Упатство за употреба на CRUX ACPGM-80N Smart-Play Integration со повеќе камера
CRUX ACPGM-80N Smart-Play интеграција со повеќе камера

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОИЗВОДОТ

 • Интеграциониот систем Smart-Play овозможува поврзување на Android и други телефони со системот за инфозабава GM.
 • Направено за Android Auto и CarPlay.
 • Додава влезови за предна и задна дополнителна камера.
 • Ја задржува функционалноста на резервната камера OEM доколку е присутна.
 • Предната камера автоматски се прикажува на екранот откако ќе ја смените брзината од рикверц на возење.
 • Принудени view функција за предна и задна камера.

ВКЛУЧЕНИ ДЕЛОВИ

 • Модул ACPGM-80N
  Модул ACPGM-80N
 • Моќни појаси
  Моќни појаси
 • Модул за интерфејс за паметен телефон
  Модул за интерфејс за паметен телефон
 • USB кабел за продолжување
  USB кабел за продолжување
 • 4K HDMI кабел
  4K HDMI кабел
 • Микрофон
  Микрофон
 • Видео кабел LVDS
  Видео кабел LVDS
 • 3.5mm Aux кабел
  3.5mm Aux кабел
 • Спој за напојување на модулот Smart-Play
  Спој за напојување на модулот Smart-Play
 • Контролер за OSD
  Контролер за OSD

IRичен дијаграм

IRичен дијаграм

ПОСТАВКИ ЗА ПРЕКЛУЧУВАЕ НА ДИП

ПОСТАВКИ ЗА ПРЕКЛУЧУВАЕ НА ДИП

Натопи ПОСТАВУВАЕ ВОЗИЛО
1 да 8 СИТЕ ГОРЕ Малибу и Волт
1 ДОЛУ Корвета C7
2 ДОЛУ Ескалада, CTS-V
3 UP Нема функција
4 ДОЛУ Cruze (со екран од 8 инчи)
5 ДОЛУ Кадилак XT5
6 ДОЛУ Импала, приградски, Тахо, Јукон, Сиера, Акадија, Силверадо, Јукон (со RSE)
7 ДОЛУ Приградски (со RSE), Тахо (со RSE)
1 и 5 ДОЛУ Колорадо
2 и 5 ДОЛУ Escalade, CTS, CTS-V, SRX (без OEM предна камера)

ООП = Забава за задните седишта

ИНСТРУКЦИИ ЗА ИНСТАЛАЦИЈА

 • Моделите приградски, Tahoe, Yukon со системи за забава на задните седишта имаат 2 LVDS кабли на задниот дел од радиото.
  ИНСТРУКЦИИ ЗА ИНСТАЛАЦИЈА
 • Приклучете и пуштете ги врските зад горната страна на радиото.
  ИНСТРУКЦИИ ЗА ИНСТАЛАЦИЈА
 • Кај моделите RE, ременот за напојување е приклучен зад главната единица, но кабелот LVDS е приклучен на HMI модулот (обично се наоѓа зад кутијата за ракавици).
  ИНСТРУКЦИИ ЗА ИНСТАЛАЦИЈА
 • Поврзувањето е направено на синиот LVDS конектор на HMI модулот.
  ИНСТРУКЦИИ ЗА ИНСТАЛАЦИЈА

СПЕЦИЈАЛНА БЕЛЕШКА:

Кај моделите Impala и Suburban, Tahoe, Yukon со системи за забава на задните седишта, поврзувањето со кабел LVDS на адаптерската плоча ACPGM-80N LVDS е спротивно од стандардното поврзување. Забележете го ова кога ги приклучувате LVDS конекторите. Погледнете ја сликата подолу.

Поврзување со LVDS кабел

Cadillac и Corvette C7 со 10 пински конектор на главната единица

За инсталации на Cadillac и Corvette C7, мора да ги исечете ACPGM-80N 10 пинските конектори и да ги поврзете со жиците на конекторот OEM.

ОЕМ конекторски жици

ACPGM-80N ПОПРАВУВАЊЕ ЗА НАПОГУВАЊЕ
Бела ЛИН автобус
Сино / бело СМИ
Браун / бело CAN
Црвена +12V Константа
Црна Земјата

Поврзување на Cadillac и Corvette C7 со 10 пински конектор:

Поврзување со 10 пински конектор

 • PIN 1 = B+ поврзете се со црвена жица VCC
 • PIN 3 = МОЖЕ да се поврзе со жица CAN High (бела/кафеава).
 • PIN 8 = LIN (видете го дијаграмот за поврзување погоре)
 • PIN 10 = Поврзете се со заземјување со црна жица

Исечете ја Зелената жица на пинот #8 на фабричкиот конектор со 10 пински и поврзете ги LIN (сина жица) и MMI (бела жица) на прицврстувачот ACPGM-80N следејќи го дијаграмот погоре.

Кадилак конекција со 16 пински конектор:

16 пински конектор

 • PIN 6 = LIN (видете го дијаграмот за поврзување погоре)
 • PIN 9 = B+ поврзете се со црвена жица VCC
 • PIN 12 = МОЖЕ да се поврзе со жица CAN High (бела/кафеава).
 • PIN 16 = Поврзете се со заземјување со црна жица

Излезете го главниот модул со 30 пински ACPGM-80N.

игла на главниот модул
(Забелешка: Боите на жиците може да бидат различни, но локациите на пиновите ќе останат исти.

Возила на GM без жици за забава на задните седишта (RSE):

 • Plug and Play приклучоци за прицврстување зад радиото
  Приклучоци за жици за забава на задните седишта (RSE).
 • ACPGM-80N LVDS видео кабел се приклучува зад радио
  Приклучоци за жици за забава на задните седишта (RSE).
 • LVDS видео конекција
  Приклучоци за жици за забава на задните седишта (RSE).
 • Приклучете го 4K HDMI кабелот
  Приклучоци за жици за забава на задните седишта (RSE).
 • Приклучете го Aux кабелот од 3.5 mm на фабрички Aux влез
  Приклучоци за жици за забава на задните седишта (RSE).
 • Приклучете го оригиналниот кабел за паметен телефон на USB Ext. кабел
  Приклучоци за жици за забава на задните седишта (RSE).

ПОСТАВКИ ЗА ЕКРАН НА ЕКРАН (OSD).

Екранот за поставки на OSD автоматски се појавува кога ќе се поврзе контролната подлога за OSD.

ПОСТАВКИ ЗА ЕКРАН НА ЕКРАН (OSD).

Користете го менито OSD за да ги направите потребните поставки. Не заборавајте да извршите Save&Reboot откако ќе се направат поставките. Исклучете ја контролната подлога за OSD откако ќе ги поставите камерите и чувајте ја на безбедно место во случај да е потребно да ги промените поставките.

ПОСТАВУВАЊЕ НА ПАМЕТНА ИГРАЊЕ

 • Откако ќе го вклучите контролерот за OSD, одете до влезот LVDS и поставете го на ВКЛУЧЕНО. Притиснете го копчето RIGHT за да отидете на следното мени.
  ПОСТАВУВАЊЕ НА ПАМЕТНА ИГРАЊЕ
 • Поставете Navi Brand на NV17
  ПОСТАВУВАЊЕ НА ПАМЕТНА ИГРАЊЕ
 • Навигирајте го OSD назад во главното мени и одете на Save&Reboot, а потоа Run.
  ПОСТАВУВАЊЕ НА ПАМЕТНА ИГРАЊЕ

ПОСТАВУВАЊЕ НА ЗАДНА И ПРЕДНА КАМЕРА

ПОСТАВУВАЊЕ НА ЗАДНА И ПРЕДНА КАМЕРА

Динамички водич за паркирање

Динамички водич за паркирање

За да ги вклучите линиите за динамички водич за паркирање, одете на Заден влез > Заден комплет и вклучете го предупредувачкиот LANG. Вратете се во коренското мени и Стартувај Зачувај&Рестартирај. Не заборавајте да ја исклучите контролната подлога за OSD во спротивно уредот нема да функционира правилно. Вклучете ја рачната сопирачка, запалете го автомобилот, ставете ја брзината во рикверц, свртете го воланот докрај налево и докрај надесно, па ставете го во центарот. ACPGM-80N автоматски ќе се калибрира.

ПОСТАВУВАЊЕ НА ПРЕДНА КАМЕРА

ПОСТАВУВАЊЕ НА ПРЕДНА КАМЕРА

Предната камера автоматски ќе се прикаже на екранот кога брзината ќе се стави на Возење од рикверц. Поставете го времето на одложување на менито OSD. Времето на доцнење може да се постави од 1 до 60 секунди по ставањето на автомобилот да вози од рикверц.

РАБОТЕЊЕ

 • За да влезете во режимот Smart-Play, притиснете го горниот лев агол на екранот или кликнете двапати на копчето HOME.
  Индукција на операцијата
 • Почетен екран на Smart-Play. Користете го фабричкиот екран на допир за контролите на Smart-Play.
  Индукција на операцијата
 • Апликациите може да се отворат со екран на допир или со контрола на Siri.
  Индукција на операцијата

СИЛА VIEWИНГ НА ПРЕДНАТА КАМЕРА

За MyLink IO5/IO6 радија:

Икона за дома Притиснете 2 секунди = Присилете view предна камера Притиснете еднаш = Назад на OEM екранот
Икона наназад Притиснете 2 секунди = Присилете view задна камера (само ако се користи дополнителна камера) Притиснете еднаш = Назад на OEM екранот

АПЛИКАЦИИ ЗА ВОЗИЛА

Компатибилен со 8“ CUE или MyLink IO5/IO6 системи.

Buick
2014-2018Кадилак
2013-2018
2014-2018
2014-2018
2014-2018
2015-2018
2013-2018
2013-2018
2016-2018
ЛаКросе
ATS
CTS купе CTS
CTS-V
Ескалада SRX
XTS XT5
Chevrolet
2014-2018
2017-2018
2015-2018
2015-2018
2014-2018
2015-2018
2014-2018
2015-2018
2015-2018
Лавина Колорадо Корвета Круз Импала Малибу Силверадо приградски Тахо GMC 2017-2018 2015-2018 2014-2018 2014-2018 Акадија кањонот Сиера пикап Јукон

 

Документи / ресурси

CRUX ACPGM-80N Smart-Play интеграција со повеќе камера [pdf] Упатство за употреба
ACPGM-80N, Smart-Play интеграција, со мултикамера, интеграција

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *