лого на електро-хармоникс

EAST RIVER DRIVE

Честитки за купувањето на East River Drive, класично претерување во компактно куќиште погодно за педалата. East River Drive го задржува карактерот на вашата гитара и стилот на свирење додека додава предност на вашиот тон кој се движи од благо претерување до тврдо изобличување. Вистинското префрлување на бајпас го задржува вашиот тон недопрен кога педалата е заобиколена.

- КОНТРОЛИ -

копче за возење - Ја контролира количината на влезна добивка. Додека го вртите DRIVE во насока на стрелките на часовникот, пребрзувањето се движи од благ раб до класично изобличување.

TONE копче - Истакнува низа тонови; од бас до високи тонови додека копчето TONE се врти во насока на стрелките на часовникот.

VOL копче - Ја поставува излезната јачина на EAST RIVER DRIVE.

FOOTSWITCH и LED - Ножниот прекинувач избира дали EAST RIVER DRIVE е вклучен или е во режим на вистински бајпас. Кога ефектот е вклучен, ЛЕР ќе светне.

INPUT приклучок - Овој ¼“ приклучок е аудио влез за EAST RIVER DRIVE. Влезната импеданса е 375 k.

AMP Џек - Овој ¼“ приклучок е аудио излез од EAST RIVER DRIVE. Излезната импеданса е 250.

9V приклучок за напојување - EAST RIVER DRIVE може да истекува од батерија од 9V или можете да користите опционален 9VDC AC адаптер способен да испорача најмалку 25mA до приклучокот за напојување од 9V, како што е EHX9.6DC-200. Адаптерот за наизменична струја мора да има централно-негативен приклучок. Батеријата може да се остави или извади кога користите AC адаптер. EAST RIVER DRIVE има струја од 6mA на 9VDC.

– ПРОМЕНА НА БАТЕРИЈАТА –

За да ја смените батеријата од 9 волти, мора да ги отстраните 4-те завртки на дното на EAST RIVER DRIVE. Откако ќе се отстранат завртките, можете да ја извадите долната плоча и да ја смените батеријата. Ве молиме не допирајте ја плочката додека долната плоча е исклучена или ризикувате да оштетите некоја компонента.

– ИНФОРМАЦИИ ЗА ГАРАНЦИЈА-

Регистрирајте се на Интернет на http://www.ehx.com/product-registration или пополнете и вратете ја приложената гарантна картичка во рок од 10 дена од купувањето. Електро-Хармоникс ќе поправа или замени, по своја дискреција, производ што не функционира поради дефекти во материјалите или изработката во период од една година од датумот на купување. Ова важи само за оригинални купувачи кои го купиле својот производ од овластен продавач на мало Electro-Harmonix. Поправените или заменети единици потоа ќе бидат гарантирани за неистечениот дел од оригиналниот рок на гаранција.

Доколку треба да ја вратите вашата единица на сервис во рамките на гарантниот период, контактирајте ја соодветната канцеларија наведена подолу. Клиенти надвор од регионите наведени подолу, ве молиме контактирајте ја услугата за корисници на EHX за информации за поправки на гаранцијата на [заштитена по е-пошта] или +1-718-937-8300. Клиенти од САД и Канада: ве молиме, добијте Овластен број за враќање (РА#) од ЕХХ Службата за клиенти пред да го вратите вашиот производ. Вклучете со вратената единица: писмен опис на проблемот, како и вашето име, адреса, телефонски број, е-пошта и RA#; и копија од вашата потврда што јасно го покажува датумот на купување.

САД и Канада
EHX КУПУВАЧКА УСЛУГА
ЕЛЕКТРО-ХАРМОНИКС
в/о НОВ СЕНЗОР КОРП.
47-50 33 УЛ
ДОЛГ Остров Град, NYујорк 11101
Тел: 718-937-8300
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]

Европа
HОН ВИЛИАМС
ЕЛЕКТРО-ХАРМОНИКС Обединетото Кралство
13 ТЕРАСА ЗА CWMDONKIN
SWANSEA SA2 0RQ
ОБЕДИНЕТОТО КРАЛСТВО
Тел: + 44 179 247 3258
Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
Оваа гаранција му дава на купувачот специфични законски права. Купувачот може да има уште поголеми права во зависност од законите на јурисдикцијата во која е купен производот.

За да слушнете демо снимки на сите EHX педали, посетете не на web на www.ehx.com Испратете ни е-пошта на [заштитена по е-пошта]

Документи / ресурси

electro-harmonix East River Drive Classic Overdrive Pedal [pdf] Упатство за употреба
East River Drive Classic Overdrive Pedal, East River Drive, Classic Overdrive Pedal

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена