упатство за употреба Преносен полнач imperii 7800mAh

преносен полнач imperii 7800mAh

Како да го наполните овој производ

 1. Притиснете го копчето за напојување. Ако пилотот е син, има доволно полнење за да продолжите да го користите уредот. Ако пилотот не светне, тоа покажува дека нивото на батеријата е мало и има потреба од полнење.
 2. Користете еден од следниве методи за полнење:

 МЕТОД 1: Поврзете се со компјутер

Исклучете ги сите уреди што сте ги поврзале на полначот и користете ги додатоците што се прикачени на куќиштето за да се поврзете со компјутерот. Кабелот за полнење се состои од два дела, еден што е вметнат во DC-IN на уредот и друг што оди на USB-портата на компјутерот. Кога ќе го вклучите, индикаторот за батеријата ќе трепка додека се полни и ќе се исклучи кога полнењето е завршено.

МЕТОД 2: USB адаптер

Исклучете ги сите уреди што сте ги поврзале на полначот и користете ги додатоците што се прикачени во полето за да го поврзете со електричната струја. Кабелот за полнење се состои од два дела, еден што е вметнат во DC-IN уредот
приклучок и оној што оди во адаптерот DC-SV USB за директно вклучување во напојувањето. Кога ќе го вклучите, индикаторот за батеријата ќе трепка додека се полни и ќе се исклучи кога полнењето е завршено.

Како да наплаќате уреди на овој производ

Преносливиот полнач е погоден за полнење мобилни телефони и други дигитални уреди кои поддржуваат влезна струја DC-SV. Користете го типот на кабел за полнење што одговара најдобро на влезот на уредот што сакате да го полните и поврзете го на него
полначот.

Поедноставена шема за полнење

 1. Полнење на преносливиот полнач

Адаптер поврзан со електричната струја

преносен полнач за дијаграм 7800mAh

Полнете го вашиот преносен полнач

 1. Полнење на други уреди

Мобилни телефони и дигитални уреди

преносен полнач за дијаграм 7800mAh

Полнете го вашиот мобилен телефон и други дигитални уреди

Одржување

 1. Производот е дизајниран така што е лесен за транспорт, отпорен и привлечен. Следете ги упатствата на производителот за правилно одржување.
 2. Полначот и неговите додатоци чувајте ги на суво место заштитено од влага, дожд и корозивни течности.
 3. Не ставајте го уредот во близина на извор на топлина. Високите температури може да го ограничат животниот век на вашите електронски компоненти и трајноста на батеријата, како и да предизвикаат оштетување на пластичните структури, па дури и да експлодираат.
 4. Не паѓајте или тропајте го полначот. Користењето на уредот на нечувствителен начин може да предизвика оштетување на внатрешното електрично коло.
 5. Не обидувајте се сами да го поправите или расклопите полначот.

Мерки на претпазливост

 1. Првата употреба на овој уред мора да биде со целосно наполнета батерија. Четирите индикаторски светла ќе светнат по 20 минути полнење.
 2. Кога го користите овој производ, проверете го уредот што сакате да го наполните дали врската е правилно направена и дали се полни.
 3. Ако за време на процесот на полнење на друг електронски уред, индикаторите за полначот ќе престанат да трепкаат со сина боја, тоа значи дека на преносливиот полнач му истекува батеријата и треба да се полни.
 4. Кога електронскиот уред поврзан на полначот е апсолутно наполнет, исклучете го од преносливиот полнач за да избегнете непотребно губење на батеријата.

Безбедносни карактеристики

Преносливиот полнач има интелигентен интегриран систем на повеќекратна заштита (заштита од оптоварување и празнење, краток спој и преоптоварување). Излезот за USB SV е дизајниран совршено да ги исполнува меѓународните стандарди. Врската за USB полнач се користи за полнење на кој било модел на мобилен (iPhone, Samsung), MP3 / MP4, конзоли за игри, GPS, iPad, таблети, дигитални фотоапарати и кој било дигитален уред што е компатибилен со iPower 9600. Едноставно поврзете ги на
полначот користејќи го кабелот со соодветен тип на врска.

Влез волуменtage: Внатрешен чип го контролира влезниот волtagд, па кога уредот е поврзан ќе се полни со целосна безбедност. Додека влезниот волtage е DC 4.SV - 20V, се гарантира безбедно полнење.
LED индикатори: LED диоди се користат за да се информираат за различните состојби на преносливиот полнач. Индикатор за полнење на сопствениот уред, индикатор за оптоварување на други уреди, индикатор за нивото на батеријата итн.

преносен полнач imperii 7800mAh

 

ТЕХНИЧКА УСЛУГА: http://imperiielectronics.com/index.php?controller=contact

преносен полнач imperii 7800mAh

 

 

упатство за упатства за преносни полначи imperii 7800mAh - Преземи [оптимизиран]
упатство за упатства за преносни полначи imperii 7800mAh - превземи
упатство за упатства за преносни полначи imperii 7800mAh - PDF на OCR

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *