Лого на BATCADDY

Серија X8
Упатство за користење
X8 Pro X8RBATCADDY X8 Pro Electric Golf Caddy

ВНИМАНИЕ: Ве молиме следете ги сите инструкции за склопување. Внимателно ПРОЧИТАЈТЕ ги упатствата за да ги разберете оперативните процедури ПРЕД да го ракувате со вашиот кедиум.

ПАКЕТА ЗА ПАКУВАЊЕ

X8 Pro

 • 1 Кади Рамка
 • 1 Тркало против врвови на едно тркало и игла
 • 2 задни тркала (лево и десно)
 • 1 пакет батерии (батерија, торба, кабли)
 • 1 Полнач
 • 1 Комплет со алатки
 • Упатства за употреба
 • Упатство за употреба, гаранција, Услови и правила

X8R

 • 1 Кади Рамка
 • 1 Тркало и игла против врвови со двојни тркала
 • 2 задни тркала (лево и десно)
 • 1 пакет батерии, SLA или LI (батерија, торба, кабли)
 • 1 Полнач
 • 1 Комплет со алатки
 • 1 далечински управувач (2 AAA батерии се вклучени)
 • Упатства за употреба
 • Упатство за употреба, гаранција, Услови и правила

ЗАБЕЛЕШКА:
Овој уред е во согласност со дел 15 од Правилата на FCC и со стандарди (и) RSS без лиценца за индустрија Канада. Операцијата е предмет на следниве два услови:
(1) Овој уред може да не предизвика штетни пречки и
(2) овој уред мора да прифати какво било примено мешање, вклучително и мешање што може да предизвика непосакувана работа.
ЗАБЕЛЕШКА: ПРОИЗВОДИТЕЛОТ НЕ Е ОДГОВОРЕН ЗА КАКОВ РАДИО ИЛИ ТВ ПРЕКРУВАЊЕ ПРЕДИЗВИКУВАНИ ОД НЕОВЛАСТЕНИ МОДИФИКАЦИИ НА ОВАА ОПРЕМА ТАКВИ МОДИФИКАЦИИ МОЖЕ ДА ГО ПОНИШТУВААТ АВЛАСТИТЕ НА КОРИСНИКОТ ЗА ОПРЕКУВАЊЕ
Bat-Caddy X8R
FCC ID: QSQ-REMOTE
IC ID: 10716A-Далечински

ПОИМНИК НА ДЕЛОВИ

BATCADDY X8 Pro Electric Golf Caddy-PARTS РЕЧНИКBATCADDY X8 Pro Electric Golf Caddy-PARTS ПОИМНИК 2

1. USB порта
2. Рачна контрола на брзината на реостат
3. Копче за вклучување и контрола
4. Поддршка за горната торба
5. Ремен за поддршка на чантата
6. Копче за заклучување на горната рамка
7. Батерија
8. Задно тркало
9. Заштита за брзо ослободување на задните тркала
10. Двојни мотори
(во цевката за куќиште)
11. Долна торба
Поддршка и лента
12. Приклучок за поврзување на батеријата
13. Предно тркало
14. Предно тркало
Приспособување за следење
15. Далечински (само X8R)
16. Тркало против врвови и игла
(Еден или двоен X8R}

Упатства за собранието

X8Pro и X8R

 1. Внимателно отпакувајте ги сите артикли и проверете го залихите. Ставете ја структурата на рамката (едно парче) на мека чиста земја за да ја заштитите рамката од гребење.
 2. Прицврстете ги задните тркала на оските со притискање на копчето за заклучување на тркалата (слика-1) од надворешната страна на тркалото и вметнувајќи го продолжувањето на оската во тркалото. Погрижете се да го задржите копчето за заклучување од надворешната страна на тркалото притиснато во текот на овој процес, за да овозможите продолжетоците на оската, вклучително и четирите иглички (Pic-2) да се вметнат до крај во запчаникот на оската. Ако не е заклучено, тркалото нема да се поврзе со моторот и нема да се движи! Тестирајте ја бравата обидувајќи се да го извлечете тркалото.
  Забелешка; кадијата X8 има десно (R) и лево (L) тркало, гледано одзади во насока на возење. Ве молиме проверете дали тркалата се склопени на правилната страна, така што шарата на тркалата ќе се совпаѓа (слика-3), како и предните и тркалата против врвовите. За да ги расклопите тркалата, продолжете во обратен редослед.BATCADDY X8 Pro Electric Golf Caddy-Pic 1
 3. Подигнете ја рамката така што прво ќе ги одвиткате и поврзете деловите на главната рамка на горната брава на рамката со прицврстување на копчето за заклучување на горната рамка (слика-5). Врската на долната рамка останува лабава и ќе биде поставена штом ќе се закачи кесата за голф (слика-6). Продолжете обратно за превиткување на кадифето.BATCADDY X8 Pro Electric Golf Caddy-Pic 4
 4. Ставете го батерискиот пакет на фиоката за батерии. Вметнете го приклучокот за батерии со 3 страни во штекерот за да се израмни правилно и да го прикачи Т-приклучокот на батеријата.
  Потоа закачете ја лентата со велкро. Цврсто прицврстете ја лентата за велкро под фиоката за батеријата и околу батеријата. Се препорачува да НЕ ја прицврстувате завртката на приклучокот на штекерот, така што во случај на превртување, кабелот може да се исклучи од штекерот.
  Забелешка: ПРЕД ПОВРЗУВАЊЕТО, проверете дали е ИСКЛУЧЕНО напојувањето на кедијата, Контролата на брзината на реостатот е во положба OFF и далечинскиот управувач е безбедно складиран!BATCADDY X8 Pro Electric Golf Caddy-Velcro ремен
 5. Вметнете го тркалото против врвовите во држењето на шипката на куќиштето на моторот и прицврстете го со игла.BATCADDY X8 Pro Electric Golf Caddy-мотор куќиште aСамо X8R
 6. Отпакувајте го далечинскиот управувач и инсталирајте ги батериите со полови плус и минус како што е прикажано на дијаграмот во преградата за приемник на уредот.

Преграда за ресивер за електричен голф BATCADDY X8 Pro

УПАТСТВО ЗА КОРИСТЕЊЕ

X8Pro и X8R

BATCADDY X8 Pro Electric Golf Caddy-ОПЕРАТИВЕН

 1. Брзиот бројчаник на реостатот на десната страна на рачката е вашата рачна контрола на брзината. Тоа ви овозможува беспрекорно да ја изберете саканата брзина. Бирајте напред (во насока на стрелките на часовникот) за да ја зголемите брзината. Бирајте наназад за да ја намалите брзината.BATCADDY X8 Pro Electric Golf Caddy-Slow
 2. Притиснете ON/OFFпритиснете икона копче за вклучување околу 3-5 секунди за да го вклучите или исклучите кедијата ЛЕР ќе светне(ЛЕД ќе светне)
 3. Дигитална контрола на патувањето – Откако количката ќе се вклучи, можете да го користите копчето за вклучување заедно со тркалцето за контрола на брзината (реостат) за да ја запрете количката со моменталната брзина и потоа да продолжите со истата брзина. Поставете ја саканата брзина со тркалцето за контрола на брзината (реостат) и потоа притиснете го копчето за вклучување една секунда кога сакате да застанете. Притиснете го копчето за вклучување повторно и кадифето ќе продолжи со иста брзина.
 4.  Кадиумот е опремен со напреден тајмер за растојание од 10. 20, 30 M/Y. Притиснете го копчето T еднаш, кадијата ќе напредува 10 m/y и ќе застане, притиснете двапати за 20 m/y и 3 пати за 30 m/y. Можете да го запрете кадиумот преку далечинското со притискање на копчето за стопирање.

Ракување со далечински управувач (само X8R)

 1. Прекинувач POWER: лизгајте нагоре за да го вклучите далечинскиот управувач. Лизгајте надолу за да се исклучи. Се препорачува да се исклучи далечинскиот управувач кога не работи активно со Caddy. Ова ќе избегне случајно притискање на копчињата кога не обрнувате внимание на вашиот Caddy. СВ
 2. LED светло: Се пали кога ќе се вклучи далечинскиот управувач и ќе се притисне копче. Ова покажува дека далечинското испраќа сигнал до Caddy.
 3. СТОПИРАЊЕ: Копчето СТОП ќе го запре CaddyBATCADDY X8 Pro Electric Golf Caddy-далечински управувач
 4. ОДИМЕ НАПРЕД: Со притискање на КОПЧЕТО НАГОРЕ додека Caddy стои во место, ќе започне Caddy во движење за препраќање. Повторното притискање на КОПЧЕТО ГОРЕ ќе ја зголеми брзината на Caddy напред за едно ниво. Вашиот Caddy има 9 брзини напред. Со притискање на КОПЧЕТО НА ДОЛУ ќе се намали брзината напред за едно ниво.
 5. ВРАЌАЊЕ НАНАЗАД: Со притискање на КОПЧЕТО НА ДОЛУ додека Caddy стои во место, ќе го стартува Caddy во обратно движење. Повторно притискање на КОПЧЕТО НА ДОЛУ ќе ја зголеми брзината на враќање на Caddy за едно ниво. Вашиот Caddy има 9 брзини наназад. Со притискање на КОПЧЕТО ГОРЕ ќе се намали брзината на движење наназад за едно ниво.
 6. СВРТЕЊЕ НАдесно: Притиснете го и задржете го ДЕСНОТО КОПЧЕ и Caddy ќе се сврти надесно (од застанување и додека е во движење) додека копчето не се ослободи.
 7. СВРТЕЊЕ НАЛЕВО: Притиснете и задржете го ЛЕВОТО КОПЧЕ и Caddy ќе се сврти налево (од застанување и додека се движи) додека копчето не се ослободи.

ВАЖНИ БЕЗБЕДНОСНИ ЗАБЕЛЕШКИ:

 1.  Вашиот Bat-Caddy доаѓа со функција за автоматско исклучување за да помогне во спречување на „бегање“ Caddy при работа од далечина. Ако колачот не прими сигнал од далечинскиот управувач по последното притискање на копче приближно 40 секунди, ќе претпостави дека колачот изгубил контакт и ќе престане автоматски. Ако тоа се случи, едноставно притиснете кое било копче на далечинскиот управувач за да продолжи со работа.
 2. Додека максималниот опсег за вашиот Bat-Caddy да прима сигнал од вашиот далечински управувач е 80-100 јарди, овој опсег е во совршени „лабораториски“ услови. Силно се препорачува да ракувате со вашиот Bat-Caddy на максимум 20-30 јарди. Ова ќе помогне да се спречат какви било пречки во сигналот и/или губење на контролата.

СИНХРОНИЗИРАЊЕ НА ВАШИОТ ДАЛЕЧИН:
Ако вашиот Bat-Caddy не реагира на вашиот далечински управувач, можеби ќе треба повторно да се синхронизира.
О. Исклучете го вашиот Bat-Caddy за 5 секунди.
Б. Вклучете го вашиот далечински управувач
В. Притиснете и задржете го копчето STOP на далечинскиот управувач
D. Притиснете и задржете го копчето ВКЛУЧУВАЊЕ/ИСКЛУЧЕНО на контролната табла додека зеленото LED светло под симболот за батеријата не почне да трепка.
E. Ослободете ги двете копчиња
F. Вашиот Caddy и далечинскиот управувач сега се синхронизирани и подготвени за работа.

Дополнителни функции

Режим на слободно тркала: Кадилницата може лесно да се ракува без струја. За да го активирате режимот на слободно тркало, исклучете го главното напојување. Потоа откачете ги задните тркала од моторот/менувачот и излизгајте го тркалото од внатрешниот жлеб (слика-1) на оската кон надворешната жлеб (слика-2). Проверете дали тркалото е прицврстено во надворешната кривина. Кадичката сега може да се турка рачно со мал отпор. BATCADDY X8 Pro Electric Golf Caddy-Дополнителни функции

Приспособување за следење*: Однесувањето за следење на целосно електричните кадифеи е силно зависно од еднаквата распределба на тежината на колата и наклонот/топографијата на теренот за голф. Тестирајте го следењето на вашиот кадифе со работа на рамна површина без торбичката. Доколку се потребни промени, можете да го приспособите следењето на вашиот кадифе со олабавување на оската на предното тркало и лентата за прилагодување на десната страна на од тркалото и соодветно менувајќи ја оската. По ваквото прилагодување, прицврстете ги завртките во обратен редослед, но не затегнувајте премногу.

BATCADDY X8 Pro Electric Golf-Caddy-Tracking прилагодување
*Следење – има видео на webстраница која покажува како да го прилагодите следењето
USB-портата е достапна за полнење GPS и/или мобилни телефони. Се наоѓа во крајното капаче на горната рамка над контролната рачка.

BATCADDY X8 Pro Electric Golf Caddy-USB порта

Систем за сопирање

Погонот на кеди е дизајниран да ги држи тркалата заглавени со моторот, со што ќе делува како сопирачка што ќе ја контролира брзината на колата додека оди надолу.Систем за сопирање со електричен голф BATCADDY X8 Pro

Возот за возење на кеди ќе ја контролира брзината на кеди по надолнина.

Тестирање на вашиот Кеди

Тест околина
Погрижете се да го извршите вашето прво тестирање на тортата на широк и безбеден простор, без пречки или скапоцености, како што се луѓе, паркирани автомобили, проточен сообраќај, водни тела (реки, базени, итн.), стрмни ридови, карпи или слични опасности.
Препораки за ефикасно и безбедно работење

 • Бидете внимателни и постапувајте одговорно во секое време додека ракувате со колачот, исто како што би правеле кога ракувате со количка, моторно возило или кој било друг тип на машини. Апсолутно не препорачуваме консумација на алкохол или други супстанции што го нарушуваат телото додека ги ракуваме нашите кади.
 • НЕ ракувајте со кедијата безгрижно или на тесни или опасни места. Избегнувајте да го користите вашиот кадифе на места каде што може да се соберат луѓе, како што се паркинзи, места за заминување или места за вежбање, за да избегнете оштетување на луѓе или вредни предмети. Препорачуваме рачно да ракувате со колачот во преполни области со или без струја. Ве молиме погрижете се секогаш да го исклучувате напојувањето и да го заштитувате кадифето кога сте преку или кога не го користите.

Општо одржување

Сите овие препораки, заедно со здравиот разум, ќе ви помогнат да го одржите вашиот Bat-Caddy во врвна состојба и да се осигура дека ќе остане ваш доверлив партнер, и на и надвор од врските.

 • Bat-Caddy е дизајниран така што корисникот може да се концентрира на играње голф, додека торбата ја врши работата за носење на вашата торба. Со цел вашиот Bat-Caddy да изгледа најдобро, избришете ја калта или тревата од рамката, тркалата и шасијата по секој круг користејќи рекламаamp крпа или хартиена крпа.
 • НИКОГАШ не користете црева за вода или подлошки со млаз под висок притисок за да го чистите вашиот картон за да спречите навлегување на влага во електронските системи, моторите или менувачите.
 • Отстранете ги задните тркала на секои неколку недели и исчистете ги сите остатоци што може да предизвикаат влечење на тркалата. Може да нанесете некое лубрикант, како што е WD-40, за да ги одржувате подвижните делови мазни и без корозија.
 • Голф од 4 до 5 часа што се игра еднаш неделно во 12 месеци е еквивалентно на приближно четиригодишно користење на косилка. Темелно проверувајте ја вашата количка најмалку еднаш годишно и доколку забележите какви било симптоми на абење, контактирајте го вашиот сервисен центар на Bat-Caddy. Алтернативно, можете да го прегледате и дотерате вашето кадифе во нашите сервисни центри, така што секогаш е во одлична форма за новата сезона.

ВОДИЧ ЗА УПОТРЕБА ЗА ВОДА

Кеди нема моќ • Проверете дали батеријата е правилно вклучена во количката и дека приклучокот за довод на батеријата е без оштетувања.
• Проверете дали батеријата е доволно наполнета
• Притиснете и задржете го копчето за вклучување најмалку 5 секунди
• Проверете дали каблите на батеријата се поврзани на соодветните столбови (црвено на црвено и црно на црно)
• Проверете дали копчето за вклучување е вклучена плочка (треба да слушнете клик)
Моторот работи, но тркалата не се вртат • Проверете дали тркалата се правилно прикачени. Тркалата мора да се заклучат.
• Проверете ги позициите на десното и левото тркало. Тркалата мора да бидат на правилната страна
• Проверете ги игличките на оската на тркалото.
Кеди повлекува лево или десно • Проверете дали тркалото е поставено цврсто прицврстено на оската
• Проверете дали работат двата мотора
• Проверете за следење на рамна почва без вреќа
• Проверете ја распределбата на тежината во кеса за голф
• Доколку е потребно, приспособете го следењето на предното тркало
Проблеми со прицврстување на тркалата • Приспособете го фаќањето за брзо ослободување

УСЛУГА НА КЛИЕНТИ И ТЕХНИЧКА ПОДДРШКАЛого на BATCADDY

Јавете ни се/испратете ни на (888) 229-5218
или ни е-мејл [заштитена по е-пошта]

Забелешка: Bat-Caddy го задржува правото да ги менува/надградува сите компоненти во текот на моделската година, па затоа илустрациите на нашата webстраницата, брошурите и прирачниците може малку да се разликуваат од вистинскиот испорачан производ. Сепак, Bat-Caddy гарантира дека спецификациите и функционалноста секогаш ќе бидат еднакви или подобри од рекламираниот производ. Промотивните додатоци исто така може да се разликуваат од илустрациите прикажани на нашата webсајт и други публикации.

Карактеристики на Серија 8

X8 Pro X8R
Euro-Wove рамка без заклучување
Двоен тивок мотор од 200w
Едноставна работа со рачка
Контрола на крстарење со повлекување на брзина
Целосно насочен далечински управувач
Може да се надгради на далечински управувач
Индикатор за нивото на батеријата
Порта за полнење со USB
Едно тркало против врвови (може да се надградува на двојно)
Двојно тркало против врвови „The Mountain Slayer“
Слободно тркало за исклучување
Вистински режим на слободно тркало
Автоматско темпирана контрола на растојание
Контрола на брзина на удолница 0
Компатибилно со седиште

Тежина и мерења

X4 Classic / X4 Sport

Отвори димензии Должина: 45.0 ”
Ширина: 23.5 "
Висина: 36-44”
Отворената висина варира поради прилагодливата рачка.
Свиткани димензии Должина: 36.0 ”
Ширина: 23.5 "
Висина: 13.0 "
Димензии на кутијата за испорака Должина: 36.0 ”
Ширина: 23.5 "
Висина: 13.0 "
Тежина
(со исклучок на батерија и додатоци)
25.1 фунти

Документи / ресурси

BATCADDY X8 Pro Electric Golf Caddy [pdf] Упатство за употреба
X8 Pro, X8R, X8 Pro Electric Golf Caddy, Electric Golf Caddy, Golf Caddy

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена