Лого на Glory FitИнтелигентен спортски часовник
инструкции

Опис на изгледот

Интелигентен паметен часовник Glory Fit P32A - завршеноview

Шематски дијаграм на полнење

Работете строго според следната слика

 1. Наполнете го производот со порамнување на магнетниот кабел за полнење испорачан со производот со контактот за полнење на задниот дел од часовникот
 2. Вметнете го USB-приклучокот во USB-адаптерот (Не се вклучени адаптери во пакетот.)
 3. Не користете адаптер за батерии со волtagд над 5V и излезна струја поголема од 1А за полнење, во спротивно, тоа ќе предизвика неуспех на полнењето и ќе го оштети магнетниот кабел за полнење или опремата.
 4. Кога часовникот ќе се полни откако ќе остане без струја, треба да биде прво се активира, а екранот на часовникот ќе се издигне за околу 5 минути нормално полнење

Интелигентен паметен часовник Glory Fit P32A - завршеноview1

Вовед во функција

 1. Копче за вклучување/исклучување. Долго притиснете го копчето за вклучување/исклучување за да го вклучите уредот.
  На функционалниот интерфејс притиснете го копчето за да се вратите на претходното мени
 2. Главниот интерфејс за вратоврска
  (1)лизгајте го екранот нагоре/надолу или лево/десно за да се префрлате помеѓу функциите
  (2)2 Притиснете го страничното копче за да го осветлите или затемните екранот

Glory Fit P32A Интелигентен паметен часовник - сл1

Glory Fit P32A Интелигентен паметен часовник - сл2 Главна интерфејс: Прикажување на тековното време, датум, број на чекори итн. на часовникот. На главниот интерфејс, долго притиснете за да се префрлите помеѓу левото и десното главно копче и кликнете на екранот на допир за да потврдите.
Glory Fit P32A Интелигентен паметен часовник - сл3 Пулс: Лизгајте на оваа страница и мерењето на тековниот динамичен пулс во реално време ќе започне автоматски. Апликацијата може да се поврзе со следење во реално време и view евиденцијата на податоците.
Glory Fit P32A Интелигентен паметен часовник - сл4 Кислород во крвта: Лизгајте на оваа страница и мерењето на моменталниот кислород во крвта ќе започне автоматски. Ќе бидете поттикнати од резултатот со вибрации
Glory Fit P32A Интелигентен паметен часовник - сл5 Број на чекори: Прикажување на бројот на чекори, растојанието на движење и калориите на тековниот спорт на часовникот.
Glory Fit P32A Интелигентен паметен часовник - сл6 Крвен притисок: Лизгајте на оваа страница и мерењето на моменталниот крвен притисок ќе започне автоматски. Ќе бидете поттикнати од резултатот со вибрации. Поврзете ја апликацијата со view офлајн мерни податоци или онлајн мерење на часовникот.
Glory Fit P32A Интелигентен паметен часовник - сл7 Вежби: На оваа страница, кликнете на иконата за да влезете во мултифункционалниот спортски режим. Можете повторно да кликнете на иконата за да започнете да правите вежби според соодветниот начин на вежбање. Лизгајте го екранот надесно за да го прекинете или запрете спортот.
Glory Fit P32A Интелигентен паметен часовник - сл9 Време: Прикажување на временските услови во тековниот град. Оваа функција може да се користи нормално само откако уредот е поврзан и синхронизиран со апликацијата. Покрај тоа, мобилниот телефон GPS требаше да биде вклучен и апликацијата може да добие овластување за позиционирање и мрежна врска.
Glory Fit P32A Интелигентен паметен часовник - сл10 Стоперка Кликнете на иконата за да ја внесете функцијата. Кликнете на „Start“, „Suspend“ или „Reset“. Лизгајте го екранот надесно за да се откажете.
Glory Fit P32A Интелигентен паметен часовник - сл1300 поставување: Кликнете на иконата за да ја внесете функцијата. Лизгајте го екранот лево/десно за да се префрлате помеѓу поставките, вклучително и прилагодување на осветленоста, фабрички поставки, исклучување и View Гледајте информации. Повлечете надесно за да излезете.
Glory Fit P32A Интелигентен паметен часовник - сл12 порака: Часовникот може да прима предупредувања и известувања за повици, СМС, QQ, WeChat итн. на мобилниот телефон. Можете да го поставите часовникот според предупредувањата и известувањата и да го вклучите соодветниот прекинувач на ставки за туркање во апликацијата. Оваа страница може да складира до 8 пораки.
(Забелешка: За да ја користите оваа функција, часовникот треба постојано да е поврзан со мобилниот телефон и апликацијата може да го добие соодветниот авторитет).
Glory Fit P32A Интелигентен паметен часовник - сл13 Најди: На оваа страница, долго притиснете ја иконата и мобилниот телефон ќе го издаде соодветниот звучен знак (освен кога е исклучен звукот на мобилниот телефон). За да ја користите оваа функција, часовникот треба да биде поврзан со апликацијата.
Glory Fit P32A Интелигентен паметен часовник - сл14 Музика: По поврзувањето со АПП, часовникот може да го контролира музичкиот плеер на телефонот за репродукција/паузирање/претходна/следна песна. Оваа функција мора да се отвори на плеерот на телефонот пред да може да се контролира на часовникот. (Забележете дека оваа функција треба да се поврзе со мобилниот телефон и да ја отвори дозволата за притискање на пораката)

Инсталација и поврзување на апликацијата Watch

Овој производ е производ со Bluetooth. Многу функции може да се користат нормално само откако ќе се поврзе придружната апликација. За прample, Watch Time, Call Reminder, WeChat Reminder, итн. може да се користат нормално само кога апликацијата е постојано поврзана. (За мобилен телефон што користи оперативен систем Андроид, никогаш не поврзувајте го или спарувајте го часовникот во Bluetooth на мобилниот телефон.) Скенирајте го следниот QR-код со мобилниот телефон и изберете верзија погодна за неговиот оперативен систем или влезете во главниот пазар на апликации за да ја преземете и инсталирате „Glory Fit“.

Интелигентен паметен часовник Glory Fit P32A - QRhttps://app.help-document.com/gloryfit/download/index.html

Поврзување на уреди

Вклучете ја преземената апликација за да ја поставите врската. Bluetooth на мобилниот телефон треба да биде вклучен. Корисниците на телефони со Android треба да ја вклучат функцијата за позиционирање GPS на мобилниот телефон и да ја поддржат апликацијата да има овластување да чита позиционирање на мобилниот телефон. За да го користите уредот за прв пат, треба да регистрирате сметка со адреса на е-пошта, да користите систем за најавување од трета страна или да кликнете Skip за да се најавите како посетител. Се препорачува употреба на број на сметка или систем за најавување од трета страна за да се избегне влијание врз корисничкото искуство. Часовникот е поврзан на следниов начин:

Glory Fit P32A Интелигентен паметен часовник - сл20

Забелешка: Мобилниот телефон што користи оперативен систем Android мора да дозволи апликацијата да добие авторитет и да работи во заднина, инаку може да има влијание врз корисничкото искуство.

Упатства за работа со апликации

 1. Внесете ја почетната страница на апликацијата и view тековните синхронизирани податоци на часовникот. Лизгајте го екранот надолу за рачно да ги освежите синхронизираните податоци. Кликнете на [Иконата за броење чекори] за да view спортските податоци и историјата на часовникот. Кликнете на иконата за времето во горниот лев агол за да добиете и view локалните временски услови или рачно внесете име на градот за да позиционирате и да го добиете времето.
  Glory Fit P32A Интелигентен паметен часовник - сл21
 2. Кликнете на модулите за отчукувањата на срцето, крвниот притисок и записот за спиење view рекордот на отчукувањата на срцето во текот на целиот ден (треба да биде овозможена функцијата за автоматско следење на отчукувањата на срцето), евиденција за мерење на крвниот притисок и вчерашната евиденција и анализа на спиењето. Кликнете на иконата за календар во горниот десен агол за да view историјата.
  Glory Fit P32A Интелигентен паметен часовник - сл22
 3. На спортскиот интерфејс, можете да ги додадете омилените често користени спортови. Кликнете на „Start Exercise“ за да се префрлите и view состојбата на движење и патеката на движење. (Потребно е да го носите мобилниот телефон кога вежбате и GPS на мобилниот телефон треба да е овозможен.) Кликнете „Пауза“ или долго притиснете „Крај“ за да го прекинете спортот.
  Glory Fit P32A Интелигентен паметен часовник - сл23
 4. Кликнете на страниците „Уред“ и „Мој“ за да ги поставите копчињата за часовник, следењето на срцевиот ритам, потсетникот за апликации, „Тресете за да фотографирате“ во Повеќе потсетници итн. На страницата „Моја“, можете да поставите Лични информации, Цел на вежбање итн.

Glory Fit P32A Интелигентен паметен часовник - сл24

Внимание

 1. Не полнете во состојба на дамки од вода.
 2. Овој производ е производ за електронско следење, кој не се користи како медицински третман. Податоците се само за референца.
 3. Не носете го овој уред кога се капете или пливате долго време.
 4. Користете го соодветниот кабел за полнење за полнење.

Најчесто поставувани прашања

 1. Зошто часовникот не може да се пребарува во апликацијата?
  A: а. Кога Bluetooth на часовникот не го пребарува мобилниот телефон за време на емитувањето Bluetooth, Bluetooth на часовникот ќе спие. Ве молиме исклучете го Bluetooth на часовникот и оној на мобилниот телефон и побарајте и поврзете го Bluetooth повторно околу една минута подоцна.
  б. Функцијата за позиционирање GPS на мобилниот телефон мора да биде вклучена. Во „Поставување“ на мобилниот телефон со помош на оперативниот систем Андроид, погрижете се да дозволите апликацијата да го добие авторитетот за позиционирање.
 2. Зошто часовникот не може да прима потсетници?
  A:
  За да ја користите апликацијата за прв пат, на страницата „Уред“, кликнете на „Потсетник за апликација“ и органот за известување за потсетникот за пораки автоматски ќе се појави. Ве молиме изберете „Слава одговара“ за да се овозможи читање. Кликнете на помошната функција повторно за да ја овозможите функцијата за известување порака Glory Fit и, во апликацијата, овозможете ја соодветната функција за известување за потсетници од трета страна.
 3. Зошто не се примаат потсетници откако е овозможена функцијата за потсетување?
  A: Ако функцијата за известување за пораки и соодветниот орган за известување се овозможени, Bluetooth на мобилниот телефон треба да биде постојано вклучен и поврзан со часовникот. За прampтака, само кога WeChat или QQ не се најавени на други клиенти, функцијата за потсетување пораки на часовникот ќе биде достапна кога ќе се појави некоја порака на мобилниот телефон. Мобилниот телефон што користи оперативен систем Андроид мора да дозволи град на апликации во заднина и да постави бели списоци.

Документи / ресурси

Интелигентен паметен часовник Glory Fit P32A [pdf] Упатство за употреба
P32A, интелигентен паметен часовник

Приклучи се на разговор

7 Коментари

  1. Еј Клер,

   Вашиот часовник треба прво да се поврзе со телефонот, а потоа повторно ќе го прилагоди времето.

 1. Временската температура се чита во Целзиусови степени. Како да се промени во Фаренхајт?

 2. Користењето на 5v со излез од 2.5А кога часовникот е на подлогата за полнење покажува зелена лента, но и црвен извичник и се чини дека не се полни. Какви било идеи што значи ова

 3. Нов часовник. Поврзан со подлога за полнење и подобар полнач 5V со излез од 2.5А. Зелената лента останува на 21% и покажува црвен извичник. Пробав и да се полни преку мојот лаптоп повторно истиот проблем. Дали е скршена приклучокот за полнење?

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена