Идеја - лого

Звучна лента со 2.1 канали со безжичен сабвуфер
LIVE2 КОРИСНИЧКИ ПРИРАЧНИК

Idea 2 Звучна лента со 1 канал со безжичен сабвуфер - капак

Сите упатства за безбедност и работа треба детално да се прочитаат пред да продолжите и ве молиме, чувајте го прирачникот за идна препорака.

ВОВЕД

Ви благодариме што го купивте системот iDeaPlay Soundbar Live2, Ве повикуваме да одвоите неколку минути за да го прочитате овој прирачник, кој го опишува производот и вклучува чекор-по-чекор инструкции кои ќе ви помогнат да го поставите и започнете. Сите безбедносни и оперативни упатства треба да се прочитаат темелно пред да продолжите и ве молиме чувајте ја оваа брошура за идна референца.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:
Ако имате какви било прашања во врска со системот iDeaPlay Soundbar Live2, неговата инсталација или неговото функционирање, ве молиме контактирајте со вашиот продавач на мало или сопствен инсталатер или испратете ни
Е-пошта: support@ideausa.com
Бесплатно БР: 1-866-886-6878

ШТО Е ВО КУБИЈАТА

Звучна лента Idea 2 1 канал со безжичен сабвуфер - ШТО Е ВО КУТИЈАТА

ПОВРЗЕТЕ звучна лента и САБВУФЕР

 1. Поставување на лентата за звук
  Звучна лента Idea 2 1 канал со безжичен сабвуфер - ПОВРЗИ ЗВУЧНА БАРТА
 2. Поставување на сабвуферот
  Звучна лента Idea 2 1 канал со безжичен сабвуфер - ПОВРЗИ ЗВУЧНА БАРТА 2

ВНИМАВАЈТЕ:
Се препорачува да се користи кабелска врска помеѓу домаќинот на лентата за звук и телевизорот, (користењето Bluetooth конекција за ТВ може да предизвика губење на притисокот во квалитетот на звукот) Домаќинот на звучната лента мора да се користи заедно со сабвуферот и сараунд звукот.

КАКО ДА ГО ПОВРЗАТЕ ЗВУЧНАТА ЛЕНТА СО ВАШИТЕ УРЕДИ

4а. Поврзување на звучната лента со вашиот телевизор
Поврзете ја звучната лента со ТВ. Може да слушате аудио од ТВ-програми преку вашата звучна лента.

Поврзување со ТВ преку AUX аудио кабел или COX кабел.
Поврзувањето со аудио кабелот AUX поддржува дигитален звук и е најдобрата опција за поврзување со лентата за звук.
Можете да го слушнете звукот на телевизорот преку звучната лента со користење на еден AUX аудио кабел.

 1. Поврзете се со ТВ преку AUX аудио кабел
  Звучна лента Idea 2 1 канал со безжичен сабвуфер - ПОВРЗИ ЗВУЧНА БАРТА 3
 2. Поврзете се со ТВ преку кабел COX
  Звучна лента Idea 2 1 канал со безжичен сабвуфер - ПОВРЗИ ЗВУЧНА БАРТА 4Поврзување со ТВ преку оптички кабел
  Оптичката врска поддржува дигитален аудио и е алтернатива на HDMI аудио врска. Оптичка аудио врска може обично да се користи ако сите ваши видео уреди се поврзани директно со телевизорот - не преку влезовите на звукот HDMI.
 3. Поврзете се со ТВ преку оптички кабел
  Звучна лента Idea 2 1 канал со безжичен сабвуфер - ПОВРЗИ ЗВУЧНА БАРТА 5

ВНИМАВАЈТЕ:
Потврдете за да ги поставите поставките за аудио-телевизор за поддршка на „надворешни звучници“ и оневозможете ги вградените ТВ-звучници.

4б. Поврзете се со други уреди преку оптички кабел
Со помош на оптички кабел, поврзете ја оптичката порта на вашиот soundBar со оптичките конектори на вашите уреди.

Звучна лента Idea 2 1 канал со безжичен сабвуфер - ПОВРЗИ ЗВУЧНА БАРТА 6

4в. Како да користите Bluetooth

Step1: 
Влезете во режим на спарување: вклучете ја лентата за звук.
Притиснете го копчето Bluetooth (BT) на далечинскиот управувач за да започнете со спарување со Bluetooth.
Иконата „BT“ полека ќе трепка на екранот што покажува дека Live2 влезе во режим на спарување.

Step2:
Пребарајте „iDeaPLAY LIVE2“ на вашите уреди и потоа спарете. Live2 ќе направи звучен звучен сигнал и иконата BT свети, што покажува дека врската е завршена.

Звучна лента Idea 2 1 канал со безжичен сабвуфер - ПОВРЗИ ЗВУЧНА БАРТА 7

ВНИМАВАЈТЕ:
Притиснете го копчето „BT“ три секунди за да го исклучите Bluetooth уредот поврзан со аудио и да го внесете статусот на повторно поврзување.

Решавање проблеми со Bluetooth

 1. Ако не можете да го најдете или да го спарите Live2 преку BT, исклучете го Live2 од штекерот, а потоа 5 секунди подоцна повторно приклучете го и поврзете го следејќи ги упатствата погоре.
 2. Претходно спарениот уред автоматски повторно ќе се поврзе ако не е распарен. Треба рачно да пребарувате и спарите за прв пат да го користите или повторно да се поврзете по распарувањето.
 3. Live2 може да се спари само со еден уред еднаш. Ако не можете да го спарите вашиот уред, проверете дали ниту еден друг уред веќе не е спарен со Live2.
 4. Опсег на поврзување BT: околните објекти може да ги блокираат BT сигналите; одржувајте јасна линија на видот помеѓу звучната лента и спарениот уред, апаратите за домаќинство, како што се паметните чистачи на воздух, WIFI рутерите, индукциските шпорети и микробрановите печки, исто така, може да предизвикаат радио пречки што го намалуваат или спречуваат спарувањето.

КОРИСТЕТЕ ГО ВАШИОТ СИСТЕМ СУНДБАР

5а. Горниот панел на звучната лента и далечинскиот управувач
Горниот панел на звучната лента

Звучна лента Idea 2 1 канал со безжичен сабвуфер - КОРИСТЕТЕ ЈА ВАШАТА ЗВУЧНА лента 1 Звучна лента Idea 2 1 канал со безжичен сабвуфер - КОРИСТЕТЕ ЈА ВАШАТА ЗВУЧНА лента 2 Звучна лента Idea 2 1 канал со безжичен сабвуфер - КОРИСТЕТЕ ЈА ВАШАТА ЗВУЧНА лента 3
 1. Прилагодување на јачината на звукот
 2. Копче за вклучување Потребни се 3 секунди за вклучување/исклучување на звучната лента
 3. Избор на извор на звук Допрете ја иконата, соодветната икона „BT, AUX, OPT, COX, USB“ во областа на предниот екран соодветно ќе светне, што покажува дека соодветниот влезен извор на звук на задната рамнина влезе во работниот статус.
 4. Прилагодување на режимот на звук
 5. Претходна / следна
 6. Копче за пауза / репродукција / исклучување
 7. Инсталирање на далечински батерии Вметнете ги дадените AAA батерии.

5б. Лед екран

Звучна лента Idea 2 1 канал со безжичен сабвуфер - КОРИСТЕТЕ ЈА ВАШАТА ЗВУЧНА лента 4

 1. Привремено прикажување на јачината на звукот и изворот на звук:
  1. Максималниот волумен е 30, а 18-20 е погоден за нормална употреба.
  2. Привремено прикажување на изворот на звук: изберете извор на звук преку екран на допир или далечински управувач. Соодветниот извор е прикажан овде 3 секунди и потоа се враќа на бројот на јачината на звукот.
 2. Екран со звучен ефект: Притиснете го копчето „EQ“ на далечинскиот управувач за да го промените режимот на звук.
  MUS: Музички режим
  ВЕСТИ: Режим на вести
  MOV: Филмски режим
 3. Приказ на извор на звук: Изберете на екран на допир или со далечински управувач, режимот ќе светне според екранот.
  БТ: Соодветно на Bluetooth.
  AUX: Соодветно на aux влез на задната рамнина.
  ОПТ: Соодветно на влезот на оптички влакна на задната рамнина.
  КОКС: Соодветно на коаксијалниот влез на задната рамнина.
  USB: Кога ќе се притисне копчето USB на далечинскиот управувач или кога екранот на допир е префрлен во режим USB, USB ќе се прикаже во областа за јачина на звук.

5в. Заден панел на звучната лента

Звучна лента Idea 2 1 канал со безжичен сабвуфер - КОРИСТЕТЕ ЈА ВАШАТА ЗВУЧНА лента 5

 1. USB влезен приклучок:
  Автоматски препознава и репродуцира од првата песна по вметнување USB флеш диск. (Не може да се избере папка за репродукција).
 2. Влезна порта AUX:
  Поврзете се со 1-2 аудио кабел и поврзете се со црвена/бела излезна порта на уредот со извор на звук.
 3. Коаксијална порта:
  Поврзете се со коаксијална линија и поврзете се со коаксијална излезна порта на уредот со извор на звук.
 4. Порта за оптички влакна:
  Поврзете се со кабел со оптички влакна и поврзете се со излезна порта за оптички влакна на уредот со извор на звук.
 5. Приклучок за напојување:
  Поврзете се со напојување во домаќинството.

5г. Областа на задниот панел на сабвуферот и показното светло

Звучна лента Idea 2 1 канал со безжичен сабвуфер - КОРИСТЕТЕ ЈА ВАШАТА ЗВУЧНА лента 6

Звучна лента Idea 2 1 канал со безжичен сабвуфер - КОРИСТЕТЕ ЈА ВАШАТА ЗВУЧНА лента 7

РЕEИМ НА СТЕНДБИ

 1. Автоматско мирување Кога уредот нема влезен сигнал 15 минути (како што се исклучување на ТВ, пауза на филмови, пауза на музика итн.), Live2 автоматски ќе стои на страна. Потоа ќе треба да ја вклучите лентата за звук рачно или со далечински управувач.
 2. Во автоматскиот режим на подготвеност, клиентот може далечински да контролира со далечинскиот управувач и копчињата на панелот Live2.
 3. Функцијата за автоматско мирување е стандардна и не може да се исклучи.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПРОИЗВОДОТ

модел Live2 пристаништа Bluetooth, коаксијален, оптички Fber, 3.Smm, USB влез
големина Звучна лента: 35×3.8×2.4 инчи (894x98x61mm) Сабвуфер:
9.2×9.2×15.3 inch (236x236x39mm)
Влезно напојување AC 120V / 60Hz
Единица за звучници Звучна лента: 0.75 инчи x 4 високотонец
Сабвуфер од 3 инчи x 4 со целосен опсег: 6.5 инчи x 1 бас
Нето тежина: Звучна лента: 6.771 bs (3.075 кг)
Сабвуфер: 11.1 lbs (5.05 kg)
Вкупно RMS 120W

Поддршка на корисниците на

За каква било поддршка или коментар во врска со нашите производи, испратете е-пошта на: Support@ideausa.com
Бесплатно БР: 1-866-886-6878
Адреса: 13620 Benson Ave. Suite B, Chino, CA 91710 Webсајт: www.ideausa.com

ИЗВЕШТАЈ НА ФЦЦ

Овој уред е во согласност со дел 15 од Правилата на FCC. Работењето подлежи на следните два услови: (1) Овој уред не може да предизвика штетни пречки и (2) овој уред мора да прифати какви било пречки кои се примени, вклучително и пречки што може да предизвикаат несакано работење.
Какви било измени или модификации кои не се експресно одобрени од страната одговорна за усогласеност, може да го поништи овластувањето на корисникот да работи со опремата.
Забелешка: Оваа опрема е тестирана и утврдено е дека е во согласност со ограничувањата за дигитален уред од класа Б, во согласност со дел 15 од Правилата на FCC. Овие ограничувања се дизајнирани да обезбедат разумна заштита од штетни пречки во станбена инсталација. Оваа опрема генерира употреби и може да зрачи енергија на радио фреквенција и, доколку не е инсталирана и употребена во согласност со упатствата, може да предизвика штетни пречки на радио комуникациите. Сепак, не постои гаранција дека нема да има пречки во одредена инсталација. Ако оваа опрема навистина предизвикува штетни пречки на радио или телевизиски прием, што може да се утврди со исклучување и вклучување на опремата, корисникот се охрабрува да се обиде да ги поправи пречките со една или повеќе од следниве мерки:

 • Преориентирајте ја или преместете ја антената за прием.
 • Зголемете ја поделбата помеѓу опремата и приемникот.
 • Поврзете ја опремата во штекер на коло различно од оној на кој е поврзан приемникот.
 • Консултирајте се со продавачот или искусен радио / ТВ техничар за помош.

*РФ предупредување за мобилен уред:
Оваа опрема е во согласност со ограничувањата за изложеност на радијација на FCC утврдени за неконтролирана средина. Оваа ода треба да се инсталира и работи на минимално растојание од 20cm помеѓу радијаторот и вашето тело.

Идеја - лого

Live2lI2OUMEN-02

Документи / ресурси

Звучна лента Idea 2.1 канал со безжичен сабвуфер [pdf] Упатство за употреба
Звучна лента со 2.1 канали со безжичен сабвуфер, звучна лента за канали со безжичен сабвуфер, безжичен сабвуфер

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *