anko-LOGO

anko 43200016 500 LED мулти-обоени жичени светла на соларна енергија

anko-43200016-Solar-Powered-500-LED-Multi-Colored-String-Lights-PRODUCT

ИНСТРУКЦИИ ЗА ИНСТАЛАЦИЈА

anko-43200016-Solar-Powered-500-LED-Multi-Colored-String-Lights-FIG-1

 1. Соберете го сончевиот панел како што е прикажано на сликата.
  1. A-Соларен панел
  2. B– Пластичен цилиндар
  3. C-Пластичен шип
 2. Прикачете го делот B на задната страна на соларниот панел А, а потоа прикачете го C на B со цврсто притискање.
 3. Вклучете го уредот. Willе треба да го направите ова само еднаш, бидејќи сончевиот панел автоматски ќе ги вклучува и исклучува светлата. Потоа можете да ги изберете работните функции преку прекинувачот Режим.
 4. Поставете го целиот уред на сончево место каде што има меко тло за да овозможите лесно туркање на шилото.

спецификација

Повеќебојна LED 5V/80mA соларен панел 3x AAA Ni-Cd батерија на полнење 1.2V, 300mAh 12 функции

 1. Циклирајте низ трепкањето брзо / бавно
 2. Светлосна низа е вклучено/исклучено
 3. Стабилен натаму
 4. Целосна осветленост до слабеење
 5. Светлината на трепкање до слабеење
 6. Осветленоста до слабеење
 7. Трепка вклучено/исклучено
 8. Трепка бавно до брзо
 9. Трепка целосна осветленост до слабеење
 10. Трепка брзо до бавно
 11. Циклирајте низ целиот блиц
 12. Брзиот блиц целосно светло до затемнет

ВАЖНО:

 • Полнете ја батеријата најмалку 8 часа пред првата употреба.
 • Панелот за соларна светлина МОРА да биде поставен на добро осветлена локација за максимална сончева светлина. Сè што го засенува панелот ќе влијае на осветленоста и времетраењето на осветлувањето
 • Ставете го прекинувачот на положбата „ИСКЛУЧЕНО“ кога не го користите или складирате.
 • Користете рекламаamp крпа за чистење кога има акумулација на прашина
 • и/или нечистотија на површината на соларниот панел.

Замена на батеријата

Батеријата не се заменува. НЕ обидувајте се да го замените.

Менување на сијалицата

Сетот светла е конструиран со незаменливи светилки. НЕ обидувајте се да замените некоја од светилките во комплетот светла.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: САМО ЗА УКРАСУВАЊЕ. ОВА НЕ Е ИГРАЧКА. НЕ ДОЗВОЛУВАЈТЕ НА ДЕЦАТА ДА ИГРААТ И ДА СЕ РАКУВААТ СО СВЕТЛИНИТЕ КОМПЈАТИ.

Документи / ресурси

anko 43200016 500 LED мулти-обоени жичени светла на соларна енергија [pdf] Упатство за употреба
43200016 500 LED повеќебојни жичени светла со соларна енергија, 43200016, 500 LED мулти-обоени жичени светла, повеќебојни жичени светла

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *