Лого на CabKingУПАТСТВО ЗА УПОТРЕБА
CabKing-8V1 

CabKing-8V1 Cabbing Machine

ВАORTНИ УПАТСТВА ЗА БЕЗБЕДНОСТ

предупредување 2 ПРВО ПРОЧИТАЈ ГИ СИТЕ УПАТСТВА предупредување 2

За ваша сопствена безбедност, задолжително прочитајте ги, разберете и следете ги сите предупредувања, безбедносни правила и упатства во ова упатство за употреба и на машината пред употреба. Ако не го сторите тоа, може да дојде до сериозна лична повреда.
предупредување 2 ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Оваа машина вклучува производи кои можат да ве изложат на хемикалии, вклучително и никел, кој на државата Калифорнија и е познат дека предизвикува рак. За повеќе информации, одете на www.P65Warnings.ca.gov.
Ова предупредување се однесува на 80# и 220# дијамантски тркала и 360# дијамантски круг со цело лице.
ПОСТАВУВАЊЕ БЕЗБЕДНОСТ

 • ЗНАЈТЕ ГО ВАШИОТ ЕЛЕКТЕН АЛАТК. Внимателно прочитајте го ова упатство. Научете ги апликациите, ограничувањата, специфичните предупредувања и опасностите поврзани со оваа машина.
 • ЧУВАЈТЕ ГИ НА МЕСТО И ОБЕЗБЕДЕНИ. Никогаш не ракувајте со оваа машина без аспиратори. Проверете дали сите штитници работат и се правилно обезбедени пред секоја употреба.
 • НАМЕНЕТИ САМО ЗА ВНАТРЕШНА УПОТРЕБА.
 • Избегнувајте ОПАСНИ СРЕДИНИ. Не користете ја оваа машина во близина на бензин или други запаливи течности.
 • ПОСИГУВАЈТЕ СЕ МАШИНАТА БЕЗБЕДНО монтирана. Почитувајте ги соодветните упатства за монтирање пред да ја поврзете алатката со напојување.
 • КОРИСТЕТЕ САМО ПРЕПОРАЧАНИ ДОДАТОЦИ. Употребата на несоодветна дополнителна опрема на оваа машина може да предизвика ризик од повреда.
 • ПРОВЕРЕТЕ ДА НЕМА ОШТЕТЕНИ ДЕЛОВИ. Пред употреба на оваа машина, секогаш проверувајте дали има оштетени штитници или делови за да одредите дали таа ќе работи правилно и го изврши својот наменетата функција. Проверете дали е правилно усогласување на подвижните делови, врзување на подвижните делови, кршење на делови, монтирање и какви било други услови што може да влијаат на неговото функционирање. Заштитник или друг дел што е оштетен мора правилно да се замени од производителот на оваа машина за да се избегне ризикот од повреда.
 • КОРИСТЕТЕ САМО ИДЕНТИЧНИ ДЕЛОВИ ЗА ЗАМЕНА ЗА ДЕЛОВИ. Употребата на други делови може да создаде опасност или да предизвика оштетување на производот.

ЕЛЕКТРИЧНА БЕЗБЕДНОСТ 

 • КОРИСТЕТЕ САМО ЗАЗЕМЕНЕН ИЗЛЕЗ ИЛИ ГФЦИ. Сите електрични кабли мора да бидат или безбедно заземјени, поврзани со штекер заштитен од пренапони или по можност, поврзани со GFCI (Прекинувач на коло со дефект на земјата). Силно се препорачува GFCI за да се спречи електричен удар. НЕ користете продолжен кабел.
 • НЕ ЗЛОУПОТРЕБУВАЈТЕ ГО КАБОЛОТ. Никогаш не носете ја машината за кабелот и не ја влечете за да ја исклучите од штекерот. Чувајте го кабелот подалеку од топлина, масло и остри рабови.

БЕЗБЕДНОСТ КОРИСТЕЊЕ 

 • НИКОГАШ НЕ ИСКЛУЧУВАЈТЕ ГО МОТОР, ЛAMP, ИЛИ ПУМПИ СО МОКРИ РАЦЕ. Иако моторот е запечатен, мора да внимавате да ги одржувате сите електрични приклучоци суви. Избегнувајте допирање на пумпата кога е поврзана на струја.
 • СЕКОГАШ НОСЕТЕ СООДВЕТНА ЗАШТИТА НА ОЧИТЕ. Приложени се заштитни очила за да ве заштитат од какви било остатоци што може да излетаат додека мелете. Препорачуваме да ги носите затворените очила или заштитните очила со странични штитови. Секојдневните очила НЕ се заштитни очила. Ако некој е околу машината додека е во употреба, мора да носи заштитни очила.
 • НОСЕТЕ СООДВЕТНА ОБЛЕКА. Не носете широка облека, ракавици, вратоврски или накит што може да се заглават во подвижните делови на машината. Долгата коса мора да биде прицврстена со гумена лента или вратоврска за коса.
 • РАБОТНИОТ ПРОСТОР ЗАДОЛЖЕТЕ ГО ДОБРО ОСВЕТЛЕН, ЧИСТ И НЕСРЕТЕН.
 • ПОТРЕБЕН Е НАДЗОР ОД ВОЗРАСНИ СЕКОГАШ. Никогаш не ја оставајте машината да работи без надзор.
 • НЕ ДОПИРАЈТЕ КУЌИШТЕ НА МОТОРИТЕ. Избегнувајте контакт со куќиштето на моторот кога го користите. Моторот е целосно затворен и непроветрен, така што произведува високи температури. Температурата на работа може да достигне околу 220 °F.
 • НЕ РАБОТУВАЈТЕ СО ОВАА МАШИНА ДОДЕКА ПОД ВЛИЈАНИЕ НА ДРОГИ, АЛКОХОЛ ИЛИ КОЈ ЛЕКОВ. 
 • НИКОГАШ НЕ СЕ СУШУВАЈТЕ ТРКАЛАТА. Проверете дали има доволно вода што се користи додека мелете за да не се формира прашина од карпи. Оваа прашина може да содржи хемикалии кои можат да бидат опасни за вашите бели дробови доколку се вдишат и се знае дека предизвикуваат рак, вродени дефекти или друга репродуктивна штета. За да ја намалите изложеноста на овие хемикалии, работете во добро проветрено место и носете маска за лице или прашина ако работата на мелење е прашина.
 • КОРИСТЕТЕ САМО ВОДА КАКО ЛАДЕЊЕ.
 • НЕКОИ КАРПИ СОДРЖАТ ОТРОВНИ ЕЛЕМЕНТИ. Избегнувајте мелење карпи што содржат ураниум, жива, олово, арсен итн. Бидете сигурни дека го знаете материјалот што го мелете.
 • НЕ ПРИЛОЖУВАЈТЕ НА АЛАТКАТА или приврзаност за извршување на работа за која не е дизајнирана.
 • НАСОК НА ХРАНАТА. Внимавајте на насоката на вртење на тркалото. СЕКОГАШ ОЛЕСНУВАЈТЕ ГО РАБОТНИОТ ПРОТИВ СМОЛЕНИТЕ ТРКАЛА. Силен удар може да го скрши тркалото. Користете лесен притисок кога почнувате да мелете. Преголемиот притисок може да предизвика пукање на тркалото.
 • НИКОГАШ НЕ МОЛЕТЕ ПОВЕЌЕ ОД ЕДЕН РАБОТЕН ПАРТ ЕДНО ВРЕМЕ.
 • НИКОГАШ НЕ СТАПУВАЈТЕ ЈА МАШИНАТА АКО ЕДНО ТРКАЛО Е ВО КОНТАКТ СО РАБОТЕН ПАРТ.
 • ТРКАЛАТА ПРОДОЛЖУВААТ ДА СЕ ВРТИРААТ ПО ИСКЛУЧУВАЊЕТО на крајот забавува до запирање.
 • ИЗБЕГНУВАЈТЕ НЕЗГОДНИ ОПЕРЦИИ И ПОЗИЦИИ НА РАКИТЕ. Погрижете се да имате добар баланс додека работите на оваа машина. Ненадејно лизгање може да предизвика вашата рака да се движи во тркалото.
 • СЕКОГАШ БИДЕТЕ БЕЗБЕДНИ. Мора да бидете фокусирани додека работите на оваа машина. Можно е камењата да се закачат на тркалата и да се исфрлат од областа за мелење.

БЕЗБЕДНОСТ НА ОДРЖУВАЊЕ

 • СЕКОГАШ ИСКЛУЧУВАЈТЕ ГО НАПОЈУВАЊЕТО ПРЕД СЕРВИСИРАЊЕТО. Исклучете ја машината, лamp, и пумпа за вода од напојување пред да направите прилагодувања и кога не е во употреба.
 • НЕ ОТВАРАЈТЕ МОТОР. Нема делови што можат да се сервисираат внатре.
 • ЧИСТИ И СУШИ МАШИНА ПО УПОТРЕБА.

Зачувајте ги овие упатства 

Делови листа

CabKing-8V1 Cabbing Machine - ЛИСТА НА ДЕЛОВИ

ДЕЛ # ОПИС Количина
1 УПАТСТВО ЗА УПОТРЕБА
ВЕ МОЛИМЕ ПРОЧИТАЈТЕ ГО ЦЕЛИОТ ПРИРАЧНИК
1
2 ПРЕСТИЛКА 1
3 ГОГЛЕС 1
4 КЛУЧ ЗА ОВКА 1
5 ШТИТНИЦА ЗА ПРСКУВАЊЕ НА ТАВА 4
6 ОДМОР ЗА РАКА 2
7 КАМЕНА ПОГРАВА 2
8 ЦЕВКИ ЗА КАПЕЊЕ 2
9 ВНАТРЕШЕН СТРАНИЧЕН ПАНЕЛ 2
10 НАДВОРЕШЕН СТРАНИЧЕН ПАНЕЛ 2
11 ПУМПА ЗА ВОДА 1
12 ПУМПА ЗА ВОДА НОГЕЛА 1
13 ПЛАТНО ПОЛСКА ПОЛСКА 1
14 ДИЈАМАНТСКА ПАСТА 1
15 8" DIAMOND LAP - 360# 1
16 LAMP 1
17 HOOD 2
18 MOTOR 1
19 ШТИТНИЦА ЗА ПРСКУВАЊЕ НА ТРКАЛАТА 2
20 ДАВЕЕ ПАН 2
21 ПЛАЗНА ТАБЛА 1
22 80# ТРКАЛО ЗА БЛЕСЕЊЕ 1
23 220# ТРКАЛО ЗА БЛЕСЕЊЕ 1
24 280# ТРКАЛО СМОЛИ 1
25 600# ТРКАЛО СМОЛИ 1
26 1200# ТРКАЛО СМОЛИ 1
27 3000# ТРКАЛО СМОЛИ 1

Упатства за собранието

CabKing-8V1 Cabbing Machine - figA

 1. Видете на Сл. Погоре за инструкции за склопување. Одредете соодветна, добро осветлена локација за вашиот CabKing-8V1. Ќе ви треба цврста маса или работна маса која има 4 стапки ширина X 2 стапки длабочина на чист простор. CabKing-8V1 е тешка машина која тежи приближно 150 фунти откако ќе се состави. Силно предлагаме да ја составите оваа машина со две лица.
 2. Постојат три кутии кои содржат компоненти на вашата машина; кутијата со мотор, первазот, хаубата, садот, светлото и кутијата за додатоци и кутијата што ги содржи тркалата. Не фрлајте никакво пакување додека не сте целосно наместени.
 3. Отворете ја кутијата што ги содржи первазот и додатоците. Отстранете ја целата лабава пена и додатоци. Проверете дали сите делови се присутни и на машината и во кутијата за додатоци според деловите наведени на спротивната страница. Ако најдете некои исчезнати или оштетени делови, јавете ни се веднаш на (630) 366-6129 или е-пошта ни на info@cabking.com.
 4. Поставете ја основата на вашата однапред одредена локација. Проверете дали таблата лежи рамно на површината. Оставете неколку инчи простор зад машината за да овозможите кабли за напојување и цевки за вода.
 5. Отстранете ги горните навртки и подлошки кои се наоѓаат на четирите завртки што се лепат низ основата (СЛИКА Б). Чувајте ги настрана, ќе ви требаат за моторот. Отстранете ја пластичната заштита од основата.
  CabKing-8V1 Cabbing Machine - figB
 6. Инсталирајте го лamp на первазот. За да го направите ова, отворете го lamp кутија и извадете ја лamp, гумена заптивка и три филипс завртки. Користејќи ги претходно дупчените дупки во основата како шаблон, прицврстете го lamp со трите филипсови завртки, проверете дали гумената заптивка е помеѓу основната плоча и lampНа ЛampКабелот за напојување треба да биде свртен од моторот (СЛ. В).
 7. Извадете го моторот од неговата кутија со подигање на моторот директно нагоре со неговото црно куќиште. Не кревајте го моторот за неговите вратила. Моторот доаѓа во сопствена гајба за транспортни цели. Внатре во гајба има вклучен клуч. Користете го ова за да ги отстраните навртките што го прицврстуваат моторот во гајба.
  CabKing-8V1 Cabbing Machine - figC
 8. Откако ќе се извади моторот од гајба, ставете го на четирите завртки што се наоѓаат на основната плоча. Погрижете се да го порамните моторот така што тој е паралелен со таблата, потоа земете ги мијалникот и навртките што претходно ги ставивте настрана и затегнете ги на завртките користејќи го истиот клуч што се користеше за вадење на моторот од таблата.
 9. Инсталација на тркала - Се однесува на Сл. Д. подолу за чекор 9. Постојат две арбори кои се вклучени со вашиот CabKing. Левата арбора се наоѓа на крајот на левата оска на моторот. Десната арбора се наоѓа на крајот на десната оска на моторот. Одвртете ги и извадете ги левите и десните лак од вратилата на моторот со помош на вклучениот клуч за вратило. Отстранете ги разделувачите што се вклучени на шахтите. Монтирајте ги тркалата и разделувачите на вратилата според Сл. Д подолу. Откако тркалата и разделувачите се правилно монтирани, заменете ги и затегнете ги арборите на шахтите со помош на клучот на вратилото.
  CabKing-8V1 Cabbing Machine - Сл
 10. Ставете ги двете тави за капе на основата. Садовите за капнување не се фиксирани на своето место, што ви овозможува да ги преместите по потреба. Вметнете ги левите и десните аспиратори од не'рѓосувачки челик во жлебовите што се наоѓаат внатре во тавите за капнување.
 11. Ставете ги чистите камени послужавници на врвот на аспираторите и ставете ги потпирачите за раце во тавите за капнување. Прицврстете ги штитниците за прскање на тавата на двете страни од тавите за капнување. Прилагодете ја положбата на штитниците за прскање на тавата според прскањето на водата.
  CabKing-8V1 Cabbing Machine - Сл
 12. Прицврстете ги внатрешните странични панели од нерѓосувачки челик на аспираторите. Тие се магнетски прицврстени за лесна инсталација. Инсталирајте едната странична плоча на левата хауба, а другата на десната хауба, најблиску до моторот (Сл. Д).
 13. По желба, закачете ги надворешните странични панели на аспираторите. Како и внатрешните странични панели, тие магнетно се прицврстуваат за лесна инсталација. Инсталирајте едната странична плоча на левата хауба, а другата на десната хауба, најдалеку од моторот (Сл. F). Едноставно поместете ја црната странична цевка за прскање нагоре за да ги прикачите и извадите страничните панели. Овие надворешни странични панели помагаат да се контролира прскањето на водата, но нивното неинсталирање овозможува полесен пристап до дијамантскиот скут и платнената подлога.
  ПОСТАВУВАЊЕ НА ВОДЕН СИСТЕМ
  Системот за вода CabKing-8V1 е систем со едно преминување, што значи дека не се рециркулира. НЕ ПОСТАВУВАЈТЕ ГО СИСТЕМОТ ЗА ВОДА КАКО СИСТЕМ ЗА РЕЦИРУЛИРАЊЕ. Прочитајте понатаму за системот за вода CabKing на страница 15 по поставувањето.
  CabKing-8V1 Cabbing Machine - сл
 14. Лизнете ги цевките од тавата за капе во тавите за капнување. Обезбедете ја врската со пружината спојка (Сл. Г). Навлечете ги малку цевките за да бидете сигурни дека се прицврстени. Ставете ги неповрзаните краеви на цевките во голема празна кофа од 5 литри (не е вклучена), одводна дупка или каде и да сакате да истече нечистата вода. Мора да ги имате цевките на тавата за капка свртени надолу за да дозволите гравитацијата да ја исцеди водата од садовите за капнување. Ако цевките не се под агол надолу, садовите за капнување ќе се наполнат со вода.
 15. CabKing-8V1 Cabbing Machine - слВНИМАВАЈТЕ ПУМПАТА ЗА ВОДА ДА НЕ Е ПОВРЗЕНА НА НАПОЈУВАЊЕТО. Поврзете го системот за довод на вода со туркање на двете проѕирни цевки инсталирани во аспираторите во црниот Т-спој, кој се наоѓа на крајот од проѕирната цевка поврзана со пумпата за вода (Сл. H). Отстранете ја заштитната подлога од Т-спојот и поставете ја лепливата, леплива страна на основната плоча, зад моторот. Повлечете ги овие цевки малку за да бидете сигурни дека се прицврстени. Ставете ја пумпата за вода во посебна, голема кофа од 5 галони (не е вклучена) целосно наполнета со чиста вода (Сл. I). Должината од корпата до единицата не треба да биде поголема од 6 стапки.
  CabKing-8V1 Cabbing Machine - СлЗАВРШЕН СОБРАНИЕ
 16. Инсталирајте ги двата проѕирни штитници за прскање на тркалата на аспираторите (Сл. Ј). Свртете ги контролните копчиња за вода лоцирани на левата и десната хауба во положбата за исклучување според упатствата на копчињата (СЛИКА Ј). Завртете ги двата странични вентили на страничните цевки за прскање во исклучена положба. Кога црната стрелка на страничните вентили се насочени налево, тие се во положба за исклучување.
 17. Поврзете ги и моторот и lamp кабли за напојување до штекер заштитен од пренапони или по можност GFCI (Ground Fault Circuit Interrupter). Иако не е потребен, GFCI се препорачува за да се спречи електричен удар и може да се купи во вашата локална продавница за хардвер. Иако моторот е запечатен, мора да внимавате да ги одржувате сите електрични приклучоци суви.
 18. Прикачете го кабелот за напојување на пумпата за вода на кабелот на ножната прекинувач. Ножниот прекинувач ја вклучува и исклучува пумпата за вода. Поврзете го кабелот на ножниот прекинувач во штекер заштитен од пренапони. СЕКОГАШ ИСКЛУЧЕТЕ ГО НОЖЕЛОТ ОД ИЗВОР НА НАПОЈУВАЊЕ КОГА НЕ СЕ КОРИСТЕ. Избегнувајте допирање на пумпата за вода кога напојувањето е вклучено. НИКОГАШ НЕ ИСКЛУЧУВАЈТЕ И НИКОГАШ НЕ ДОПИРАЈТЕ ГИ КАБЕЛИТЕ ЗА НАПОЈУВАЊЕ СО влажни РАЦЕ. 
 19. ПРЕД ДА ЈА ВКЛУЧЕТЕ МАШИНАТА ПОСИГУВАЈТЕ ДА НЕ СЕ ВО КОНТАКТ СО НИКОЈ ДЕЛОТ ТРКАЛАТА ЗА ДА СЕ ВРТАТ СЛОБОДНО. Сега можете да ја вклучите машината. Тркалата се вртат со 1800 вртежи во минута. Типично е моторот да произведува звук на намотување при стартување и благ звук на зуење при употреба.
 20. Започнете го капењето на водата со притискање на ножниот прекинувач. Свртете ги шесте контролни копчиња за вода во положбата вклучено. Нашиот уникатен систем за вода ви овозможува да капете вода на секое тркало поединечно. Можете да ја прилагодите брзината на протокот на вода според вашите желби со контролните копчиња за вода. Додека се користи, проверете дали има доволно вода што капе за да не се исушат тркалата. НИКОГАШ НЕ СЕ СУШУВАЈТЕ ТРКАЛАТА. За да го користите страничниот спреј за платнената подлога и дијамантскиот круг, свртете на страница 13.
 21. Сега сте подготвени да го користите CabKing-8V1. ПРОЧИТАЈТЕ ГО ОСТАТОКОТ ОД ОВОЈ ПРИРАЧНИК ЗА УПАТСТВО, ОСОБЕНО БЕЗБЕДНОСНИТЕ УПАТСТВА, ПРЕД УПОТРЕБА ЗА ДА ИЗБЕНЕТЕ РИЗИК ОД ПОВРЕДИ.

CabKing-8V1 Cabbing Machine - сл

ОДРЖУВАЊЕ

CabKing-8V1 е дизајниран како единица без одржување. Нема ремени, макари, запчаници или делови за активно одржување, меѓутоа, сите делови треба да се чистат рачно и периодично со сапун и чиста вода. НЕ СТАВАЈТЕ НИКАКВИ ДЕЛОВИ ВО МАШИНАТА за миење садови.
Менување на тркалата — Тркалата вклучени во CabKing-8V1 се со дијаметар од 8 инчи со дупки од арбор од 1 инчи. CabKing-8V1 користи само тркала со дупки од арбор од 1 инчи. Бојата на главината на тркалото може да варира. Со помош на вклучениот клуч за вратило, отстранете ги лаковите што се наоѓаат на крајот од вратилото на моторот, излизгајте ги тркалата и заменете ги со нови. Силно препорачуваме да го подмачкувате вратилото со масло, литиумска маст или WD-40 секогаш кога менувате тркала. Ова помага да се спречи рѓосување на вратилото и да се олесни идното отстранување на тркалата. Доколку имате потешкотии со вадењето на тркалата, предлагаме да ја прицврстите арборот со клучот на вратилото и рачно да го вртите тркалото во спротивна насока. Спротивната сила треба да го олабави тркалото. Кога го отстранувате последното тркало, понекогаш арборот може да се заглави во главината на тркалото. Едноставно завртете го тркалото кон себе, што ќе ги отстрани и тркалото и арборот, а потоа исфрлете ја арборот со помош на цилиндричен предмет.
LED сијалица — Сијалицата инсталирана во lamp е LED и ќе трае долго време. Доколку ви треба замена, ќе треба да ја купите оваа LED сијалица директно преку нас на cabking.com. LED сијалицата инсталирана во CabKing lamp е специјално дизајниран за оваа машина и не може да се најде на друго место. Со заменливата сијалица ќе бидат доставени писмени и визуелни упатства за промена на LED сијалицата.
Спецификации на LED светилки: Voltage: 90-240V. Излезна струја: 300Ma. Осветленост: 200300LM. Стил на сијалицата: G5.3 би-пински основа.

CabKing-8V1 Cabbing Machine - LED светло

КОРИСТЕЊЕ НА МАШИНА

CabKing-8V1 Cabbing Machine - MACHINE

CabKing-8V1 е конфигуриран со две позлатени дијамантски тркала, четири смолести дијамантски тркала, еден дијамантски диск и една подлога за полирање на платно. Моторот со директен погон на CabKing-8V1 ги елиминира ремените и другите надворешни делови на моторот за одржување или замена. Системот за вода е уникатен и ви овозможува самостојно да го контролирате прскањето со вода на тркалата. Секогаш користете соодветна вода додека ја користите за да избегнете сушење на тркалата. Ако тркалата се покријат со остатоци од камен, зголемете го протокот на вода. Препорачуваме да ја носите вклучената престилка за да не се навлажни додека работите.
Уште еден напредокtagНа нашиот систем за вода е тоа што можете да ја прилагодите насоката на прскање на секое тркало. Ова ви овозможува да користите тркала со различни ширини. Направете го ова со лоцирање на y-split, кој се наоѓа под хаубата. Прилагодете ги двете млазници што се вметнати во y-split со извртување налево или надесно (Сл. К).

CabKing-8V1 Cabbing Machine - FigK

CabKing-8V1 ги меле и полира сите видови облици и дизајн на карпи, стакло, синтетички материјал и метал. Најпопуларната употреба е правењето кабошони. Општиот процес на правење кабохон на CabKing-8V1 е опишан на страници 13 и 14.
мелење — Започнете со позлатените дијамантски тркала на левата оска за да го завршите процесот на мелење. Процесот на мелење го обликува вашиот кабошон и ги отстранува сите површински неправилности, така што каменот може да се измазне и полира. Држете го каменот со слободна рака или на стапче. Започнете со 80# дијамантско тркало со галванизација. Целосно сомелете ја површината на каменот користејќи соодветна вода. Ако каменот не се меле темелно, ќе дојде до гребење. Осигурувањето дека се отстранети сите гребнатини е најважниот дел од мелењето кабохон. Често сушете го вашиот кабошон со хартиена крпа или чиста крпа за да ги откриете преостанатите гребнатини додека работите. Повторете го овој процес за дијамантското тркало со електрично позлатено 220#.
Пред-полирање — Откако ќе завршите со мелење и обликување на вашиот кабошон на галванизираните дијамантски тркала, продолжете со секвенцата на смолести тркала. Тркалата од смола песок и ги измазнуваат рамните точки, гребнатините и ситните испакнатини што се оставени од тркалата за брусење во вашиот камен, што резултира со претходно полиран кабошон.
Важни забелешки: Испорачаните тркала од смола CabKing се формулирани да се користат исклучиво заедно во низа. За да избегнете гребење или нерамномерно брусење/полирање, не мешајте и совпаѓајте други марки на тркала од смола со тркалата со смола CabKing. ВЕ МОЛИМЕ ПРОЧИТАЈТЕ ГО ДОКУМЕНТ ЗА ИЗВЕСТУВАЊА ЗА ТРКАЛАТА ЗА СМОЛИ КОЈ Е ВКЛУЧЕН СО ОВОЈ ПРИРАЧНИК ЗА УПАТСТВО.
полирање — За да го ставите последниот лак на вашиот камен, прикачете ја вклучената подлога за полирање на платно со навртување во десната арбора, додека машината е исклучена. Користејќи го вклучениот шприц со дијамантска паста од 14,000 мрежи, нанесете серија мали точки, по случаен избор низ перницата, почнувајќи од центарот на перницата, движејќи се до надворешниот раб на перницата. Со помош на прстот, намачкајте ги малите точки во подлогата за полирање на платното. Додека дијамантската паста става светол, сјаен лак на повеќето камења, постојат и други начини да ги полирате вашите камења, како што е користење на дијамантски прав или цериум оксид.
Сега кога подлогата за полирање на платното е наполнета со дијамантската паста, таа е подготвена за употреба. Повеќето дијамантски пасти може да се користат без вода, меѓутоа, можете да користите вода додека полирате ако откриете дека вашето работно парче се прегрее. Ова обично се случува со помек материјал. За употреба со вода, насочете ја црната странична цевка за прскање кон центарот на дискот. Секогаш насочувајте ја страничната цевка за прскање кон центарот на дискот, така што кога дискот се врти, водата рамномерно ќе се шири низ целата површина. Прилагодете го капењето вода по ваш избор со поместување на страничната цевка за прскање налево или надесно. Прилагодете ја насоката на прскање со поместување на белата млазница што е вметната во страничната цевка за прскање налево или надесно (Сл. L).
Важна забелешка: Користете само една мрежа по перниче за полирање на платно. Не мешајте различни мрежи на иста подлога за полирање на платно или може да дојде до гребење.

CabKing-8V1 Cabbing Machine - сл

Ако планирате да го вметнете вашиот полиран кабошон во наодот за накит, ќе треба да ставите рамен на задната страна на вашиот кабошон. Со вашата машина е вклучен дијамантски круг од 8 инчи за да го направите ова. Кругот е дијамантски обложен со 360 # и претходно врзан за акрилна задна плоча со арбора 1/2 инчи. Монтирајте го скутот со вадење на завртката од левата арбора со шрафцигер, вртејќи во насока на стрелките на часовникот. Ставете го скутот на усната на арборот, а потоа зацврстете го скутот со замена на завртката со дупчиња, вртејќи се спротивно од стрелките на часовникот. Проверете дали завртката со дупчиња е цврста и безбедна. Може да користите други видови дијамантски кругови, како што се оние со метални потпорни плочи. Дијамантскиот скут мора да се користи со вода. Исто како и подлогата за полирање на платното, насочете ја црната странична цевка за прскање кон центарот на дискот и прилагодете го капењето на водата според вашите желби со поместување на страничната цевка за прскање и белата млазница налево или надесно (СЛ. М).

CabKing-8V1 Cabbing Machine - figM

Важна забелешка: Подлогата за полирање на платното треба да се користи на десната осовина. Дијамантскиот скут треба да се користи на левата оска.

УМЕТНОСТА НА КАБИНГ

Уметноста на кабината вклучува експериментирање бидејќи секој камен е различен. Како што напредувате, може да откриете дека се неопходни различни гризови во зависност од вашиот камен и примена. Пребарувањето на интернет или приклучувањето кон локалните лапидарни клубови ќе ви помогне со вашето разбирање и искуство. Како и со секое сечење камен и изработка на кабини, практиката и експериментирањето се клучот за успехот.

CabKing-8V1 Cabbing Machine - CABBING

ДЕЛОВИ ЗА ВОДЕН СИСТЕМ ЗА КАБИЧКА КАБИЧКА

Една од клучните карактеристики на CabKing-8V1 е системот за вода со едно поминување и без загадување. Системот за вода ќе остане без проблеми се додека користите свежа, чиста вода. Направете го тоа со користење на посебна кофа за довод на вода од кофата за одводнување. Свежото снабдување со вода ќе ве заштити од вкрстена контаминација на ронки што може да се појави во системи за рециркулација кои користат меур или гејзер. Со свежа вода, пумпата и цевките за довод ќе останат чисти и непречени, така што ќе има доволно притисок на водата. Пумпата за вода е оценета на 30 вати, 605 GPH и 8.2 ftHmax. Препорачуваме да користите кофа од минимум 5 литри и за пумпата за вода и за одводот. Типично ќе поминете низ просечно 1-2 литри вода на час, со контролните копчиња за вода на светло до средно капнување. Следете го нивото на водата во корпата за да бидете сигурни дека пумпата за вода е секогаш потопена во вода. ПУМПАТА ЗА ВОДА НЕ ТРЕБА ДА СЕ СУВА
Според дизајнот, сите делови на системот за вода може лесно да се расклопат со извлекување или одвртување и исчистени со вода со сапуница. За рутинско одржување, чувајте ги млазниците, разделите и цевките чисти со мала жичана четка или вклученото средство за чистење цевки.
НЕ ПОСТАВУВАЈТЕ ГО СИСТЕМОТ ЗА ВОДА КАКО СИСТЕМ ЗА РЕЦИРУЛИРАЊЕ. ОВА ЌЕ ЈА ПОНИШТИ ВАШАТА ГАРАНЦИЈА. Ова значи да ги ставите цевките од тавата капка во истата кофа со вода како и вашата пумпа за вода. Ако го направите тоа, ќе ја поништите вашата гаранција и исто така ризикувате вкрстена контаминација на ронки, што може да резултира со гребнатини на вашиот камен. Гризот на крајот ќе се насобере во вентилите за контрола на водата, млазниците и цевките кои ќе го ограничат протокот на вода и потенцијално ќе ги затнат деловите на системот за вода.
Под секоја хауба има три y-раздели со две млазници во секоја, три вентили за игли и проѕирна цевка што се поврзува со секој игла вентил. Чистата цевка мери 1/4″ надворешен дијаметар X 1/8″ внатрешен дијаметар. Погледнете ја сликата подолу за да ги идентификувате деловите.

CabKing-8V1 Cabbing Machine - сл1

ДОПОЛНИТЕЛНИ ДОДАТОЦИ

Сите додатоци за кабли-8V1 може да се купат директно на cabking.com
8-инчен додаток за пила
Овој додаток за тримна пила ви овозможува да сечете, мелете и полирате со само една машина. Се вклопува на двете вратило на CabKing-8V1 и доаѓа со едно синтерувано сечило за пила со дијаметар од 8 инчи, кое ви овозможува да работите веднаш надвор од кутијата.

CabKing-8V1 Cabbing Machine - Прилог

8-инчни тркала за брусење со дијаманти
Нашите дијамантски тркала обложени со никел се користат за грубо мелење и претходно формирање на вашиот материјал. Секое тркало доаѓа со пластична главица во разновидни различни решетки. Ова се тркалата 80# и 220# кои првично дојдоа со вашиот уред.
CabKing-8V1 Cabbing Machine - брусење тркала8-инчни тркала од смола
Нашите тркала од смола се користат за пофино брусење и формирање, кабина и мелење контури. Секое тркало има подлога од пена со средна густина со пластична обвивка во различни различни гризови. Ова се тркалата 280#, 600#, 1200# и 3000# што првично беа доставени со вашата единица.
CabKing-8V1 Cabbing Machine - смола тркалаДијамантски кругови од 8 инчи
Овие дијамантски кругови се користат на левата осовина на CabKing-8V1 за да се изврши и грубо и фино брусење на камења и стакло. Секој круг доаѓа со дупка од арбор од 1/2 инчи што е претходно врзана за акрилна задна плоча. Имаме на располагање разновидни различни гризови. Ова е кругот со дијаманти 360# што првично дојде со вашата единица.

CabKing-8V1 Cabbing Machine - Diamond Laps

Дијамантски кругови со цело лице од 6 инчи
Овие дијамантски кругови со цело лице се користат на десната осовина на CabKing-8V1 за да ви дадат рамна површина за мелење и претходно формирање на вашиот материјал. Секој круг доаѓа со конец од 1/4″-20 во разновидни различни гризови.
CabKing-8V1 Cabbing Machine - Diamond Laps6 инчи за полирање на платно
Оваа нетретирана подлога за полирање на платно се користи за полирање на камења, стакло и синтетички материјал на десната осовина на CabKing-8V1. Секоја подлога доаѓа со конец 1/4″-20 и треба да се наполни со дијамантска паста или дијамантски прав пред употреба.
CabKing-8V1 Cabbing Machine - подлога за полирањеДијамантска паста
Нашата дијамантска паста обезбедува одличен медиум за полирање на камења, стакло и синтетички материјали. Пастата е практично спакувана во шприцеви за еднократна употреба шифрирани во боја за лесно идентификација на мрежата. Наполнете ја подлогата за полирање на платното со нашата дијамантска паста и добијте одлични резултати.
CabKing-8V1 Cabbing Machine - Diamond PasteРастојатели на тркала
Овие алуминиумски разделувачи се користат помеѓу тркалата на CabKing-8V1. Добијте го посакуваното растојание со дополнителни разделувачи. Достапни се големини 1/8", 1/2", 3/4" и 1".

CabKing-8V1 Cabbing Machine - Одделници за тркала

ПРОБЛЕМИ

ПРОБЛЕМ ПРЕПОРАЧАНО РЕШЕНИЕ
ДЕЛОВИ ИСЧЕСТУВААТ ИЛИ ОШТЕТЕНИ CONTACT US DIRECTLY BY CALLING (630) 366-6129 OR SEND US AN EMAIL AT INFO@CABKING.COM.
МОТОР Е ТОП ОВА Е НОРМАЛНО. СПОРЕД ДИЗАЈН МОТОРОТ Е ТОТАЛНО ЗАТВОРЕН И НЕВЕНТИЛИРАН ПА ПРОИЗВОДУВА ВИСОКИ ТЕМПЕРАТУРИ. ТЕМПЕРАТУРСКИОТ ОПГЛАС Е 190°F – 220°F. ИЗБЕГНЕТЕ КОНТАКТ СО КУЌИШТЕТО.
МОТОРОТ ИЗРАБОТУВА ЗВУК НА ШТРЕПКА ОВАА БУЧАВА МОЖЕ ДА БИДЕ вообичаена и на крајот ЌЕ РАБОТИ САМО СО ПРОДОЛГО КОРИСТЕЊЕ НА МАШИНАТА. ТОА НЕ Е СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ ДОКОЛКУ НЕ Е ПОВРЗАНА ВИБРАЦИЈА СО НЕГО.
МОТОРОТ ВИБРИРА ИЛИ ТРЕСЕ ВНИМАВАЈТЕ ДА СЕ ПРАВИЛНО балансирани Тркалата. ОВА МОЖЕ ДА СЕ ПОПРАВИ СО ИЗВЛЕЧУВАЊЕ НА ТРКАЛАТА ОД ОВКАТА И НИВНО ПОСТАВУВАЊЕ. УПИТУВАЈТЕ СИ ДА СЕ ЗАСТЕГНАТ ОКАЛИТЕ.
РАЧКИ ЗА КОНТРОЛА НА ВОДА ПРОДОЛЖУВААТ ДА СЕ ВРТИАТ СТЕГНЕТЕ ЈА ЗАВРТКАТА СО КОРИСТЕЊЕ НА РАМЕН ШТРАФЦИГ.
ТРКАЛАТА НЕ СЕ ВРТАТ ПОСИГАЈТЕ СЕ ПРИКЛУЧЕНО НАПОЈУВАЊЕТО И ДА СЕ ВКЛУЧЕ МАШИНАТА.
ВНИМАВАЈТЕ ТРКАЛАТА ДА НЕ СЕ ПОПРЕЧЕНИ. ДОКОЛКУ ТРКАЛАТА СЕ ФАТНИ НА НЕШТО ПРЕД ДА ГО ВКЛУЧИТЕ МОТОРОТ, НЕМА ДА ИМА ДОВОЛНО МОМЕНТУМ ЗА ПОЧНУВАЊЕ ДА СЕ ВРТИ.
ВОДАТА Е СЛАБ ИЛИ ВООПШТО НЕ ТЕЧЕ ПОПИСУВАЈТЕ ДА ИМА ДОВОЛНО ВОДА ВО КОФАТА СО ПУМПАТА ЗА ВОДА.
ПОСИГАЈТЕ СЕ ПУМПАТА ЗА ВОДА Е ПОВРЗЕНА НА НАПОЈУВАЊЕ
ПОСИГУВАЈТЕ СИТЕ ЦЕВКИ ЗА ВОДА ДА СЕ ПРИКЛУЧЕНИ ПРАВИЛНО.
ЧИСТЕТЕ ГИ ПЛАЧКИ И Y-СПЛИТИ СО ВКЛУЧЕНО ЧИСТАЧ НА ЦЕВКИ.
ТАВИТЕ ЗА КАПЕЊЕ НЕ ЦЕВААТ ТРЕСЕТЕ ГИ ЦЕВКИТЕ ЗА КАПЕЊЕ ЗА ЗАПОЧНУВАЊЕ НА ТЕКОТ ДОДЕКА ГИ НАВЛЕЖУВАЈТЕ ТАВИТЕ ЗА КАПЕЊЕ НАгоре.
ПОСИГУВАЈТЕ ЦЕВКИТЕ ЗА КАПЕЊЕ ДА СЕ АГОЛЕНИ НАДОЛУ. ЦЕВКИТЕ ИСТО ТРЕБА ДА СЕ СЕЧЕТ ДО ДОЛЖИНА ПО ПОСТАВУВАЊЕТО НА ЕДИНИЦАТА.
ЧИСТЕТЕ ГО ИЗЛЕЗОТ НА ТАВАТА ЗА КАПЕЊЕ.
ДЕЛОВИТЕ НА МЛАЗНИЦАТА / СИСТЕМОТ ЗА ВОДА СЕ ЛАБАВИ ИЛИ ИСПАЃААТ ПРЕДЛОГАМЕ ДА КОРИСТЕТЕ ТЕФЛОН ЛЕНТА И ДЕЛОТ ОД млазницата КОЈ Е ВМЕТЕН ВО Y-SPLIT ДА ГО ЗАВИТКАТЕ СО ДОВОЛНО ЛЕНТА ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА МЕСТАТА.

ЕДНОГОДИШНА ГАРАНЦИЈА НА ПРОИЗВОДИТЕЛОТ
Овој CabKing-8V1 има гаранција од производителот да биде без дефекти во период од една цела година од датумот на купување.
Што опфаќа оваа гаранција?
Оваа гаранција ги покрива сите механички и структурни делови на CabKing-8V1, како што се моторот, пумпата за вода, плинтусот итн.
Што не опфаќа оваа гаранција?
Оваа гаранција не покрива никакви потрошни производи како што се дијамантски абразиви, светилки и/или пасти за полирање. Оваа гаранција исто така не покрива никаква злоупотреба, злоупотреба, намерно оштетување, неправилно користење, негрижа за машината, неправилно следење на упатствата, сервисирање од некој друг освен персонал на CabKing и/или кражба/загуба.
Кој е покриен со оваа гаранција?
Оваа гаранција го покрива само оригиналниот купувач на опремата. Тоа е непреносливо.
Кој е гарантниот период?
Гаранцијата е на сила една година од датумот на купување. Ве молиме чувајте ја оригиналната фактура на вашата машина за доказ за гаранција или регистрирајте го вашиот CabKing-8V1.
Ви треба нашата гарантна услуга?
Контактирајте не директно и ние ќе ви помогнеме. Можете или да ни се јавите на (630) 366-6129 или да ни испратите е-пошта на info@cabking.com. Испораката до нас ќе биде на ваш трошок. Ако се утврди дека вашата машина е под гаранција, ние ќе платиме за повратен превоз. Мора да ДОКАЖЕТЕ дека сте под гаранција со тоа што ќе ни ја доставите оригиналната фактура на вашата машина или со регистрирање на вашиот CabKing-8V1 за да ја добиете нашата гарантна услуга.
Самбула со лого CabKingЗаштитете ја вашата инвестиција и продолжете ја гаранцијата на овој производител уште 1-2 години! За купување и повеќе детали, посетете cabking.com или јавете се (630) 366-6129.
Важна забелешка: Имате до 45 дена од датумот на купување на оваа машина CabKing да ја додадете оваа продолжена гаранција.

 

Лого на CabKing1

Произведено со користење на странски и домашни делови од
Reentel International Inc.
44 Плаза Др.
Вестмонт, IL 60559 - САД
CabKing линија за помош
(630)-366 6129
Е-пошта:  info@cabking.com
Webсајт:  cabking.com
Икона на Фејсбукfacebook.com/TheCabKing
Govee H6071 LED под Lamp-inestargramда сеtagram.com/CabKing
VAPORESSO TX80 Forz водоотпорен удар и прашина - иконаyoutube.com/CabKing

Документи / ресурси

CABKING CabKing-8V1 Cabbing Machine [pdf] Упатство за употреба
CabKing-8V1, Cabbing Machine, CabKing-8V1 Cabbing Machine, Machine

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *