HomeDiCS -лого

Икона HomeDiCS Регистрирајте го вашиот производ денес на
www.homedics.co.uk/product-registration

HomeDiCS AP T10 TotalClean 4 во 1 прочистувач на воздух- сл.1

ПРОСИСТУВАЧ НА ВОЗДУХОТ TOTALCLEAR® 41Ni
Упатство за употреба
АП-Т10-ЕУ

2 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОИЗВОДОТ

ПАНЕЛ ЗА КОНТРОЛА

HomeDiCS AP T10 TotalClean 4 во 1 прочистувач на воздух- сл.2

СИСТЕМ ЗА ФИЛТРАЦИЈА СО СИТЕ ВО ЕДНИ ХЕПА-ТИПОВИ
ФИЛТРАЦИЈА НА ХЕПА-ТИП
Отстранува до 99% од честичките што се пренесуваат во воздухот, мали од 0.3 микрони, како што се алергени, полен, прашина, микроби, првут на миленичиња, мирис, спори на мувла и чад од воздух што поминува низ филтерот.
ФИЛТРАЦИЈА ЗА МИСЛИ ОД ЈАглерод
Ги намалува мирисите во домаќинствата и VOCs (испарливи органски соединенија) / гасови, прикажани со независно лабораториско тестирање.
ПРЕФИЛТЕР
Фаќа големи честички.
Јонизатор со вклучено / исклучено
Кога е вклучено, јонизаторот помага во процесот на прочистување на воздухот.
2 БРЗИНИ
Ниско и високо.
Заменете го индикаторот за филтер
Свети кога е време да го замените филтерот.
ПРЕДЛОЖЕНА ГОЛЕМИНА НА СОБАТА 40 М² /В/427ФТ² /В. Преносливите прочистувачи на воздух ќе бидат поефикасни во просториите каде што се затворени сите врати и прозорци.
ПРОМЕНИ НА ВОЗДУХОТ ОД ЧАС
Овој прочистувач на воздух ќе го прочистува воздухот во просторија од 40 M² / 427 FT2 (претпоставувајќи таван од 2.43 M/8 FT) еднаш на час со голема брзина во затворена просторија. Стапката на проток на воздух е 97 M³/H / 3418 FT³ /H.
ТРЕСА НА НАФТА
Вклучува 3 влошки за есенцијално масло. Користете со есенцијално масло (не е вклучено) за да испорачате мирис во воздухот.

УПАТСТВО ЗА КОРИСТЕЊЕ

ПРЕД ВАЕЕ НА ЕДИНИЦАТА

 • Извадете го прочистувачот на воздухот од кутијата и извадете ја про protectiveирната заштитна пластична кеса.
 • Ставете го прочистувачот на воздух на цврста, рамна површина.
 • Приклучете го кабелот за напојување во стандарден штекер за напојување.

ПОСТАВКИ ЗА Копче за напојување и брзина на вентилаторот

 • За да го вклучите прочистувачот на воздухот, притиснете го напојувањетоHomeDiCS -икона1 копче.
 • Овој прочистувач на воздух има 2 поставки за брзина на вентилаторот: ниска и висока. Колку е поголема поставката за брзина на вентилаторот, толку побрзо ќе се прочисти воздухот. За да изберете или промените брзина на вентилаторот, притиснете ја брзината на вентилаторот
  HomeDiCS -икона2копче додека не се постигне саканата поставка.

ПОСТАВУВАЕ НА ЈОНИЗЕР СО Вклучено / Исклучено
Јонските честички имаат позитивно или негативно полнење што се прикачува на честичките во воздухот, што го прави полесно да се заробат од системот за филтрирање. Притиснете го копчето ION за јонизатор за да го вклучите јонизаторот. Синото светло ќе свети за да покаже дека јонизаторот е во употреба. Притиснете го копчето за јонизатор ION повторно за да го исклучите јонизаторот.
ЗАБЕЛЕШКА: Честичките од прашина може да се акумулираат на површините околу прочистувачот на воздухот кога јонизаторот е во употреба. Овие честички од прашина може да се вакуумираат или избришат со мека, гamp крпа.
ЗАБЕЛЕШКА: Може да слушнете повремени звуци на пукање кога се користи јонизаторот. Ова е нормално.
ЗАБЕЛЕШКА: Јонизаторот произведува помалку озон од UL утврдените граници од 0.05 ppm. Озонот може да биде штетен околу птиците и малите миленичиња. За да спречите натрупување на озон, користете ја одликата за јонизатор во добро проветрено место.
НОЌНО СВЕТЛО
Ноќното светло има 3 опции. Притиснете го копчето за ноќно светло еднаш за да го вклучите синото ноќно светло. Притиснете повторно за да го исклучите синиот прстен на ноќното светло и светлата на екранот. Притиснете трет пат за да ги вклучите светлата на екранот.
ТРЕСА НА НАФТА
Користете есенцијално масло (не е вклучено) за да испорачате мирис во воздухот.
ЗАБЕЛЕШКА: Само за употреба со вклучените влошки за есенцијално масло HoMedics. Не додавајте есенцијални масла на друго место во уредот бидејќи тоа може да предизвика оштетување.
ЗАБЕЛЕШКА: Не оставајте исполнета подлога за есенцијално масло во прочистувачот на воздухот ако не работи за подолг временски период.
ДАЛИ Есенцијалните масла се безбедни за употреба околу домашните миленици?
Секогаш треба да внимаваме кога користиме есенцијални масла околу нашите миленици. Чувајте ги сите есенцијални масла и производи за ароматерапија (како дифузери) подалеку од дофат на домашни миленици. Чувајте ги отворените шишиња подалеку од домашни миленици за да избегнете внатрешна потрошувачка. Не препорачуваме локална употреба на етерични масла за домашни миленици, бидејќи тие имаат силно сетило за мирис и не можат да се ослободат од маслото ако не им се допаѓа или тоа ги вознемирува. Кога дифузирате етерични масла околу домашните миленици, секогаш дифузирајте во добро проветрено место и оставете им можност да се отстранат од просторот, како на пример да остават отворена врата. Секое животно е различно, затоа внимателно набљудувајте како реагира секое животно кога прво воведувате есенцијално масло
време. Ако се појави иритација, прекинете со употребата на есенцијалното масло. Препорачуваме да побарате лекарска помош ако се појави ингестија на есенцијално масло.
ДОДАВАЕ ОСНОВНИ МАСЛИ
Ве молиме имајте предвид дека алергијата повеќе не е загарантирана ако се користи функцијата Послужавник за мирис на есенцијално масло, бидејќи есенцијалните масла може да доведат до алергиски реакции.
ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Ставањето масло насекаде освен садот за масло ќе го оштети прочистувачот на воздухот.

HomeDiCS AP T10 TotalClean 4 во 1 прочистувач на воздух- сл.3 1. Фиоката за масло се наоѓа на страната на прочистувачот на воздухот.
HomeDiCS AP T10 TotalClean 4 во 1 прочистувач на воздух- сл.4 2. Притиснете за да ја отворите и извадите фиоката.
HomeDiCS AP T10 TotalClean 4 во 1 прочистувач на воздух- сл.5 3. Ставете 1 подлога за арома (вклучена 3) во садот за масло.
HomeDiCS AP T10 TotalClean 4 во 1 прочистувач на воздух- сл.6 4. Додадете 5–7 капки есенцијално масло во влошката. Може да го користите повеќе или помалку во зависност од личните преференци.
ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Ставете есенцијално масло само на подлогата и НЕ директно во фиоката.
HomeDiCS AP T10 TotalClean 4 во 1 прочистувач на воздух- сл.7 5. Поставете го садот за масло назад во неговата преграда и притиснете го за да се затвори. Мирисот ќе започне автоматски
кога е вклучен прочистувачот на воздух.

ЗАМЕНА НА ФИЛТЕР

Заменете ја светлината на филтерот
Светлото за заменување на филтерот се пали кога е време да се замени филтерот од типот HEPA врз основа на часовите на употреба на прочистувачот на воздухот.
Замена на филтерот за типови ХЕПА
За оптимални перформанси, заменете ги на секои 12 месеци под нормални услови на употреба.

HomeDiCS AP T10 TotalClean 4 во 1 прочистувач на воздух- сл.8 1. Исклучете го прочистувачот на воздух и свртете го наопаку. Завртете го капакот на филтерот како што е наведено за да го отстраните.
HomeDiCS AP T10 TotalClean 4 во 1 прочистувач на воздух- сл.9 2. Отстранете го капакот на филтерот и оставете го настрана.
HomeDiCS AP T10 TotalClean 4 во 1 прочистувач на воздух- сл.10 3. Повлечете за да го отстраните стариот филтер
HomeDiCS AP T10 TotalClean 4 во 1 прочистувач на воздух- сл.11 4. Лизгајте го новиот филтер од типот ХЕПА во шуплината на филтерот.
HomeDiCS AP T10 TotalClean 4 во 1 прочистувач на воздух- сл.12 5. Повторно инсталирајте го капакот на филтерот и свртете надесно за да го заклучите на своето место.
HomeDiCS AP T10 TotalClean 4 во 1 прочистувач на воздух- сл.13 6. Приклучете го кабелот за напојување во стандарден штекер за наизменична струја. Вклучете го прочистувачот на воздух. Притиснете и задржете го напојувањетоHomeDiCS -икона1 копче за 3 секунди за да го ресетирате индикаторот.

ЧИСТЕ &Е И ОДРУВАЕ

ЧИСТЕЕ НА ПРЕФИЛТЕРОТ
ЗАБЕЛЕШКА: За најдобри перформанси, правосмукајте го предфилтерот еднаш месечно под нормална употреба.

 1. Исклучете го прочистувачот на воздухот.
 2. Отстранете го филтерот од типот ХЕПА како што е опишано во делот Замена на филтерот од типот ХЕПА.
 3. Вакуумирајте ја надворешноста на филтерот од типот HEPA со помош на додаток за четка на вашата правосмукалка, чистејќи го темелно.
 4. Поставете го филтерот од типот ХЕПА назад во прочистувачот на воздух и затворете ја решетката.
 5. Приклучете го кабелот за напојување во стандарден штекер за напојување.
  HomeDiCS AP T10 TotalClean 4 во 1 прочистувач на воздух- сл.14

ДА ЈА ИСЧИСТЕТЕ ПАТОТ НА НАФТА
Отворете го садот за масло и извадете ја подлогата. Влошките за есенцијално масло треба да се менуваат кога се префрлате на различен мирис на есенцијално масло. Ако продолжите да го користите истиот мирис, оставете го настрана влошката за етерично масло за повторна употреба. Избришете ја внатрешноста на фиоката со фолија со мека крпа. Ставете ја влошката за есенцијално масло назад во фиоката и затворете ја.
ЗАБЕЛЕШКА: Оставете ја подлогата со есенцијално масло од садот за масло при складирање.
ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Апаратот треба да се користи само со препорачаниот медиум за испарување. Употребата на други супстанции може да доведе до токсичен или ризик од пожар.

HomeDiCS AP T10 TotalClean 4 во 1 прочистувач на воздух- сл.15

ЗА НАЈДОБРИ ОДРУВАЕ

 • НИКОГАШ не користете вода или какви било средства за чистење во домаќинството или детергенти за чистење на филтерот од типот ХЕПА.
 • Исчистете го надворешниот дел од единицата со сува крпа по потреба.
 • НИКОГАШ не користете вода, восок, лак или каков било хемиски раствор за чистење на надворешноста на единицата.
 • Исчистете го капакот на решетката користејќи рекламаamp ткаенина или додаток за четка на вакуумот по потреба.
 • Вакуумирајте го филтерот пред филтер месечно под нормални услови на употреба.
 • Заменете го филтерот од типот HEPA на секои 12 месеци под нормални услови на употреба.
 • Секогаш користете оригинален филтер за замена на HoMedics за оптимални перформанси.

За да купите оригинални замена/резервни делови на HoMedics, ве молиме посетата www.homedics.co.uk
3 Пакет влошки за арома – ARM-PAD3
Фиока за арома – AP-T10WTARM
HEPA филтер – AP-T10FLR
Есенцијални масла:
АРМ-ЕО15ЛАВ
ARM-EO15EUC
АРМ-ЕО15ОРГ
АРМ-ЕОГПФ
ARM-EO15LEM
АРМ-ЕОЛМГ
ARM-EO15WD
АРМ-ЕО15ОУ
ARM-EO15GG
ARM-EO15BC
ARM-EO15PIN
ARM-EO15WNL
ARM-EO15RSM

ПРОБЛЕМИ

ПРОБЛЕМ МОOSНА ПРИЧИНА

РЕШЕНИЕ

Единицата нема да работи
 • Единицата не е вклучена
 • Копчето за вклучување не беше притиснато
 • Нема струја до единицата
 • Филтерот од типот ХЕПА не е правилно инсталиран
 • Капак на решетката не е правилно инсталиран
 • Вклучете ја единицата
 • Притиснете го копчето за напојување за да го вклучите напојувањето
 • Проверете ги осигурувачите, обидете се со друг излез
 • Повторно инсталирајте го филтерот од типот ХЕПА
 • Повторно инсталирајте го капакот на решетката
Намален проток на воздух
 • Задната решетка може да биде блокирана
 • Пред-филтерот треба правосмукалка
 • Треба да се замени филтерот од типот HEPA
 • Проверете дали ништо не ги блокира задната решетка и излезот на воздухот
 • Вакуумирајте го предфилтерот со додаток за четка на вашата правосмукалка
 • Заменете го филтерот од типот HEPA
Намалено отстранување на мирисот
 • Треба да се замени филтерот од типот HEPA
 • Заменете го филтерот од типот HEPA
Прекумерна бучава
 • Единицата не е на ниво
 • Поставете ја единицата на рамна, рамна површина
Светлото за замена на филтерот останува запалено по замена на филтерот
 • Показателот за заменет филтер треба да се ресетира
 • Притиснете и задржете го копчето за јонизатор 3 секунди додека не се исклучи светлото за замена на филтерот
Светлата на екранот се исклучени
 • Поставување на ноќна светлина
 • Притиснете го копчето за ноќно светло додека не се вклучат / исклучат посакуваните светла

HomeDiCS -икона3

Производител и увозник од Велика Британија: FKA Brands Ltd, Somerhill Business Park, Tonbridge, Kent TN11 OGP, Обединетото Кралство ЕУ Увозник: FKA Brands Ltd, 29 Earlsfort Terrace, Даблин 2, Ирска Дистрибутер во Австралија: HoMedics Ptyville Ltd, 14 Rowley VIC 3178, Австралија Поддршка за корисници: +44(0) 1732 3785571 [заштитена по е-пошта]

IB-APT10EU-1220-01

Документи / ресурси

HoMEDiCS AP-T10 TotalClean 4-во-1 прочистувач на воздух [pdf] Упатство за употреба
AP-T10, TotalClean 4-во-1 прочистувач на воздух, AP-T10 TotalClean 4-во-1 прочистувач на воздух

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена