EASYmaxx 07938 Aerator for Water Fittings Упатство за употреба
EASYmaxx 07938 Аератор за фитинзи за вода

Почитуван кориснику,
Воодушевени сме што го избравте EASYmaxx регулатор на проток за фитинзи за чешма.
Пред да го користите производот за прв пат, внимателно прочитајте ги овие упатства за употреба и чувајте ги за идна референца и за други корисници. Тие се составен дел на производот.
Ако имате какви било прашања во врска со производот, контактирајте го одделот за услуги на клиентите преку www.ds-group.de/kundenservice

ДОБИВАНИ ПРЕДМЕТИ

Слика А:
Пакет Содржина

 • 1 x регулатор на проток кој се состои од млазница (3) и писка (2),
 • 1 x запечатувачки прстен (1),
 • 1 x упатство за работа

НАМЕНСКА УПОТРЕБА

 • Производот е наменет да се користи, откако ќе се закачи за фитинг за чешма, за да се намали волуменот на вода што тече низ него.
 • Производот е дизајниран само за лична употреба и не е наменет за комерцијални апликации.
 • Користете го производот само за намената и како што е опишано во упатството за употреба. Секоја друга употреба се смета за неправилна.

СОБРАНИЕ

ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ!

 • Сите делови треба да се затегнат само со рака.
 • Пред да го поставите производот, проверете дали двата запечатувачки прстени се поставени на млазницата на регулаторот на проток.
 1. Одвртете го регулаторот за проток што е прикачен на фитингот за чешма и извадете ја млазницата (внатрешниот дел) од ракавот (Слика Б).
  Упатства за склопување
 2. Отшрафете ја млазницата на регулаторот на проток EASYmaxx од устата и вметнете ја во ракавот (Слика В).
  Упатства за склопување
 3. Ставете го заптивниот прстен на млазницата.
 4. Ставете ја устата под ракавот и зашрафете ја на млазницата. Доколку е потребно, фиксирајте ја млазницата на место со хексадецимален клуч.
 5. Зашрафете го ракавот – со регулаторот на протокот – на фитингот за чешма (Слика Д)
  Упатства за склопување

УПОТРЕБА

 • Користете го спојот за чешма на вообичаен начин. Завртете ја устата за да се префрлите помеѓу двата типа на млаз „режим на плакнење“ и „магла за прскање“.

Ако фитингот од чешмата има долга излезна цевка, водата што ќе остане во неа може да продолжи да тече уште малку време откако ќе се исклучи водата.
Ако ги миете рацете со „магла за прскање“, можеби е доволно само да ја отворите чешмата кратко време. Водата потоа ќе продолжи да тече доволно време.

УПАТСТВО ЗА ГРИА

Наслагите од бигор може да го попречат протокот на вода. Затоа, производот треба редовно да се чисти со стандардно средство за отстранување бигор. Следете ги упатствата на производителот кога го правите тоа.

РАБОТУВАЕ

Икона за рециклирање
Фрлете ги материјалот за пакување и производот на еколошки начин за да може да се рециклираат.

УСЛУГА НА КЛИЕНТИ / УВОЗНИК

DS Produkte GmbH Јас Хајстербуш 1
19258 Галин
Германија
49 +38851 314650 XNUMX *
* Повиците кон фиксни телефони на Германија се предмет на трошоците на вашиот провајдер.
Сите права се задржани.
ID на упатства за работа: Z 07938 M DS V1 0922 md

 

Документи / ресурси

EASYmaxx 07938 Аератор за фитинзи за вода [pdf] Упатство за употреба
07938 Аератор за водни фитинзи, 07938, 07938 Аератор, Аератор, Аератор за фитинзи за вода

Референци