Apple-earpods-with-lightning-conector-слушалки-лог

Apple EarPods со слушалки со Lightning Connector

Apple-earpods-со-молња-приклучок-слушалки-слика

спецификации

 • ПОВРЗАНОСТ: Жичен,
 • КОНЕКТОР: Молња конектор,
 • ПОДДРЖАНИ УРЕДИ: iPod touch, iPad, iPhone,
 • Компатибилност: iOS10+
 • ПРОИЗВОДНИК: Јаболко

Apple EarPods се здобија со популарност од нивното лансирање бидејќи се бесплатни со iPhone. И покрај нивните перформанси, секојдневно ќе видите десетици луѓе кои ги користат овие слушалки. Apple revampвметнете ги класичните аудио слушалки од 3.5 мм во молња конекторот EarPods. Овие EarPods имаат вградени микрофони и имаат умерен квалитет на звукот.

ДИЗАЈН

Дизајнот на овие EarPods е прилично импресивен и класичен. Тие се лесни и многу полесни за носење во текот на денот и додека спиете во споредба со другите слушалки. Имаат контрола на јачината на звукот и вграден микрофон. Доаѓаат во целосно бела боја. Освен ова, дизајнот има и некои недостатоци. Конекторот на EarPods не е навистина силен и е склон на оштетување, што значи дека нивното многу користење може да резултира со оштетена жица. По ова, EarPods може да престанат да работат.

КВАЛИТЕТ НА ЗВУК

Квалитетот на звукот произведен од EarPods е добар, но не е навистина импресивен. Немаат под-бас и средни. нема дефиниција и е неконтролирано.

ПОВРЗУВАЊЕ

Овие слушалки можат да се поврзат само со уредите на Apple. Овие уреди вклучуваат iPod touch, iPad и iPhone. Тие бараат iOS 10 или понова верзија за поврзување. Тие не работат со iPod touch или кој било од уредите на Apple што имаат iOS 9 или постар.

Што има во кутијата?

 • EarPods со приклучок за молња

Apple EarPods со контроли на Lightning Connector

Тие имаат три контроли; едното е централното копче, а останатите се копчињата за гласност + и –.

Apple-earpods-со-молња-приклучок-слушалки-сл-1

Како да го контролирате звукот со помош на EarPods?

 • За да репродуцирате песна: Притиснете го централното копче еднаш.
 • За да паузирате песна: Притиснете го централното копче еднаш.
 • За да прескокнете напред: Брзо Притиснете го централното копче двапати.
 • За да прескокнете наназад: Брзо Притиснете го централното копче три пати.
 • За брзо напредување: Брзо притиснете го централното копче и задржете.

Како да ги контролирате повиците со помош на EarPods?

 • За да одговорите на дојдовен повик: Притиснете го централното копче еднаш додека повикот доаѓа.
 • За да го завршите тековниот повик: Притиснете го централното копче еднаш додека сте на повик.
 • За да се префрлите на дојдовен повик или повик на чекање и да го ставите тековниот повик на чекање: Притиснете го централното копче еднаш. Притиснете го централното копче повторно за да се вратите на првиот повик.

Како да користите Siri со EarPods?

За да го активирате Siri со помош на EarPods, притиснете и задржете го централното копче. Ќе слушнете звучен сигнал што покажува дека Siri е активиран. Сега пуштете го централното копче и поставете прашање или да извршите задача на Siri.

Позитивни

 • Цврст квалитет на звукот
 • Исчисти аудио
 • Класичен дизајн

CONS

 • Кревка

VERDICT
Apple EarPods се класични слушалки со стилски изглед. Тие се многу удобни за носење. Ако вашата главна цел е да добиете слушалки што се удобни за носење и кои имаат микрофон со добар квалитет, тогаш овие се совршени за вас. Но, ако барате нешто со добар квалитет на звукот, тогаш треба да размислите за различен сет на слушалки, бидејќи EarPods не произведуваат висок квалитет и се кревки. Исто така, ако сакате да заштедите пари со елиминирање на потребата од купување на USB аудио адаптер, можете да ги купите EarPods за вашиот уред Apple.

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

 • Дали ова доаѓа со адаптерот за гром?
  Не, тие не доаѓаат со дополнителен молња адаптер бидејќи веќе имаат вграден еден.
 • Дали е добар квалитетот на микрофонот?
  Да, квалитетот на микрофонот на Apple EarPods е прилично добар и тие ви овозможуваат да извршувате јасни повици.
 • Дали има микрофон?
  Да, тие доаѓаат со вграден микрофон.
 • Дали се компатибилни со телефони со Android?
  Да, тие се компатибилни со телефони со Android, но ќе бараат конвертор и ќе работи само копчето за пауза (централното копче). Копчињата за јачина на звук нема да работат.
 • Дали EarPods работат за iPhone 8?
  Да, тие работат сосема добро со iPhone 8
 • Може ли да ги користам EarPods со iPad?
  Да, можете да ги користите EarPods со iPad.
 • Дали има удобно спиење?
  Да, нивниот дизајн е прилично удобен и стабилен за носење додека спиете и не предизвикуваат притисок врз вашите уши.
 • Дали микрофонот работи за снимање видеа?
  Да, микрофонот работи за снимање видеа.

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена