INSIGNIA NS PA3C6E USB C кон етернет адаптер - логоNS-PA3C6E USB-C на етернет адаптер
Упатство за корисникот

СОДРИНА ЗА ПАКЕТ

 • USB-C на Gigabit Ethernet адаптер
 • Водич за брзо поставување

Системски побарувања

 • Windows® 10 32 битен и 64 битен, macOS 10.12 до 11.4 и Chrome OS 67 до 90
 • Компјутер со USB-C порта

Пред да го користите вашиот нов производ, прочитајте ги упатствата за да спречите какво било оштетување.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Обезбедува брза и сигурна гигабитна интернет конекција со вашиот USB-C компјутер
 • Додава Ethernet порта на вашиот компјутер
 • Поддржува 10/100/1000 BASE-T мрежни брзини, идеални за игри, стриминг музика или филмови, или web прелистување
 • Мал и пренослив дизајн
 • Операција за приклучување и играње за лесен пристап до адаптер за етернет

Врв view

INSIGNIA NS PA3C6E USB C на етернет адаптер - слика 1

ПОВРЗУВАЕ НА АДАПАТОРОТ

 1. Поврзете етернет кабел (не е вклучен) со вашиот рутер.
 2. Поврзете го другиот крај на кабелот во адаптерот.
 3. Поврзете го адаптерот со порта USB-C на вашиот компјутер.

INSIGNIA NS PA3C6E USB C на етернет адаптер - слика 2

ПРОБЛЕМИ

Мојот компјутер не го открива адаптерот.

 • Проверете дали сите кабли се поврзани безбедно и правилно.
 • Проверете дали каблите не се оштетени.
 • Обидете се да се поврзете со друга USB-C порта.

Возачот не го инсталираше на мојот систем.

 • Проверете дали адаптерот и мрежниот кабел не се оштетени.
 • За да ја проверите инсталацијата на уредот, кликнете со десното копче на иконата на Windows ( INSIGNIA NS PA3C6E USB C кон етернет адаптер - икона за Windows), потоа кликнете на уредот

Менаџер>Мрежни адаптери. Побарајте семеен контролер Realtek USB GbE.

 • За да ја проверите инсталацијата на уредот, за Mac кликнете на иконата на Apple ( INSIGNIA NS PA3C6E USB C кон етернет адаптер - икона на јаболко), потоа кликнете За ова

Mac>Системски извештај>Хардвер – Етернет картички. Побарајте USB 10/10/1000 LAN.

 • Привремено исклучете го вашиот заштитен allид и антивирусен софтвер во случај да спречуваат инсталирање на возачот.
 • Проверете дали вашиот систем е компатибилен со возачот.

Погледнете ги Барањата на системот за повеќе информации.

Правни одредби

Информации за FCC
Овој уред е во согласност со Дел 15 од Правилата на FCC. Работата е предмет на следниве два услови: (1) овој уред може да не предизвика штетни пречки и (2) овој уред мора да прифати какво било примено мешање, вклучително и мешање што може да предизвика непосакувана работа.
Оваа опрема е тестирана и утврдено е дека е во согласност со ограничувањата за дигитален уред од класа Б, согласно дел 15 од правилата на FCC. Овие граници се дизајнирани да обезбедат разумна заштита од штетно мешање во станбена инсталација. Оваа опрема генерира, користи и може да зрачи енергија со радиофреквенција и, доколку не е инсталирана и употребена во согласност со упатствата, може да предизвика штетни пречки во радио комуникациите.
Сепак, нема гаранција дека нема да се појават пречки во одредена инсталација.
Ако оваа опрема предизвикува штетни пречки во приемот на радио или телевизија, што може да се утврди со исклучување и вклучување на опремата, корисникот се охрабрува да се обиде да го поправи пречењето со една или повеќе од следниве мерки:

 • Преориентирајте ја или преместете ја антената за прием.
 • Зголемете ја поделбата помеѓу опремата и приемникот.
 • Поврзете ја опремата во штекер на коло различно од оној на кој е поврзан приемникот.
 • Консултирајте се со продавачот или искусен радио / ТВ техничар за помош.
  Промените или модификациите кои не се изречно одобрени од страната одговорна за усогласеност, може да го поништат овластувањето на корисникот да работи со опремата.

ICES-003
Овој дигитален апарат од класа Б е во согласност со канадскиот ICES-003.
Cet облека по број на класа Б е во согласност со законот NMB-003 du Канада.

ЕДНА ГОДИНА ОГРАНИЧЕНА ГАРАНЦИЈА

Посетете www.insigniaproducts.com за детали.

ИНСИГНИЈА ЗА КОНТАКТ:
За услуги на клиенти, јавете се на 877-467-4289 (САД и Канада)
www.insigniaproducts.com

INSIGNIA е заштитен знак на Best Buy и нејзините поврзани компании.
Дистрибуиран од страна на набавки за најдобро купување, ДОО
7601 Пен Авеј Југ, Ричфилд, МН 55423 САД
© 2021 Најдобра Купување. Сите права се задржани.
V2 МАКЕДОНСКИ 21-0702

Документи / ресурси

INSIGNIA NS-PA3C6E USB-C на етернет адаптер [pdf] Упатство за употреба
NS-PA3C6E, NS-PA3C6E-C, NS-PA3C6E USB-C на етернет адаптер, NS-PA3C6E, USB-C на етернет адаптер

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена