INGSIGUG NS-PA3UVG Упатство за употреба на адаптер за USB во VGA
INGSIGUG NS-PA3UVG адаптер за USB во VGA

СОДРИНА ЗА ПАКЕТ

 • USB 3.0 на VGA адаптер
 • Водич за брзо поставување

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Едноставен начин за поврзување на компјутерот со VGA дисплеј
 • Огледало или го продолжува вашиот екран на втор монитор за подобри презентации и мултитаскинг
 • Поддржува резолуции до 2048 × 1152 на 60 Hz за видео со висок квалитет
 • Инсталирањето на драјверот преку Интернет овозможува лесно поставување

Системски побарувања

 • Компјутер со достапна порта USB 3.0 или 2.0
 • Windows 10
 • macOS X 10.12 или понова верзија
 • CPU: Intel Core i3 Dual Core 2.8 GHz;
  RAM меморија: 2 GB или повисока

ИНСТАЛИРАЕ НА ВОЗАЧОТ

Windows 10
Автоматско инсталирање на драјверот за Windows 10

 1. Проверете дали вашиот компјутер е поврзан на Интернет.
 2. Користејќи VGA-кабел (не е обезбеден), поврзете го вашиот монитор со VGA-портата на VGA адаптерот, а потоа вклучете го вашиот монитор.
 3. Вклучете го адаптерот во USB 3.0 порта на вашиот компјутер. Возачот се инсталира автоматски.
  ИНСТАЛИРАЕ НА ВОЗАЧОТАко драјверот не се инсталира автоматски, видете „Рачно инсталирање на драјверот за Windows“.

Windows
Рачно инсталирање на драјверот за Windows

 1. Оди до www.insigniaproducts.com.
 2. Пребарајте NS-PA3UVG, а потоа изберете го табот Поддршка и преземање.
 3. Под Драјвери, фирмвер и софтвер кликнете Files за преземање на возачот.
 4. Отворете ја преземената папка .zip, а потоа следете ги упатствата на екранот за да го инсталирате двигателот.
 5. Mac OS
  Ако драјверот не се инсталира автоматски, следете ги упатствата подолу.
  Рачно инсталирање на двигателот за macOS
  Исклучете го вашиот USB на VGA адаптер и погрижете се претходно да го деинсталирате претходниот драјвер
  инсталирање на нова верзија на драјверот.
  1 Одете во www.insigniaproducts.com.
  2 Пребарајте NS-PA3UVG, а потоа проширете го Overview секција.
  3 Под Прирачници и водичи, кликнете на врската во делот Фирмвер, драјвери и софтвер (ZIP).
  4 За да вчитате драјвери за вашиот Mac, кликнете Insignia-xx-xx…dmg.
  5 Изберете ја соодветната верзија на двигателот (на пр. 10.15-1x-xxx.pkg) и кликнете на неа за да го инсталирате видеото на USB
  двигател на екранот.
 6. Следете ги упатствата за да го инсталирате двигателот на уредот.
  1. A. Внесете ја вашата лозинка, а потоа кликнете Инсталирајте софтвер. Се отвора Ажурирано наставката на системот.
  2. B. Кликнете Рестарт. Вашиот Mac се рестартира.
  3. C. Откако ќе се рестартира вашиот Mac, поврзете го адаптерот со вашиот Mac. Се појавува USB DISPLAY DEVICE NOTIFICATIONS. Кликнете Дозволи
   Забелешка: macOS бара одобрување од корисникот пред да вчита нови екстензии од трета страна. Одобрете ги пораките за автентикација кога ќе се појават во следните чекори или со одење до System Preference > Security & Privacy.
  4. D. Се појавува прозорецот USB Display Device. Кликнете Активирајте го драјверот за USB дисплеј. Се појавува полето Блокирано на наставката на системот.
  5. E. Кликнете Отворете ги поставките за безбедност. Се појавува полето Безбедност и приватност.
  6. F. Кликнете Дозволи Се појавува пораката Screen Recording.
  7. G. Кликнете Отворете ги преференциите на системот. Се отвора полето Безбедност и приватност.
  8. H. Кликнете APP DJTvirualDisplayAgent за снимање на содржината на екранот.
   Забелешка: Ако не го видите горенаведениот скокачки екран за безбедност и приватност при првото инсталирање на драјверот, одете до Системски поставки > Безбедност и безбедност > Снимање на екранот за да бидете сигурни дека овој драјвер е инсталиран.

ПРОБЛЕМИ

Мојот компјутер не го открива адаптерот

 • Проверете дали сите кабли се поврзани безбедно и правилно.
 • Проверете дали каблите не се оштетени.
 • Обидете се да се поврзете на друга USB порта.
 • Проверете дали возачот е инсталиран (доколку е потребно).

Возачот не се инсталираше на мојот систем

 • Проверете дали адаптерот и мрежниот кабел не се оштетени.
 • За да ја проверите инсталацијата на уредот, одете на
  Виндоус: Контролен панел>Управувач со уреди>Адаптери за приказ. Побарајте низа како адаптер за дисплеј Insignia USB3.0.
  Mac: Кликнете на иконата Apple (Икона на Apple), потоа кликнете За овој Mac> Системски извештај> Хардвер - USB.
  Барајте стринг како Станица за адаптер за дисплеј USB3.0 Insignia.
 • Привремено исклучете го вашиот заштитен allид и антивирусен софтвер во случај да спречуваат инсталирање на возачот.
 • Проверете дали вашиот систем е компатибилен со возачот. Погледнете ги Барањата на системот за повеќе информации.

Мојот екран нема да го проширува или пресликува екранот на мојот компјутер.

 • Променете ги поставките за екранот на вашиот компјутер.

Мојот дисплеј не покажува ништо.

 • Исклучете го и повторно вклучете го адаптерот за екранот

Правни одредби

Информации за FCC

Овој уред е во согласност со Дел 15B од Правилата на FCC. Работата е предмет на следниве два услови: (1) овој уред може да не предизвика штетни пречки и (2) овој уред мора да прифати какво било примено мешање, вклучително и мешање што може да предизвика непосакувана работа.
Оваа опрема е тестирана и откриено е дека е во согласност со ограничувањата за дигиталниот уред од Класа Б, согласно дел 15 од
Правила на FCC. Овие ограничувања се дизајнирани да обезбедат разумна заштита од штетни пречки во станбена инсталација. Оваа опрема генерира, користи и може да зрачи енергија на радио фреквенција и, доколку не се инсталира и користи во согласност со упатствата, може да предизвика штетни пречки во радио комуникациите. Сепак, не постои гаранција дека нема да има пречки во одредена инсталација. Ако оваа опрема навистина предизвикува штетни пречки на радио или телевизиски прием, што може да се утврди со исклучување и вклучување на опремата, корисникот се охрабрува да се обиде да ги поправи пречките со една или повеќе од следниве мерки:

 • Преориентирајте ја или преместете ја антената за прием.
 • Зголемете ја поделбата помеѓу опремата и приемникот.
 • Поврзете ја опремата во штекер на коло различно од оној на кој е поврзан приемникот.
 • Консултирајте се со продавачот или искусен радио / ТВ техничар за помош

Промените или модификациите кои не се изречно одобрени од страната одговорна за усогласеност, може да го поништат овластувањето на корисникот да работи со опремата.
ICES-003
Овој дигитален апарат од класа Б е во согласност со канадскиот ICES-003;
Californiaители на Калифорнија
ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Рак и репродуктивна штета -
www.p65warnings.ca.gov.

ЕДНА ГОДИНА ОГРАНИЧЕНА ГАРАНЦИЈА

Посетете www.insigniaproducts.com за детали.

ИНСИГНИЈА ЗА КОНТАКТ:

За услуги на клиенти, јавете се на 877-467-4289
(САД и Канада)
www.insigniaproducts.com

INSIGNIA е заштитен знак на Best Buy и нејзините поврзани компании.
Дистрибуиран од страна на набавки за најдобро купување, ДОО
7601 Пен Авеј Југ, Ричфилд, МН 55423 САД
© 2022 Најдобра Купување. Сите права се задржани.

логото

Документи / ресурси

INGSIGUG NS-PA3UVG адаптер за USB во VGA [pdf] Упатство за употреба
NS-PA3UVG, NS-PA3UVG-C, USB во VGA адаптер, USB, VGA адаптер

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *