Лого на заштитен знак KMART

Kmart, оригинално име SS Kresge Co., американски малопродажен синџир со историја на маркетинг на општа стока првенствено преку продавници со попуст и разновидни продавници. Тоа е подружница на Sears Holdings Corporation.

Kmart има голем број евтини врски за извори со производители во Кина, Индија и Бангладеш, меѓу другите. Преминот кон модел кој ги заобиколува домашните трговци на големо за увезена стока беше неверојатен успех за Kmart, и тоа е потег што сега има и други трговци на мало на гледање.

тип Подружница
Индустрија Трговија на мало
Основана
 • Јули 31, 1899; Пред 122 години (како на Кресге)
 • Ноември 23, 1977; Пред 44 години (како Kmart)
 • Гарден Сити, Мичиген, Соединети Американски Држави
основач СС Кресге
Седиштето
 • Троја, Мичиген, САД (1962–2005)
 • Хофман Естејтс, Илиноис, Соединетите Американски Држави (2005-денес)
Број на локации
10 (од кои 4 се во континенталниот дел на САД) (февруари 2022 година
Области опслужени
Соединетите Американски Држави, Порторико од 1965 година, Американските Девствени Острови од 1981 година и Гуам од 1996 година
Производи Облека, чевли, постелнина и постелнина, накит, додатоци, производи за здравје и убавина, електроника, играчки, храна, спортски производи, автомобили, хардвер, апарати, производи за домашни миленици
Приходи 25.146 милијарди американски долари (2015 SHC)
сопственикот ESL инвестиции
Родител Трансформко
Webсајт kmart.com

Нивниот службеник webстраницата е https://www.kmart.com.au/

Подолу може да најдете директориум за упатства за употреба и упатства за производите на Бисел. Производите на Бисел се патентирани и трговски марки под брендови КОМПАНИЈА СС КРЕСГЕ

Контакт Инфо:

 • адреса: 1155 E Oakton St #4214, Des Plaines, IL 60018, USA
 • Телефонски број: + 1 847-296-6136
 • Факс број: N / A
 • Е-пошта: N / A
 • Број на вработени: N / A
 • основана: 1899
 • Основач: СС Кресге
 • Клучни луѓе: Еди Лampert (извршен директор)

Упатство за употреба на Kmart 43150793-3 Tier Large Metal Kolley

Научете како да ја составите и негувате големата метална количка 43150793-3 Tier со ова упатство за употреба. Со три нивоа и максимално оптоварување од 16 килограми по ниво, оваа цврста количка е совршена за складирање и транспортирање на предмети. Следете ги деталните инструкции и погрижете се сите делови да бидат земени предвид пред склопувањето. Чувајте ја количката чиста со мека damp крпа и редовно проверувајте ги и затегнувајте ги сите делови.

Kmart 43170999 Упатства за спортско складирање медиум

Learn how to assemble the 43170999 Sport Storage Medium with ease using these step-by-step instructions and hardware list. Keep your sporting equipment organized and secure with this practical storage solution. From Kmart, imported for stores in Australia and New Zealand.

Kmart 43202966 Elite Pro Scooter Instructions

Learn how to properly assemble and use the 43202966 Elite Pro Scooter with these detailed instructions. Designed for users 7+ and complying with safety standards, this two-wheeled scooter requires caution and protective gear for safe use. Avoid accidents and ensure your scooter is secure with these before and after use tips.

Kmart 43191109 Decorative Rattan Look Planter Instruction Manual

Learn how to assemble and care for the 43191109 Decorative Rattan Look Planter with these easy-to-follow instructions. This weather-resistant planter adds a touch of elegance to any indoor or outdoor space. Keep it looking great with regular maintenance.

Kmart 43227525 Упатство за количка со панели

Научете како да ја составите и користите КОЛИЧКАТА 43227525 ПАНЕЛИРАНА со ова упатство за употреба. Оваа внатрешна и домашна количка доаѓа со сите потребни завртки и има максимална тежина од 9 кг. Чувајте го подалеку од деца и директна сончева светлина и не користете го додека сите делови не се цврсто прицврстени.