BODEGA-LOGO

BODEGA BCD35 AW Car Refrigerator

BODEGA-BCD35-AW-Car-Refrigerator-PRODUCT

БЕЗБЕДНОСНИ УПАТСТВА

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ

 • Не ракувајте со апаратот ако е видливо оштетен.
 • Do not block the gaps of the fridge with things like pins, wire, etc.
 • Не го изложувајте апаратот на дожд и не го натопувајте во вода.
 • Do not place the appliance near naked flames or other heat sources (heaters, direct sunlight, gas ovens, etc.)
 • Не чувајте никакви експлозивни материи како канти за прскање со запаливо гориво.
 • Ensure the supply cord is dry and not trapped or damaged. Do not locate multiple portable socket outlets or portable power supplies at the rear of the appliance.
 • Проверете го волtagСпецификацијата на типската табличка одговара на онаа на снабдувањето со енергија. Апаратот треба да се користи само со единицата за напојување испорачана со апаратот.
 • Не користете електрични апарати во одделите за складирање храна на апаратот, освен ако не се од типот препорачан од производителот.
 • Откако ќе се отпакува и пред да се вклучи, апаратот мора да се стави на рамна површина повеќе од 6 часа.
 • Make sure that the appliance stays horizontally when it is running. The tilt angle must be less than 5° for a long time running and less than 45° for short time running.
 • Чувајте ги отворите за вентилација во куќиштето на уредот или во вградената структура без пречки.
 • Чувајте го апаратот стабилен на земја или во автомобил; Не исцедете го наопаку.
 • Промените или модификациите на оваа единица не експресно одобрени од страната одговорна за усогласеност може да го поништи овластувањето на корисникот да работи со опремата.

ВНИМАНИЕ

 • Поправките може да ги врши само квалификуван персонал. Неправилната поправка може да предизвика опасност. Лamp а кабелот за напојување мора да го замени производителот или квалификувани лица.
 • Инсталирањето на еднонасочна струја во чамецот мора да го вршат квалификувани електричари.
 • Децата не смеат да си играат со апаратот. Чистење и одржување на корисникот не смеат да прават деца без надзор.
 • The appliance can be used by children aged 8 years and above and persons with reduced physical, sensory or mental capabilities or lack of experience and knowledge if they’ve been given supervision or instruction concerning the use of the device in a safe way and understand the hazards.

ИЗВЕСТУВАЊЕ

 • Disconnect the power supply before each cleaning and maintenance and after every
 • Do not use sharp tools to defrost; Do not damage the refrigerant
 • Ризик од заробување на детето. Пред да го фрлите стариот фрижидер или замрзнувач: извадете ги вратите: и оставете ги полиците на место за децата да не можат лесно да се качат внатре.
 • Check if the cooling capacity of the appliance is suitable for storing the food or Food may only be stored in its original packaging or in suitable containers.
 • Ако апаратот се остава празен подолг период, исклучете го, одмрзнете, исчистете го, исушете ја и оставете ја вратата отворена за да спречите појава на мувла во апаратот.
 • Апаратот е наменет за употреба во домаќинството и слични примени како што се:
  • Вработени кујнски простории во продавници, канцеларии и други работни средини;
  • Camping, Farmhouses, and by clients in hotels, motels, and other residential environments;
  • Околини од типот на ноќевање со појадок;
  • Catering and similar non-retail applications. Js:: Please according to local regulations regarding disposal of the appliance for its flammable
  • средство за ладење и дувачки гас.
 • Оваа опрема е тестирана и утврдено е дека е во согласност со ограничувањата за дигитален уред од класа Б, согласно дел 15 од правилата на FCC. Овие граници се дизајнирани да обезбедат разумна заштита од штетно мешање во станбена инсталација. Оваа опрема генерира, користи и може да зрачи енергија со радиофреквенција и, доколку не е инсталирана и употребена во согласност со упатствата, може да предизвика штетни пречки во радио комуникациите. Сепак, нема гаранција дека нема да се појават пречки во одредена инсталација. Ако оваа опрема навистина предизвика штетни пречки во радио или телевизиски прием, што може да се утврди со исклучување и вклучување на опремата, корисникот се охрабрува да се обиде да го поправи мешањето со една или повеќе од следниве мерки:
  • Преориентирајте ја или преместете ја антената за прием.
  • Зголемете ја поделбата помеѓу опремата и приемникот.
  •  Поврзете ја опремата во штекер на коло различно од оној на кој е поврзан приемникот.
  • Консултирајте се со продавачот или искусен радио / ТВ техничар за помош.
 • За да се одржи усогласеноста со упатствата за изложеност на RF на FCC, растојанието мора да биде најмалку 20 cm помеѓу радијаторот и вашето тело и целосно да биде поддржано од конфигурациите за работа и инсталација на предавателот и неговите антени.

FCC ЗАБЕЛЕШКА
Овој уред е во согласност со Дел 15 од правилата на FCC. Операцијата е предмет на следниве два услови:

 1. овој уред може да не предизвика штетни пречки и
 2. овој уред мора да прифати какви било примени пречки, вклучително и мешање што може да предизвика несакана работа.

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОИЗВОДОТ

 • High-efficiency compressor and conversion module.
 • CFC-free and great heat insulation.
 • Lowest cooling to -20°C /-4°F (based on 25°C/77°F room temperature).
 • Intelligent battery protection system prevents your vehicle from running out of battery.
 • Touch screen control panel for temperature setting.
 • Dual fridge and freezer zone.
 • Optional car/home use.
 • Detailed design: interior light, shelf, handle.

СТРУКТУРА НА ПРОИЗВОДОТ

BODEGA-BCD35-AW-Car-Refrigerator-FIG-1

 1. Справи
 2. freezer Compartment
 3. ridge Compartment
 4. полица
 5. Machine compartment

ФУНКЦИЈА И РАБОТА

BODEGA-BCD35-AW-Car-Refrigerator-FIG-2

 • Напојување: connected to DC 12/24V or AC100~240V(using the adapter).
 • Вклучување / исклучување: притиснете на BODEGA-BCD35-AW-Car-Refrigerator-FIG-3switch ON, long press BODEGA-BCD35-AW-Car-Refrigerator-FIG-3 три секунди за да се исклучи.
 • Поставување на температура: under running, press BODEGA-BCD35-AW-Car-Refrigerator-FIG-4to switch the refrigerator or freezer temperature setting. Press+or -to adjust the temperature. The setting will be saved automatically after stopping operating for 4 seconds
  (Забелешка: the temperature displayed is the current temperature of the compartment, it’ II takes a while to reach the set temperature.)
  Опсег на поставување температура: Fridge(rE) :0-8°C/32°F-46.4°F; Freezer(Fr) :-12~-20°C/10.4~-4°F.
 • Battery Protection Mode (for car use type): under running, long press BODEGA-BCD35-AW-Car-Refrigerator-FIG-4 for three seconds until the display screen flashes, then select three battery protection modes H(High), M(Medium), and L(Low) by clicking BODEGA-BCD35-AW-Car-Refrigerator-FIG-4 again. The factory setting is High battery protection mode the voltage is a theoretical value, and there may be a deviation in different sceneries.BODEGA-BCD35-AW-Car-Refrigerator-FIG-6
 • H should be set when the product is connected to car power, and M or L should be set when it is connected to a portable battery or other backup battery.
 • Поставување на температурна единица: Switch off the fridge then long press BODEGA-BCD35-AW-Car-Refrigerator-FIG-4 until displays El, keep pressing BODEGA-BCD35-AW-Car-Refrigerator-FIG-4 until displays ES, then press BODEGA-BCD35-AW-Car-Refrigerator-FIG-5 to select Celsius or Fahrenheit.
 • Ресетирај: switch off the fridge, press until El displays, then press button+ and- at the same time to reset.

Препорачаната температура за обична храна:BODEGA-BCD35-AW-Car-Refrigerator-FIG-8

ГРИА И ОДРУВАЕ

чистење:

 • Unplug the fridge first to avoid electric shock.
 • Do not soak the fridge in water and do not wash it directly.
 • Do not use abrasive cleaning agents during cleaning as these can damage the fridge.
 • Use a wet cloth to clean the fridge and dry it.

Складирање
If the device will not be in use for a long time, please follow the instruction:

 • Исклучете го напојувањето и извадете го приклучокот.
 • Отстранете ги предметите складирани во фрижидер.
 • Wipe off excess water from the fridge with a rag.
 • Put the fridge in a cool and dry place.

Одмрзнување:
Влажноста може да формира мраз во внатрешноста на уредот за ладење или на испарувачот. Ова го намалува капацитетот за ладење. Одмрзнете го уредот навреме за да го избегнете ова.

 • Исклучете го уредот
 • Take out all the contents of the device.
 • Keep the door open.
 • Избришете ја одмрзнатата вода.

Never use hard or pointed tools to remove ice or to loosen objects which A have frozen in place.

SMART CONTROL- FRIDGE APP INSTRUCTIONS

 • Првиот чекор: Turn on the Bluetooth on your smart device; start the APP and click “Search” to find nearby fridges.
 • Втор чекор: Click the fridge icon for Bluetooth pairing (the APP will prompt you to pair the fridge by pressing the set button O on the fridge’s control panel when connecting the fridge for the first time). After pairing, the APP will switch to the main interface allowing you to control the fridge.

MENU

BODEGA-BCD35-AW-Car-Refrigerator-FIG-9

 1. моменталната температура
 2. Тековен волtage
 3. Целна температура
 4. Префрлете ја левата/десната преграда
 5. СЕТ
 6. ВКЛУЧЕНО ИСКЛУЧЕНО
 7. Контрола на температурата
 8. ЕКО (заштеда на енергија) / MAX (брзо ладење)
 9. Заклучување / отклучување
 10. Целзиусови / Фаренхајт
 11. Прекин на спарување на уредот и враќање на пребарувањето
 12. Режим на заштита на батеријата: Високо/Среден/Ниско

Забелешка:
Кликнете на иконата за заклучување BODEGA-BCD35-AW-Car-Refrigerator-FIG-10 на АПП за заклучување/отклучување на контролната табла на фрижидерот, доколку е заклучен, фрижидерот може да се контролира само од АПП.

Преземање на апликацијата „FRIDGE FREEZER“ за автомобил

BODEGA-BCD35-AW-Car-Refrigerator-FIG-11

Scan the QR code on the left or search for the “CAR FRIDGE FREEZER” APP in the APP Store (for Apple devices) or Google Store (for Android devices).

ПРОБЛЕМИ

Прашања Cause/Suggestions
 

 

Фрижидерот не работи

• Check if the switch is on.

• Check if the plug and socket are connected well.

• Check if the fuse has been burnt.

• Check if the power supply has malfunctioned.

• Switch on/off the fridge frequently may cause start delay of the compressor.

Прегради за фрижидер се премногу топли • The door is opened frequently.

• A large amount of warm or hot food was stored recently.

• The refrigerator has been disconnected for a long time.

Храната е замрзната • The temperature was set too low.
There is “water flow” noise from inside the refrigerator  

• It’s a normal phenomenon, caused by the flow of refrigerant.

Околу фрижидерот има капки вода

обвивка или празнина на вратата

• It’s a normal phenomenon, the moisture will condense to water when it touches a cold surface of the refrigerator.
Компресорот е малку бучен при стартување • It’s a normal phenomenon, the noise will be reduced after the compressor works stably.
 

Прикажан е кодот F

•  Possible cause: low voltagе до фрижидер.

Adjust the battery protection from High to Medium or from Medium to Low.

 

Прикажан е кодот F2

• Possible cause: condenser fan is overloaded. Disconnect power to fridge for 5 minutes & re-start.

If the code shows again, contact manufacturer for service.

 

Прикажан е кодот F3

• Possible cause: the compressor starts too frequently. Disconnect power to fridge for 5 minutes & re-start.

If the code shows again, contact manufacturer for service.

 

Прикажан е кодот F4

• Possible cause: compressor not kicking in. Disconnect power to fridge for 5 minutes & re-start.

If the code shows again, contact manufacturer for service.

 

Прикажан е код FS

• Possible cause: overheating of the compressor & electronics. Disconnect power to fridge for 5 minutes & re-start.

If the code shows again, contact manufacturer for service.

 

Прикажан е кодот F6

• Possible cause: no parameter can be detected by the controller. Disconnect power to fridge for 5 minutes & re-start.

If the code shows again, contact manufacturer for service.

 

Се прикажува кодот F7 или FS

• Possible cause: temperature sensor is faulty. Contact manufacturer for service.

Документи / ресурси

BODEGA BCD35 AW Car Refrigerator [pdf] Упатство за употреба
BCD35AW, 2A7MY-BCD35AW, 2A7MYBCD35AW, BCD35 AW, Car Refrigerator, BCD35 AW Car Refrigerator, Refrigerator

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена