Лого на трговска марка LGLG Електрониката се фокусираше на развој на нови иновации низ целиот свет. Посветени сме на обезбедување електронски производи кои им помагаат на клиентите да живеат подобро.

LG Electronics, Inc. (KSE: 06657.KS) е глобален лидер и технолошки иноватор во потрошувачката електроника, домашните апарати и мобилните комуникации,
апарати за домаќинство и мобилни комуникации, вработувајќи повеќе од 72,000 луѓе кои работат во над 120 операции, вклучително и 80 подружници ширум светот.

Нивниот службеник webстраницата е https://www.lg.com/ae

Подолу можете да најдете директориум со кориснички прирачници и упатства за производите на LG. Производите на LG се патентирани и заштитени со брендови LG Corp.

Извршниот

  • основана: 1958
  • Основач: Ку Ин-Хвои
  • Клучни луѓе: Чо Сеонг-Џин (Потпретседател и извршен директор)

Контакт Инфо

  • адреса: Јужна Кореја, Гангсео-гу, Гајанг 1(ил)-донг, 10
  • Телефонски број: + 82 2-6987-4777
  • Е-пошта: support.b2b@lge.com

https://www.lg.com/ae

LG MIB3GP VWAG Head Unit User Manual

Discover all the features and specifications of the MIB3GP VWAG Head Unit in the user manual. Learn how to register radio channels, connect USB devices and iPhones, make hands-free phone calls, and use the WiFi function. Keep your infotainment system up to date with software updates from your dealer.
Објавено воLG

LG 70UP8070PUA Smart UHD TV Instruction Manual

Discover how to use the 70UP8070PUA, 70UP8070PUR, 75UP8070PUA, 75UP8070PUR, 82UP8770PUA, and 86UP8770PUA Smart UHD TVs with this user manual. Find instructions on mounting, connecting, and powering your LG TV. Learn about power consumption and access troubleshooting tips.
Објавено воLG

LG 65TR3DJ-E CreateBoard TR3DJ-B Series IPS UHD IR Multi Touch Interactive Whiteboard with Embedded Writing Software and Built-in Front Speakers Installation Guide

Discover how to set up and use the LG Digital Signage with ease. This user manual covers the 65TR3DJ-E, 75TR3DJ-E, 86TR3DJ-E, 65TR3DJ-B, 75TR3DJ-B, 86TR3DJ-B, 65TR3DJ-I, 75TR3DJ-I, and 86TR3DJ-I models. Connect the monitor to a power source and follow step-by-step instructions for VGA and audio connections. Refer to the manual for specific instructions based on your model.
Објавено воLG

Сопственик на LG 50UQ7590PUB 4K LED телевизор

Научете како да го составите и монтирате вашиот LG Smart TV со упатството за корисникот за 50UQ7590PUB, 50UQ7590PUK, 50UQ8000AUB, 55UQ7590PUB, 55UQ7590PUK и повеќе. Добијте детални упатства и спецификации за секој модел.
Објавено воLG

Упатство за употреба на апликацијата LG RESU HOME

Научете како да ја користите апликацијата LG RESU HOME со ова упатство за корисникот од LG Energy Solution Australia Pty Ltd. Следете го статусот на вашата фабрика и лесно креирајте фабрика со инструкции чекор-по-чекор. Идеален за обучени технички професионалци.

Инструкции за паметен ТВ LG 43UQ7500PSF 4K UHD

Научете како лесно да го поставувате и користите LG 43UQ7500PSF/43UQ7550PSF 4K UHD Smart TV. Следете ги чекор-по-чекор инструкциите дадени во упатството за употреба за да го составите, монтирате и поврзете телевизорот со различни надворешни уреди за оптимално viewискуство
Објавено воLG

Сопственик на LG 32LF560 32-инчен Full HD LED паметен телевизор

Научете како безбедно и ефикасно да го користите LG 32LF560 32-инчен Full HD LED паметен телевизор со ова сеопфатно упатство за употреба. Откријте ги упатствата за инсталација, информациите за производот и упатствата за користење на овој највисоко оценет Smart TV. Чувајте ги вклучените безбедносни упатства за идна референца и уживајте во висок квалитет viewискуство

Прирачник за сопственици на комбиниран фрижидер LG GBB61PZJMN

Овој прирачник за употреба на комбинираниот фрижидер LG GBB61PZJMN дава сеопфатни упатства за инсталација, ракување и одржување. Чувајте го при рака за референца со вклучени безбедносни упатства и паметни функции. Дознајте повеќе за овој модел на фрижидер со бројот на моделот споменат во текстот.
Објавено воLG