Слушалките завршијаview

Слушалките завршијаview

Упатство за употреба:

Вклучување:
кога слушалките се исклучени. Притиснете го копчето MF додека не слушнете „Вклучување ·.

Исклучено:
Кога слушалките се вклучени. притиснете MF и држете го копчето MF додека не слушнете како се исклучува '.

Режим на спарување:
Кога слушалките се исклучени, притиснете и задржете го копчето MF додека не видите дека LED синото светло останува вклучено, а потоа отпуштете го, тоа е во режим на спарување.

Спарување на Bluetooth:
Осигурете се дека слушалките влегуваат во режим на спарување (видете упатство „Режим на спарување“) и вклучете ја функцијата Bluetooth на вашиот телефон, изберете: „T Monitor“.

Музичка контрола:
Кога пуштате музика, притиснете го копчето MF еднаш за Пауза / Репродукција.
Притиснете еднаш за да ја намалите јачината на звукот -; притиснете и задржете за да прескокнете на претходната песна.
Притиснете еднаш за да ја зголемите јачината на звукот +; притиснете и задржете за да прескокнете на следната песна.

Одговорете / одбијте повик:
Примање дојдовен повик, притиснете го копчето MF еднаш за Одговор / Крај; Притиснете го и држете го 2 секунди за да одбиете.

Повторно повикајте го последниот повик:
Притиснете го копчето MF двапати за повторно бирање на последниот број.

Избор на јазик. Јон:
Кога слушалките се вклучени, притиснете го копчето MF и копчето за јачина на звук еднаш истовремено, и тој ќе сигнализира на гласовниот телефон за да изберете кинески / англиски / француски / шпански.

Режим на EQ:
Притиснете ги копчињата за јачина на звук ”+” и зафатнина ”-” истовремено за да го вклучите режимот EQ.

Полнење на слушалките:
Исклучете ги слушалките пред полнење и користете стандарден кабел за полнење за да ги поврзете слушалките или wallидниот полнач, кога се полни, LED светлото останува црвено.
Овозможете 2 часа за целосно полнење, откако е целосно наполнето, LED синото светло останува вклучено.

Репродукција на музика во Llne:
Поврзете ги слушалките Iha со вашиот мобилен телефон и компјутерите преку аудио кабел од 3.5 mm Type-C за да пуштате музика.
Забелешка: Исклучете ги слушалките пред да го користите ова! (аудио кабел не е обезбеден, ако ви треба, ве молиме нарачајте еден од официјалниот канал за набавка на Bluedio.)

Репродукција на музичка линија:
Поврзете ги слушалките 1 со телефонот преку Bluetooth, а потоа поврзете ги слушалките 1 со слушалките 2 со 3.5 mm mm аудио кабел за да пуштите музика.
Забелешка: слушалките 2 треба да поддржуваат 3, 5 mm аудио врска.
(аудио кабел не е обезбеден, доколку ви е потребен, нарачајте еден од официјалниот канал за купување на Blued lo.)

Верификација на набавката
Можете да го најдете кодот за верификација со стружење на облогата од безбедносната етикета што е прикачена на оригиналното пакување. Внесете го кодот на нашиот службеник webсајт: www.bluedio.com за верификација на купување.

Размачкајте повеќе и добијте поддршка
Добредојдовте да го посетите нашиот службеник webвеб -страница: www.bluedio.com;
Или да ни испратите по е-пошта на [заштитена по е-пошта];
Или да не повикате на ал 400-8119-0123.

Функција на облак:
Слушалките ја поддржуваат услугата Облак. Корисниците можат да ја преземат АПП со скенирање на QR-кодот на последната страница.

Разбудете го облакот (инсталирана е Cloud APP на вашиот телефон)
Поврзете ги духовитите слушалки, вашиот телефон, а потоа кликнете двапати на копчето MF за да го разбудите Облакот. Услугата облак е вклучена, можете да уживате во паметната услуга Облак.

спецификации:
Верзија за Bluetooth: Bluetooth ~ .o
Пренос f фреквенција: 2.4GHz-2.48GHz
Опсег на Bluetooth: до 10 m (слободен простор)
Профили на Bluetooth: A2DP, AVRCP, HSP, HFP
Фреквентен одговор: 20Hz-20KHz
Аудио резолуција: до [заштитена по е-пошта]
Единици на возачот: 57mmx2
зависност: 1 Сн
Вкупно хармонично изобличување (ТХД): 0.3% -3%
Ниво на звучен притисок (SPL): 1 t 8dB
Време на мирување: околу 1000 часа
Музика со Bluetooth / разговор за време: околу 30 часа
Време на полнење: околу 2 часа за полнење
Опсег на работна температура: само од -10-C до 50-C
Полнење voltage/струја: 5V/> 400mA
Потрошувачка на енергија: 30mW-t30mW

Заедничко прашање и решение:

Заедничко прашање и решение

Прашања за вашиот прирачник? Објави во коментари!

Приклучи се на разговор

11 Коментари

 1. Тие постојано велат дека батеријата е слаба дури и по полнењето цела ноќ. Толку е вознемирувачко што не паузира ништо, но го запира целиот аудио за да викне батеријата. Доаѓа до точка каде што јас дури и не сакам да ги користам.

  1. Подобро е да се грижите за нив, не користете додека уредот е задолжен

 2. Но, известувањето за празнење е премногу често и станува досадно.

 3. Што ако имам претходна верзија на слушалките?

  Что делать если у меня боее ранняя версия наушников?

 4. Зошто моите слушалки велат дека батеријата е слаба кога се намалува на 40%? И како да спречам секогаш да кажува дека батеријата е слаба?

 5. Се обидов да ги поврзам овие слушалки со кабел со компјутер што доаѓа во кутијата, но не работи

 6. Како може да го исклучите автоматскиот глас? Постојано кажува минимален волумен и вклучување/исклучување. Како да го исклучите ова?

 7. Не може да се поврзе со телефонот. Бара игла да се спари.
  Како да го добиете пинот?

  1. Пинот за спарување на Bluetooth за Bluedio TM веројатно е еден од стандардните кодови, обидете се со 0000, 1234, 1111 или 000000.

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена