Bailey LED Bulkhead Slim Ceiling Wall

Технички карактеристики

Работа волtage AC 220V-240V 50Hz
Агол на зракот 120 °
Работна температура -20 ~ 40°
IP Оценка IP65
Јачина на влијание IK10

Монтажа и инсталација

Assembly-and-Installation

Containing product with removeable light source.
Овој производ содржи извор на светлина со класа Е за енергетска ефикасност.

Информации за инсталација

 • Disconnect power before installation and servicing.
 • Осигурајте се дека напојувањето волtage е исто како и оценетиот светилник волtage.
 • Пред инсталацијата, ве молиме прочитајте ги спецификациите за да бидете сигурни дека овој производ е соодветен за работната средина.
 • Операцијата против правилата може да го оштети вашиот имот дури и да ја наруши вашата лична безбедност.
 • Мора да се следат сите безбедносни упатства за да се избегне ризик од повреда или материјална штета.
 • Погоден и за внатрешна и за надворешна употреба.
 • Не е погоден за употреба со единици за итни случаи.

Safety ­ Maintenance – Environment

 • Не покривајте го производот. Не прикачувајте други предмети на производот. Чувајте го и инсталирајте го производот подалеку од дофат на деца. Користете го производот само кога работи совршено.
 • Не допирајте го производот во случај на дефект или дефект. Веднаш исклучете го производот и исклучете го напојувањето.
 • Следниве ситуации се подразбираат под дефект или дефект: има видливи оштетувања на производот, производот не работи совршено (на пр. трепери), има мирис на горење, резултатите од прегревање се видливи.
 • Testing and small repairs must only be carried out by a qualified electrician.
 • За да не се влијае негативно на работниот век, препорачливо е да се чисти тела на редовна основа. Користете само мека крпа, вода и сапун за да го направите тоа. Избегнувајте изложување на испарливи хемиски супстанции како што се алкохол, бензин или пестициди.
 • Кога вашиот производ треба да се замени по долг работен век, не го фрлајте со домашниот отпад. Наместо тоа, изберете еколошки метод на отстранување.
 • Electrical products may not be disposed of in the same way as normal household waste. Take the fixture to a place where it can be recycled. Consult the local authorities or the seller for advice about collection and processing.

Гаранција

The warranty period will begin on the day on which the product was purchased from Bailey and will end after 2 years. If a defect occurs within the warranty period as a consequence of material faults and/or manufacturing errors, Bailey will repair or replace the product. The warranty does not cover consequential damage, nor will any call-out charges, transport costs or installation costs be reimbursed.

Гаранцијата не се применува ако:

 • Нема информации или нема документи кои се однесуваат на датумот на купување (фактура или испратница).
 • Моделот и/или серискиот број лоцирани на производот не се препознаваат (вклучете фотографија од налепницата на производот или отпечаток со спецификации).
 • Производот не е инсталиран од квалификуван електричар.
 • Дефектот е предизвикан од неправилна употреба на производот или употреба не како што е наменета, или со употреба во екстремни услови или во услови кои вклучуваат штетни материи.
 • Дефектот настанал поради несоодветна поврзана периферна опрема или пренапони на електричната мрежа.
 • Оштетувањето на производот беше предизвикано од надворешни фактори.
 • Тела е адаптирана.

Bailey Electric & Electronics bv
Everdenberg21
4902 TT Oosterhout Netherlands
+ 31 (0) 162 52 2446
НАПРАВЕНО ВО КИНА

www.bailey.nl

Документи / ресурси

Bailey LED Bulkhead Slim Ceiling Wall [pdf] Упатство за употреба
LED преграда тенок ѕид на таванот

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена