Упатство за употреба на безжична тенка тастатура со ножици со целосна големина INSIGNIA NS-PK4KBB23
INSIGNIA NS-PK4KBB23 Безжична тенка тастатура со ножици со целосна големина

СОДРЖИНА НА ПАКЕТОТ Безжична тастатура

 • Кабел за полнење од USB во USB-C
 • USB нано приемник
 • Водич за брзо поставување

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Двојниот режим се поврзува безжично користејќи 2.4 GHz (со USB dongle) или Bluetooth 5.0 или 3.0 конекции
 • Батеријата за полнење ја елиминира потребата од батерии за еднократна употреба
 • Подлогата за броеви со целосна големина ви помага прецизно да внесувате податоци
 • 6 мултимедијални копчиња ги контролираат аудио функциите
  КАРАКТЕРИСТИКИ

Скратеници

ЗА ПРОЗОРЦИ ЗА MAC ИЛИ ANDROID Икон ФУНКЦИЈА ОПИС
FN+F1 F1  

F1

Главна страница Внесете web Главна страница
FN+F2 F2  

F2

Барај  
FN+F3 F3  

F3

Осветленост надолу Намалете ја осветленоста на екранот
FN+F4 F4  

F4

Осветленоста нагоре Зголемете ја осветленоста на екранот
FN+F5 F5  

F5

Избери ги сите  
FN+F6 F6  

F6

Претходна песна Функција за претходна медиумска песна
FN+F7 F7  

F7

Репродукција / пауза Репродуцирајте или паузирајте медиум
FN+F8 F8  

F8

Следна трака Функција за следена медиумска песна
FN+F9 F9  

F9

Mute Исклучете го звукот на целиот медиум
FN+F10 F10  

F10

Волумен надолу Намалување на јачината на звукот
FN+F11 F11  

F11

Јачина на звук нагоре Зголемете ја јачината на звукот
FN+F12 F12  

F12

Заклучување Заклучете го екранот

Системски побарувања

 • Уред со достапна USB порта и вграден Bluetooth адаптер
 • Windows® 11, Windows® 10, macOS и Android

ПОЛНЕЊЕ НА ВАШАТА ТАСТАРДА

 • Поврзете го вклучениот кабел со приклучокот USB-C на тастатурата, а потоа приклучете го другиот крај во ѕиден USB полнач или во USB-порта на компјутерот.

Индикатори на ЛЕР

ОПИС ЛЕД БОЈА
Полнење Црвена
Целосно наполнето Бела

ПОВРЗУВАЊЕ НА ВАШАТА ТАСТАРДА

Вашата тастатура може да се поврзе преку 2.4 GHz (безжична) или Bluetooth.
О: 2.4 GHz (безжична) врска

 1. Извадете го USB нано-приемникот (dongle) кој се наоѓа на дното на тастатурата.
  ПОВРЗУВАЊЕ НА ВАШАТА ТАСТАРДА
 2. Вметнете го во USB-порта на вашиот компјутер
  ПОВРЗУВАЊЕ НА ВАШАТА ТАСТАРДА
 3. Поместете го прекинувачот за поврзување на тастатурата десно, на опцијата 2.4 GHz. Вашата тастатура автоматски ќе се спари со вашиот уред.
  ПОВРЗУВАЊЕ НА ВАШАТА ТАСТАРДА
 4. Притиснете го копчето што одговара на оперативниот систем на вашиот уред.
  ПОВРЗУВАЊЕ НА ВАШАТА ТАСТАРДА

Б: Bluetooth конекција

 1. Поместете го прекинувачот за поврзување на тастатурата лево, на опцијата Bluetooth ( ).
  Bluetooth-врска
 2. Притиснете го копчето Bluetooth ( ) на тастатурата три до пет секунди. Вашата тастатура ќе влезе во режим на спарување.
  Bluetooth-врска
 3. 3 Отворете ги поставките на уредот, вклучете Bluetooth, па изберете или BT 3.0 KB
  или BT 5.0 KB од списокот на уреди. Ако се достапни двете опции, изберете BT 5.0 KB за побрзо поврзување.
 4. Притиснете го копчето што одговара на оперативниот систем на вашиот уред
  Bluetooth-врска

СПЕЦИФИКАЦИИ НА

Тастатура:

 • димензии (В × Ш × Д): 44 × 14.81 × 5.04 инчи (1.13 × 37.6 × 12.8 см)
 • Тежина: 13.05 мл. (.37 кг)
 • Батерија: Вградена литиум полимерна батерија од 220 mAh
 • Траење на батеријата: околу три месеци (врз основа на просечната употреба)
 • Радио фрекфенција: 2.4 GHz, BT 3.0, BT 5.0
 • Работење: 33 стапки (10 м)
 • Електричен рејтинг: 5V 110mA

USB dongle:

 • Димензии (В × Ш × Д): 18 × ,52 × ,76 инчи. (0.46 × 1.33 × 1.92 см)
 • Интерфејс: USB 1.1, 2.0, 3.0

ПРОБЛЕМИ

Мојата тастатура не работи.

 • Проверете дали вашиот компјутер ги исполнува системските побарувања.
 • Наполнете ја батеријата на тастатурата. Индикаторот за слаба батерија трепка три секунди кога батеријата е празна.
 • Обидете се да ги тргнете другите безжични уреди подалеку од компјутерот за да спречите пречки.
 • Обидете се да го поврзете вашиот USB dongle во друга USB порта на вашиот компјутер.
 • Обидете се да го рестартирате компјутерот со вклучен USB клуч. Не можам да воспоставам врска со Bluetooth.
 • Скратете го растојанието помеѓу вашата тастатура и вашиот Bluetooth уред.
 • Проверете дали сте избрале Insignia NS-PK4KBB23-C на вашиот Bluetooth уред.
 • Исклучете ги уредите, а потоа вклучете ги. Повторно спарете ја тастатурата и уредот со Bluetooth.
 • Проверете дали вашата тастатура не е поврзана со друг уред со Bluetooth.
 • Проверете дали тастатурата и уредот со Bluetooth се во режим на спарување.
 • Проверете дали вашиот Bluetooth уред не е поврзан со кој било друг уред.

Мојот адаптер не се појавува на мојот Bluetooth уред.

 • Скратете го растојанието помеѓу вашата тастатура и вашиот Bluetooth уред.
 • Ставете ја тастатурата во режим на спарување, а потоа освежете ја листата на уреди со Bluetooth. За повеќе информации, видете ја документацијата што доаѓа со вашиот Bluetooth уред

Правни одредби

Информации за FCC
Овој уред е во согласност со Дел 15 од Правилата на FCC. Работата е предмет на следниве два услови: (1) овој уред може да не предизвика штетни пречки и (2) овој уред мора да прифати какво било примено мешање, вклучително и мешање што може да предизвика непосакувана работа.

FCC претпазливост
Промените или модификациите кои не се изречно одобрени од страната одговорна за усогласеност, може да го поништат овластувањето на корисникот да работи со опремата.

Забелешка: Оваа опрема е тестирана и утврдено е дека е во согласност со ограничувањата за дигитален уред од класа Б, согласно дел 15 од правилата на FCC. Овие граници се дизајнирани да обезбедат разумна заштита од штетно мешање во станбена инсталација. Оваа опрема генерира, користи и може да зрачи енергија со радиофреквенција и, доколку не е инсталирана и употребена во согласност со упатствата, може да предизвика штетни пречки во радио комуникациите.

Сепак, не постои гаранција дека нема да се појават пречки во одредена инсталација. Ако оваа опрема предизвикува штетни пречки во приемот на радио или телевизија, што може да се утврди со исклучување и вклучување на опремата, корисникот се охрабрува да се обиде да го поправи пречењето со една или повеќе од следниве мерки

 • Преориентирајте ја или преместете ја антената за прием.
 • Зголемете ја поделбата помеѓу опремата и приемникот.
 • Поврзете ја опремата во штекер на коло различно од оној на кој е поврзан приемникот.
 • Консултирајте се со продавачот или искусен радио / ТВ техничар за помош

Оваа опрема е во согласност со ограничувањата на изложеност на зрачење на FCC утврдени за неконтролирана околина.

Изјава за RSS-Gen
Овој уред содржи предавател (и) / приемник (и приемници) ослободени од лиценца кои се во согласност со RSS (и) ослободени од лиценца за иновации, наука и економски развој. Операцијата е предмет на следниве два услови:

 1. Овој уред може да не предизвика пречки.
 2. Овој уред мора да прифати какво било мешање, вклучително и мешање што може да предизвика непосакувано работење на уредот.

ЕДНА ГОДИНА ОГРАНИЧЕНА ГАРАНЦИЈА

Посетете ја страницата www.insigniaproducts.com за детали.

ИНСИГНИЈА ЗА КОНТАКТ:
За услуги на клиенти, јавете се на 877-467-4289 (САД и Канада)
www.insigniaproducts.com

ИНСИГНИЈА е заштитен знак на Best Buy и нејзините поврзани компании.
Дистрибуиран од страна на набавки за најдобро купување, ДОО
7601 Пен Авеј Југ, Ричфилд, МН 55423 САД
© 2023 Најдобра Купување. Сите права се задржани.

V1 МАКЕДОНСКИ 22-0911

Документи / ресурси

INSIGNIA NS-PK4KBB23 Безжична тенка тастатура со ножици со целосна големина [pdf] Упатство за употреба
KB671, V4P-KB671, V4PKB671, NS-PK4KBB23 Безжична тенка тастатура со ножици со целосна големина, NS-PK4KBB23, безжична тенка тастатура со ножици, тенка тастатура со ножици со целосна големина, тастатура со ножици со целосна големина,

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *