Водич за брзо отстранување проблеми

 • Што укажуваат боите на LED светлото?
  Црвено: Hotspot се подига.
  Жолта: Точката за пристап е вклучена, но блутутот е оневозможен и не е поврзан на интернет.
  Сина: во режим на Bluetooth. Hotspot може да се открие со апликацијата Helium.
  Зелена: Hotspot е успешно додадена на People's Network и таа е поврзана на интернет.
 • Колку долго трае режимот bluetooth?
  Кога LED светлото е сино, тоа е во режим на bluetooth и ќе остане забележливо 5 минути. После тоа, ќе се смени во жолто ако вградувањето е нецелосно или интемет не е поврзан, или ќе се смени во зелено ако точката за пристап е успешно додадена и поврзана на интернет.
 • Како повторно да го вклучите Bluetooth за повторно да го скенирате жариштето?
  Ако сакате повторно да ја скенирате вашата жешка точка, користете ја дадената игла за да го притиснете „Копчето BT“ на задниот дел од точката за пристап. Држете 5 секунди додека LED светлото не стане сино. Ако не работи, исклучете го адаптерот за напојување, почекајте една минута и почнете од почеток.
 • Каква боја треба да биде LED светлото кога работи нормално?
  Треба да биде зелено. ако светлото се претвори жолто, проверете го двапати вашето поврзување со intemet.
 • Кога моето жариште започнува со рударство откако ќе се поврзам на интернет?
  Пред вашата додадена точка на пристап да започне со рударство, мора да се синхронизира со блокчејн 100%. Неговиот статус може да го проверите под Мои жешки точки на апликацијата Хелиум. Нормално е да трае до 24 часа.
 • Што ако мојата точка на пристап сè уште не е целосно синхронизирана по 48 часа?
 • Проверете дали LED светлото е зелено. Размислете да се префрлите на Ethemet од Wi-Fi за да ја подобрите интернет-врската.
 • Е-пошта [заштитена по е-пошта]
 • Можете исто така да ја посетите официјалната заедница за несогласување на Хелиум на discord.com/invite/helium. Заедницата често брзо одговара на сите видови кориснички прашања и е одлично место за ресурси, дискусии и
  споделување знаење.
 • Во
  Webсајт: www.bobcatminer.com
  Поддршка за Bobcat: [заштитена по е-пошта] 
  Поддршка за хелиум: [заштитена по е-пошта]
  Следете нас
  Твитер: @bobcatiot
  Тикток: @bobcatminer
  YouTube: Bobcat Miner

  BOBCAT рудар 300 жариште Хелиум HTN - Корица

П.С. Слот за TF Card и Com Port не се користат.
Bobcat Miner 300 не бара SD-картички. Ве молиме едноставно игнорирајте ги слотот за TF Card и Com Port.

модел: Bobcat Miner 300:
ID на FCC: JAZCK-MiINER2OU!
Влез волуменtage: DCL2V 1A

Овој уред е во согласност со дел 15 од Правилата на FCC. Работењето подлежи на следниве два услови: (1) Овој уред не може да предизвика штетни пречки и (2) овој уред мора да прифати какви било пречки кои се примени, вклучително и пречки што може да предизвикаат несакано работење.
Двата модели US915 и AS923 се FCC сертифицирани.
Моделот EU868 е сертифициран со CE.

Произведено во Кина
BOBCAT Miner 300 Hotspot Helium HTN - икона

Документи / ресурси

BOBCAT рудар 300 жариште Хелиум HTN [pdf] Упатство за употреба
Рудар 300, жариште Хелиум HTN

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена