FLEX UnderCover Hard Folding Cove- лого

ВОДИЧ ЗА БРЗИ ПОЧНУВАЈТЕ

Инсталирајте список за проверка на делови

О: Флекс тврд преклопен капак
Тешко преклопно покритие FLEX UnderCover - Тешко преклопување на свиткување
Б: Странични монтажни шини, лево и десно (претходно собрани)
Подложно тврдо преклопување FLEX - странична монтажа
C: Хардверска вреќа и цевки за одвод (2)
Тешко преклопен капак на FLEX - Хардверска торба

Потребни алатки:
1/2 ”клуч или приклучокТешко преклопен капак на FLEX - Потребни алатки

Забелешка: Флекс е дизајниран од камиони кои немаат пластични постелнини, можеби ќе треба да се направат некои ситни исечоци за да се овозможи соодветно поставување на капакот.

Прицврстете ги страничните шини за монтирање

Прицврстете ги двете странични шини на креветот на камионот. Шините се специфични лево и десно и се претходно склопени за ваша погодност. Забелешка: Видете во Водичот за специфични модели за поконкретни инструкции на clampприкачување на шините до камионот.
Тешко преклопно покритие FLEX прикриено - Прицврстете ги шините на страничната монтажа Не го затегнувајте премногу clamp собрание.
Clamps мора периодично да се проверуваат за затегнатост.

Инсталирајте го капакот

Лизгајте ги двата предни завртки за монтирање во патеката од долната страна на капакот на тонот Flex, по еден на секоја страна. Ставете го Flex tonneau на монтажните шини со најмалиот панел кон кабината на камионот и со предната маска за покривање на преградата (предната шина на креветот).
Тешко преклопно покритие FLEX прикриено -Инсталирајте ја обвивката

Одвиткајте го капакот и прилагодете го

Внимателно расплетувајте го капакот. Расклопете го секој панел и поставете го така што е центриран рамо до рамо и напред од назад на креветот на камионот. Тестирајте го најновиот склоп на заклучување за непречено функционирање бидејќи ова е најдобриот индикатор за правилно поставениот капак. Бидете сигурни дека бравите од двете страни се вклучуваат во шината за монтирање на капакот. Забелешка: Ако вашиот камион е опремен со заштитник на задната врата, можеби ќе треба малку да го подигнете задниот дел од страничните шини за монтирање за правилно вклучување на бравите.
Тешко преклопно покритие FLEX UnderCover - расклопете го капакот и прилагодете го

Свиткајте го прикривањето за да се прикачи

Откако капакот ќе се најде правилно, преклопете го капакот во отворена положба. Повлечете ги каблите за ослободување на секој од трите панели за да го ослободите од страничната шина. Грижете се да го преклопите нежно за да не се наруши положбата на капакот. Белешка: Можете привремено да го потпрете капакот на кабината за да закачите хардвер за монтирање.
Тешко преклопно покритие FLEX UnderCover - Преклопете го капакот за да се закачи

Закачете ги цевките за покривање / одводнување

Откако во целосно отворена положба, ставете преден држач clamp, рамна мијалник, мијалник за заклучување и ѕвезденото копче на предната завртка за монтирање под капакот и затегнете ги со рака. Уверете се дека предниот држач clamp е clampправилно прикачување на страничната шина. Повторно тестирајте го капакот за правилно функционирање, прилагодете го по потреба, а потоа затегнете ги копчињата со ѕвездички. Прикачете ги одводните цевки на фитинзите на предниот дел од шината на креветот и поставете ги цевките да ја пренасочуваат водата надвор од креветот на камионот. Ова може да се направи со поставување на цевката зад постелнина, преку постоечка дупка во креветот, или со дупчење 5/8 ”дупка во преградата.

Тешко преклопен капак на FLEX - 6 Прикачи го капакот

За услуги на клиенти, контактирајте Директно со UnderCover | (866) 900-8800 | www.undercoverinfo.com

Тешко преклопен капак на FLEX ---

Документи / ресурси

FLEX Undercover Тврдо преклопен капак [pdf] Упатство за употреба
FX5100QS, тврд преклопен капак UnderCover

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена