Документ

Ловец-лого

Светло приврзок HUNTER Klein 19440 година

HUNTER-Klein-19440-Light-Ppendant-product

повеќеview

HUNTER-Klein-19440-Light-Ppendant-fig-1

ИНСТРУКЦИИ ЗА ИНСТАЛАЦИЈА

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ 

  • За да избегнете можен електричен удар, пред да ја инсталирате вашата светилка, исклучете го напојувањето со исклучување на прекинувачите на излезната кутија поврзана со локацијата на ѕидниот прекинувач
  • Светилката за осветлување мора да биде заземјена. Доколку не е присутна жицата за заземјување на местото за инсталација, веднаш СТОП за инсталирање и консултирајте се со квалификуван електричар.
  • Сите жици мора да бидат во согласност со националните и локалните електрични кодови ANSI / NFPA 70. Ако не сте запознаени со жици или се сомневате, консултирајте се со квалификуван електричар.

ПРОЧИТАЈТЕ И СПАСЕТЕ ГИ ОВИЕ УПАТСТВА
Овие упатства се дадени за ваша безбедност. Многу е важно внимателно и целосно да се прочитаат пред да се започне со инсталирање на уредот за осветлување.

Еве ги алатките што ќе ви требаат за да ја завршите инсталацијата

HUNTER-Klein-19440-Light-Ppendant-fig-3

Подготвување за инсталација

Однесувајте се кон тела нежно! Редовното чистење ќе ја намали потребата за длабинско чистење. За редовно чистење, исклучете го светлото и избришете го прицврстувачот со чиста памучна крпа без влакненца или микрофибер. Никогаш не прскајте средство за чистење директно на тела. Внимателно отстранете ја целата содржина од картонот. Исклучете го напојувањето на прекинувачот и целосно отстранете го стариот прибор од таванот, вклучувајќи го и стариот држач за монтирање. Отстранете го новиот склоп на држачот за монтирање од торбата. Едниот крај на столбот со навој (H) треба да се закачи на држачот за монтирање (A) со шестоаголна навртка (G) на место. Другиот крај треба да се поврзе со јамката на настрешницата (E). Одвртете го прстенот на јамката на настрешницата (F) од јамката на настрешницата (E). Во зависност од поставеноста на вашата разводна кутија, положбата на столбот со навој (H) можеби ќе треба да се прилагоди за да се овозможи настрешницата да биде рамна со таванот. Утврдете го ова со подигање на држачот за монтирање (A) до разводна кутија и поставете го настрешницата (D) над јамката на настрешницата (E), така што ќе биде на исто ниво со таванот. Прилагодете ја положбата на навојниот столб (H) на држачот за монтирање (A) така што крошната (D) покрива најмалку половина од надворешните навои на јамката на настрешницата (E) додека е безбедно поврзана со навојниот столб (H). Столбот со навој (H) може да се прилагоди со олабавување на шестоаголната навртка (G) за да се овозможи движење на навојниот столб (H) на држачот за монтирање (A). Откако ќе се одреди идеалната положба на столбот со навој (H), затегнете ја шестоаголната навртка (G) на столбот со навој (H) веднаш под држачот за монтирање (A) за да го прицврстите столбот со навој на своето место.

СОБИРАЕ НА СЛИКА

Вклучени се 4 шипки од 12 инчи (I) и 1 шипка од 6 инчи (J) за секој прицврстувач. Определете го точниот број на прачки потребни за правилна висина на виси. За да го издолжите прицврстувачот, додадете дополнителни прачки. За да го скратите прицврстувачот, исечете ги жиците до саканата должина. Оставете најмалку 8 до 10 инчи жица како додаток на саканата должина и излизгајте ги сите вишок шипки од жиците на прицврстувачот за да ги фрлите. Имајте на ум дека мора да користите барем една прачка за да го закачите тела. Навојте ги жиците низ шипките и повлечете ги жиците додека не се затегнат пред да ги поврзете прачките заедно. Зашрафете ја шипката на столбот со навој (K) на прицврстувачот. Повлечете ги жиците на прицврстувачите низ прстенот на јамката на настрешницата (F), врвот на настрешницата (D) и јамката на настрешницата (E). Зашрафете ја горната шипка на јамката на крошна (E). Имајте помошник да ја поддржи тежината на тела и прикачете го држачот за монтирање (A) на разводната кутија со безбедно затегнување на завртките за монтирање (B).

HUNTER-Klein-19440-Light-Ppendant-fig-2

ПОВРЗУВАЕ НА IRИЦИТЕ 
Прикачете ги жиците на прицврстувачот на жиците за напојување од разводната кутија. Поврзете црно со црно (во живо); бело до бело (заземјено); заземјување до заземјување (зелено или бакарно). Завртете ги краевите на жичаните парови заедно. Потоа, завртете го конектор за жица. Проверете дали сите пресврти се во иста насока. Завртете ја жица за заземјување на прицврстувачот околу завртката за заземјување (C) и затегнете. Ако нема жица за заземјување (зелена или бакарна) од разводната кутија, контактирајте со квалификуван електричар

ЗАВРШУВАЕ ИНСТАЛАЦИЈА

Поставете ја настрешницата (D) на исто ниво до таванот и лизгајте го прстенот на јамката на настрешницата (F) нагоре под настрешницата. Цврсто зашрафете го прстенот на јамката на настрешницата (F) на јамката (E) за правилно прицврстување на настрешницата (D) на место. Внимателно поставете ја стаклената сенка (M) над штекерот (L), потоа поставете го капакот на штекерот (N) и затегнете ја стаклената сенка со прстенот за приклучок (O). Инсталирајте ја сијалицата (не е вклучена) во согласност со спецификациите на тела. Не ги надминувајте препорачаните ватиtagд. Вашата инсталација сега е завршена. Вклучете го напојувањето и тестирајте го прицврстувачот.

СОВЕТИ ЗА ЧИСТЕЕ

Нежно третирајте го телато! Редовното чистење ќе ја намали потребата за длабоко чистење. За редовно чистење, исклучете ја светлината и избришете ја темата со чиста памучна или крпа од микрофибер без влакна. Никогаш не прскајте чистач директно на тела.

ИЗВЕСТУВАЊЕ
За да користите шипка од 12 инчи сама по себе, прво мора да ја отстраните столчето од шипката од 6 инчи и да ја инсталирате на еден од краевите на шипката од 12 инчи.

Хантер Про Совет 
Завртете ги или лепете ги краевите на жица заедно за полесно да ги поминете низ шипките. Навојниот столб, исто така, може да се отстрани за полесен пристап до жица

Документи / ресурси

Светло приврзок HUNTER Klein 19440 година [pdf] Упатство за употреба
Клајн 19440, Клајн, 19440 година, Лесен приврзок

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена