BAUHN-LOGO

BAUHN ABTWPDQ-0223-C држач за безжично полнење

BAUHN-ABTWPDQ-0223-C-Wireless-Charging-Stand-PRODUCT

Дали имате с everythingBAUHN-ABTWPDQ-0223-C-Wireless-Charging-Stand-FIG-1

 • A. Стаја за безжично полнење
 • B. USB-C кабел
 • C. Упатство за корисникот
 • D. Сертификат за гаранција

Производот завршиviewBAUHN-ABTWPDQ-0223-C-Wireless-Charging-Stand-FIG-2

 • A. Подлога за полнење
 • B. Индикатор за статусот на ЛЕР
 • C. USB-C порта

Полнење

Полнете го вашиот уредBAUHN-ABTWPDQ-0223-C-Wireless-Charging-Stand-FIG-3--2

 • Поврзете го USB-C кабелот со напојување од 12V 2A или 9V 1.67A (Брзо полнење 2.0 или 3.0) (напојувањето не е вклучено).
 • LED индикаторот за статус ќе светне сино, зелено, а потоа ќе се исклучи.
 • Ставете го паметниот телефон свртен нагоре на подлогата за полнење користејќи ја основата за поддршка на држачот за безжично полнење за да го поддржите телефонот. Можете исто така да го поставите вашиот паметен телефон во пејзажна ориентација. Индикаторот за статус на ЛЕД ќе светне сино штом телефонот е правилно порамнет.
 • Ако не се полни ниту еден уред, држачот за безжично полнење ќе се исклучи по 2 секунди и индикаторот за статус на LED ќе се исклучи.
 • Забелешка: LED индикаторот за статус ќе свети сино при полнење и зелено кога е целосно наполнет.

Боја на LED индикаторот за статус

 • Сино – Паметниот телефон се полни.
 • Трепка сино+зелено – Грешка. Паметниот телефон не поддржува безжично полнење и/или други предмети го попречуваат држачот за безжично полнење.
 • Забелешка: Ако е поврзан со USB напојување што поддржува Quick Charge 2.0 или 3.0 (12V, 2A) или 25W USB-C PD полнач, држачот за безжично полнење автоматски ќе постигне полнење до 15W (паметниот телефон мора да поддржува брзо полнење од 15W). Ако USB-напојувањето е 9V, 1.67A или 20W USB-C PD полнач, полнењето ќе биде ограничено на 10W. Ако напојувањето е 5V, 1.5A, полнењето ќе биде 5W.

Смена на проблеми

Не може да се полни уредот • Проверете дали вашиот паметен телефон поддржува безжично полнење.

• Ако имате футрола за паметен телефон, мора да ја извадите при полнење.

• Проверете дали паметниот телефон е свртен нагоре, проверете дали центарот на паметниот телефон е порамнет со центарот на држачот за безжично полнење.

• Проверете и отстранете ги металните или другите предмети помеѓу паметниот телефон и држачот за безжично полнење.

• Ако вашиот паметен телефон е во портрет, ротирајте во пејзаж и погрижете се центарот на вашиот паметен телефон да биде порамнет со центарот на држачот за безжично полнење.

Полнење бавно • За да постигнете брзо безжично полнење од 10W/15W, проверете дали држачот за безжично полнење е поврзан со USB напојување што поддржува Quick Charge 2.0 или Quick Charge 3.0 (12VDC, 2A) или 25W USB-C PD полнач.
Не може да се постигне полнење од 15 W • Вашиот паметен телефон мора да поддржува 15W безжично полнење.

• Проверете дали држачот за безжично полнење е поврзан со USB напојување што поддржува Quick Charge 2.0 или Quick Charge 3.0 (12VDC, 2A) или 25W USB-C PD полнач.

LED индикаторот за статус не свети • Проверете дали кабелот е безбедно поврзан со USB-портата.

• Проверете дали изворот на енергија е вклучен.

спецификации

Влезна моќност и излез * 5V 2A Макс. 5W
9V 1.67A Макс. 10W
12V 2A Макс. 15 W **
USB-C PD 15 W***
димензии 70 (Ш) x 113 (Ш) x 89 (Г) мм
 

Тежина

 

200g

 • Излезот зависи од влезната моќност.
 • Поддржано само на некои уреди компатибилни со 15W безжично полнење.
 • Бара 25W USB-C PD напојување за излез од 15W.
Општи предупредувања за безбедност
 • Заради безбедност на себе и на другите, следете ги сите упатства и внимавајте на сите предупредувања.
 • Кога се почитуваат, овие безбедносни мерки на претпазливост може да го намалат ризикот од пожар, електричен удар и повреда.
  Овој производ е во согласност со австралискиот стандард за безбедност AS/NZS 62368.1 за да се осигури безбедноста на производот.
 • RCM е видлив показател за усогласеноста на производот со сите применливи регулаторни аранжмани ACMA, вклучувајќи ги и сите технички барања и барања за евиденција.
 • ВАЖНО
 • Пластичното пакување може да претставува опасност од задушување за бебињата и малите деца, затоа осигурајте се дека сите материјали за пакување се надвор од нивниот дофат.
 • За да се спречат факторите на животната средина (гampне, прашина, храна, течност итн.) што му штети на електричната банка, користете ја само во добро проветрена, чиста и сува средина, подалеку од прекумерна топлина или влага.
 • Чувајте го производот подалеку од директна сончева светлина или извори на топлина.
 • Во случај на оштетување, не расклопувајте, поправајте или менувајте го производот сами. Контактирајте со поддршка по продажба за совет за поправка или замена, или сервисирајте го само квалификуван персонал.
 • Децата треба да бидат надгледувани за да се осигура дека тие не си играат со производот.
 • Не ставајте никаков предмет врз производот.
 • Не ставајте и чувајте го апаратот таму каде што може да падне или да се вовлече во бања или мијалник.
 • Овој производ не е наменет за употреба од лица (вклучително и деца) со намалени физички, сензорни или ментални способности или недостаток на искуство и знаење, освен ако не им е даден надзор или упатство за употреба на производот од страна на лице одговорно за нивната безбедност.
 • Не изложувајте го производот на микробранови.
 • Чистете само со сува крпа - не користете вода или хемикалии.
 • Чувајте го производот подалеку од масла, хемикалии или други органски течности.
 • Користете го овој апарат само за наменетата цел, како што е опишано во ова упатство.

Одговорно отстранување на пакувањето

 • Пакувањето на вашиот производ е избрано од еколошки материјали и обично може да се рециклира. Ве молиме, проверете дали се правилно отстранети. Пластичното завиткување може да биде опасност од задушување за бебиња и мали деца, ве молиме осигурете се дека сите материјали за пакување се надвор од дофатот и безбедно се отстрануваат. Ве молиме, рециклирајте ги овие материјали наместо да ги фрлате.

Одговорно отстранување на производот

 • На крајот од неговиот работен век, не го фрлајте овој производ заедно со ѓубрето од вашето домаќинство. Еколошки метод за отстранување ќе осигури дека вредните суровини можат да се рециклираат. Електрични и електронски предмети содржат материјали и супстанции кои, ако се ракуваат или се отстрануваат неправилно, можат да бидат опасни за животната средина и здравјето на луѓето.
 • Јавете ни се
 • Што? Сакаш да кажеш дека ова упатство за употреба не ги имаше СИТЕ одговори? Зборувај со нас! Ние би сакале да ви помогнеме да станете и да трчате што е можно побрзо.
 • Јавете се на нашата поддршка по продажба на 1300 002 534.
 • Работно време: понеделник-петок, 8:30 наутро-6 часот; Сабота, од 9 до 6 часот AEST
 • Уживајте во користењето на вашиот производ!
 • Браво, успеавте.
 • Сега седнете и опуштете се... вашиот производ е автоматски покриен со 1-годишна гаранција. Колку убаво!

Документи / ресурси

BAUHN ABTWPDQ-0223-C држач за безжично полнење [pdf] Упатство за употреба
ABTWPDQ-0223-C држач за безжично полнење, ABTWPDQ-0223-C, ABTWPDQ-0223-C држач за полнење, држач за безжично полнење, држач за полнење, безжично полнење, држач

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *