Документ

GCBIG
Упатство за користење на MD026 True Wireless Earbuds 
Вистински безжични стерео слушалкиВистински безжични слушалки GCBIG MD026 -

Содржина на производот

Вистински безжични слушалки GCBIG MD026 - 1

Спецификација за производ

Bluetooth верзија: 5.3
Поддршка: HSP / HFP / A2DP / AVRCP
Приклучок за полнење: Тип-Ц
Капацитет на батеријата: слушалки: 25 mAh
Траење на батеријата: 5 часа користење по целосно полнење (вистинскиот век на батеријата варира во зависност од типот на песната и барањата за јачина на звук)
Време на полнење: 1 час за слушалки / 1 час за футрола за полнење
Опсег на пренос: 15 метри (без пречки)

Вовед

Вистински безжични слушалки GCBIG MD026 - 2

Како да спарам две слушалки со мојот телефон?

 • Ве молиме проверете дали и слушалките и футролата за полнење се целосно наполнети пред првата употреба.
 • Чекор 1
  Извадете ги двете слушалки од куќиштето за полнење и двете слушалки ќе се вклучат и ќе почнат автоматски да се спаруваат (ако слушалките не се поврзани со вашиот уред повеќе од 5 минути, слушалките автоматски ќе се исклучат Притиснете го копчето MPS околу 3 секунди за рачно вклучете ги слушалките кога ќе се побара „Вклучување“.) Показното светло на едната слушалка ќе трепка црвено и сино наизменично, а индикаторското светло на другата слушалка полека ќе трепка сино кога успешно ќе се спари.
 • Чекор 2
  Овозможете го режимот за спарување Bluetooth на вашиот телефонски уред, побарајте и изберете „MD026“ за да се поврзете. (Треба да слушнете гласовно известување „поврзано“ кога носите слушалки).
 • Ако показното светло на слушалката е исклучено, тоа значи дека телефонот е поврзан
 • Автоматско поврзување Стандардно, слушалките автоматски ќе се поврзат со последниот спарен мобилен кога ќе се вклучи.Вистински безжични слушалки GCBIG MD026 - 3
 • Прашај
 1. Ако имате проблем со спарувањето на двете слушалки со телефонот, вратете ги во куќиштето за полнење и повторете ги горните чекори.
 2. Овие слушалки може да се користат не само заедно, туку и поединечно
  Ако сакате да користите една слушалка
  Само извадете една слушалка од куќиштето и поврзете ја со телефонот. или кога користите две слушалки, рачно исклучете ја едната слушалка или вратете ја во кутијата за полнење и ќе можете сами да ја користите другата слушалка.

Функции

 • Телефонска комуникација  Вистински безжични слушалки GCBIG MD026 - 4

Одговор на повик: допрете еднаш
Исклучување: притиснете и задржете го копчето 2 секунди
Одбијте дојдовни повици: притиснете и задржете го копчето 2 секунди

 • За музика Вистински безжични слушалки GCBIG MD026 - 5
Репродукција / пауза Допрете двапати
Претходна песна Притиснете и задржете „L“ 2 секунди
Следна трака Притиснете и задржете „R“ 2 секунди
Активирајте го Siri Брзо допрете три пати
Намалете ја јачината на звукот Еден допир на левата слушалка
Зголемете ја јачината на звукот Еден допир на десната слушалка

Полнење

 • Полнење на ушите
  Ушните пупки ќе се полнат само кога правилно ќе ги поставите во отворите за полнење и ќе го затворите капакот. (Можете да ги полните торбичката за полнење и слушалките во исто време, или можете прво да ја наполните кутијата за полнење, а потоа и слушалките.)
  Куќичката за полнење ќе престане да се полни автоматски и индикаторското светло на слушалките ќе се изгасне кога ќе се наполнат целосно.
  Кога слушалките се полнат во кутијата за полнење, лентата за дигитален екран на куќиштето ќе продолжи да трепка и ќе се исклучи по 60 секунди.
 • Полнење на случајот
  Во пакетот има USB-кабел за полнење Type-C, користете го за директно полнење на куќиштето. За време на полнењето, дигиталниот дисплеј ќе трепка и ќе го прикаже нивото на батеријата во реално време. Кога е целосно наполнето, бројот покажува 100.

Вистински безжични слушалки GCBIG MD026 - 6

Известувања за полнење Вистински безжични слушалки GCBIG MD026 - 7

 • Откако ќе го користите долго време, поради оксидацијата на приклучокот за магнет, слушалките може да не се полнат, па дури и да не се вклучени. Можете да го решите овој проблем со чистење на магнетните конектори на слушалките и полнењето на куќиштето со салфетка со алкохол
 • Ставете ги слушалките во куќиштето за полнење и слушалките веднаш ќе се исклучат и футролата за полнење ќе почне да се полни автоматски. Слушалките автоматски ќе се поврзат со последниот спарен мобилен.

Складирање и одржување

 • Ако слушалките не се користени повеќе од 3 месеци, препорачуваме да ги наполните.
 • Ве молиме користете полнач одобрен од FCC FFC: (Федерална комисија за комуникации).
 • Не расклопувајте ги слушалките.
 • Децата на возраст од 12 години и помали бараат надзор од возрасен.
 • Не изложувајте ги слушалките на високи или ниски температури и не користете ги слушалките за време на невреме со грмотевици.
 • Избегнувајте слободен пад или силен удар на уредот. Чувајте го уредот подалеку од извори на пожар и не ставајте го во вода.

Најчесто поставувани прашања

П: Зошто овие слушалки не се спојуваат со мојот телефон?
О: Проверете дали слушалките се целосно наполнети и вклучени. Проверете дали е овозможен Bluetooth на вашиот телефон Ако нема проблем со двете точки наведени погоре, исклучете ги вклучените слушалки по 5 континуирани и брзи кликања. Вратете ги во футролата за полнење и затворете ја усната, почекајте 1 минута, потоа отворете ја кутијата за полнење и повторно поврзете ги слушалките со телефонот.
П: Зошто музиката се намалува или се намалува?
О: Прво, држете ги слушалките на не повеќе од 49 стапки подалеку од вашиот телефон (без пречки). Ако растојанието е помало од 49 стапки, следете ги овие чекори:

 1. Вратете ги слушалките во куќиштето и затворете го капакот, рачно кликнете „заборави го MD026“ на телефонот
 2. По 10 секунди, отворете ја футролата за полнење и повторно поврзете ги овие слушалки со телефонот

П: Зошто слушалките сè уште нема да се полнат или исклучат од телефонот откако ќе ги ставам во куќиштето и ќе го затворам капакот?
О: Проверете дали кутијата за полнење не е во состојба на слаба батерија. Ако кутијата за полнење е во состојба на слаба батерија, слушалките нема да се полнат ниту да се исклучат. Во овој случај, користете кабел за полнење тип-c за целосно полнење на куќиштето.
П: Дали овие слушалки се отпорни на пот и вода?
О: Овие слушалки се отпорни на пот и малку водоотпорни. За електронски уреди, не препорачуваме да ги потопувате слушалките во вода.
За подетални ЧПП за производи, ве молиме контактирајте со нашата служба за корисници.

Активирање и гаранција

Трајна замена на оштетени, неисправни, надградени или исчезнати предмети (нема потреба да се враќа оригиналот)
Ве молиме активирајте преку е-пошта подолу во рок од 15 дена. ” [заштитена по е-пошта]"

Документи / ресурси

Вистински безжични слушалки GCBIG MD026 [pdf] Упатство за употреба
Вистински безжични слушалки MD026, MD026, вистински безжични слушалки

Приклучи се на разговор

1 коментар

 1. How can I unpair from Device A to pair to Device B without having to open Device A and have it unpair from my MD026s? Sometimes I have to go outside with Device B to pair to my MD026 earbuds. It gets tedious to change from one device to another. Thank you.

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена