CLOUD-MOBILE-T1-Sunshine-Elite-TУпатство за употреба на таблет телефон CLOUD MOBILE T1 Sunshine Elite
CLOUD-MOBILE-T1-Sunshine-Elite-Tablet-Phone-PRODUCT

Упатство за употреба на таблет телефон CLOUD MOBILE T1 Sunshine Elite

ПРЕДУПРЕДУВАА

На патот
Користењето уред додека возите е нелегално во многу земји. Ве молиме воздржете се од користење на вашиот мобилен додека возите.

Близу чувствителна електроника или медицинска опрема
Не користете го вашиот уред во близина на чувствителна електронска опрема - особено медицински уреди како пејсмејкери - бидејќи тоа може да предизвика нивно неисправно функционирање. Исто така, може да се меша со работата на детекторите за пожар и другата автоматска контрола
опремата.

Додека летате
Вашиот уред може да предизвика пречки со опремата на авионот. Затоа, од суштинско значење е да ги следите прописите на авиокомпаниите. И ако персоналот на авиокомпанијата побара да го исклучите вашиот уред или да ги оневозможите неговите безжични функции, ве молиме направете како што велат тие.

На бензинска пумпа
Не користете го вашиот уред на бензински пумпи. Всушност, секогаш е најдобро да се исклучува секогаш кога сте во близина на горива, хемикалии или експлозиви.

 Изработка на поправки
Никогаш не го расклопувајте вашиот уред. Ве молиме оставете го тоа на професионалците. Неовластените поправки може да ги нарушат условите на вашата гаранција. Не користете го уредот ако антената е оштетена, бидејќи тоа може да предизвика повреда.

Околу децата
Чувајте го вашиот мобилен подалеку од дофат на деца. Никогаш не треба да се користи како играчка бидејќи е опасно.

Во близина на експлозиви
Исклучете го вашиот уред во или во близина на области каде што се користат експлозивни материјали. Секогаш почитувајте ги локалните закони и исклучете го уредот кога ќе ви биде побарано.

Работна температура
Работната температура за уредот е помеѓу О и 40 степени Целзиусови. Не го користете уредот надвор од опсегот. Користењето на уредот под премногу висока или прениска температура може да предизвика проблеми. При многу висока јачина на звук, продолженото слушање на мобилен уред може да го оштети вашиот слух.

ДЕЛОВИ И КОПЧИЊА НА УРЕДОТCLOUD-MOBILE-T1-Sunshine-Elite-Tablet-Phone-FIG-1

 1. Микро-USB конектор
 2. Предна камера
 3. Екран осетлив на допир
 4. Ресетирајте ја дупката
 5. Задна камера
 6. Флеш
 7. Слот за картичка T-FLASH
 8. Слот за СИМ картичка
 9. паметен телефон Џек
 10. Микрофон
 11. Копче за јачина на звук
 12. Копче за енергија
 13. Звучник
 14. Приемник

КОПЧИЊА НА ДОПИРCLOUD-MOBILE-T1-Sunshine-Elite-Tablet-Phone-FIG-2
Копчето се поместува еден чекор назад до претходното мени/страница. Копчето веднаш се враќа на главниот екран. Копчето прикажува мени со неодамна отворени апликации. Овој интерфејс додава копче „ИЗБРИШ СИТЕ“) Повлечете нагоре на почетниот екран за да го отворите списокот со апликации

ВНЕСУВАЊЕ/ОТСТРАНУВАЊЕ КАРТИЧКИ

Инсталирање на SiM-картичката или микро SD-картичката. Вметнете го ноктот во отворот до горниот отвор за картичката, а потоа закопчајте го капакот на отворот за картичка нанадвор.
ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ
Вметнете го предниот дел на cerd-от кон предниот дел на таблетот за да избегнете оштетување на таблетот.

ДОМАШЕН ЕКРАНCLOUD-MOBILE-T1-Sunshine-Elite-Tablet-Phone-FIG-3
Почетниот екран ќе изгледа слично на сликата подолу. За да се префрлате помеѓу екраните, едноставно лизгајте го прстот лево или десно преку екранот. Почетниот екран содржи кратенки до вашите најчесто користени апликации и виџети. Статусната лента прикажува информации за системот, како што се тековното време, безжичното поврзување и статусот на полнење на батеријата.

ПАНЕЛ ЗА БРЗ ИЗВЕСТУВАЊА

Кога ќе добиете известување, можете брзо view тоа следејќи ги упатствата подолу. Лизгајте го прстот од горниот дел на екранот надолу кон центарот за да пристапите до Панелот за известувања за да ги видите вашите известувања.CLOUD-MOBILE-T1-Sunshine-Elite-Tablet-Phone-FIG-4
Повлечете го менито за известување надолу за да се прикаже второто мени за брз пристап, менито ќе изгледа слично на сликата подолу.CLOUD-MOBILE-T1-Sunshine-Elite-Tablet-Phone-FIG-5

Мени за поставки

Менито за поставки ви овозможува да ја прилагодите системската конфигурација на мобилниот телефон.

За да ги промените поставките:
Допрете ја иконата од менито „Поставки“ во менито Апликации.

Ќе се отвори менито Поставки.
 Допрете наслов на категорија за view дополнителни опции.

 Мрежа и Интернет
Wi-Fi-Поврзете се/исклучете се од безжични мрежи, view статус на врската. Мобилна мрежа – Вметнете SIM картичка и префрлете податоци. мрежа (26G/36/46) Користење на податоци – Овозможи/оневозможи мобилни податоци, view тековно користење, поставете ограничување за мобилни податоци. (забелешка: оваа функција е достапна само на уреди испорачани со функционалност на 36 картички.)Хотспот и поврзување- Вклучувајќи поврзување преку USB, поврзување со Bluetooth и точка за пристап преку Wi-Fi.

 Поврзани уреди
Bluetooth – Поврзете или исклучете ги уредите со Bluetooth USB-Вметнете ја USB линијата за да го користите ова мени.

Апликации и известувања
Известувања – Прилагодете различни поставки за известување. Информации за апликацијата - Список на сите преземени и активни апликации. Дозволи за апликации - View дозволи за апликации. Батерија- View статусот на вашата батерија и направете прилагодувања на потрошувачката на енергија. Екран-Прилагодете ги поставките за екранот. Звук - Прилагодете ги различните аудио поставки како што се мелодиите Складирање - View поставките за внатрешна и надворешна меморија на вашиот телефон.

Приватност Променете ги поставките за приватност
локација – „Променете го приближното откривање локација, подобри резултати од пребарувањето, GPS сателити.

Безбедност Прилагодете ги безбедносните поставки на телефонот;
Сметки Додавајте или отстранувајте сметки како што е вашата сметка на Google. DuraSpeed ​​– „ON“ / „OFF“

Систем
Јазик и внесување – додавање во речникот, уредување поставки на тастатурата на екранот, гласно пребарување итн. Датум и време Поставете датум, временска зона, време, формат на часовник итн. ресетирајте ги сите параметри.CLOUD-MOBILE-T1-Sunshine-Elite-Tablet-Phone-FIG-9

За таблетот – Прикажува информации за вашиот телефон.

ВСТАВУВАЊЕ/ОТСТРАНУВАЊЕ СИМ-КАРТИЧКИ

 1. Вметнете го ноктот во отворот до горниот отвор за картичката, а потоа закопчајте го капакот на отворот за картичка нанадвор. Нежно притиснете ја SIM картичката за да ја извадите и извлечете SIM картичката.
 2. Откако ќе ставите SiM-картичка, вклучете го телефонот и почекајте неколку минути телефонот да ги прикаже информациите за мрежата. Вметнување TF картичка:
  Забелешка: Ве молиме проверете дали кога вметнувате SD-картичка вашиот телефон е исклучен
 3.  Вметнете ја TF картичката во отворот за TF картичка што се наоѓа под капакот на картичката како што е објаснето во делот Вметнување/Отстранување на картичката. Нежно турнете ја TF картичката во отворот додека не кликне на место.
 4. На екранот ќе се види известување „Подготвување SD-картичка“.

Отстранување TE картичка:

 1. Затворете ги сите апликации и документи што се отворени од картичката TF.
 2. Изберете „Поставки“ и пронајдете „Складирање“, потоа кликнете „Отклучи ја SD-картичката“
 3. Ќе се види известување на екранот со зборовите „SD card safe toremove“
 4. Нежно притиснете ја TF-картичката за да ја извадите и извлечете TF-картичката.

VIEW ФОТОГРАФИИТЕ
Допрете ја иконата „Галерија“ за да view фотографиите, можеш view овие фотографии или видеа. Можете да ги уредувате овие фотографии. Овде ќе се прикаже и содржината снимена или снимена од камерата.

ИСПРАТИ Е-МАИЛ
Допрете ја иконата на Gmail за да испратите е-пошта, внесете сметка за е-пошта или изберете една од контактите. Внесете ја информациската содржина и изберете испрати.

VIEW НА FILES
Допрете го „Files” иконата до View fileи управувајте со вашиот уред fileс Можете да ги отворите овие fileПолиса на view, уредете или избришете во секое време.

Кога е вметната T- Flash картичката, можете view содржината зачувана во картичката T-Flash овде.

СОФТВЕРСКА ТАСТАРДА
Телефонот има софтверска тастатура што автоматски се прикажува кога ќе го допрете местото на екранот каде што сакате да внесувате текст или броеви, а потоа едноставно почнете да пишувате.

Екран осетлив на допир
Екранот на допир реагира на допир со прст.
Забелешка:
Не ставајте никаков предмет на екранот на допир бидејќи може да го оштети или скрши екранот. Едно кликнување: Еден клик на една икона за да ја изберете иконата или опцијата што ја сакате.
Долго притискање: притиснете и задржете икона за бришење или преместување икона или апликација и ќе се прикажат информации за АПП, виџети, мени за кратенки итн. Повлечете: притиснете ја иконата и повлечете ја на друг екран.

 КАКО ДА СЕ ПОВРЗАТЕ СО КОМПЈУТЕР

Забелешка:
Вклучете го телефонот пред да го поврзете телефонот со компјутер преку USB-кабел

 1. Користете USB-кабел за да го поврзете телефонот со компјутер. Телефонот автоматски ќе открие USB конекција.
 2. Менито за поврзување USB ќе се прикаже во лентата за известувања, изберете ја саканата операција на USB.
 3. УСБ-врската е успешна.

ПОВРЗУВАЊЕ НА ИНТЕРНЕТ

Безжичен:

 1.  Изберете „Поставки“.
 2.  Изберете мрежа и Интернет.
 3.  Изберете „Wi-Fi“ и лизгајте го ИСКЛУЧЕНО на статус ВКЛУЧЕНО.
 4.  Сите откриени безжични мрежи во областа ќе бидат наведени. Кликнете за да ја изберете саканата безжична врска.
 5.  Внесете го мрежниот клуч доколку е потребно.
 6.  Откако ќе се поврзете на безжична мрежа, поставките ќе се зачуваат.
 7.  Иконата за безжична мрежа ќе се појави на лентата со задачи кога успешно ќе се поврзете. Иконата за безжична мрежа ќе се појави на лентата со задачи кога ќе се поврзете успешно
  Забелешка:
  Кога телефонот ќе ја открие истата безжична мрежа во иднина, уредот автоматски ќе ја поврзе мрежата со истиот запис за лозинка.

МОБИЛНИ ПОДАТОЦИ И ИНТЕРНЕТ
Ве молиме запомнете: Мобилните податоци може да се исклучат „ИСКЛУЧЕНИ“ како фабрички поставки, за да се дозволи податоците да течат низ вашиот мрежен добавувач, ве молиме вклучете ја употребата на податоци „ВКЛУЧЕНО“ или од вашето брзо паѓачко мени или во > Поставки > Мрежа и Интернет > Употреба на податоци , нема да можете да пристапите на Интернет кога користењето податоци е „ИСКЛУЧЕНО“.
Напомена: Таксите за мобилни податоци се применуваат кога оваа поставка е „ВКЛУЧЕНО“ - Податоците ќе се пренесуваат преку вашиот мрежен оператор.

Web Бараат
Поврзете се на Интернет и стартувајте го прелистувачот. Внесете го саканото прелистување URL.

КАМЕРА

Допрете ја иконата за да влезете во режим на камера и интерфејсот се прикажува на следниов начин:

 1.  Допрете ја иконата за да фотографирате.
 2.  Допрете ја иконата за да започне снимањето на камерата.
 3.  Допрете ја иконата во горниот десен агол за да ја видите претходната слика и да ја избришете, споделите или поставите како позадина. Кликнете на копчето за враќање за да излезете од интерфејсот на камерата.
 4.  Допрете ја иконата за да се префрлите од предната на задната камера.

ПРОБЛЕМИ

Како да ги затворите апликациите
Кога апликацијата не реагира, можете рачно да ја исклучите апликацијата во менито „Running Services“. Ова ќе обезбеди системот да реагира како што сакате. Исклучете ги сите неактивни апликации за да ја ослободите меморијата и да ја вратите брзината на системот во нормала. За да ја затворите апликацијата, кликнете на иконата на лентата со кратенки за да влезете во интерфејсот за конфигурација на системот. Изберете ја апликацијата што работи и интерфејсот е Допрете ја апликацијата што сакате да ја затворите. Појавниот прозорец ќе го отфрли Тан „Стен“ за да ја затвори таа апликација

Напојување „ИСКЛУЧЕНО“ / Рестартирање/ Ресетирање на телефонот

 1.  Притиснете и задржете го копчето за вклучување 5 секунди и уредот ќе се исклучи.
 2. Притиснете го копчето за ресетирање кое се наоѓа под копчето за вклучување со остар предмет и уредот ќе биде принуден да се рестартира. Враќање на стандардните поставки Ако сакате да го ресетирате телефонот на фабрички поставки и да ги избришете сите материјали, притиснете Settings Backup и ресетирајте го ресетирањето на фабричките податоци.
  ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ:
  актерската поставка за ресетирање податоци ќе ги избрише сите ваши податоци и системска конфигурација, како и сите преземени апликации. Ве молиме користете ја оваа функција внимателно.

ИНФОРМАЦИИ ЗА ИЗЛОЖЕНОСТ НА FCC RF

предупредување! Прочитајте ја оваа информација пред да го користите телефонот Во август 1986 година, Федералната комисија за комуникации (ФКЦ) на Соединетите Држави со своите активности во Извештајот и надворешниот FCC 96-326 усвои ажуриран безбедносен стандард за изложување на луѓе
на радиофреквенција (RE) електромагнетна енергија емитирана од FCC регулирани предаватели. Тие упатства се во согласност со безбедносниот стандард претходно поставен од американските и меѓународните тела за стандарди. Дизајнот на овој телефон е во согласност со упатствата на FCC и овие меѓународни стандарди. Користете ја само испорачаната или одобрената антена. Неовластени модификации или прикачувања на антените може да го нарушат квалитетот на повикот, да го оштетат телефонот или да резултираат со прекршување на прописите на FCC. Не користете го телефонот со оштетена антена. Ако оштетената антена дојде во контакт со кожата, може да дојде до мало изгореници. Контактирајте со вашиот локален продавач за замена на антена.

ОПЕРЦИЈА НА ТЕЛОТО:
Овој уред беше тестиран за типични операции што се носат на телото со тоа што задниот/напредниот дел од телефонот го задржа Ocm од телото. За да се усогласат со барањата за изложеност на RF на FCC, мора да се одржува минимално растојание на одвојување од Еднаш помеѓу телото на корисникот и задниот/предниот дел од телефонот, вклучувајќи ја и антената. Не смеат да се користат штипки за ремени, футроли и слични додатоци кои содржат метални компоненти од трети лица. Додатоци што се носат на телото и кои не можат да одржат растојание на одвојување Ocm помеѓу т
телото на корисникот и задниот/предниот дел од телефонот, а не се тестирани за типични операции на телото, може да не се во согласност со ограничувањата за изложеност на FCC RE и треба да се избегнуваат. За повеќе информации за изложеноста на RF, посетете го FCC
webстраница на www.fcc.gov
Вашиот безжичен рачен пренослив телефон е радио предавател и приемник со мала моќност. Кога е вклучено, тој добива и исто така испраќа сигнали за радиофреквенција (RF). Во август 1996 година, Федералните комисии за комуникации (FCC) го усвоија RF
упатства за изложеност со безбедносни нивоа за рачни безжични телефони. Тие упатства се во согласност со безбедносните стандарди претходно поставени од американските и меѓународните тела за стандарди: тие стандарди се засноваа на сеопфатни и периодични евалуации на релевантната научна литература. За прampЛе, над 120 научници, инженери и лекари од универзитети, владини здравствени агенции и индустријаviewго изработи расположливото истражување за развој на стандардот ANSI (C95.1)
Како и да е, ви препорачуваме да користите комплет за без раце со телефонот (како слушалка или слушалки) за да избегнете потенцијално изложување на RF енергија. Дизајнот на вашиот телефон е во согласност со упатствата на FCC (и тие стандарди). Користете ја само испорачаната или одобрената антена за замена. Неовластени антени, модификации или додатоци може да го оштетат телефонот и може да ги прекршат прописите на FCC.
НОРМАЛНА ПОЗИЦИЈА:
Држете го телефонот како секој друг телефон со антената свртена нагоре и преку рамо.

Информации за изложеност на RF:
Овој производ е во согласност со барањата за FCC RF изложеност и се однесува на FCC webстраница https://apps.fcc.gov/octcf/cas/reports/Ge Picsearch.cfm пребарување за FCC ID:2AY6A-T1ELITE Овој уред е во согласност со дел 15 од правилата на FCC. Работењето подлежи на следните два услови: Овој уред може да не предизвикува штетни пречки )Овој уред мора да ги прифати сите примени пречки, вклучително и пречки што може да предизвикаат несакано работење.
ЗАБЕЛЕШКА: Производителот не е одговорен за било какви радио или ТВ пречки предизвикани од неовластени модификации на оваа опрема. Ваквите измени може да го поништат овластувањето на корисникот за
ракувајте со опремата.
ЗАБЕЛЕШКА: Оваа опрема е тестирана и утврдено е дека е во согласност со ограничувањата за дигитален уред од класа Б, во согласност со дел 15 од Правилата на FCC. Овие ограничувања се дизајнирани да обезбедат разумна заштита од штетни пречки во станбена инсталација. Оваа опрема генерира употреби и може да зрачи енергија на радио фреквенција и, доколку не се инсталира и користи во согласност со упатствата, може да предизвика штетни пречки на радио комуникациите. Сепак, не постои гаранција дека нема да има пречки во одредена инсталација. Доколку оваа опрема предизвика штетни пречки на радио или телевизиски прием, што може да се утврди со исклучување и вклучување на опремата, корисникот се охрабрува да се обиде да ги поправи пречките со една или повеќе од следниве мерки:

 • Преориентирајте ја или преместете ја антената за прием.
 • Зголемете ја поделбата помеѓу опремата и приемникот.
 • Поврзете ја опремата во штекер на коло различно од оној на кој е поврзан приемникот.
 • Консултирајте се со продавачот или искусен радио / ТВ техничар за помош.
 • Не користете го уредот во средина под минимум -10°C или над максимум 40°C, уредот може да не работи. Промените или модификациите на оваа единица кои не се изрично одобрени од страната одговорна за усогласеноста може да го поништат овластувањето на корисникот да работи со опремата.

Најчесто поставувани прашања

Колку е голем таблетот Sunshine T1?

Cloud Mobile Sunshine T1 Elite 16GB Wi-Fi 4G Андроид отклучен 8 " Таблета

Која е разликата помеѓу Т1 и Т2?

T2 е понова верзија на T1. Има екран со поголема резолуција (1280*800) и побрз процесор (MTK8317). Единствената разлика помеѓу двете е процесорот.

Може ли да го користам телефонот како жариште за мојот лаптоп?

Да, можете да го користите телефонот како жариште за вашиот лаптоп. Можете исто така да ја споделите интернет-врската на телефонот со други уреди преку Bluetooth или USB-кабел.

Може ли да го користам мојот телефон како GPS?

Да, можете да го користите вашиот телефон како GPS. Можете да преземате карти од Google Maps и други провајдери на вашиот телефон и да го користите како GPS уред.

Може ли да играм игри на овој таблет?

Да, можете да играте игри на овој таблет. Можете да преземате игри од Google Play Store и други извори за играње на овој таблет.

Како да го ажурирам мојот фирмвер?

Можете да го ажурирате фирмверот со поврзување на вашиот уред со компјутер или лаптоп преку USB-кабел и следете ги упатствата во програмата за ажурирање на фирмверот. Или можете да го добиете ажурирањето на фирмверот file од Cloud Mobile webстраница (www.cloudmobile.cc) и надградете ја рачно.

Како да го наполнам мојот таблет?

Можете да го полните вашиот таблет со полначот што доаѓа со него или кој било друг полнач што поддржува функција за полнење преку USB. Имајте предвид дека некои полначи нема да работат со овој уред бидејќи не поддржуваат функција за полнење преку USB. Проверете кај производителот на полначот ако не сте сигурни за неговата компатибилност со овој уред пред да го купите.

Како се јавувате на елитниот таблет Sunshine T1?

За да го направите ова од вашиот Cloud Mobile Sunshine T1, кликнете на иконата за разговор што се наоѓа во горниот десен агол на екранот и отворете разговор со лицето со кое сакате да разговарате. Потоа притиснете ја иконата за видео камера во горниот десен агол за да го започнете видеоповикот.

Дали мојот таблет има телефонски број?

Таблети, освен ако имате SIM картичка и услуга преку оператор/давател на услуги, немајте телефонски броеви. Всушност, истото е и со телефонот. Може да имаш телефон, но без да има сервис, не може да има телефонски број.

Можете ли да одговарате на телефонски повици на таблет?

Ако „Помошникот на Google“ е вклучен, може да одговорите или одбиете на повик со вашиот глас. Може да кажете: „Ok Google, одговори на повикот“.

Дали можете да пишувате пораки од таблет без телефон?

Ако веќе не сте ја направиле, инсталирајте ја апликацијата Google Voice на вашиот таблет за да пристапите до вашиот број оттаму. Пријавете се со вашата сметка на Google и можете да испраќате пораки сè додека имате Wi-Fi или мобилна конекција за податоци. Се разбира, ќе треба да ги известите вашите контакти дека им испраќате пораки од нов број.

Можете ли да користите WhatsApp на таблет?

Да. WhatsApp може да се користи на таблет со Android, иако не е толку едноставно како да користите WhatsApp на вашиот паметен телефон. WhatsApp бара телефонски број за да ја активира вашата сметка, меѓутоа, повеќето таблети немаат слот за SIM картичка, така што WhatsApp не е обезбеден во продавницата за апликации на таблетите.

Можете ли да користите WhatsApp на таблет без телефонски број?

За да користите WhatsApp, вообичаено ви треба број на SIM картичка за да се поврзете на вашиот уред за апликацијата да работи. За разлика од паметниот телефон, потешко е да се инсталира WhatsApp на таблет бидејќи нема телефонски број.

Дали можете да користите WhatsApp на таблет без SIM картичка?

Можете да користите WhatsApp преку апликацијата Tablet Messenger, без дополнителна SIM-картичка. На овој начин, добивате пристап до сите ваши разговори и контакти преку WhatsApp Web. Следете ги овие чекори.

Дали WhatsApp работи на таблет само со Wi-Fi?

Корисниците на таблети со само Wi-Fi сè уште можат да се регистрираат и активираат whatsapp на нивниот уред во неколку едноставни чекори, сè додека имаат телефон и број, а овој телефон дури и не треба да биде паметен телефон.

Дали можете да повикувате видео на WhatsApp на таблет?

WhatsApp е најпопуларната апликација за пораки во светот. Сега се користи од повеќе од две милијарди луѓе, нуди услуга за видео повици и за iPhone и за паметни телефони со Android (не работи на таблети, и иако можете да испраќате текстуални пораки на Whatsapp.com, не можете да остварувате видео повици преку прелистувач).

CLOUD-MOBILE-T1-Sunshine-Elite-T

www.cloudmobileusa.com

Документи / ресурси

CLOUD MOBILE T1 Sunshine Elite таблет телефон [pdf] Упатство за употреба
T1ELITE, 2AY6A-T1ELITE, 2AY6AT1ELITE, T1, Sunshine Elite таблет телефон

Приклучи се на разговор

2 Коментари

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *