ, САД, AU & CH
 • МРЕЖЕН ВЛЕЗ 10A IEC C14
 • ГРЕЈНА ВОЛTAGE 100-230V / 50-60Hz
 • СРЕДНА СТОЈА – 230V x4 (5A 1,150W вкупно)
 • СРЕДНА СТОЈА – 115V x4 (5A 575W вкупно)
 • ВИСОКА СТОЈА – 230V x2 (вкупно 10A 2,300W)
 • ВИСОКА СТОЈА – 115V x2 (вкупно 10A 1,150W)
 • СИСТЕМСКИ ЛИНК x1
 • ЗАШТИТА ОД ПРЕЗАД 67,500А
 • ДИМЕНЗИИ (ш. ч. х. г.) 450 х 106 х 350 мм
 • ТЕ WEИНА 9,0 кг

Документи / ресурси

IsoTek V5 Elektra Легендарни повеќекратни и индивидуални мрежи за чистење на струја [pdf] Упатство за употреба
V5 Elektra, легендарни повеќекратни и индивидуални мрежи за напојување за чистење, V5 Elektra легендарни повеќекратни и индивидуални мрежи за чистење напојување, Индивидуални мрежи за чистење напојување, мрежи за чистење на струја, мрежи

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *