Документ

AOSTIRMOTOR S18-1500W Electric Mountain Bike

AOSTIRMOTOR-S18-1500W-Electric-Mountain-Bike-PRODUCT

Употреба и одржување на дисплејот

LCD екран во боја

In the state of power on,press the M button twice(time interval must be within 0.3S),the system will enter the menu parameter setting state,in this state,users can set the parameters, press M button twice again to quit setting state(time interval must be within 0.3S).

Осветленост:

 1.  ПОГОДУВАЈ
 2. 1-5 (осветленост)
 3.  Изберете, M Потврди

Часовник:

 1.  ПОГОДУВАЈ
 2.  Year/Month/­Day/Hour/Min/Sec
 3.  Изберете, M Потврди

Систем:

 1. ПОГОДУВАЈ
 2.  Unit system—+Metric/lmperial Power system—+24V-72V/UBE Power indicate—+Percent Noltage Auto assist—+ON/OFF
 3.  Изберете, M Потврди

Автоматско исклучување:

 1.  ПОГОДУВАЈ
 2. 1-9(default value is 5 minutes)
 3.  Изберете, M Потврди

Тркало:

 1. ПОГОДУВАЈ
 2. 16/18/20/22/24/26/ 27127. 5/28/29/30/31 / 32 inch
 3.  Изберете, M Потврди

Однапред поставување:

 1. ПОГОДУВАЈ
 2. default password is ‘1801’.
 3.  Изберете, M Потврди

Лозинка:

 1.  ПОГОДУВАЈ
 2.  default password is ‘0000’.
 3.  Изберете, M ПотврдиAOSTIRMOTOR-S18-1500W-Electric-Mountain-Bike-2

Screen Direct:

 1. ПОГОДУВАЈ
 2.  Променете го режимот на прикажување Y/X
 3.  Изберете, M Потврди

Излези

 • Возете велосипед на безбеден начин. Не удирајте или тропајте на екранот.
 • Keep away from the bad environments when use, such as downpour, large snow­flakes and solarization.
 • Обидете се да не го користите во под-волtagе состојба.
 • The screen will gets dark along with the temperature reduction when temperature ° below -10 C. The screen will return to normal when the temperature rises again.

Употреба и одржување на контролоротAOSTIRMOTOR-S18-1500W-Electric-Mountain-Bike-FIG-3

 1. Линија за негативна врска со батеријата
 2. Позитивна линија за поврзување со батерија
 3. Фаза линија
 4. Lightица за задно осветлување
 5. Интегрирана главна линија
 6. Линија за сензор за напојување
 7.  Приклучок за жица на Моторна сала

 1. Бидете внимателни и не внесувајте вода во полето за контролор
 2. Кога велосипедот не работи: 1) Проверете го поврзувањето на контролните кабли;
  1. Обидете се да го рестартирате или замените контролорот; 3) Контактирајте не со е -пошта

Одржување на моторот

 1. Редовно проверувајте го интегритетот на парчето блокирање на моторот.
 2.  Ве молиме проверете го интегритетот на кабелот пред и после возење.
 3.  Ве молиме, проверете го интегритетот на моторната обвивка пред и по возењето.
 4.  Ве молиме, не користете го моторот во екстремни средини и не дозволувајте моторот да работи во вода.
 5.  Кога сметате дека моќноста на моторот е недоволна, излезете од велосипедот и не го присилувајте.

Често поставувани прашања

 • Дали има напојување или мерач на батерија на велосипедот?
  Да, има ЛЦД-дисплеј на цел екран. На страната на пакетот батерии има и дополнителен мерач за ЛЕР батерија. 2x информации!
 •  Дали има прекинувач за да се спречи случајно започнување?
  Да, има копче за вклучување/исклучување на батеријата. Рачките на сопирачките исто така доаѓаат стандардно со вграден безбедносен прекинувач за прекин на електричната енергија.
 • Како да го заклучам и што можам да направам за да ја минимизирам шансата да биде украдена?
 • АОСТИРМОТОР Велосипедот има одлични карактеристики против кражба, вклучувајќи решетка за заклучување на батеријата со клучеви за да се одржи велосипедот безбеден, а задното тркало што е забравено, ги намалува шансите за кражба.
 • Повеќето стандардни брави со брави U и кабелски брави функционираат добро на нашиот AOSTIRMOTOR Ebike.
 • Дали работи на дожд?
 • The components are all waterproof and work very well in wet conditions,
 • But we do not suggest to use our ebike in a rain day.
 • Предлагаме велосипедот да го паркирате во затворени простории и да го држите во сува ситуација.

Документи / ресурси

AOSTIRMOTOR S18-1500W Electric Mountain Bike [pdf] Упатство за употреба
S18-1500W, Electric Mountain Bike, Mountain Bike, Electric Bike, S18-1500W, Bike

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена