КРЕИРАЈ-ЛОГО

КРЕИРАЈТЕ 5886915 дигитална паметна вага со Bluetooth и апликација

CREATE-5886915-Digital-Smart-Scale-with-Bluetooth-and-App-PRODUCT

Ви благодариме што ја одбравте нашата скала. Пред да го користите апаратот и за да обезбедите најдобра употреба, внимателно прочитајте ги овие упатства. Безбедносните мерки на претпазливост приложени овде го намалуваат ризикот од смрт, повреда и електричен удар кога правилно се почитуваат. Чувајте го упатството на безбедно место за идно упатување, заедно со пополнетата гарантна картичка, потврдата за купување и пакетот. Доколку е применливо, пренесете ги овие упатства до следниот сопственик на апаратот. Секогаш следете ги основните безбедносни мерки на претпазливост и мерките за спречување несреќи кога користите електричен апарат. Ние не преземаме никаква одговорност за клиентите кои не ги почитуваат овие барања.

УПАТСТВА ЗА БЕЗБЕДНОСТ

Користете го уредот само како што е опишано во упатствата. Компанијата нема да биде одговорна за каква било штета што може да произлезе од неправилна употреба. Ве молиме соблечете ги чевлите и чорапите и одржувајте ги босите стапала во контакт со електродите кога ја мерите телесната тежина, БМИ, БФР, мускулите, водата, коскената маса, БМР, висцералните масти, стапката на протеини, возраста на телото, стандардната тежина или телесните масти. Ве молиме проверете ги батериите ако вагата не функционира. Заменете ги доколку е потребно. Ве молиме користете меко ткиво со алкохол или средство за чистење стакло за да ја исчистите површината ако е валкана. Без сапун или други хемикалии. Чувајте го подалеку од вода, топлина и екстремен студ. Вагата е уред за мерење со висока прецизност. Никогаш не скокајте или газете на вагата или расклопувајте ја и ве молиме ракувајте со неа внимателно за да избегнете кршење при движење. Вагата е само за семејна употреба и не е погодна за професионална употреба. Телесната тежина, БМИ, телесните масти, мускулите, водата, коскената маса и другите мерки за метаболизмот се само за референца. Треба да се консултирате со лекар кога преземате каква било диета или програма за вежбање. Внимание: Лизгаво кога е влажно! Платформата за вага може да биде прилично лизгава кога е влажна, затоа ве молиме проверете дали и платформата за вага и вашите стапала се суви пред употреба. Никогаш не газете на платформата за вага со влажни стапала Ве молиме користете ја вагата на тврда и рамна површина. Не користете го на тепих или мека површина. Внимателно стапнете на платформата на вагата. Стојте колку што е можно повеќе додека отчитувањето на тежината не се прикаже и заклучи на екранот. Вагата автоматски ќе се исклучи ако нема операција некое време. Оваа вага е компатибилна со: Android: Google fit и Fitbit. iOS: Google fit, Fitbit и Apple Health.

ЗАПОЧНУВАЊЕ

 • Проверете дали вашиот мобилен уред работи со iOS 8 или понова верзија, Android 5.0 или понова верзија и Bluetooth 4.0 или понова верзија.
 1. Преземете ја апликацијата CREATE Home од App Store или Google Play.CREATE-5886915-Digital-Smart-Scale-with-Bluetooth-and-App-FIG-1
 2. Регистрирајте сметка на вашата апликација CREATE Home. Внесете го вашиот мобилен телефонски број или адреса на е-пошта. Внесете го кодот за потврда и креирајте лозинка.
 3. Додајте го вашиот уред. Вклучете ја функцијата Bluetooth на вашиот паметен телефон, отворете ја апликацијата и вклучете ја вагата. Апликацијата автоматски ќе се спари со вагата. Кликнете на Додај уред на апликацијата и изберете ја скалата за Bluetooth. На вагата ќе и требаат неколку секунди за да се поврзе со апликацијата. Откако ќе се поврзе успешно, процесот на спарување е завршен. Не треба повторно да го спарувате за да ја користите вагата следните пати.
 4. Користете ја апликацијата.
  • На почетната страница, ќе го видите името на вашиот уред.
  • Кликнете на вашата вага и ќе ги видите параметрите за мерење.
  • Стојте на вагата додека не заврши мерењето и вашата тежина не се заклучи на екранот на Вагата.
  • Секое мерење ќе биде снимено и можете да ги проверите во делот Тренд на апликацијата (максимум 100 мерења годишно).
  • Ќе ги добиете офлајн податоците за вашите мерења кога ја користите вагата без да ја отворите апликацијата.
  • Вагата ќе ги прикачи податоците на вашата апликација за да можете да ги проверите подоцна (максимум 20 мерења надвор од интернет).
  • За да додадете други корисници или да ја спарите вашата вага со Google fit, Fitbit или Apple Health, одете во Поставките на апликацијата.

КАКО ДА ГО КОРИСТЕ БЕЗ ПОВРЗУВАЊЕ НА BLUETOOTH

 • Ако не сакате да го поврзете Bluetooth-от на телефонот, тогаш само треба да застанете на вагата и таа само ќе ви ја мери телесната тежина.

ИКОНИ ЗА ГРЕШКА НА ВАГАТА

 1. Преоптоварување или грешка во мерењето: Екранот ќе покаже „Err“ кога вагата е над максималниот капацитет. Ве молиме отстранете ја тежината за да избегнете каква било штета.
 2. Слаба батерија: Екранот ќе покаже „Lo“. Отворете го капакот на батеријата и заменете ги.
 3. Неисправно мерење: на екранот ќе се прикаже „Err1“ поради овие 2 причини:
  • Перцен на телесните мастиtage е помал од 5% или над 50%.
  • Неуспешен тест.

Во согласност со директивите: 2012/19/ЕУ и 2015/863/ЕУ за ограничување на употребата на опасни материи во електрична и електронска опрема, како и нивно отстранување на отпад. Симболот со вкрстената корпа за ѓубре прикажан на пакувањето покажува дека производот на крајот на неговиот век на употреба ќе се собира како посебен отпад. Затоа, сите производи што го достигнале крајот на својот корисен век мора да се дадат во центрите за одлагање отпад специјализирани за посебно собирање отпад од електрична и електронска опрема, или да му се вратат на трговецот на мало во моментот на купување на нова слична опрема, на еден Tor една основа. Соодветното одвоено собирање за последователно стартување на опремата испратена да се рециклира, третира и отфрли на еколошки компатибилен начин придонесува за спречување на можните негативни ефекти врз животната средина и здравјето и го оптимизира рециклирањето и повторната употреба на компонентите што го сочинуваат апарат. Злоупотребното фрлање на производот од страна на корисникот вклучува примена на административни санкции во согласност со законите.

Документи / ресурси

КРЕИРАЈТЕ 5886915 дигитална паметна вага со Bluetooth и апликација [pdf] Упатство за употреба
5886915 Дигитална паметна вага со Bluetooth и апликација, 5886915, дигитална паметна вага со Bluetooth и апликација, Smart Pro

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена