Упатство за корисник Безжични слушалки за уши AUKEY EP-T25

Безжични слушалки за уши AUKEY EP-T25

Ви благодариме за купувањето на AUKEY EP-T25 Вистински безжични слушалки за уши. Прочитајте го упатството за употреба внимателно и чувајте го за во иднина. Ако ви треба
помош, ве молиме контактирајте го нашиот тим за поддршка со бројот на вашиот модел на производ.

содржина Скриј

Пакет Содржина

 • Вистински безжични слушалки
 • Случај за полнење
 • Три парови на совети за уши (S / M / L)
 • Кабел USB-A до C
 • Упатство за користење
 • Quick Start Водич

Дијаграм на производот

Производот завршиview

спецификации

Ушни влошки
модел ЕП-Т25
технологија BT 5, A2DP, AVRCP, HFP, HSP, AAC
Возач (секој канал) Драјвер за звучници 1 x 6mm / 0.24 ”
чувствителност 90 ± 3dB SPL (на 1kHz / 1mW)
Опсег на фреквенција 20Hz - 20kHz
импеданса 16 оми ± 15%
Тип на микрофон MEMS (микрофон чип)
Чувствителност на микрофон -38dB ± 1dB (на 1kHz)
Опсег на фреквенција на микрофон 100Hz - 10kHz
Време на полнење 1 часа
Траење на батеријата До 5 часа
Батерија Тип Ли-полимер (2 x 40mAh)
Оперативен опсег 10m / 33ft
IP Оценка IPX5
Тежина 7g / 0.25oz (пар)
Случај за полнење
Влез за полнење DC 5V
Време на полнење 1.5 часа
Батерија Тип Ли-полимер (350mAh)
Број на полнења на ушите 4 пати (пар)
Тежина 28g / 0.99oz

Почнување

Полнење

Целосно наполнете го случајот за полнење пред првата употреба. За полнење, поврзете го случајот со USB полнач или приклучок за полнење со вклучениот USB-A до C кабел. Кога сите 4 индикатори за полнење на ЛЕР се сини, куќиштето е целосно наполнето. Полнењето трае околу 1.5 часа, а откако ќе се наполни целосно, куќиштето може целосно да ги наполни слушалките за уши 4 пати. Ушните уши треба да се чуваат во случај кога не се користат. Кога слушалките се полнат во случајот (а самиот случај не се полни) и случајот е отворен, LED индикаторот за полнење е цврсто црвен. Кога црвениот индикатор станува сино, ушите се наполни целосно.

полнење

Вклучување / исклучување
Вклучи ја, уклучи ја, ме пали Отворете го капакот на куќиштето за полнење или допрете и држете ги панелите чувствителни на допир на двете уши за 4 секунди кога ќе се вклучат
Исклучи Затворете го капакот на кутијата за полнење или допрете и држете ги панелите чувствителни на допир на двете уши за 6 секунди кога ќе бидат вклучени
Спарување

Почнувајќи од ушите во случајот:

 1. Отворете го капакот на куќиштето за полнење. Двете слушалки ќе се вклучат автоматски и ќе се поврзат едни со други
 2. Вклучете ја функцијата за спарување на уредот што сакате да го спарите со ушите
 3. Од списокот на достапни уреди, пронајдете и изберете „AUKEY EP-T25“
 4. Ако е потребен код или PIN за спарување, внесете „0000“
Редовна употреба по спарување

Откако ушите ќе бидат успешно спарени со вашиот уред, тие можат да бидат
вклучено и исклучено на следниов начин:

 • Отворете го капакот на куќиштето за полнење, тогаш обете слушалки ќе се вклучат и
 • поврзете се едни со други автоматски
 • За да се исклучи, повторно ставете ги ушите во куќиштето за полнење и затворете го капакот,
 • и тие ќе започнат со полнење
Користејќи ја само левата / десната слушалка

Почнувајќи од ушите во случајот:

 1. Извадете го левиот / десниот ушник
 2. Вклучете ја функцијата за спарување на уредот што сакате да го спарите со слушалката
 3. Од списокот на достапни уреди, пронајдете и изберете „AUKEY EP-T25“
забелешки
 • Кога ќе ги вклучите слушалките, тие автоматски ќе се поврзат повторно со
 • последен спарен уред или влезете во режим на спарување ако не се најде спарен уред
 • За да ја исчистите списокот за спарување, допрете и задржете ги панелите чувствителни на допир на обете уши за 10 секунди откако ќе ги исклучите обете слушалки
 • Во режимот на спарување, слушалките автоматски ќе се исклучат по 2 минути ако нема спарени уреди
 • Ако некое од слушалките нема излез на звук, вратете ги обете слушалки назад во куќиштето за полнење и извадете ги повторно
 • Бежичниот работен опсег е 10m (33ft). Ако го надминете овој опсег, слушалките ќе се исклучат од вашиот спарен уред. Врската ќе се воспостави ако повторно внесете безжичен опсег во рок од 2 минути. Слушалките автоматски ќе се поврзат повторно со уредот со последната поврзаност. За да се поврзете
  со други уреди, повторете ги претходните чекори на спарување

Контроли и LED индикатори

Стриминг аудио

Откако ќе се спарите, можете безжично да пренесувате аудио од вашиот уред до ушите. Музиката автоматски ќе паузира кога ќе примите дојдовен телефонски повик и ќе продолжите откако ќе заврши повикот.

Играјте или паузирајте Допрете го панелот осетлив на допир на обете слушалки
Прескокнете на следната песна Допрете двапати на панелот чувствителен на допир на десната слушалка
Прескокнете на претходната песна Допрете двапати на панелот чувствителен на допир на левата слушалка
Вршење повици
Одговорете или завршете повик Допрете двапати на панелот чувствителен на допир на слушалката за да одговорите или да завршите повик. Ако има втор дојдовен повик, допрете двапати на осетливиот допир на двете слушалки за да одговорите на вториот повик и да го завршите првиот повик; или допрете и држете го панелот чувствителен на допир на двете слушалки за 2 секунди за да одговорите на вториот повик и да го ставите првиот повик на чекање
Одбијте дојдовен повик Допрете и држете го панелот чувствителен на допир на двете уши за 2 секунди
Користете Siri или други гласовни асистенти Додека уредот е поврзан, допрете го тројно на панелот осетлив на допир на обете слушалки
Индикатор за полнење на ЛЕР Статус
Црвена  Полнење на ушите
 Сина  Слушалките во целост се полни

Често поставувани прашања

Слушалките се вклучени, но не се поврзуваат со мојот уред

За да воспостават врска слушалките и вашиот уред, треба да ги ставите и двете во режим на спарување. Ве молиме следете ги упатствата во делот Спарување на овој прирачник.

Ги поврзав слушалките со мојот паметен телефон, но не слушам никаков звук

Двојно проверете го нивото на јачина на звук на вашиот паметен телефон и слушалки. Некои паметни телефони бараат од вас да ги поставите слушалките како уред за излез на звук пред да може да се пренесе звукот. Ако користите музички плеер или друг уред, проверете дали поддржува A2DP profile.

Звукот не е многу јасен или повикувачот не може јасно да го слушне мојот глас

Прилагодете ја јачината на звукот на вашиот паметен телефон и на ушите. Обидете се да се приближите до вашиот паметен телефон за да ја исклучите можноста за мешање или проблеми поврзани со безжичен опсег.

Кој е безжичниот опсег на ушите?

Максималниот опсег е 10m (33ft). Сепак, реалниот опсег зависи од факторите на животната средина. За оптимални перформанси, одржувајте го вашиот уред поврзан во опсег од приближно 4м до 8м и проверете дали нема големи препреки (како армирани челични wallsидови) помеѓу ушите и вашиот уред.

Ушните слушалки нема да се вклучат

Обидете се да ги полните ушите за некое време. Ако слушалките сè уште не се вклучуваат, контактирајте го нашиот тим за поддршка на е-адресата дадена во Гаранција и поддршка на клиенти.

Ги враќам слушалките назад во куќиштето за полнење, но слушалките сè уште се поврзани

Куќиштето за полнење е веројатно без напојување. Обидете се да го наполните

Грижа и употреба на производот

 • Да се ​​чува подалеку од течности и голема топлина
 • Не користете ги слушалките со голема јачина на звук подолго време, бидејќи тоа може да предизвика трајно оштетување или губење на слухот

Гаранција и поддршка на клиенти

За прашања, поддршка или гарантни побарувања, контактирајте не на адресата подолу што одговара на вашиот регион. Внесете го бројот на нарачката на Амазон и бројот на моделот на производот

Амазон нарачки од САД: [заштитена по е-пошта]
Амазон ЕУ нарачки: [заштитена по е-пошта]
Нарачки на Амазон Калифорнија: [заштитена по е-пошта]
Нарачки на Амазон ЈП: [заштитена по е-пошта]

* Ве молиме запомнете, AUKEY може да обезбеди услуга само по продажба за производи купени директно од AUKEY. Ако сте купиле од друг продавач, ве молиме контактирајте го директно за проблеми со услугата или гаранцијата.

Изјава за СЕ

Максимално ниво на моќност на RF:
BT класик (2402–2480MHz): 2.1 dBm
Извршена е проценка на изложеност на РФ за да се докаже дека оваа единица нема да генерира штетни ЕМ емисии над референтното ниво како што е наведено во Препораката на Советот на ЕЗ (1999/519 / ЕЗ).

ВНИМАНИЕ: Ризик од експлозија ако батеријата се замени со неточен тип. Фрлете ги употребените батерии според упатствата.

Прекумерниот звучен притисок од слушалките и слушалките може да предизвика губење на слухот.

Упатство за корисник Безжични слушалки за уши AUKEY EP-T25

Со ова, Aukey Technology Co., Ltd. изјавува дека типот на радио опрема (True Wireless Earbuds, EP-T25) е во согласност со Директивата 2014/53 / EU.

икона за известување

Забелешка: Овој уред може да се користи во секоја земја-членка на ЕУ.

Овој уред содржи предавател (и) / приемник (и приемници) ослободени од лиценца кои се во согласност со RSS (и) ослободени од лиценца за иновации, наука и економски развој. Операцијата е предмет на следниве два услови:

 1.  Овој уред може да не предизвика пречки.
 2. Овој уред мора да прифати какво било мешање, вклучително и мешање што може да предизвика непосакувано работење на уредот.

 

Упатство за корисник Безжични слушалки за уши AUKEY EP-T25 - Преземи [оптимизиран]
Упатство за корисник Безжични слушалки за уши AUKEY EP-T25 - превземи

Приклучи се на разговор

2 Коментари

 1. Ги поврзав слушалките со мојот телефон, но од левата пупка нема звук што излегува од него. Моите пупки, исто така, целосно се исклучуваат кога десната слушалка ќе се стави повторно во кутијата и ќе се затвори. Кутијата за полнач се полни.

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена