INSIGNIA - лого

ВОДИЧ ЗА ИНСТАЛАЦИЈА
Носач на ѕид со фиксна положба
за телевизори од 19–39 инчи.
NS-HTVMFABINSIGNIA NS HTVMFAB 19 39 инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизориПред да го користите вашиот нов производ, прочитајте ги упатствата за да спречите какво било оштетување.

Безбедносни информации и спецификации

ВНИМАНИЕ:
ВАORTНА БЕЗБЕДНОСТ ИНСТРУКЦИИ – ЗАШТЕДИ ОВИЕ УПАТСТВА – ПРОЧИТАЈТЕ ГО ЦЕЛИОТ ПРИРАЧНИК ПРЕД ДА ЈА КОРИСТЕТЕ

Максимална тежина на ТВ: 35 фунти. (15.8 кг)
Големина на екранот: дијагонала од 19 инчи до 39 инчи
Вкупни димензии (В × Ш): 8.66 × 10.04 инчи (22.0 × 25.5 см)
Тежина на ѕид: 2.2 lb (1 kg)
Ние сме тука за вас www.insigniaproducts.com
За услуги на клиентите, јавете се на: 877-467-4289 (пазари во САД/Канада)

ВНИМАНИЕ: Не користете го овој производ за која било цел што не е експлицитно наведена од Insignia. Неправилната инсталација може да предизвика материјална штета или лична повреда. Ако не ги разбирате овие упатства или се сомневате во безбедноста на инсталацијата, контактирајте со Службата за корисници или повикајте квалификуван изведувач. Insignia не е одговорен за оштетување или повреда предизвикана од неправилна инсталација или употреба.
ВНИМАНИЕ: Не ја надминувајте максималната наведена тежина. Овој систем за монтирање е наменет за употреба само со наведените максимални тежини. Употребата со производи потешки од наведените максимални тежини може да резултира со колапс на носачот и неговите додатоци, предизвикувајќи можна повреда.
Тежината на вашиот телевизор не смее да надминува 35 кг. (15.8 кг). Theидот мора да биде способен да поддржува пет пати поголема од тежината на вашиот телевизор и wallид заедно.
Овој производ содржи мали предмети што може да претставуваат опасност од задушување доколку се проголта. Чувајте ги овие предмети подалеку од мали деца!INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39-инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - ѕидна плоча 9

Потребни се алатки

Toе ви требаат следниве алатки за да ја соберете вашата нова ТВ-mountидна монтажа:

Содржина на пакетот

Проверете дали го имате целиот хардвер потребен за составување на вашата нова ТВ-mountидна монтажа:INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39 инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - Содржина на пакетот

ТВ хардверска торба

етикета хардвер Количина
02 INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39 инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - симбол 8М4 × 12 мм завртка 4
03 INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39 инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - симбол 7М6 × 12 мм завртка 4
04 INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39 инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - симбол 6М8 × 20 мм завртка 4
05 INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39 инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - симбол 5М6 × 35 мм завртка 4
06 INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39 инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - симбол 4М6 × 35 мм завртка 4
07 INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39 инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - симболМијалник М4 4
08 INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39 инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - симболМијалник M6 / M8 4
09 INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39 инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - симбол 3изолација 4
10 INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39 инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - симболМијалник за завртки за заостанување 2
11 INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39 инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - симбол 1Завртка за заостанување од 5/16 инчи × 2 3/4 инчи 2

Комплет за инсталација на бетон CMK1 (не е вклучен)
Контактирајте ја услугата за клиенти на 1-800-359-5520 за да ги испратите овие дополнителни делови директно до вас.

C1 INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39 инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - симбол 1
Завртка за заостанување од 5/16 инчи × 2 3/4 инчи
2
C2 INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39 инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - симболМијалник за завртки за заостанување 2
C3 INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39 инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - симбол 2
Бетонски сидра
2

Инструкции за инсталација

ЧЕКОР 1 - Определување дали вашиот телевизор има рамен грб или неправилен или попречен грб

 1.  Внимателно поставете го вашиот ТВ-екран одоздола на перниче, чиста површина за да го заштитите екранот од оштетувања и гребнатини.
 2. Ако на вашиот телевизор е закачен држач за маса, отстранете го држачот. Погледнете ја документацијата што е придружена со вашиот телевизор за упатства.
 3. Привремено поставете ги држачите за ТВ (01), ориентирани вертикално, на задниот дел од вашиот телевизор.
 4. Порамнете ги дупките за завртки во држачите на ТВ со дупките за прицврстување на завртките на вашиот телевизор.
 5.  Идентификувајте кој тип на заден дел може да го има вашиот телевизор:

Стакло: Заградите се поставуваат на задниот дел од вашиот телевизор и не блокирајте приклучоци. Не ви требаат растојанија при составување на wallидниот држач.

INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39 инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - држачи за ТВ 2Пречки назад: Заградите блокираат една или повеќе приклучоци на задниот дел од вашиот телевизор. Needе ви требаат растојанија при составување на mountидниот држач.INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39 инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - држачи за ТВ 1

Грб со неправилна форма: Постои јаз меѓу држачот и некој дел од задниот дел на вашиот телевизор. Needе ви требаат растојанија при составување на mountидниот држач.INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39 инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - држачи за ТВ

Отстранете ги држачите за ТВ (01).
ЧЕКОР 2 - Изберете завртки, подлошки и растојанија
1 Изберете го хардверот за вашиот телевизор (завртки, подлошки и разделувачи). Ограничен број телевизори доаѓаат со вклучен хардвер за монтирање. (Ако има завртки што доаѓаат со телевизорот, тие речиси секогаш се наоѓаат во дупките на задниот дел од телевизорот.) Ако не ја знаете точната должина на завртките за монтирање што ги бара вашиот телевизор, тестирајте различни големини со рачно навојување на завртки. Изберете еден од следниве типови на завртки:
За телевизор со рамен грб:
M4 X 12mm завртки (02)
M6 X 12mm завртки (03)
M8 X 20mm завртки (04)
За телевизор со неправилен / попречен грб:
M4 X 35mm завртки (05)
M6 X 35mm завртки (06)
Изберете или M4 мијалник (07) или M6/M8 мијалник (08) за соодветните типови на завртки.
За неправилна или попречена задна страна на телевизорот, користете го и растојанието (09)
ВНИМАНИЕ: За да избегнете можни лични повреди и материјална штета, проверете дали има соодветни нишки за прицврстување на држачите на вашиот телевизор. Ако наидете на отпор, веднаш застанете и контактирајте ја услугата за клиенти. Користете ја најкратката комбинација на завртки и растојание за да го сместите вашиот телевизор. Премногу долго користење хардвер може да го оштети вашиот телевизор. Сепак, користењето завртка што е прекратка може да предизвика паѓање на вашиот телевизор од монтирање.

2 Извадете ги завртките од дупките на задниот дел од вашиот телевизор.
3 За рамен телевизор, одете на „ЧЕКОР 3 - Опција 1: Прицврстување на хардверот за монтирање на телевизори со рамен заден дел“ на страница 7.
INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39-инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - ѕидна плоча 6ИЛИ За неправилен или попречен грб, одете на „ЧЕКОР 3 – Опција: Прицврстување на хардверот за монтирање на телевизори со неправилен или попречен грб“ на страница 8.
ЧЕКОР 3 - Опција 1: Прицврстување на хардверот за монтирање на телевизори со рамен заден дел

 1.  Порамнете ги левите и десните држачи за ТВ (01) со дупките за завртки на задниот дел од ТВ. Проверете дали заградите се рамни.
 2.  Инсталирајте подлошки (07 или 08) и завртки (02, 03 или 04) во дупките на задниот дел од телевизорот.
 3. Затегнете ги завртките додека не се прицврстат на ТВ-заградите. Не затегнувајте премногу.

INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39 инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - хардвер за монтирање

ЧЕКОР 3 - Опција 2: Прицврстување на хардверот за монтирање на телевизори со неправилни или попречени грбови

 1.  Ставете растојанија (09) преку дупките за завртки на задниот дел од телевизорот.
 2. Порамнете ги левите и десните држачи за ТВ (01) со дупките за завртки на задниот дел од ТВ. Проверете дали заградите се рамни.
 3.  Ставете подлошки (07 или 08) над дупките во ТВ-заградите. Вметнете завртки (05 или 06) низ подлошките, ТВ-држачите и дистанцерите.
 4.  Затегнете ги завртките додека не се прицврстат на ТВ-заградите. Не затегнувајте премногу.

INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39-инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - ѕидна плоча 5

ЧЕКОР 4 - Одреди ја локацијата за монтирање на wallид
Забелешка:
• За подетални информации за утврдување каде да ги дупчите дупките, посетете го нашиот онлајн пронаоѓач на висина на: http://mf1.bestbuy.selectionassistant.com/index.php/heightfinder
• ТВ треба да биде доволно висок, така што твоите очи ќе бидат на исто ниво со средината на екранот. Ова е нормално од 40 до 60 сантиметри од земјата.
Центарот на вашиот телевизор ќе биде поместен .80 ин. Понизок од центарот на wallидната плоча (10). Пред да вежбате дупки во wallидот:

 1. Измерете го растојанието од долниот дел на вашиот телевизор до централната точка на половина од горните и долните дупки за монтирање на задниот дел од вашиот телевизор. Ова е мерење а.
 2. Измерете го растојанието од подот до местото каде што сакате дното на телевизорот да биде поставено на идот. Имајте на ум дека долниот дел од ТВ-уредот треба да биде поставен над секој мебел (како што се центри за забава или ТВ-штандови). Телевизорот исто така треба да биде над предметите поставени на горниот дел од мебелот (како Blu-ray плеер или кабелска кутија). Ова мерење е б.
 3. Додадете + b. Вкупното мерење е висината каде што сакате центарот на wallидната плоча да биде на идот.
 4. Користете молив за да го обележите ова место на идот.

INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39-инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - ѕидна плоча 4

ЧЕКОР 5 - Опција 1: Инсталирање на studид од дрво
Забелешка: Секој сув allид што го покрива theидот не смее да надминува 5/8 инчи (16 mm).

 1.  Лоцирајте го обетка. Потврдете го центарот на обетка со пронаоѓач на обетки од работ до работ.
 2.  Порамнете го центарот на образецот на wallидната плоча (R) на висината (a + b) што сте ја одредиле во претходниот чекор, проверете дали е израмнет, а потоа залепете го на wallидот.
 3.  Вежбајте две пилот дупки низ шаблонот до длабочина од 3 инчи (75 mm) со помош на вежба со дијаметар од 7/32 in (5.5 mm), а потоа отстранете го шаблонот.
 4.  Порамнете ја wallидната плоча (10) со пилотските дупки, вметнете ги завртките за заостанување (12) преку подлошките за завртки за заостанување (11), потоа низ дупките на wallидната плоча. Затегнете ги завртките за заостанување само додека не се зацврстат на theидната плоча.

ВНИМАНИЕ:

 •  Користете ги само двете централни дупки за да ја поставите wallидната плоча. Не користете странични дупки со дупчиња.
 • Инсталирајте во центарот на столпките. Не инсталирајте го само во гипс картон.
 • НЕ затегнувајте ги завртките за заостанување (12).

* Минимална големина на обетка од дрво: обична 2 x 4 ин. (51 x 102 mm) номинална 11/2 x 31/2 ин. (38 x 89 mm).
* Минималното хоризонтално растојание помеѓу прицврстувачите не може да биде помало од 16 ин (406 mm).
Порамнете го центарот на шаблонот со ознаката за висина (a+b) што ја направивте во чекор 4.

ЧЕКОР 5 – Опција 2: Инсталирање на ѕид од цврст бетон или бетонски блок (потребен е комплет за инсталација за бетон CMK1)
ВНИМАНИЕ: Да спречувајте материјална штета или лична повреда, никогаш не дупчете во малтерот помеѓу блоковите. Монтирајте ја ѕидната плоча директно на бетонската површина.

 1. Порамнете го центарот на образецот на wallидната плоча (R) на висината (a + b) што сте ја одредиле во претходниот чекор, проверете дали е израмнет, а потоа залепете го на wallидот.
 2. Вежбајте две пилотски дупки низ шаблонот до длабочина од 3 инчи (75 mm) користејќи drидарска бургија со дијаметар од 3/8 инчи (10 mm), а потоа отстранете го шаблонот.
 3.  Вметнете ги сидровите на бетонскиот wallид (C3) во отворите на пилотот и користете чекан за да бидете сигурни дека сидрата се рамни со бетонската површина.
 4.  Порамнете ја wallидната плоча (10) со сидра, вметнете ги завртките за заостанување (C1) преку подлошките за завртки за заостанување (C2), потоа низ дупките на wallидната плоча. Затегнете ги завртките за заостанување само додека не се зацврстат на theидната плоча.

ВНИМАНИЕ:

 • Користете ги само двете централни дупки за да ја поставите wallидната плоча. Не користете странични дупки со дупчиња.
 •  НЕ затегнувајте ги завртките за заостанување (C1).

Порамнете го центарот на шаблонот со ознаката за висина (a+b) што ја направивте во чекор 4.INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39-инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - ѕидна плоча 2

* Минимална дебелина на цврст бетон: 8 ин. (203мм)
* Минимална големина на бетонски блок: 8 x 8 x 16 in (203 x 203 x 406 mm).
* Минималното хоризонтално растојание помеѓу прицврстувачите не може да биде помало од 16 ин (406 mm).
ЧЕКОР 6 - Монтирање на ТВ на wallидната плоча

 1.  Ако завртките за заклучување (S) ги покриваат долните дупки на ТВ-заградите (01), одвртете ги додека не се расчистат дупките.
 2. Држејќи го ТВ со горниот дел од екранот навален кон wallидот, лизнете ги горните засеци на десните и левите држачи за ТВ (01) над горната усна на wallидната плоча (10).
 3.  Притиснете го дното на телевизорот кон wallидот додека механизмот на бравата не кликне на своето место.

INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39-инчен ѕиден држач со фиксна положба за телевизори - ѕидна плоча 1

Прицврстување на ТВ на wallидната плоча
Затегнете ги завртките за заклучување (S) со шрафцигер Филипс додека не стапат во контакт со wallидната плоча (10).INSIGNIA NS HTVMFAB 19 39 инчен држач за ѕид со фиксна положба за телевизори - ѕидна плоча

За да го извадите телевизорот од plateидната плоча, одвртете ги завртките за заклучување, а потоа повлечете го долниот дел од theидот и подигнете го склопот од wallидниот држач.

ЕДНА ГОДИНА ОГРАНИЧЕНА ГАРАНЦИЈА

Дефиниции:
Дистрибутерот * на брендирани производи на Insignia ви гарантира вас, оригиналниот купувач на овој нов производ со бренд Insignia („Производ“), дека Производот нема да има дефекти во оригиналниот производител на материјалот или изработката за период од еден ( 1) година од датумот на купување на производот („Период на гаранција“).
За да се примени оваа гаранција, вашиот производ мора да се купи во Соединетите држави или Канада од брендирана продавница за малопродажба на Бест куп или преку Интернет на www.bestbuy.com or  www.bestbuy.ca и е спакуван со оваа изјава за гаранција.
Колку трае покривањето?
Периодот на гаранција трае 1 година (365 дена) од датумот кога сте го купиле производот. Датумот на купување е отпечатен на потврдата што ја добивте со Производот.
Што опфаќа оваа гаранција?
За време на периодот на гаранција, ако оригиналното производство на материјалот или изработката на производот се утврди дека е неисправно од овластен центар за поправка или персонал на продавницата на Insignia, Insignia (по единствена опција): (1) ќе го поправи производот со нов или обновени делови; или (2) заменете го Производот без наплата со нови или обновени споредливи производи или делови. Производите и деловите заменети со оваа гаранција стануваат сопственост на Insignia и не ви се враќаат. Ако по истекот на периодот на гаранција е потребна услуга на производи или делови, мора да ги платите сите трошоци за труд и делови. Оваа гаранција трае се додека вие го поседувате вашиот производ Insignia за време на периодот на гаранција. Покривањето на гаранцијата престанува ако го продавате или пренесувате на друг начин производот.
Како да добиете гарантна услуга?
Ако го купивте производот на локација на продавницата за малопродажба на Best Buy или од Best Buy преку Интернет webсајт (www.bestbuy.com or www.bestbuy.ca), ве молиме понесете ја вашата оригинална потврда и Производот во која било продавница во Бест Беј. Проверете дали го ставате Производот во неговата оригинална амбалажа или пакување што обезбедува иста количина на заштита како и оригиналното пакување.
За да добиете услуга за гаранција, во САД и Канада јавете се на 1-877-467-4289. Агентите за повици можат да го дијагностицираат и поправат проблемот преку телефон.
Каде е валидна гаранцијата?
Оваа гаранција важи само во САД и Канада во брендирани продавници за малопродажба во Бест Беј или webсајтови до оригиналниот купувач на производот во округот каде што е направено првичното купување.

Што не опфаќа гаранцијата?

Оваа гаранција не опфаќа:

 •  Губење / расипување на храна како резултат на откажување на ладилникот или замрзнувачот
 •  Инструкции / едукации за клиенти
 • инсталација
 •  Поставете прилагодувања
 • Козметичко оштетување
 •  Оштетување како резултат на времето, молњата и други дела на Бога, како што се напливот на струја
 •  Случајна штета
 • Злоупотреба
 • злоупотреба
 • Небрежност
 •  Комерцијални цели/употреба, вклучително, но не ограничувајќи се на употреба во деловно место или во заеднички области на станбен стан или станбен комплекс со повеќе живеалишта, или на друг начин користен на друго место освен приватен дом.
 •  Измена на кој било дел од производот, вклучително и антената
 •  Екранскиот панел е оштетен од статички (недвижни) слики што се применуваат за долги периоди (согорување).
 • Оштетување поради неправилно работење или одржување
 • Поврзување со неточен томtagе или напојување
 • Обид за поправка од кое било лице кое не е овластено од Insignia да го сервисира производот
 • Производи што се продаваат „како што е“ или „со сите грешки“
 •  Потрошен материјал, вклучително и не ограничувајќи се на батерии (т.е. AA, AAA, C, итн.)
 • Производи, каде што фабрички серискиот број е променет или отстранет
 • Загуба или кражба на овој производ или кој било дел од производот
 • Екрански панели што содржат до три (3) неуспеси на пиксели (точки се темни или неправилно осветлени) групирани во област помала од една десетина (1/10) од големината на екранот или до пет (5) неуспеси на пиксели на целиот дисплеј . (Дисплеите базирани на пиксели може да содржат ограничен број пиксели кои можеби не функционираат нормално.)
 • Неуспеси или оштетувања предизвикани од каков било контакт, вклучително и не ограничувајќи се на течности, гелови или пасти.

ЗАМЕНА НА ПОПРАВКА КАКО Е ОБЕЗБЕДЕНА СО ОВАА ГАРАНЦИЈА Е ВАШ ЕКСКЛУЗИВЕН ЛЕК ЗА ПРЕКРШУВАЊЕ НА ГАРАНЦИЈАТА. INSIGNIA НЕ СЕ ОДГОВАРА ЗА БИЛО СЛУЧАЈНИ ИЛИ СОСЕДНИЧКИ ШТЕТИ ЗА ПРЕКРШУВАЊЕ НА КОЈА ИЗРАЗНА ИЛИ ИМПЛИЦИРАНА ГАРАНЦИЈА ЗА ОВОЈ ПРОИЗВОД, ВКЛУЧУВАЈЌИ, НО НЕ ОГРАНИЧЕНИ НА ИЗГУБЕНИ ПОДАТОЦИ, НИЗ ДА СЕ ИЗГУБИТЕ. INSIGNIA PRODUCTS НЕ ПРАВУВА ДРУГИ ИЗРВИНИ ГАРАНЦИИ ВО ОДНОС НА ПРОИЗВОДОТ, СИТЕ ИЗРВИ И ИМПЛИЦИРАНИ ГАРАНЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ, ВКЛУЧУВАЈЌИ, НО НЕ ОГРАНИЧЕНИ НА, БИЛО БИЛО ИММПЛИЦИРАНИ ГАРАНЦИИ ЗА БЕЗБЕЗЛИЧНА ГАРАНЦИЈА, ГАРАНТНИОТ ПЕРИОД НАСТАВЕН ГОРЕ И НИКАКВА ГАРАНЦИЈА, БИЛО ИЗРАЗНА ИЛИ ИМПЛИЦИРАНА, ЌЕ ВАЖИ ПО ГАРАНТНИОТ ПЕРИОД. НЕКОИ ДРЖАВИ, ПРОВИНЦИ И ЈУРИСДИКЦИИ НЕ ДОЗВОЛУВААТ ОГРАНИЧУВАЊА КОЛКУ ТРАЕ ИМПЛИЦИРАНАТА ГАРАНЦИЈА, ПА ГОРЕНАТО ОГРАНИЧУВАЊЕ МОЖЕ ДА НЕ ВАЖЕ ЗА ВАС. ОВАА ГАРАНЦИЈА ВИ ДАВА ПОСЕБНИ ПРАВНИ ПРАВА, А МОЖЕ ДА ИМАТЕ И ДРУГИ ПРАВА, КОИ ВАРУВААТ ОД ДРЖАВА ДО ДРЖАВА ИЛИ ПОВЕЌА ДО ПОВЕРЦИЈА.
Контактирајте ги Insignia:
За услуги на клиенти, јавете се на 1-877-467-4289
www.insigniaproducts.com
INSIGNIA е заштитен знак на Best Buy и нејзините поврзани компании.
Дистрибуиран од страна на набавки за најдобро купување, ДОО
©2020 Best Buy.
Сите права се задржани.INSIGNIA - лого

Број на дел: 6907-302035
www.insigniaproducts.com
1-877-467-4289 (САД и Канада)
01-800-926-3000 (Мексико)
INSIGNIA е заштитен знак на Best Buy и нејзините поврзани компании.
Дистрибуиран од страна на набавки за најдобро купување, ДОО
7601 Ave Ave. South, Ричфилд, МН 55423 САД
© 2020 Најдобра Купување. Сите права се задржани.

Документи / ресурси

INSIGNIA NS-HTVMFAB 19-39 инчен држач за ѕид со фиксна положба за телевизори [pdf] Водич за инсталација
NS-HTVMFAB, 19 39 инчи, ѕиден носач со фиксна положба за телевизори

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена