NOTIFIER-лого

НОИПИЕР, се занимава со производство и дистрибуција на опрема за откривање и алармирање пожар повеќе од 50 години. Тој е еден од водечките светски производители на аналогна адресибилна контролна опрема со преку 400 целосно обучени и акредитирани Инженерски системски дистрибутери (ESD) низ целиот свет. Нивниот службеник webстраницата е NOTIFIER.com.

Подолу можете да најдете директориум со прирачници за употреба и упатства за производите на NOTIFIER. Производите на NOTIFIER се патентирани и заштитени под брендот Друштво за известување.

Контакт Инфо:

адреса: 140 Waterside Road Хамилтон индустриски парк Лестер LE5 1TN
телефон: + 44 (0) 203 409 1779

Упатство за употреба на NOTIFIER LCD-8200 Fire Detection Panel

Discover the LCD-8200 Fire Detection Panel user manual with installation and configuration instructions. This remote repeat panel features a 7 color touch screen and RS.485 serial line connection. Learn more about the LCD-8200 model and its technical characteristics. Ensure proper installation and usage for safety and compliance with directives.

Упатство за употреба на NOTIFIER VM-1, AM-1, MPM-3 Meter

Мерачот на VM-1, AM-1 и MPM-3 нуди лесна инсталација и следење на процесот на полнење. Научете како да го инсталирате и поврзете амперметарот AM-1, волтметарот VM-1 или двата MPM-3 на полначот CHG-120. Најдете описи и броеви на делови во упатството за употреба.

Прирачник со упатства за NOTIFIER AFP-200 Dress Panel Backbox

Научете како да ги составите AFP-200 Door, Backbox и панелот за фустани. Најдете димензии, упатства за инсталација и повеќе во упатството за корисникот за оваа компонента на системот за контролен панел за аларм за пожар Notifier.

Упатство за употреба на NOTIFIER WRA-xC-I02 на ѕид на јамка со напојување со адресибилни звучници

Ова се упатства за инсталирање на EN54-23 W класата на ѕид, адресибилни стробови за звучници со јамка, вклучувајќи ги моделите WRA-xC-I02 и WWA-xC-I02. Овие уреди со прилагодливи перформанси се користат во аналогни адресибилни системи за аларм за пожар и добиваат енергија од јамката. Прирачникот вклучува спецификации за висок и стандарден излез, како и наследен излез и тон на јачината на звукот.

Сопственик на NOTIFIER AFP-200 панели за автоматско предупредување за пожар

Дознајте повеќе за таблите за автоматско предупредување за пожар Notifier AFP-200-300-400 и како да пренесувате податоци со помош на протоколот Notifier. Ова упатство за употреба вклучува информации за производот, упатства за користење и поддржани типови на аларм-модули. Компатибилен со RS-232 конекции.

Упатство за употреба на NOTIFIER TMP2-DXS-1-A CPR Heat Detector TMP

Научете како правилно да ракувате и одржувате TMP2-DXS-1-A CPR Detector Heat TMP со овој сеопфатен прирачник со упатства. Обезбедете висока доверливост и намалете ги лажните аларми во вашата комерцијална или индустриска постројка.

Упатство за помошно напојување на NOTIFIER ALI50EN

Дознајте за помошното напојување NOTIFIER ALI50EN, сигурна и ефикасна единица за напојување со резервни можности за системи за противпожарен аларм, усогласена со EN 54-4: 2007 стандард.

Упатство за употреба на NOTIFIER 758-869 MHz Enterprise Das Master

Дознајте за карактеристиките и спецификациите на Notifier's 758-869 MHz Enterprise Das Master преку нивното сеопфатно упатство за употреба. Дизајниран за различни апликации, овој производ поддржува повеќе системи и нуди функционалност за засилување на сигналот. Добијте 3-годишна гаранција и усогласеност со NFPA со овој уред произведен во САД.

Упатство за употреба на NOTIFIER Swift Wireless AV Base

Дознајте сè за безжичната AV база NOTIFIER Swift во ова сеопфатно упатство за корисникот. Откријте како обезбедува енергија за аудио и визуелни сигнали и поддржува безжична комуникација со контролната табла за аларм за пожар, додека овозможува флексибилност во бојата, поставеноста и излезот на сигналот.

Упатство за употреба на NOTIFIER N-ANN-100 со 80 карактери LCD далечински известувач за пожар

Дознајте за Notifier N-ANN-100 80 карактери LCD далечински известувач за пожар од неговото упатство за употреба. Овој уред на списокот UL го имитира FACP дисплејот и има контролни прекинувачи за критичните функции на системот. Може да се поврзат до 8 единици на секој ANN-BUS без потреба од програмирање.