ВОДИЧ ЗА СОБРАНИЕ

Фиксна рамка
Екран на проектор
NS-SCR120FIX19W / NS-SCR100FIX19WЕкран на проектор со фиксна рамка INSIGNIA NS SCR120FI 19WПред да го користите вашиот нов производ, прочитајте ги упатствата за да спречите какво било оштетување.
содржина

ВАORTНИ УПАТСТВА ЗА БЕЗБЕДНОСТ

 • Не го поставувајте производот на површина од гипс картон. Можете да го монтирате на површина од тули, бетонска површина и дрвена површина (дебелината на дрвото е повеќе од 0.5 инчи [12 mm]).
 • Внимавајте на брусите и острите исеченици на алуминиумските рамки при монтирање.
 •  Користете две лица за да го составите овој производ.
 •  По склопувањето, ќе ви требаат две лица за носење на вашата рамка.
 •  Проверете дали сте го инсталирале проекциониот екран во хоризонтална положба.
 • Ви предлагаме да го користите производот во затворен простор. Користење на екранот на отворено за
  долго време може да направи површината на екранот да стане жолта.
 • ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Внимавајте кога го инсталирате овој производ. Дефектите при инсталацијата, неправилното работење и сите природни непогоди што предизвикуваат оштетување на вашиот екран или повреди на лица не се покриени со гаранцијата.
 •  Не допирајте ја површината на екранот со рака.
 •  Не чистете ја површината на екранот со корозивен детергент.
 • Не гребете ја површината на екранот со рака или остар предмет.

Карактеристики

 •  Едноставно решение за потребите на вашето домашно кино
 •  Висококвалитетниот мат бел екран поддржува резолуции високи до 4K Ultra HD
 • Цврстата и издржлива алуминиумска рамка го одржува екранот рамен и потсмев
 • Црната кадифена рамка му дава на екранот елегантен, театарски изглед со 152° viewинг агол Димензии

INSIGNIA NS SCR120FI 19W Екран на проектор со фиксна рамка - рамен екран 1

Потребни се алатки

Потребни ви се следниве алатки за да го составите екранот на вашиот проектор:

Филипс шрафцигер INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 1
Молив INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 2
Чекан или чекан INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 5
Дупчалка со бит од 8 мм INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 9

Содржина на пакетот

Проверете дали ги имате сите делови и хардвер потребни за да го составите вашиот нов екран на проекторот.
Делови

INSIGNIA NS SCR120FI 19W Екран за проектор со фиксна рамка - делови Десна хоризонтална рамка парче (2)
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 1 Лева хоризонтална рамка парче (2)
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 3 Вертикална рамка парче (2)
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 4 Потпорна прачка (1)
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 5 Ткаенина за екран (1 ролна)
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 7 Кратка цевка од фиберглас (4)
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 6 Долга цевка од фиберглас (2)

хардвер

ХАРДВЕР #
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 8 Аголна заграда 4
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 9Завртка (24 + 2 резервни) 26
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 9Држач за висење А 2
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 11Држач за висење Б 2
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 12Пролет (модел од 100 инчи: 38 + 4 резервни)
(120 инчи модел 48 + 4 резервни)
83 / 48
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 17Држач за зглоб 2
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 16Кука за инсталација 2
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 15Бакелит завртка 6
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 14Пластично сидро 6
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 13Спој на цевки од фиберглас 2

Упатства за собрание
Чекор 1 - Соберете ја рамката
Ќе треба

INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 1 Лева хоризонтална рамка парче (2)
INSIGNIA NS SCR120FI 19W Екран за проектор со фиксна рамка - делови Десна хоризонтална рамка парче (2)
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 3 Вертикална рамка парче (2)
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 1 Филипс шрафцигер
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 17 Држач за зглоб (2)
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 9 Завртка (24)
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 8 Аголна заграда (4)

1 Поврзете лев хоризонтален дел од рамката со десната хоризонтална цевка со споен држач и четири завртки за да создадете долга хоризонтална цевка. Повторете за да ги поврзете другите леви и десни хоризонтални делови од рамката.INSIGNIA NS SCR120FI 19W Екран на проектор со фиксна рамка - рамката 8

2 Ставете ги четирите парчиња рамка на земја за да формирате правоаголник.INSIGNIA NS SCR120FI 19W Екран на проектор со фиксна рамка - рамката 7

3 Лизнете аголна заграда во хоризонтална рамка и во вертикална рамка. Повторете го истото за другите три страни на рамката.

Прилагодете ги четирите парчиња рамка за да создадете правоаголник. Надворешните агли на рамката треба да бидат агли од 90 °.INSIGNIA NS SCR120FI 19W Екран на проектор со фиксна рамка - рамката 6

Заклучете ги деловите на рамката на своето место користејќи четири завртки за секој агол.INSIGNIA NS SCR120FI 19W Екран на проектор со фиксна рамка - парчиња рамка

Забелешка: Ако има голема празнина помеѓу деловите на рамката, прилагодете ја затегнатоста на завртките за да го намалите јазот.
Чекор 2 – Соберете го екранот што ќе ви треба

INSIGNIA NS SCR120FI 19W Екран на проектор со фиксна рамка - рамката 5Поврзете две од кратките цевки од фиберглас со спој од фиберглас за да создадете една екстра долга цевка од фиберглас. Повторете за да ги поврзете другите две кратки цевки од фиберглас. INSIGNIA NS SCR120FI 19W Екран на проектор со фиксна рамка - рамката 4

2 Вметнете ги долгите цевки од фиберглас вертикално и екстра долгите цевки од фиберглас хоризонтално во отворите за цевки на ткаенината на екранот.INSIGNIA NS SCR120FI 19W Екран на проектор со фиксна рамка - рамката 3

3 Проверете дали белата страна на ткаенината е свртена надолу, а потоа ставете го екранот рамно во рамката.INSIGNIA NS SCR120FI 19W Екран на проектор со фиксна рамка - рамен екран

Чекор 3 – Прикачете го екранот на рамката што ви треба

INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 12 Пролет (100 инчи модели: 38) (120 инчи модел 48)
Напомена: Секој модел доаѓа со 4 резервни пружини
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 7 Потпорна прачка (1)
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 16 Пролетна кука (1)

На задната страна на рамката, вметнете ја малата кука на куката во шумичката во близина на надворешниот раб на рамката. Повторете го овој чекор за да инсталирате пружини од 37 (100 инчи) или 47 (модел од 120 инчи). INSIGNIA NS SCR120FI 19W Екран на проектор со фиксна рамка - рамката 2

Користете ја куката за инсталација за да ја повлечете големата кука кон центарот на рамката, а потоа вметнете ја големата кука во дупката на ткаенината на екранот. Повторете со сите преостанати пружини.INSIGNIA NS SCR120FI 19W Екран на проектор со фиксна рамка - рамката 1

Пронајдете ги пружините во средината на горниот и долниот дел на рамката, а потоа вметнете го горниот дел од потпорната шипка во жлебот за засекот на пружината. Повторете за да го инсталирате дното на шипката. Прачката треба да се прицврсти на своето место.INSIGNIA NS SCR120FI 19W Екран на проектор со фиксна рамка - рамката

Чекор 4 – Закачете го екранот на проекторот што ќе ви треба

INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 17 Држач за закачување А (2)
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 11 Висечка заграда B (2)
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 5 Молив
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 1 Филипс шрафцигер
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 9 Дупчалка со бит од 8 мм
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 15 Бакелит завртки (6)
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 14 Пластични сидра (6)
INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - Делови 2 Чекан или чекан
 1.  Порамнете една од висечките држачи A на ѕидот каде што сакате да го инсталирате горниот дел од екранот на вашиот проектор. Проверете дали горниот дел од држачот е на ниво на ѕидот.
  Растојанието помеѓу висечките држачи A треба да биде 100 инчи. моделот: Повеќе од 4.8 (1.45 m) и помалку од 5.9 стапки (1.8 m). Модел од 120 инчи: Повеќе од 5.7 стапки (1.75 m) и помалку од 6.6 стапки (2 m).INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - движење на екранот 3
 2. Дупчете ги пилот-дупчињата низ отворите за завртките на држачот и во ѕидот со вежба со дупчалка од 8 mm.INSIGNIA NS SCR120FI 19W Екран за проектор со фиксна рамка - вежба 1
 3. Вметнете пластично сидро во секоја дупка за завртката што сте ја издупчиле. Проверете дали сидрото е на исто ниво со ѕидот. Доколку е потребно, допрете ги сидрата со чекан или чекан.
 4.  Прицврстете го држачот на ѕидот со две од бакелитните завртки.
 5. Монтирајте го другиот држач за закачување A. Погрижете се горните делови на двата држачи да се рамни еден со друг.
 6. Закачете го горниот дел од екранот на вашиот проектор на заградите A.
 7.  Закачете ги држачите за закачување B на дното на алуминиумската рамка, а потоа излизгајте ги држачите за да се усогласат со држачите А. Растојанието помеѓу заградите Б треба да биде исто како растојанието што го користевте за заградите А.
  Забелешка: Погрижете се прво да ги прикачите држачите B на алуминиумската рамка, а потоа прицврстете ги држачите на ѕидот.
 8. Обележете ги отворите за завртките во заградите Б, потоа издупчете ги пилот-дупчињата низ отворите за завртките на држачите и во ѕидот со вежба со дупчалка од 8 mm.
 9. INSIGNIA NS SCR120FI 19WВметнете пластично сидро во секоја дупка за завртката што сте ја издупчиле. Проверете дали сидрото е на исто ниво со ѕидот. Доколку е потребно, допрете ги сидрата со чекан или чекан.
  Прицврстете ги држачите B на ѕидот со една завртка по држач.INSIGNIA NS SCR120FI 19W екран на проектор со фиксна рамка - движење на екранот 1

Одржување на вашиот екран

 •  Користете мека четка или влажна крпа за чистење на површината на екранот.
 •  Не чистете ја површината на екранот со корозивни детергенти. Избришете ја површината на екранот со некорозивен детергент.

Преместување на екранот

 • Двајца луѓе нека го поместат екранот на вашиот проектор, по еден на секоја страна.
 •  Погрижете се екранот да остане на ниво додека се движите.
 •  Не извртувајте ја рамката.

INSIGNIA NS SCR120FI 19W фиксна рамка проекторски екран - движење на вашиот екран

Складирање на вашиот екран

 1. Отстранете го екранот од заградите Б.
 2. Ако сакате да ја тркалате ткаенината, отстранете ги пружините. Превртете ја ткаенината во цевка за да спречите оштетување.
 3.  Не расклопувајте ја рамката. Можете да ги оштетите парчињата на рамката.
  Забелешка: За да го заштитите екранот, покријте го со парче ткаенина или пластика.

спецификации

Димензии (ШxВxД) Модел од 100 инчи:
54 × 92 × 1.4 ин. (137 × 234 × 3.6 см)
Модел од 120 инчи:
64 × 110 × 1.4 ин. (163 × 280 × 3.6 см)
Тежина Модел од 100 инчи: 17.4 lbs (7.9 кг)
Модел од 120 инчи: 21.1 фунти: (9.6 кг)
Зголемување на екранот 1.05
Viewинголен агол 152 °
Материјал на екранот ПВЦ

ЕДНА ГОДИНА ОГРАНИЧЕНА ГАРАНЦИЈА

Дефиниции:
Дистрибутерот * на брендирани производи на Insignia ви гарантира вас, оригиналниот купувач на овој нов производ со бренд Insignia („Производ“), дека Производот нема да има недостатоци во оригиналниот производител на материјалот или изработката за период од еден ( 1) година од датумот на купување на производот („Период на гаранција“). За да се примени оваа гаранција, вашиот производ мора да се купи во Соединетите држави или Канада од брендирана продавница за малопродажба на Бест куп или на Интернет www.bestbuy.com or www.bestbuy.ca и е спакуван со оваа изјава за гаранција.
Колку трае покривањето?
Периодот на гаранција трае 1 година (365 дена) од датумот кога сте го купиле производот. Датумот на купување е отпечатен на потврдата што ја добивте со Производот.
Што опфаќа оваа гаранција?
За време на периодот на гаранција, ако оригиналното производство на материјалот или изработката на производот се утврди дека е неисправно од овластен центар за поправка или персонал на продавницата на Insignia, Insignia (по единствена опција): (1) ќе го поправи производот со нов или обновени делови; или (2) заменете го Производот без наплата со нови или обновени споредливи производи или делови. Производите и деловите заменети со оваа гаранција стануваат сопственост на Insignia и не ви се враќаат. Ако по истекот на периодот на гаранција е потребна услуга на производи или делови, мора да ги платите сите трошоци за труд и делови. Оваа гаранција трае се додека вие го поседувате вашиот производ Insignia за време на периодот на гаранција. Покривањето на гаранцијата престанува ако го продавате или пренесувате на друг начин производот.
Како да добиете гарантна услуга?
Ако го купивте производот на локација на продавницата за малопродажба на Best Buy или од Best Buy преку Интернет webсајт (www.bestbuy.com or www.bestbuy.ca), ве молиме понесете ја вашата оригинална потврда и Производот во која било продавница во Бест Беј. Проверете дали го ставате Производот во неговата оригинална амбалажа или пакување што обезбедува иста количина на заштита како и оригиналното пакување. За да добиете услуга за гаранција, во САД и Канада јавете се на 1-877-467-4289. Агентите за повици можат да го дијагностицираат и поправат проблемот преку телефон.
Каде е валидна гаранцијата?
Оваа гаранција важи само во САД и Канада во брендирани продавници за малопродажба во Бест Беј или webсајтови до оригиналниот купувач на производот во земјата каде што е направено првичното купување.
Што не опфаќа гаранцијата?
Оваа гаранција не опфаќа:

 • Инструкции / едукации за клиенти
 • инсталација
 • Поставете прилагодувања
 •  Козметичко оштетување
 •  Оштетување како резултат на времето, молњата и други дела на Бога, како што се напливот на струја
 •  Случајна штета
 • Злоупотреба
 • бакнеж
 • Небрежност
 •  Комерцијални цели / употреба, вклучително и не ограничувајќи се на употреба во деловно место или во комунални области на повеќекратно живеалиште или станбен комплекс, или на друг начин се користи на друго место освен приватна куќа.
 • Измена на кој било дел од производот, вклучително и антената
 • Екранскиот панел е оштетен од статички (недвижни) слики што се применуваат за долги периоди (согорување).
 •  Оштетување поради неправилно работење или одржување
 • Поврзување со неточен томtagе или напојување
 • Обид за поправка од кое било лице кое не е овластено од Insignia да го сервисира производот
 • Производи што се продаваат „како што е“ или „со сите грешки“
 •  Потрошен материјал, вклучително и не ограничувајќи се на батерии (т.е. AA, AAA, C, итн.)
 •  Производи каде фабрички применетиот сериски број е променет или отстранет
 •  Загуба или кражба на овој производ или кој било дел од производот
 • Екрански панели што содржат до три (3) неуспеси на пиксели (точки се темни или неправилно осветлени) групирани во област помала од една десетина (1/10) од големината на екранот или до пет (5) неуспеси на пиксели на целиот дисплеј . (Дисплеите базирани на пиксели може да содржат ограничен број пиксели кои можеби не функционираат нормално.)
 • Неуспеси или оштетувања предизвикани од каков било контакт, вклучително и не ограничувајќи се на течности, гелови или пасти.

ЗАМЕНА НА ПОПРАВКА КАКО ШТО Е ОБЕЗБЕДЕНА СО ОВАА ГАРАНЦИЈА Е ВАШ ЕКСКЛУЗИВЕН ЛЕК ЗА ПРЕКРШУВАЊЕ НА ГАРАНЦИЈАТА. INSIGNIA НЕ СЕ ОДГОВАРА ЗА НИКАКВА Случајна ИЛИ СОСЕДНИЧКА ШТЕТА ЗА ПРЕКРШУВАЊЕ НА КОЈА ИЗРАЗНА ИЛИ ИМПЛИЦИРАНА ГАРАНЦИЈА ЗА ОВОЈ ПРОИЗВОД, ВКЛУЧУВАЈЌИ, НО НЕ ОГРАНИЧЕНИ НА ИЗГУБЕНИ ПОДАТОЦИ, ИЗГУБЕНИ ПОДАТОЦИ, Производите на Insignia не прават други експлицитни гаранции во однос на производот, сите изрази и имплицирани гаранции за производот, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на какви било имплицирани гаранции и услови на трговска способност и фитнес за одредена цел, се ограничени во времетраењето на гарантниот период ПОСТАВЕНИ ПОГОРЕ И НИКАКВА ГАРАНЦИЈА, БИЛО ИЗРАЗНА ИЛИ ИМПЛИЦИРАНА, ЌЕ ВАЖИ ПО ГАРАНТНИОТ ПЕРИОД. НЕКОИ ДРЖАВИ, ПРОВИНЦИИ И ЈУРИСДИКЦИИ НЕ ДОЗВОЛУВААТ ОГРАНИЧУВАЊА НА
КОЛКУ ТРАЕ ИМПЛИЦИРАНАТА ГАРАНЦИЈА, ПА ГОРЕНАТО ОГРАНИЧУВАЊЕ МОЖЕ ДА НЕ ВАЖЕ ЗА ВАС. ОВАА ГАРАНЦИЈА ВИ ДАВА ПОСЕБНИ ПРАВНИ ПРАВА, А МОЖЕ ДА ИМАТЕ И ДРУГИ ПРАВА, КОИ ВАРУВААТ ОД ДРЖАВА ДО ДРЖАВА ИЛИ ПОВЕЌА ДО ПОВЕРЦИЈА.
Контактирајте ги Insignia:
--1 877 467 4289-
www.insigniaproducts.com
INSIGNIA е заштитен знак на Best Buy и нејзините поврзани компании.
* Дистрибуиран од страна на набавки за најдобро купување, ДОО
7601 Пен Авеј Југ, Ричфилд, МН 55423 САД
© 2020 Најдобра Купување. Сите права се задржани.

www.insigniaproducts.com
1-877-467-4289 (САД и Канада) или 01-800-926-3000 (Мексико)
INSIGNIA е заштитен знак на Best Buy и нејзините поврзани компании.
Дистрибуиран од страна на набавки за најдобро купување, ДОО
© 2020 Најдобра Купување. Сите права се задржани.
V1 АНГЛИСКИ
20-0294

Документи / ресурси

INSIGNIA NS-SCR120FIX19W Екран на проектор со фиксна рамка [pdf] Водич за инсталација
NS-SCR120FIX19W, NS-SCR100FIX19W, NS-SCR120FIX19W Екран на проектор со фиксна рамка, Екран на проектор со фиксна рамка

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена