Упатство за употреба на паметен часовник IDO ID207
Паметен часовник IDO ID207

Производот завршиview

Производот завршиview
Упатство за употреба на паметен часовник IDO ID207

Физичко работење на копчињата

Кратко притискање

 1. Да се ​​врати.
 2. За да го разбудите екранот кога е исклучен.

Долго притиснете

 1. За да го вклучите часовникот.
 2. За Ss додека се полни за да се ресетираат апликациите. (Податоците нема да се исчистат)

Вклучување / исклучување

Вклучување

Додека часовникот е исклучен, тој автоматски го вклучува полнењето.
Вклучување
Вклучување

Забелешка: Наполнете го часовникот за да го активирате пред првата употреба. мора да се користи за полнење.

Долго притиснете го копчето за да го вклучите часовникот.

Исклучување

За да го исклучите часовникот: одете во Поставки -> мени за исклучување.
Исклучување

Преземања и спарување апликации

 1. Преземања на апликации
  Преземете ја и инсталирајте ја апликацијата „VeryFit“ на App Store, Google Play или со скенирање на QR-кодот подолу.
  Google Play Продавница
  Икона за QR -код
  App Store
  Икона за QR -код
 2. Спарување
  Вклучете ја апликацијата VeryFit -> Активирајте ја Bluetooth врската на телефонот -> Пребарајте на апликацијата за уредот со кој ќе се спарите (или скенирајте го QR-кодот на уредот) -> Заврши врзувањето на апликацијата (или на уредот).

Работа на екранот

Повлечете нагоре / надолу

 1. За префрлање низ менито.
 2. До view долг текст/детали.

Повлечете лево/десно

 1. За префрлување* низ менито.

Допрете го екранот

 1. За да влезете во менито.
 2. Да работи според инструкциите.
  Допрете го екранот

Допрете и задржете на екранот

 1. За да се префрлате помеѓу страниците на часовникот.

Карактеристики

ID207 има карактеристики како што се 5ATM водоотпорност, ултра долго траење на батеријата, контрола на допир на цел екран, мала доцнење, 14 режими на вежбање и повеќе страници на часовникот во облак. Поддржува следење на отчукувањата на срцето и откривање стрес во текот на денот, откривање на кислород во крвта и следење на спиењето, итн. За упатства за работа и ЧПП за овие функции, ве молиме вклучете ја апликацијата и одете во делот „Упатство за корисници“.

Грижа и одржување

Три предлози за употреба и одржување:

1. Чувајте го производот чист;
2. Чувајте го производот сув;
3. Не носете го производот премногу тесно;
* Не користете средства за чистење за домаќинството кога го чистите производот. Наместо тоа, користете средства за чистење без сапун.
* За тврдоглави дамки се препорачува да се отстранат со триење со алкохол. Водоотпорен: Не е погоден за употреба при нуркање, пливање во море или во сауна. Погоден за употреба во базени, тушеви (ладна вода) и плитки.

Безбедносни упатства

 • Не ставајте го производот и неговите додатоци на екстремни температури, во спротивно тоа може да предизвика опасности како што се дефект на производот, пожар или експлозија.
 • Заштитете го производот од силни удари или удари, за да не го оштетите производот и неговите додатоци, со што ќе избегнете дефекти на производот.
 • Не расклопувајте или менувајте го производот и неговите додатоци сами. Контактирајте не за постпродажна услуга кога производот не успее.

Скенирајте го QR-кодот за повеќе информации за функцијата
Икона за QR -код

4.SM.ID207XX000 V1.0
Овој број е само за интервална употреба
Икона за QR -код

 

Документи / ресурси

Паметен часовник IDO ID207 [pdf] Упатство за употреба
419, 2AHFT419, ID207, паметен часовник

Приклучи се на разговор

1 коментар

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена