ЧЕСОНА -лого

УПАТСТВО ЗА КОРИСНИКОТ
Футрола за iPad Pro 12.9 со тастатура

CHESONA YF150 iPad Pro 12 9 футрола со тастатура-

Техничка поддршка

Ако имате какви било прашања или прашања, кажете ни што е можно поскоро! Ние би сакале да ве згрижиме веднаш! Сите единици доаѓаат со целосна гаранција од 12 месеци, за да можете да се опуштите и да се утешите при купувањето.

Пакетот вклучува

1 xTouchpad тастатура со куќиште
1x Кабел за полнење од тип C.
Прирачник за корисник x 1

Полнење

 1. Приклучете го крајот од типот C на кабелот за полнење во тастатурата и USB-крајот во претпочитаниот USB полнач (USB полначот не е вклучен).
 2. Целосно наполнете ја вашата тастатура или наполнете ја повеќе од 3 часа пред да ја користите за прв пат.

Карактеристики на тастатурата

Футрола CHESONA YF150 iPad Pro 12 9 со карактеристики на тастатура

Контрола на позадинско осветлување

Футрола CHESONA YF150 iPad Pro 12 9 со контрола на тастатура

забелешка

 1. Ако позадинското осветлување било исклучено од ЧЕСОНА -иконаписмо, ве молиме притиснете ЧЕСОНА -иконаповторно за да го вклучите позадинското осветлување.
 2. Ако позадинското осветлување беше исклучено со Fn+ A/S/D, притиснете Fn+A/S/D повторно за да го вклучите позадинското осветлување.
 3. Функцијата за позадинско осветлување ќе се исклучи автоматски кога батеријата е празна.

Опис на функцискиот клуч

Футрола CHESONA YF150 iPad Pro 12 9 со тастатура

Како да ја натерате тастатурата да се синхронизира со iPad

 1. Вклучете ја тастатурата со лизгање на прекинувачот за вклучување/исклучување на позицијата вклучено.
 2. Притиснете „FN“ЧЕСОНА -икона1 и буквата „Ц“ЧЕСОНА -икона2, заедно. НЕ, индикаторот PAIR ќе трепка бавно, Bluetooth на тастатурата сега е активен.
 3. Вклучете Bluetooth на вашиот iPad.
 4. Отворете го iPad Bluetooth Search кога светлата за пар Bluetooth почнуваат да трепкаат.
 5. „Bluetooth тастатура“ ќе се појави на страницата за пребарување. Изберете го и Bluetooth ќе се поврзе.

Забелешка: Ако не се притисне ниту едно копче 10 минути, тастатурата ќе влезе во режим на мирување за да заштеди енергија. Притиснете кое било копче на тастатурата за да го разбудите Bluetooth за повторно да работи. Не треба повторно да го поврзете Bluetooth.

CHESONA YF150 iPad Pro 12 9 футрола со тастатура-сл1

Подлогата за патеката/Индикаторот е завршенview

CHESONA YF150 iPad Pro 12 9 футрола со тастатура-сл2

ЧЕСОНА -икона3Вклучување/исклучување на функцијата подлога за допир Користете ја комбинацијата на копчиња за да ја вклучите или исклучите подлогата за допир. Индикаторско светло

Индикаторска светлина

Индикаторско светло CapsLock:
Притиснете го копчето Caps Lock и индикаторското светло ќе се вклучи.
Индикатор за безжично поврзување:
Притиснете ја комбинацијата на копчињата „Fn+C“ и показното светло полека ќе трепка и ќе влезе во режим на спарување BT. Кога ќе заврши спарувањето, светлото ќе се изгасне.
Индикаторско светло за полнење:
Полека трепка црвено светло значи дека батеријата е празна. Светлото за полнење ќе стане зелено штом ќе заврши полнењето.

iOS: гестови на подлогата за патеката

Забелешка: Ве молиме надградете го вашиот iPad на најновата верзија на iOS (13.4.1 и понова е најдобрата) Функцијата на глувчето iOS 13.4.1 е овозможена: „Поставки“ – „Пристапност“- „Допир“ – „Помошен допир“- „Отвори“

Гестови на трага-топка iOS систем Гестови на трага-топка iOS систем
ЧЕСОНА -икона4 Кликнете. Притиснете со еден прст додека не почувствувате клик. ЧЕСОНА -икона5 Повлечете. Едниот прст притиска, а другиот се лизга на подлогата за влечење.
ЧЕСОНА -икона6 Кликнете и задржете. Притиснете и задржете со еден прст ЧЕСОНА -икона4 Разбудете го iPad. Кликнете на подлогата за следење. Или, ако користите
надворешна тастатура, притиснете кое било копче.
ЧЕСОНА -икона7 Отворете го пристаништето. Користете еден прст за да го поминете покажувачот покрај дното на екранот. ЧЕСОНА -икона8 Оди си дома. Користете еден прст за да го поминете покажувачот покрај дното на екранот. Откако ќе се појави Dock, - повторно поминете го покажувачот покрај дното на екранот. Алтернативно, кликнете на лентата на дното на екранот (на iPad со Face ID)
ЧЕСОНА -икона9 View Лизгајте преку. Користете еден прст за да го поминете покажувачот покрај десниот раб на

екранот. За да го скриете Slide Over, повлечете надесно

повторно.

ЧЕСОНА -икона10 Отворете го контролниот центар. Користете еден прст за да го поместите покажувачот за да ги изберете иконите за статус во горниот десен агол, а потоа кликнете. Или, изберете ги иконите за статус во горниот десен агол, а потоа повлечете нагоре со еден прст
ЧЕСОНА -икона11 Отворете го Центарот за известувања. Користете еден прст за да го поместите покажувачот покрај горниот дел на екранот блиску до средината. Или, изберете ги иконите за статус горе лево, а потоа кликнете. ЧЕСОНА -икона12 Скролувајте нагоре или надолу. Повлечете два прста нагоре или надолу.
ЧЕСОНА -икона13 Скролувајте лево или десно. Повлечете два прста лево или десно. ЧЕСОНА -икона14 Зумирајте. Ставете два прста еден до друг. Притиснете за да зумирате или затворете за да одзумирате.
ЧЕСОНА -икона16 Оди си дома. Повлечете нагоре со три прста. ЧЕСОНА -икона17 Префрлајте се помеѓу отворени апликации. Повлечете лево или десно со три прста.
ЧЕСОНА -икона18 Отворено денес

View. Кога почетниот екран или екранот за заклучување се видливи, користете два екрани Повлечете прсти за да поминете надесно.

 

ЧЕСОНА -икона19

Отворете го пребарувањето од Дома надолу со два прста.
ЧЕСОНА -икона20 Секундарно кликнување. Кликнете со два прста за да се прикаже менито за брзи дејства за ставки како што се иконите на почетниот екран, пораките во поштенското сандаче и копчето Камера во Контролниот центар. Или, ако користите надворешна тастатура, можете да го притиснете копчето Контрола додека кликнувате на подлогата.

 Инсталација и отстранување

 1. Отстранување на заштитниот дел од задната страна: држете го iPad на двете страни и употребете ги палците за нежно да го турнете задниот капак (видете слика.) Капакот се држи на своето место со две јазичиња.
 2. Продолжете да го „олупите“ капакот од iPad.
 3. Извадете го iPad нагоре. Или дознајте истечена картичка Вметнете ја картичката во празнината и малку турнете ја на страната на капакот Лизгајте ја картичката од една на друга страна Лесно одвојте го iPad од капакот

CHESONA YF150 iPad Pro 12 9 футрола со тастатура-сл5

спецификации

Работа Voltage 3.0-4.2V Чекање Моментален ≤1mA
Капацитет на батериите 450mAh Струја за полнење 200mA
Работа Тековни 85-120mA Струја на спиење
Време на полнење 2-3 часа Разбуди време 2-3 секунди
Време на мирување 180 денови Поврзете го растојанието 10 метри
Порта за полнење Тип-Ц USB Работна температура -10 ° C-55 ° C
Работно време 50 часа непрекинато користење кога е исклучено позадинското осветлување 5 часа непрекинато користење кога е вклучено позадинското осветлување

работна средина

 1. Останете подалеку од масло, хемиски или други органски течности.
  Забелешка: внесот на течност може да доведе до краток спој. 
 2. Останете подалеку од ставки со фреквенција 2.4G, како што се микробранови печки и рутери.
  Забелешка: ќе пречи на Bluetooth.
 3. Избегнувајте изложување на сончева светлина и високи температури.

Поставки за пред употреба

 1. Вклучете го заклучувањето/отклучувањето Откако вашиот iPad ќе се поврзе со нашата тастатура преку Bluetooth, одете во Поставки за iPad – Екран и осветленост -Заклучување/Отклучување – вклучете го.
  Забелешка: Ако функцијата Заклучување/Отклучување не е вклучена, не можете да ја разбудите функцијата Bluetooth или iPad со притискање на кое било копче на тастатурата откако iPad е во режим на мирување.
  CHESONA YF150 iPad Pro 12 9 футрола со тастатура-сл9
 2. Исклучете ја функцијата на копче на глувчето Одете во Поставки за iPad - Пристапност – Допир – Помошен допир – Копче на глувчето – исклучете го. Забелешка: Ако функцијата на копче на глувчето не е исклучена, нема да можете да ги користите копчињата „7,8,9“ или „U, I, 0, J, K, L, M“.

CHESONA YF150 iPad Pro 12 9 футрола со тастатура-сл8

Документи / ресурси

CHESONA YF150 iPad Pro 12.9 футрола со тастатура [pdf] Упатство за употреба
YF150, YF150 iPad Pro 12.9 футрола со тастатура, iPad Pro 12.9 футрола со тастатура, тастатура

Приклучи се на разговор

1 коментар

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена