Лого на Ханивел

H-Class - лого

Опција за лупење и презентирање на HD

Опција за внатрешно премотување со напојување на Honeywell OPT78-2627 H-Class - detamexтокму од нашите клиенти.

Опција за термички пренос на Honeywell OPT78-2613-04 H-Class

Во текотview

Овој документ ја опишува содржината, инсталацијата и употребата на опцијата Heavy Duty Peel and Present за печатачот H-Class. Откако ќе ја потврдите содржината на комплетот и потребните алатки, следете ги чекорите подолу за да ја инсталирате и започнете со користење на опцијата. Вклучена е и процедура за одржување, затоа чувајте ја оваа документација за идна референца.

Предупредување ВНИМАНИЕ
За ваша безбедност и за да избегнете оштетување на опремата, секогаш исклучувајте го напојувањето со „Исклучување“ и исклучете го кабелот за напојување на печатачот пред да започнете со оваа инсталација и кога вршите сервис.

Содржина на Тешката опција за лупење и сегашност

Овој комплет ја содржи следната ставка:
• Тешки лупење и презентација на собранието

Honeywell H-4310 H-Class HD Peel and Present Option - Heavy Duty Peel and PresentПотребни алатки
За да ја инсталирате оваа опција, ќе ви треба стандарден шрафцигер.

Чекор 1: Подготовка на печатачот

A) Исклучете го Прекинувачот за напојување и исклучете го кабелот за напојување од Приклучок за наизменична струја.

Honeywell H-4310 H-Class HD Peel and Present опција - Подготовка на печатачот

B) Притиснете на Фати, потоа повлечете напред за да го отстраните Врата.

Honeywell H-4310 H-Class HD за кора и сегашна опција - вратаC) Подигнете го Корица за пристап и отстранете го медиумот од печатачот.

Honeywell H-4310 H-Class HD за лупење и сегашна опција - капак за пристап

D) Отстранете ја Завртка за палење Солзена плоча. (Наизменично, ако е опремено со лак, сензор за сегашност или секач, отстранете го тој уред.)

Чекор 2: Инсталирање на тешкиот пилинг и презентирање на собранието

A) Притиснете го копчето за Зафат и да се отвори Излупете и презентирајте Собрание.

Honeywell H-4310 H-Class HD пилинг и сегашна опција - сегашно собрание

B) Внимателно притиснете го Кора и презентирање на собранието во Конектор за предна плоча.

Honeywell H-4310 H-Class HD опција за лупење и сегашност - Излупете и презентирајте

C) Затегнете го Завртка за монтирање да се обезбеди на Кора и презентирање на собранието до печатачот.

Чекор 3: Користење на опцијата
За време на работата, етикетите ќе се лупат од материјалот за подлога и ќе се издаваат „по барање“ - односно, последователното печатење ќе се случи само откако претходно испечатената етикета ќе се отстрани од печатачот. За потсетување, „REMOVE LABEL“ ќе се прикаже за да ве извести кога етикетата чека да се отстрани.

Започнете со користење на опцијата како што следува:

A) Товар медиумите (видете го Упатството за оператори за детали). Проширете 20 инчи (50 см) од медиумите од печатачот.

Honeywell H-4310 H-Class HD за лупење и сегашна опција - медиум

B) Отстранете ги етикетите од овој продолжен дел од медиумот, оставајќи ги само Материјал за поддршка. Свиткајте го предниот раб на ова Материјал за поддршка.
C)
Рутирајте го Материјал за поддршка под Помошен ролери и Внатрешен премотувач.

Honeywell H-4310 H-Class HD за лупење и сегашна опција - подлога

D) Завиткајте го Материјал за поддршка во спротивна насока од стрелките на часовникот околу Центар за премотување и вметнете го набраздениот преден раб во еден од неговите отвори. Вметнете го Медиумски затворач (Точка 6) во отворот над набраздениот преден раб на Поддршка Материјал и околу Hub за премотување.

Honeywell H-4310 H-Class HD за лупење и сегашна опција - материјал за подлога

E) Затвори го Кора и презентирање на собранието. Затворете го капакот за пристап, приклучете го кабелот за напојување во приклучокот за наизменична струја и „вклучете“ го прекинувачот за напојување.

Honeywell H-4310 H-Class HD за лупење и сегашност Опција - Излупете и презентирате собрание

F) Осигурај се дека ПОДГОТВЕН се прикажува на предниот панел, а потоа притиснете го Клуч за напојување и продолжете според вашите забелешки:

 • If ОТСТРАНИ ЕТИКАТА се прикажува на предниот панел, ова ја комплетира инсталацијата; или,
 • If ОТСТРАНИ ЕТИКАТА не се прикажува на предниот панел, продолжете со чекор 4: „Конфигурирање на печатачот“.

Honeywell H-4310 H-Class HD за лупење и сегашна опција - преден панел

Забелешки:

 1. Работењето на Present Sensor на оваа опција може да се контролира и со команди на софтверот на домаќинот, затоа проверете дали вашата програма за етикетирање е правилно конфигурирана за употреба кога испраќате формати на етикети до печатачот.
 2. Ако оваа опција се отстрани со напојување, печатачот ќе се однесува како етикетата да чека да се отстрани; за да ја вратите нормалната работа, префрлете го напојувањето до печатачот.

Чекор 4: Конфигурирање на печатачот

Иако опцијата Heavy Duty Peel and Present е уред за вклучување и репродукција, овој чекор може да биде неопходен ако стандардната конфигурација на печатачот е променета. Следете ги чекорите подолу за да го конфигурирате печатачот:

Забелешка: Во следната постапка, консултирајте се со Упатството за употреба за детални инструкции на предниот панел.

A) Притиснете го копчето за MENU Копче на предната плоча на печатачот.
B) Користење на ДОЛУ Копче, скролувајте до ОПЦИИ ЗА ПЕЧАТАЦ потоа притиснете го десното копче.
C) Користење на ДОЛУ Копче, скролувајте до ПРЕТСТАВЕН СЕНЗОР потоа притиснете го ENTER клуч.
D) Користење на ДОЛУ Копче, скролувајте до МОД потоа притиснете го ENTER клуч.
E) Користење на ДОЛУ Копче, скролувајте до AUTO потоа притиснете го ENTER Клуч
F) Притиснете го копчето за ИЗЛЕЗ Клуч тогаш, на ЗАЧУВАЈТЕ ПРОМЕНИ? брзо, изберете ДА да ја заврши инсталацијата.
G) Свртете го прекинувачот за напојување „Исклучено“ 'На' за да го ресетирате печатачот и да ја завршите конфигурацијата.

Забелешка: Ако печатачот не успее да ги одвои етикетите од задниот материјал, а внатрешниот премотувач не се врти, можеби ќе треба да се вклучи. Користејќи ја горната процедура како водич, притиснете го MENU Копче, скролувајте до ОПЦИИ ЗА ПЕЧАТЕР, потоа до ПОВТОРУВАЧ, и одберете АВТОМА После тоа, притиснете го ИЗЛЕЗ копчете и зачувајте ги промените кога ќе биде побарано.

Одржување на тешкиот пилинг и сегашното собрание

За да се обезбеди непроблематична работа, Тешкото лупење и сегашното собрание треба да се чистат по секои 100,000 инчи (254,000 cm) користење на медиумот. Овој интервал зависи од лепилото на етикетата, каде што за „гумени“ лепила може да биде потребно почесто чистење. (За лесно следење на користењето на етикетите, одете во СИСТЕМСКИ ПОСТАВКИ → БРОЈАЧИ НА МЕДИУМИТЕ во системот на менито на печатачот.)

Исчистете го склопот на следниов начин:

 1. Исклучете го прекинувачот за напојување и исклучете го кабелот за напојување од приклучокот за наизменична струја. Подигнете го капакот за пристап и отстранете го медиумот од печатачот.
 2. Отстранете го склопот Peel & Present од печатачот.
 3. Со помош на компримиран воздух или мека четка, исчистете го Сензори на собранието.Honeywell H-4310 H-Class HD за лупење и сегашна опција - сензориЗабелешка: За чистење на тешки наслаги, може да се користи изопропил алкохол - под услов внимателно да се нанесе со помош на памук, а потоа да се остави да се исуши пред повторно да ја поврзете опцијата со печатачот.
 4. Притиснете го копчето за Зафат да се отвори „Пил и да се претстави собранието“. Потоа отстранете го C-Клип што го обезбедува Горно вратило на ролери до Предниот капак.Honeywell H-4310 H-Class HD опција за лупење и сегашност - предна корица
 5. Отстранете го горното вратило на валјакот и поврзаните ролери.Honeywell H-4310 H-Class HD за лупење и сегашна опција - ролки
 6. Користење на Памук dampзаврши со алкохол, избришете ги сите Ролери Горно вратило на ролери чиста површина. Обрнете посебно внимание на гребените на Ролни за да се осигурате дека се чисти.
  Забелешка: За чистење на тешките наслаги од валјаците и шахтите во следните чекори, WD-40 или друг нештетен отстранувач на лепило може да се замени со изопропил алкохол - под услов овој отстранувач на лепило внимателно да се нанесе со помош на памук.
 7. Лизгајте го Ролни назад кон Горно вратило на валјак, ставете ги компонентите во предниот капак и повторно инсталирајте го C-Clip.
 8. Притисни Подигнете и Батерии кои обезбедуваат Склопување на долен ролери до предниот капак (како што е прикажано) и потоа, додека го чувате недопрено, внимателно отстранете го целиот Склопување на долен ролери.Honeywell H-4310 H-Class HD за лупење и сегашна опција - јазичиња
 9. Забележете го поединецот Ролери позиции – тие мора повторно да се инсталираат по истиот редослед – потоа, внимателно отстранете го Ролни од Долна вратило на ролери.Honeywell H-4310 H-Class HD за лупење и сегашна опција - долен валјак
 10. Користење на Памук dampзаврши со алкохол, избришете ги сите Ролери Долна вратило на ролери чисти површини. Обрнете посебно внимание на гребените на Ролни за да се осигурате дека се чисти.
 11. Лизгајте го Ролки, во нивниот оригинален редослед, на Долна вратило на ролери и повторно инсталирајте ги во Предниот капак, осигурување дека Батерии се правилно седнати. Повторно инсталирајте го склопот Peel and Present на печатачот за да ја завршите процедурата за чистење.

Документи / ресурси

Honeywell H-4310 H-Class HD за лупење и сегашна опција [pdf] Инструкции
H-4310, H-Class, HD Peel and Present Option, H-4310 H-Class HD Peel and Present Option

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена