Bat-Caddy - логоУпатство за користење
Серија X8

X8 Pro
X8RElectric Golf Caddy од серијата Bat-Caddy X8ВНИМАНИЕ: Ве молиме следете ги сите инструкции за склопување. Внимателно ПРОЧИТАЈТЕ ги упатствата за да ги разберете оперативните процедури ПРЕД да го ракувате со вашиот кедиум.

ПАКЕТА ЗА ПАКУВАЊЕ

X8 Pro

 • 1 Кади Рамка
 • 1 Тркало против врвови на едно тркало и игла
 • 2 задни тркала (лево и десно)
 • 1 пакет батерии (батерија, торба, кабли)
 • 1 Полнач
 • 1 Комплет со алатки
 • Упатства за употреба
 • Упатство за употреба, гаранција, Услови и правила

X8R

 • 1 Кади Рамка
 • 1 Тркало и игла против врвови со двојни тркала
 • 2 задни тркала (лево и десно)
 • 1 пакет батерии, SLA или LI (батерија, торба, кабли)
 • 1 Полнач
 • 1 Комплет со алатки
 • 1 далечински управувач (2 AAA батерии се вклучени)
 • Упатства за употреба
 • Упатство за употреба, гаранција, Услови и правила

Стандардна дополнителна опрема (X8Pro и X8R)

 • 1 Носител на карта со резултати
 • 1 Држач за чаши
 • 1 Држач за чадор

Дополнителни додатоци достапни за купување на www.batcaddy.com

ЗАБЕЛЕШКА:
Овој уред е во согласност со дел 15 од правилата на FCC и со Industry Canada ослободена од лиценца
RSS стандарди (и). Работата подлежи на следниве два услови:
(1) Овој уред може да не предизвика штетни пречки и
(2) овој уред мора да прифати какво било примено мешање, вклучително и мешање што може да предизвика непосакувана работа.

ЗАБЕЛЕШКА: ПРОИЗВОДИТЕЛОТ НЕ Е ОДГОВОРЕН ЗА НИКАКОВ РАДИО ИЛИ ТВ ПРЕКРУВАЊЕ ПРЕДИЗВИКУВАНИ ОД НЕОВЛАСНИ МОДИФИКАЦИИ НА ОВАА ОПРЕМА ТАКВИ МОДИФИКАЦИИ МОЖЕ ДА ГО ПОНИШТУВААТ АВЛАСТ НА КОРИСНИКОТ ДА РАБОТИ
Bat-Caddy X8R
FCC ID: QSQ-REMOTE
IC ID: 10716A-Далечински

ПОИМНИК НА ДЕЛОВИ

X8Pro и X8R

Bat-Caddy X8 Series Electric Golf Caddy - ПОИМНИК ЗА ДЕЛОВИBat-Caddy X8 Series Electric Golf Caddy - ДЕЛОВИ ПОИМНИК 1

 1. Рачна контрола на брзината на реостат
 2. Поддршка за горната торба
 3. Ремен за поддршка на чантата
 4. Батерија
 5. Задно тркало
 6. Брзо ослободување на задните тркала
 7. Двојни мотори (во цевката на куќиштето)
 8. Поддршка и ремен за долна торба
 9. Предно тркало
 10. Копче за заклучување на горната рамка
 11. Копче за вклучување и контрола
 12. УСБ влез
 13. Приклучок за поврзување на батеријата
 14. Прилагодување за следење на предните тркала
 15. полнач
 16. Далечински (само X8R)
 17. Тркало против врв и игла (едно или двојно X8R}

Упатства за собранието

X8Pro и X8R

 1. Внимателно отпакувајте ги сите артикли и проверете го залихите. Ставете ја структурата на рамката (едно парче) на мека чиста земја за да ја заштитите рамката од гребење.
 2. Прицврстете ги задните тркала на оските со притискање на копчето за заклучување на тркалата (слика-1) од надворешната страна на тркалото и вметнувајќи го продолжувањето на оската во тркалото. Погрижете се да го задржите копчето за заклучување од надворешната страна на тркалото притиснато во текот на овој процес, за да овозможите продолжетоците на оската, вклучително и четирите иглички (Pic-2) да се вметнат до крај во запчаникот на оската. Ако не е заклучено, тркалото нема да се поврзе со моторот и нема да се движи! Тестирајте ја бравата обидувајќи се да го извлечете тркалото.
  Забелешка; кадијата X8 има десно (R) и лево (L) тркало, гледано одзади во насока на возење. Ве молиме проверете дали тркалата се склопени на правилната страна, така што шарата на тркалата ќе се совпаѓа (слика-3), како и предните и тркалата против врвовите. За да ги расклопите тркалата, продолжете во обратен редослед.
  Bat-Caddy X8 Series Electric Golf Caddy - ИНСТРУКЦИИ ЗА СТАПУВАЊЕ
 3. Подигнете ја рамката така што прво ќе ги одвиткате и поврзете деловите на главната рамка на горната брава на рамката со прицврстување на копчето за заклучување на горната рамка (слика-5). Врската на долната рамка останува лабава и ќе биде поставена штом ќе се закачи кесата за голф (слика-6). Продолжете обратно за превиткување на кадифето.
  Bat-Caddy X8 Series Electric Golf Caddy - ИНСТРУКЦИИ ЗА СТАПУВАЊЕ 1
 4. Ставете го батерискиот пакет на фиоката за батерии. Вметнете го приклучокот за батерии со 3 окови во штекерот за да се порамни засекот правилно и да го прикачи Т-приклучокот на батеријата
  Bat-Caddy X8 Series Electric Golf Caddy - ИНСТРУКЦИИ ЗА СТАПУВАЊЕ 2Потоа закачете ја лентата со велкро. Цврсто прицврстете ја лентата за велкро под фиоката за батеријата и околу батеријата. Се препорачува да НЕ ја прицврстувате завртката на приклучокот на штекерот, така што во случај на превртување, кабелот може да се исклучи од штекерот.
  Bat-Caddy X8 Series Electric Golf Caddy - ИНСТРУКЦИИ ЗА СТАПУВАЊЕ 3забелешка: ПРЕД ПОВРЗУВАЊЕТО, проверете дали напојувањето на кедијата е ИСКЛУЧЕНО, Контролата на брзината на реостатот е во положба ИСКЛУЧЕНО и далечинскиот управувач е безбедно зачуван!
 5. Вметнете го тркалото против врвовите во држењето на шипката на куќиштето на моторот и прицврстете го со игла.
  Bat-Caddy X8 Series Electric Golf Caddy - ИНСТРУКЦИИ ЗА СТАПУВАЊЕ 4
 6. Прикачете ги опционалните додатоци, како што е држач за резултати/пијалоци/чадор, под рачката. Инструкциите се дадени посебно.
  Bat-Caddy X8 Series Electric Golf Caddy - ИНСТРУКЦИИ ЗА СТАПУВАЊЕ 5Само X8R
 7. Отпакувајте го далечинскиот управувач и инсталирајте ги батериите со полови плус и минус како што е прикажано на дијаграмот во преградата за приемник на уредот.
  Electric Golf Caddy од серијата Bat-Caddy X8 - Само X8R

УПАТСТВО ЗА КОРИСТЕЊЕ

X8Pro и X8R

Electric Golf Caddy од серијата Bat-Caddy X8 - само 8 X1R

 1.  Брзиот бројчаник на реостатот на десната страна на рачката е вашата рачна контрола на брзината. Тоа ви овозможува беспрекорно да ја изберете саканата брзина. Бирајте напред (во насока на стрелките на часовникот) за да ја зголемите брзината. Бирајте наназад за да ја намалите брзината.Electric Golf Caddy од серијата Bat-Caddy X8 - само 8 X2R
 2. Притиснете ON/OFF копче за вклучување околу 3-5 секунди за да го вклучите или исклучите кедијата (ЛЕД ќе светне
 3. Дигитална контрола на патувањето – Откако количката ќе се вклучи, можете да го користите копчето за вклучување заедно со тркалцето за контрола на брзината (реостат) за да ја запрете количката со моменталната брзина и потоа да продолжите со истата брзина. Поставете ја саканата брзина со тркалцето за контрола на брзината (реостат) и потоа притиснете го копчето за вклучување една секунда кога сакате да застанете. Притиснете го копчето за вклучување повторно и кадифето ќе продолжи со иста брзина.
 4. Кадиумот е опремен со напреден тајмер за растојание од 10. 20, 30 M/Y. Притиснете го копчето T еднаш, кадијата ќе напредува 10 m/y и ќе застане, притиснете двапати за 20 m/y и 3 пати за 30 m/y. Можете да го запрете кадифето преку далечинското со притискање на стоп копче.

Ракување со далечински управувач (само X8R)

ФУНКЦИИ:

 1. СТОП: Црвеното копчето во средината на стрелките за насочување треба да се користи за нагло запирање на колата или како итна сопирачка.
 2. ВРЕМЕ: 10, 20, 30 јарди/метри: притиснете еднаш -10 јд., двапати -20 јд.; три пати - 30 јд.
 3. СРЕЛКА НАНАЗАД: Притискање на стрелката за назад ќе го постави кедијата во движење наназад. Зголемете ја брзината наназад со притискање повеќе пати. Притиснете, исто така, за да ја намалите брзината нанапред/забавување на кадијата.
 4. СРЕЛКА НАПРЕД: Притискање на стрелката напред ќе го постави кедијата во препраќање. Притискањето повеќекратно ќе ја зголеми брзината. Притисни стрелка за забавување. Ако треба да престанете, притиснете го копчето за стоп.
 5. ЛЕВА СРЕЛКА: Свртувања налево. Кога ќе се отпуштат стрелките, кадијата престанува да се врти и продолжува право со првобитната брзина пред вртењето.
 6. ДЕСНА СРЕЛКА:Свртува десно. Исто како и функцијата со левата стрелка.
 7. Вклучен / исклучен прекинувач: На десната страна на уредот вклучете го или исклучете го далечинскиот управувач; се препорачува да се спречи случајно заплеткување на кеди.
 8. АНТЕНА: Внатрешна
 9. ЛЕР: Се пали кога се притиска копче што покажува дека се испраќа сигнал
 10. БАТЕРИ: 2 x 1.5V AAA

Electric Golf Caddy од серијата Bat-Caddy X8 - Ракување со далечински управувач

Важни белешки

 • НЕ користете го далечинскиот управувач на преполни или опасни места, како што се паркинзи, јавни места, патишта, тесни мостови, опасности или други потенцијално опасни места
 • Променете ги батериите на далечинскиот управувач штом показното LED светло ќе ослабне или воопшто не светне.
 • Далечинскиот управувач користи две 1.5V AAA батерии достапни во кој било супермаркет, аптека или продавница за електроника
 • Препорачливо е да чувате сет дополнителни батерии подготвени како замена
 • За да ги смените батериите, отворете го капакот на преградата за батерии со повлекување на рачката и ставање на батериите според дијаграмот во преградата за батерии
 • Системот за далечинско управување е дизајниран да не пречи на други електрични карти
 • Максималниот опсег на далечинскиот управувач варира помеѓу 80-100 јарди, во зависност од полнењето на батеријата, пречките, атмосферските услови, далноводите, столбовите за мобилни телефони или други електронски/природни извори на пречки
 • Силно се препорачува да се ракува со кедијата на максимален опсег од 20-30 јарди за да се спречи губење на контролата на единицата!

Дополнителни функции

Режим на слободна тркала: Кадичката може лесно да се ракува без струја. За да го активирате режимот на слободно тркало, исклучете го главното напојување. Потоа откачете ги задните тркала од моторот/менувачот и излизгајте го тркалото од внатрешниот жлеб (слика-1) на оската кон надворешната жлеб (слика-2). Проверете дали тркалото е прицврстено во надворешната кривина. Кадичката сега може да се турка рачно со мал отпор.
Electric Golf Caddy од серијата Bat-Caddy X8 - дополнителни функции

Ресинхронизација на далечинскиот управувач
Чекор 1 - Проверете дали напојувањето е целосно исклучено најмалку пет (5) секунди.
Чекор 2 – Држете го притиснато копчето за стоп на далечинското
Чекор 3 - Вклучете го кадиумот. Продолжете да го држите копчето за стопирање.
Чекор 4 – Продолжете да го држите копчето за стоп додека не трепнат светлата на сијаличката.
Чекор 5 - Кеди сега е во „синхронизирана“ тестирање на секоја функција за да се увери дека сите функционираат. Подготвени сте да одите!

Приспособување за следење*: Однесувањето за следење на целосно електричните кола е силно зависно од еднаквата распределба на тежината на торбата и наклонот/топографијата на теренот за голф. Тестирајте го следењето на вашиот кадифе со работа на рамна површина без торбичката. Доколку се потребни промени, можете да го приспособите следењето на вашиот кадифе со олабавување на оската на предното тркало и лентата за прилагодување на десната страна на од тркалото и соодветно менувајќи ја оската. По ваквото прилагодување, прицврстете ги завртките во обратен редослед, но не затегнувајте премногу. Електричен голф кеди од серијата Bat-Caddy X8 - сл 1

*Следење – има видео на webстраница која покажува како да го прилагодите следењето
USB порта е достапен за полнење GPS и/или мобилни телефони. Се наоѓа во крајното капаче на горната рамка над контролната рачка.Electric Golf Caddy од серијата Bat-Caddy X8 - USB порта

Систем за сопирање
Погонот на кеди е дизајниран да ги држи тркалата заглавени со моторот, со што ќе делува како сопирачка што ќе ја контролира брзината на колата додека оди надолу.

Bat-Caddy X8 Series Electric Golf Caddy - Систем за сопирањеВозот за возење на кеди ќе ја контролира брзината на кеди по надолнина

Електронски системи

 • Далечински управувач: Препорачуваме да не надминувате растојание од 20-30 јарди. Колку е поголемо растојанието помеѓу вас и кадијата, толку е поголема шансата да се изгуби контролата врз него.
 • Микрокомпјутер: Далечинскиот кеди има 3 контроли на микрокомпјутер. Примарниот микропроцесор е во сопствената преграда под фиоката за батерии. Ние го нарекуваме контролер. Втората е во слушалката на предавателот на далечинскиот управувач, а третата е во контролите на рачката на горниот дел од рачката (таблата за контрола на рачката). Показните светла за полнење на батеријата ќе светнат што укажува дека напојувањето е „ON“. Исто така, ќе го означи нивото на полнење на батеријата, зелено (Во ред за работа) или црвено (скоро испразнето, наскоро ќе пропадне)
 • Заштита на безбедност: Кога температурата на кутијата на контролорот ќе ја достигне својата горна граница, колото за преоптоварување автоматски ќе го исклучи уредот за да се излади. Единицата за далечински управувач НЕ работи во овој момент, но може да продолжите да го користите вашиот кедиум со рачно ракување.
 • Систем за електроника контролирана од микропроцесор: Кога ќе ја поврзете батеријата, електронскиот систем автоматски ќе работи низ рутината за стартување; потоа штом ќе завршите, можете да го притиснете главниот прекинувач за исклучување/вклучување на рачката. Показните светла за полнење на батеријата ќе ви го покажат нивото на полнење на батеријата од зелено (целосно наполнето) до црвено (испразнето).
 • Важно: Кутијата за електронски контролер не содржи делови што може да ги сервисира корисникот. Затоа, тој е запечатен за да се намали ризикот од навлегување на влага и влијание врз електронскиот систем. Кршењето на оваа заптивка го зголемува ризикот од оштетување на електрониката и намалување на доверливоста на вашиот кадифе. НЕ обидувајте се да ја отворите кутијата на контролерот. ТОА ЌЕ СЕ ПОНИШТИ ГАРАНЦИЈАТА!
 • Работа и грижа со батерија: Следете ги упатствата за полнење и одржување на батеријата. Батеријата доаѓа со кабли и конектор со 3 краци.

ОДРЖУВАЊЕ НА БАТЕРИИТЕ И ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНСТРУКЦИИ

 • Полнење и одржување на батериите (видете специфични посебни упатства за запечатени оловно-киселински (SLA) и литиумски батерии)
 • ВЕ МОЛИМЕ ПОЧИТУВАЈТЕ ГИ ОВИЕ МЕРКИ ЗА УПОТРЕБА И ПОЛНЕЊЕ НА БАТЕРИИТЕ :
 • Ве молиме не ја полнете батеријата во затворен сад или во положба наопаку. Наполнете ја батеријата во добро проветрено место.
 • Ве молиме, не ја полнете батеријата во близина на извор на топлина, каде што може да се акумулира топлина или на директна сончева светлина.
 • За да го продолжите работниот век на батеријата, избегнувајте целосно празнење и полнете ја батеријата по секоја употреба. Исклучете ја батеријата од полначот откако ќе заврши полнењето. Кога колачот не се користи подолг временски период, се препорачува да се полни батеријата еднаш на секои 6 недели.
 • Црвената боја на столбот на батеријата е позитивна, а црната е негативна. Во случај на замена на батеријата, повторно поврзете ги столбовите на батеријата правилно за да избегнете сериозно оштетување.
 • Ве молиме не ја расклопувајте батеријата и не фрлајте ја во оган. ОПАСНОСТ ОД ЕКСПЛОЗИЈА!
 • НИКОГАШ НЕ ДОПИРАЈТЕ ГИ ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ПОЛОВИ НА БАТЕРИЈАТА ИСТО ВРЕМЕ! ОВА Е ТЕШКА БЕЗБЕДНОСТ!

Препораки

 • Целосно наполнете ја батеријата приближно 5-9 часа пред првата употреба.
 • Не оставајте ја батеријата на полначот. Отстранете го од полначот откако ќе заврши полнењето
 • На батеријата ќе и бидат потребни приближно 2-3 круга и циклуси на полнење пред да го достигне својот целосен работен потенцијал. Во текот на првите неколку рунди, можеби сè уште е под својата оптимална моќност.
 • Никогаш не држете ја батеријата поврзана со мрежата за време на продолжено напојувањеtagес. Може да биде неповратно оштетен.
  НЕ целосно испразнете ја батеријата со „преигрување“. Се препорачува да се избегне целосно празнење на батеријата.*Животот на запечатените оловно-киселински и литиумски батерии зависи од различни фактори, освен чисто бројот на полнења, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на, фреквенцијата помеѓу полнењата, времетраењето на полнењето, нивото на одводнување, времето на мирување, работната температура, условите за складирање и времетраењето и целокупното време на чување. Bat-Caddy ќе ги покрие нашите батерии според нашата гарантна политика и секое потенцијално дополнително покривање е на наша дискреција“.

Тестирање на вашиот Кеди
Тест околина
Прво, погрижете се да го извршите првиот тест на кадичката на широк и безбеден простор, без пречки или скапоцености, како што се луѓе, паркирани автомобили, проточен сообраќај, водни тела (реки, базени, итн.), стрмни ридови, карпи или слични опасности.

Операција за рачна контрола
Прво тестирајте ја рачната функција: притиснете го копчето за вклучување/исклучување 2-5 секунди. Рачните функции на кадичката се контролираат преку тркалцето за контрола на брзината (реостат) на горниот дел од рачката. Со вртење на тркалото во насока на стрелките на часовникот, ќе се контролира предниот дел на кадифето. За да го забавите или запрете кадијата, свртете го тркалото спротивно од стрелките на часовникот. Свртете го тркалцето БАВЕ за да спречите „скокнување“ на кадифето!

Операција со далечински управувач (Само X8R)
Погрижете се постојано да сте блиску до кадифето додека го тестирате и се запознавате со далечинскиот управувач! Вклучете го главниот прекинувач за напојување и проверете дали контролата на брзо бирање (реостат) е во положбата ИСКЛУЧЕНО. Едно притискање на стрелките за награда/назад на далечинскиот управувач го стартува кадифот во која било насока. Понатамошните притискања ја зголемуваат брзината. За да го запрете кадифето, притиснете го тркалезното црвено копче СТОП во средината на далечинското. За да ја свртите кадичката во која било насока додека се движите, кратко притиснете ја левата или десната стрелка. Откако ќе го отпуштите копчето, кадичката ќе продолжи во тековната насока со иста брзина пред командата за вртење. Ќе забележите дека кадичката реагира различно на различни површини и различно оптоварување на тежината, така што ќе треба малку вежбање за да го добиете вистинскиот допир за маневри со вртење. Секогаш погрижете се да останете доволно блиску за рачно да го контролирате кадифето во итен случај.
Далечинскиот управувач е дизајниран да има дофат од максимални 80-100 јарди, но ние силно препорачуваме да го ракувате кадифето во поблиски опсег од 10-20 јарди (не повеќе од 30 јарди) за да можете брзо да реагирате на какви било непредвидени настани, како што се други голфери што ја преминуваат вашата патека или за да избегнете скриени пречки како што се потоци, бункери или нерамна земја итн. или неочекувано исклучување при далечинско управување. Дополнителна безбедносна карактеристика на овој кеди е тоа што ќе престане да се движи доколку не добие сигнал од далечинскиот управувач барем на секои 45 секунди. На овој начин, доколку некогаш ви биде одвлечено вниманието, вашиот кадифе нема целосно да бега. Со притискање на долниот тајмер копче на далечинскиот управувач, колачот може автоматски да се помести напред за 10, 20 или 30 јарди. СТОП ќе го запре кадилот во случај на пречекорување. Не користете ја оваа функција блиску до вода или други опасности. Никогаш не паркирајте го вашето кадифе свртено кон вода или патишта!

Препораки за ефикасно и безбедно работење

 • Бидете внимателни и постапувајте одговорно во секое време додека ракувате со колачот, исто како што би правеле кога ракувате со количка, моторно возило или кој било друг тип на машини. Апсолутно не препорачуваме консумација на алкохол или други супстанции што го нарушуваат телото додека ги ракуваме нашите кади.
 • НЕ ракувајте со кедијата невнимателно или на тесни или опасни места. Избегнувајте да го користите вашиот кадифе на места каде што може да се соберат луѓе, како што се паркинзи, места за заминување или места за вежбање, за да избегнете оштетување на луѓе или вредни предмети. Препорачуваме да ракувате со вашиот кедион

Препораки за ефикасно и безбедно работење

 • Кадилницата (X8R) е опремена со функција за автоматско спречување бегство. Автоматски ќе престане ако не прими сигнал од далечинското околу 45 секунди. Брзото притискање на копчето напред ќе го стави повторно во движење.
 • Со оптимизираната рамнотежа и директното предно тркало, кадифето обично има способности за брзо вртење и маневрирање. Сепак, понекогаш има тенденција да реагира на нерамномерната распределба на тежината на неговото оптоварување или варијации на наклонот и ќе ја следи тежината и наклонот на патеката, што е нормално за електричните карти. Ве молиме погрижете се тежината во вашата торба да биде распределена рамномерно (поместете ги тешките топки и предмети на двете страни подеднакво и на горниот дел од торбата или префрлете ја торбата на торбата). Исто така, кога ракувате со колачот, предвидете го наклонот на патеката за да избегнете чести корекции во насоката. Кога има потреба од комплицирани маневри за прилагодување на корекција, како што се многу нерамен терен, стрмни ридови, тесни и/или наклонети патеки за коли, калливи области, патеки со чакал, блиску до бункери и опасности, околу грмушки и дрвја, строго се препорачува да се управува со кадифе. рачно со рачката додека ја прилагодувате брзината со далечинското. Кога често ракувате со кесичката на трнлив терен, препорачуваме додавање на дополнителен ремен за банџи на долната и/или горната потпора на торбата за да се обезбеди дополнително држење на кесата за голф и да се спречи нејзиното поместување.
 • Ве молиме избегнувајте или минимизирајте го работењето на тврди и груби површини, како што се патеки за количка, асфалтни патишта, патишта со чакал, корени, итн., бидејќи тоа ќе предизвика непотребно абење и кинење на гумите, тркалата и другите компоненти. Рачно водете го кадифето кога сте на патеки за колички со рабници. Ударувањето во тврди предмети може да предизвика оштетување на тркалата и другите компоненти! Кадилницата најдобро се ракува на меки и мазни површини како што се талвеј.

Општо одржување

Сите овие препораки, заедно со здравиот разум, ќе ви помогнат да го одржите вашиот Bat-Caddy во врвна состојба и да се осигура дека ќе остане ваш доверлив партнер, и на и надвор од врските.

 • Bat-Caddy е дизајниран така што корисникот може да се концентрира на играње голф, додека торбата ја врши работата за носење на вашата торба. Со цел вашиот Bat-Caddy да изгледа најдобро, избришете ја калта или тревата од рамката, тркалата и шасијата по секој круг користејќи рекламаamp крпа или хартиена крпа.
 • НИКОГАШ не користете црева за вода или млазници под висок притисок за да го чистите вашиот колач за да се спречи влагата да влезе во електронските системи, моторите или менувачите.
 • Отстранете ги задните тркала на секои неколку недели и исчистете ги сите остатоци што може да предизвикаат влечење на тркалата. Може да нанесете некое лубрикант, како што е WD-40, за да ги одржувате подвижните делови мазни и без корозија.
 • Голф од 4 до 5 часа што се игра еднаш неделно во 12 месеци е еквивалентно на приближно четиригодишно користење на косилка. Темелно проверувајте ја вашата количка најмалку еднаш годишно и доколку забележите какви било симптоми на абење, контактирајте го вашиот сервисен центар на Bat-Caddy. Алтернативно, можете да го прегледате и дотерате вашето кадифе во нашите сервисни центри, така што секогаш е во одлична форма за новата сезона.
 • Секогаш исклучувајте ја батеријата кога го складирате вашиот колач и секогаш повторно составувајте го колачот пред повторно да ја приклучите батеријата. Ако не планирате да играте најмалку еден месец, чувајте ја батеријата на ладно и суво место (не на бетонски под) и НЕ ЈА ОСТАВУВАЈТЕ ВКЛУЧЕНА ПОЛНАЧОТ.

ТЕХНИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Име на модел X8 Pro / X8R
Стандардна батерија 35/36Ah SLA
Димензии SLA: 8 x 5 x 6 инчи (20 x 13 x 15 cm)
Тежина: 25 фунти Просечно време на полнење: 4-8 часа
Доживотен век: околу. 150 полнења – 27+ отвори п/полнење
Литиум батерија 12V 25 Ah литиум Димензии: 7x5x4in Тежина: 6 lbs
Просечно време на полнење 4-6 часа Животен век: околу. 600-750 полнења – 36+ дупки p/полнење
Преклопени димензии (без тркала) Должина: 31” (78.7 см)
Ширина: 22 ”(60 см)
Висина: 10.5” (26.7 см)
Расклопени димензии Должина: 42-50 инчи (107-127 см)
Ширина: 22.5” (60 см
Висина: 35-45” (89-114cm))
Тежина Кеди 23 фунти (10.5 кг)
Тежина батерија 25 lbs (11kg) LI 6 lbs (2.7)
Вкупна тежина (вар. батерија) 48 (18.2 кг)
Забрза 5.4 милји/ч (8.6 км/ч)
Контролни функции Рачна беспрекорна контрола на патувањето со реостат

Функции: напред, назад, лево, десно, показател за запирање на полнење на батеријата

УСБ-порта за вклучување/исклучување

Функција за напредно временско растојание (10,20,30 јарди) Далечински управувач (опсег до 80 -100 јарди)

Растојание/Опсег 12 mi (20 km)/27+ дупки 36+ дупки w/LI
Способност за искачување 30 степени
Максимално оптоварување 77 lbs (35 кг)
полнач Влез: 110-240V AC
Излез: 12V/3A-4A DC млаз полнач
Моторни Моќност: 2 x 200 Watt (400 Watt) 12V DC Electric
Предни тркала Безвоздушен, гумирана шарка, прилагодување за следење
Задни тркала 12 3/8 дијаметар, без воздух, гумена шарка, механизам за брзо ослободување, склоп на тркала против врвови
Возете воз Погон на задните тркала, директен погон, двоен независен менувач, однос на менувачот (17:1)
Прилагодување на висината на рачката
материјали Алуминиум/SS и ABS
Достапни бои Титаниум сребрено, фантомско црно, арктичко бело
Достапни додатоци Држач за бодови, Држач за чаши, Држач за чадор
Дополнителна опрема Покривка за дожд, диспензер за песок, држач за GPS/мобилен телефон, торба за носење, седиште
Гаранција 1 година на делови и труд
1 година на SLA батерија/2 години на LI батерија (проценети)
Пакување Картонска кутија, облога од стиропор Димензии: 33 x 28 x 14 (84 x 71.1 x 36 cm) Бруто тежина: 36 lbs (16 kg) w. LI батерија

ВОДИЧ ЗА УПОТРЕБА ЗА ВОДА

Кеди нема моќ • Проверете дали батеријата е правилно вклучена во количка и дали приклучокот за довод на батеријата е без оштетувања.
• Проверете дали батеријата е доволно наполнета
• Притиснете и задржете го копчето за вклучување најмалку 5 секунди
• Проверете дали каблите на батеријата се поврзани на соодветните столбови (црвено на црвено и црно на црно)
• Проверете дали копчето за вклучување е вклучена плочка (треба да слушнете клик)
Моторот работи, но тркалата не се вртат • Проверете дали тркалата се правилно прикачени. Тркалата мора да се заклучат.
• Проверете ги позициите на десното и левото тркало. Тркалата мора да бидат на правилната страна
• Проверете ги игличките на оската на тркалото.
Кеди повлекува лево или десно • Проверете дали тркалото е поставено цврсто прицврстено на оската
• Проверете дали работат двата мотора
• Проверете за следење на рамна почва без вреќа
• Проверете ја распределбата на тежината во кеса за голф
• Доколку е потребно, приспособете го следењето на предното тркало
Проблеми со прицврстување на тркалата • Приспособете го фаќањето за брзо ослободување

забелешка: Bat-Caddy го задржува правото да ги менува/надградува сите компоненти во текот на моделската година, па затоа илустрациите на нашата webстраницата, брошурите и прирачниците може малку да се разликуваат од вистинскиот испорачан производ. Сепак, Bat-Caddy гарантира дека спецификациите и функционалноста секогаш ќе бидат еднакви или подобри од рекламираниот производ. Промотивните додатоци исто така може да се разликуваат од илустрациите прикажани на нашата webсајт и други публикации.

Често поставувани прашања (најчесто поставувани прашања)
Ве молиме проверете webстраница на http://batcaddy.com/pages/FAQs.html за ЧПП
За техничка поддршка, ве молиме контактирајте со еден од нашите сервисни центри или посетете
https://batcaddy.com/pages/TechTips.html Информации за контакт на
http://batcaddy.com/pages/Contact-Us.html
Проверете ја нашата webсајт www.batcaddy.com

Bat-Caddy - лого

Документи / ресурси

Electric Golf Caddy од серијата Bat-Caddy X8 [pdf] Упатство за употреба
Bat-Caddy, X8 Series, Electric, Golf Caddy, X8 Pro, X8R

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена