ЛОГО на HoMedicsПрофесионален масажер
Упатство за употреба и
Информации за гаранцијатаПиштол за масажа HoMedics PGM 1000 AU ProPGM-1000-AU
1-годишна ограничена гаранција

ЧИТАЈТЕ ГИ СИТЕ УПАТСТВА ПРЕД УПОТРЕБА. ЗАЧУВАЈТЕ ГИ ОВИЕ УПАТСТВА ЗА ИДНА РЕФЕРЕНЦА.

ВАORTНИ БЕЗБЕДУРИ:

Овој апарат може да го користат деца на возраст од 16 години и повеќе и лица со намалени физички, сензорни или ментални способности или недостаток на искуство и знаење ако им е даден надзор или упатство во врска со употребата на апаратот на безбеден начин и разбирање на ВКЛУЧЕНИ ОПАСНОСТИ. ДЕЦАТА НЕ ДА СИ ИГРААТ СО АПАРАТОТ. ЧИСТЕЊЕТО И ОДРЖУВАЊЕТО НА КОРИСНИКОТ НЕ ДА ГО НАПРАВАТ ДЕЦА БЕЗ НАДЗОР.

 • НЕ ставајте или чувајте ги апаратите на места каде што може да паднат или да се вовлечат во када или мијалник. Не ставајте и не пуштајте во вода или друга течност.
 • НЕ посегнувајте по апарат кој паднал во вода или други течности. Чувајте го на суво – НЕ Работете во влажни или влажни услови.
 • НЕ Работете во влажни или влажни услови.
 • НИКОГАШ не ставајте иглички, метални спојници или предмети во апаратот или во кој било отвор.
 • Користете го овој апарат за наменетата употреба, како што е опишано во оваа брошура. НЕ користете прилози што не ги препорачува HoMedics.
 • НИКОГАШ не ракувајте со апаратот ако не работи правилно, ако е паднат или оштетен или паднат во вода. Вратете го во сервисниот центар на HoMedics за преглед и поправка.
 • НЕ обидувајте се да го поправите апаратот. Нема делови што може да ги сервисира корисникот. Целото сервисирање на овој апарат мора да се изврши во овластен сервисен центар на HoMedics.
 • Ве молиме погрижете се целата коса, облека и накит постојано да се чуваат без подвижни делови од производот.
 • Ако имате било какви проблеми во врска со вашето здравје, консултирајте се со лекар пред да го користите овој апарат.
 • Употребата на овој производ треба да биде пријатна и удобна. Доколку дојде до болка или непријатност, прекинете ја употребата и консултирајте се со вашиот општ лекар.
 • Бремените жени, дијабетичарите и лицата со пејсмејкери треба да се консултираат со лекар пред да го користат овој апарат.
  Не се препорачува за употреба од лица со сензорни недостатоци, вклучително и дијабетична невропатија.
 • НЕ употребувајте на новороденче, инвалид или на заспано или несвесно лице. НЕ користете го на нечувствителна кожа или на лица со слаба циркулација на крвта.
 • Овој апарат НИКОГАШ не треба да го користи поединец кој страда од било каква физичка болест што би го ограничила капацитетот на корисникот да управува со контролите.
 • НЕ користете го подолго од препорачаното време.
 • Треба да се примени само нежна сила врз механизмот за да се елиминира ризикот од повреда.
 • Користете го овој производ само на мекото ткиво на телото по желба без да предизвикувате болка или непријатност. Не користете го на главата или на било која тврда или коскена област на телото.
 • Модринки може да се појават без оглед на контролната поставка или применетиот притисок. Често проверувајте ги областите за лекување и веднаш прекинете со првиот знак на болка или непријатност.
 • Апаратот има загреана површина. Лицата нечувствителни на топлина мора да бидат претпазливи кога го користат апаратот.
 • Непочитувањето на горенаведеното може да резултира со ризик од пожар или повреда.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: ЗА ЦЕЛИ НА НАПОЛНУВАЊЕ НА БАТЕРИЈАТА, КОРИСТЕТЕ САМО ЕДИНИЦАТА за напојување што може да се одвојува, ОБЕЗБЕДЕНА СО ОВОЈ АПАРАТ.

 • Овој апарат содржи батерии што можат да се заменуваат само од квалификувани лица.
 • Овој апарат содржи батерии кои не можат да се заменуваат.
 • Батеријата мора да се отстрани од апаратот пред да се отстрани;
 • Апаратот мора да се исклучи од електричната мрежа кога ја вадите батеријата;
 • Батеријата треба да се отстрани безбедно.

ЗАБЕЛЕШКА: Користете го само адаптерот за напојување што беше испорачан со вашиот PGM-1000-AU.
СПАСИТЕ ОВИЕ УПАТСТВА:
ВНИМАНИЕ: Ве молиме, прочитајте ги сите упатства ВНИМАВНО ПРЕД РАБОТАЕ.

 • Консултирајте се со вашиот лекар пред да го користите овој производ, ако сте бремени - Имајте пејсмејкер - имате какви било грижи во врска со вашето здравје
 • Не се препорачува за употреба од луѓе со дијабетес.
 • НИКОГАШ не го оставајте апаратот без надзор, особено ако се присутни деца.
 • НИКОГАШ не го покривајте апаратот кога работи.
 • НЕ користете го овој производ повеќе од 15 минути истовремено.
 • Големата употреба може да доведе до преголемо загревање на производот и пократок век на траење. Доколку се случи ова, прекинете ја употребата и оставете ја единицата да се олади пред да работи.
 • НИКОГАШ не користете го овој производ директно на отечени или воспалени места или ерупции на кожа.
 • НЕ користете го овој производ како замена за медицинска помош.
 • НЕ користете го овој производ пред спиење. Масажата има стимулирачки ефект и може да го одложи сонот.
 • НИКОГАШ не користете го овој производ додека сте во кревет.
 • Овој производ НИКОГАШ не треба да го користи секое лице кое страда од какво било физичко заболување што би го ограничило капацитетот на корисникот да управува со контролите или кој има сензорни недостатоци во долната половина на своето тело.
 • Оваа единица не треба да ја користат деца или инвалиди без надзор на возрасните.
 • НИКОГАШ не користете го овој производ во автомобили.
 • Овој апарат е наменет само за домаќинство.

ВНИМАНИЕ: ВО СЛУЧАЈ НА БРЕМЕНОСТ ИЛИ БОЛЕСТ, ПОСОВЕТУВАЈТЕ СО СВОЈОТ ЛЕКАР ПРЕД КОРИСТЕЊЕ НА МАСАЖЕРОТ.

Технички карактеристики:

Капацитет на батериите 10.8 Vdc 2600 mAh/ 3 парчиња ќелии
Полнење voltage 15VDC 2A, 30W
1 режим Брзина Ниво I 2100 RPM±10%
2-ри режим Брзина Ниво II 2400 RPM±10%
3-ти режим Брзина Ниво III 3000 RPM±10%
Функција за греење 1 ниво; 47°C±3°C (Време да се постигне максимална поставка за температура од околината (25°C)≥2 мин.
Време на полнење 2-2.5ч
Стартувај време
(Кога е целосно наполнето)
EVA топчеста глава со целосно наполнета батерија
– До приближно 3.5 часа (Не загрева глава)
Грејна глава со целосно наполнета батерија
– До околу 2.5 часа (греење вклучено)

Карактеристики на производот:

HoMedics Pro Massager е безжичен реципрочен уред за масажа кој продира длабоко во вашите мускулни слоеви и може да ги ублажи болките и вкочанетите мускули, помагајќи ви да се чувствувате опуштено и наполнето, совршен за после спорт или физичка активност.

HoMedics PGM 1000 AU Pro Massage Gun - КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОИЗВОДОТ

УПАТСТВО ЗА УПОТРЕБА:

 1. Зашрафете ја саканата глава за масажа во штекерот на предната страна на производот.
 2. Свртете го прстенот за избирање брзина на основата на производот во насока на стрелките на часовникот до бараното подесување на брзината, сијаличката/сијаличката за брзина на задната страна на производот ќе светне соодветно на избраната брзина.
 3. Нежно поместете ја главата за масажа над делот од телото што сакате да го масирате на почетокот, а потоа нанесете поголем притисок по желба. Ако претходно не сте користеле овој тип на производ, се препорачува да започнете со брзина I и нежно притиснете, бидејќи производот обезбедува интензивна масажа.
 4. Ако сакате да ја зголемите или намалите брзината на масажерот, соодветно завртете го прстенот за избирање брзина.
 5. Откако ќе завршите со масажата, свртете го прстенот за избирање брзина на позициите 0 за да го исклучите масажерот.

КОРИСТЕЊЕ НА ЗАГРЕНАТА ГЛАВА

 1. Зашрафете ја загреаната глава во масажерот.
 2. Свртете го прстенот за избирање брзина на саканата брзина.
 3. Почнете да масирате, на главата ќе и требаат 2 минути за да се достигне целосна температура, додека главата се загрева, LED диодите ќе трепкаат. Штом LED диодите ќе останат запалени, главата е на целосна температура.
 4. Откако ќе завршите со масажата, свртете го прстенот за избирање брзина во положба за исклучување и оставете ја главата да се излади пред да ја вратите во куќиштето.

КОРИСТЕЊЕ НА ЛАДНАТА ГЛАВА

 1. Ставете ја ладната глава во замрзнувач најмалку 4 часа или додека целосно не се замрзне.
 2. Зашрафете ја студената глава во масажерот.
 3. Свртете го прстенот за избирање брзина на саканата брзина.
 4. Откако ќе завршите со масажата, свртете го прстенот за избирање брзина во исклучена положба и отстранете ја ладната глава, вратете ја во замрзнувачот ако сакате.
 5. Не чувајте ја ладната глава во случај да е гamp поради кондензација од неодамнешна употреба.

ПОЛНУВАЕ ВАШИОТ УРЕД

 1. За да го наполните производот, приклучете го адаптерот во штекер од 220-240V и поврзете го кабелот во штекерот за полнење на дното на рачката
 2. Откако ќе се поврзе кабелот за полнење, сијаличките на индикаторот за полнење треба да почнат да трепкаат, тоа ќе покаже дека производот се полни.
 3. Производот ќе бара 2.5 часа полнење за приближно 3.5 часа употреба. Главата за греење ќе остане наполнета околу 2.5 часа
 4. Откако производот е целосно наполнет, индикаторските светла ќе останат целосно осветлени.
 5. Исклучете го производот од електричната мрежа откако ќе се наполни целосно.

ЧИСТЕЕ НА ВАШИОТ УРЕД
ПОСИГУВАЈТЕ УРЕДОТ ДА Е ИСКЛУЧЕН ОД МРЕЖНО НАПОЈУВАЊЕ И ДОСТАВЕТЕ ДА ЛАДИ ПРЕД ЧИСТЕЊЕТО. ЧИСТЕ САМО СО МЕКО, МАЛО ДAMP СУНЃЕР.

 • НИКОГАШ не дозволувајте вода или други течности да дојдат во контакт со апаратот.
 • НЕ потопувајте во течност за чистење.
 • НИКОГАШ не користете абразивни средства за чистење, четки, лак за стакло/мебел, разредувач за боја итн за чистење.

Дистрибуиран одЛОГО на HoMedics

1-ГОДИНА ОГРАНИЧНА ГАРАНЦИЈА
Ние или ние значи HoMedics Australia Pty Ltd ACN 31 103 985 717 и нашите контакт податоци се наведени на крајот од оваа гаранција;
Мислиш на купувачот или на оригиналниот краен корисник на стоката. Можеби сте домашен корисник или професионален корисник;
Добавувачот значи овластен дистрибутер или продавач на стоката што ви ја продал стоката во Австралија и Нов Зеланд, а стоки значи производ или опрема што е придружена со оваа гаранција и е купена во Австралија и Нов Зеланд.
Австралија:
Нашите производи имаат гаранции кои не можат да бидат исклучени според австралискиот закон за потрошувачи. Имате право, предмет на одредбите на австралискиот закон за потрошувачи, на замена или наплата за голем неуспех и за компензација за која било друга разумно предвидлива загуба или штета. Вие исто така имате право, предмет на одредбите од австралискиот закон за потрошувачи, да ги поправите или замените стоките ако стоките не бидат со прифатлив квалитет и ако неуспехот не претставува голем пропуст. Ова не е целосна изјава за вашите законски права како потрошувач.
За Нов Зеланд:
Нашите производи се со гаранции кои не можат да бидат исклучени според Законот за гаранции на потрошувачите од 1993 година. Оваа гаранција се применува како додаток на условите и гаранциите што ги наметнува тоа законодавство.
Гаранција
HoMedics ги продава своите производи со намера тие да немаат недостатоци во производството и изработката под нормална употреба и услуга. Во случај да вашиот производ на HoMedics се покаже како неисправен во рок од 1 година од датумот на купување само заради изработка или материјали, ние ќе го замениме на наш трошок, под условите на оваа гаранција. Гарантниот период е ограничен на 3 месеци од датумот на купување за производи што се користат комерцијално/професионално.
Услови и правила:
Покрај правата и правните лекови што ги имате според австралискиот закон за потрошувачи, Законот за гаранции на потрошувачите на Нов Зеланд или кој било друг применлив закон и без исклучување на таквите права и правни лекови гаранција против дефекти:

 1. Стоката е дизајнирана да издржи строгост при вообичаена употреба во домаќинството и е произведена според највисоките стандарди користејќи компоненти со највисок квалитет. Иако е малку веројатно, ако во текот на првите 12 месеци (3 месеци комерцијална употреба) од денот на нивното купување од Добавувачот (период на гаранција), стоката се покаже како неисправна поради несоодветна изработка или материјали и ниедно од вашите законски права или лекови не важи, ние ќе ги замени стоките, под условите на условите на оваа гаранција.
 2. Не мора да ја заменуваме стоката според оваа дополнителна гаранција доколку стоката е оштетена поради злоупотреба или злоупотреба, несреќа, прикачување на кој било неовластен додаток, промена на производот, неправилна инсталација, неовластени поправки или модификации, неправилна употреба на електрична енергија. /напојување, губење на напојување, неисправност или оштетување на оперативниот дел од неисполнување на препорачаното одржување од производителот, оштетување при транспорт, кражба, занемарување, вандализам, еколошки услови или какви било други услови што се надвор од контрола на HoMedics.
 3. Оваа гаранција не се однесува на купување на искористени, поправени или половни производи или на производи кои не се увезени или испорачани од HoMedics Australia Pty Ltd, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на оние што се продаваат на офшор интернет-аукции.
 4. Оваа гаранција се однесува само на потрошувачите и не се однесува на добавувачите.
 5. Дури и кога не треба да ги заменуваме стоките, може да одлучиме да го сториме тоа. Во некои случаи, може да одлучиме да ја замениме Стоката со сличен алтернативен производ по наш избор. Сите такви одлуки се во наша дискреција.
 6. Сите такви заменети или заменети стоки продолжуваат да добиваат придобивки од оваа дополнителна гаранција за преостанатото време на оригиналниот период на гаранција (или три месеци, кој и да е најдолг).
 7. Оваа дополнителна гаранција не ги покрива предметите оштетени од нормално абење, вклучително, но не ограничувајќи се на чипови, гребнатини, гребнатини, обезбојување и други помали дефекти, каде што штетата има занемарлив ефект врз работата или перформансите на стоката.
 8. Оваа дополнителна гаранција е ограничена само на замена или замена. Колку што дозволува законот, ние нема да бидеме одговорни за каква било загуба или штета предизвикана на имот или лица што произлегуваат од било каква причина и нема да имаме одговорност за каква било случајна, последователна или посебна штета.
 9. Оваа гаранција е валидна и се применува само во Австралија и Нов Зеланд.

Давање тврдење:
За да поднесете барање според оваа гаранција, мора да ја вратите стоката на добавувачот (местото на купување) за замена. Ако ова не е можно, ве молиме контактирајте го нашиот оддел за услуги на клиенти преку е-пошта: на cservice@homedics.com.au или на адресата подолу.

 • Сите вратени стоки мора да бидат придружени со задоволителен доказ за купување кој јасно ги означува името и адресата на добавувачот, датумот и местото на купување и го идентификува производот. Најдобро е да обезбедите оригинална, читлива и неизменета сметка или фактура за продажба.
 • Мора да сносите какви било трошоци за враќање на стоката или на друг начин поврзан со поднесување на вашето барање според оваа дополнителна гаранција.

Контакт:
АВСТРАЛИЈА: HoMedics Australia Pty Ltd, 14 Kingsley Close, Rowville, VIC 3178 I Телефон: (03) 8756 6500
НОВ ЗЕЛАНД: CDB Media Ltd, 4 Lovell Court, Албани, Окленд, Нов Зеланд 0800 232 633

ЗАБЕЛЕШКИ:
…………………………………… ..

ЛОГО на HoMedicsКОНТАКТ:
АВСТРАЛИЈА: HoMedics Australia Pty Ltd, 14 Kingsley Close, Rowville, VIC 3178 I Телефон: (03) 8756 6500
НОВ ЗЕЛАНД: CDB Media Ltd, 4 Lovell Court, Албани, Окленд, Нов Зеланд 0800 232 633

Документи / ресурси

HoMedics PGM-1000-AU Pro пиштол за масажа [pdf] Упатство за употреба
PGM-1000-AU Pro пиштол за масажа, PGM-1000-AU, Pro пиштол за масажа, пиштол за масажа, пиштол

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *