логото на анкоLAYBACK UMBRELLA
STROLLER
months 0+
УПАТСТВО ЗА УПОТРЕБАanko 43139781 Layback Umbrella Stroller -

ВАЖНО!
KEEP THEM FOR FUTURE REFERENCE – READ CAREFULLY PLEASE READ THESE INSTRUCTIONS CAREFULLY BEFORE USE AND KEEP THEM FOR FUTURE REFERENCE. THE CORRECT USE AND MAINTENANCE OF THIS PRODUCT ARE ESSENTIAL.
Images in the manual are for visual purposes only.
The actual product may vary slightly. The manufacturer reserves the right to change any specification or feature without prior notice.

Прочитајте ги овие упатства внимателно и чувајте ги за во иднина.
Безбедноста на вашето дете може да биде засегната ако не ги следите овие упатства.
ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: ДА ИЗБЕГНИ ПОВРЕДА ИЛИ СМРТ

 • СЛЕДЕТЕ ги УПАТСТВОТО НА ПРОИЗВОДИТЕЛОТ ВО СИТЕ ВРЕМЕ.
 • СЕКОГАШ ПРИМЕНЕТЕ ГО СОПИРАЧКИТЕ КОГА ШТО ЛИЧНАТА Е СТАНИЧНА.
 • ОБЕЗБЕДЕТЕ го ДЕТЕТО ВО СРЕА ВО СИТЕ ПАТИ.
 • ПОСТАЈТЕ ГИ НА СИТЕ СОПИРАЧКИТЕ КОГА ПАРКИРАЈТЕ ГОЛИНА
 • НЕ ОСТАВУВАЈТЕ ДЕЦА БЕЗ ЗАВЕСНИ.
 • НЕ носете дополнителни деца или торби за оваа количка.
 • ПОСИГУВАЈТЕ ДЕЦАТА ДА СЕ ЧИСТАТ ОД КАКОВИ ПОДВИЖНИ ДЕЛОВИ АКО ЈА НАМЕСТЕТЕ КОЛИЧКАТА, инаку МОЖЕ ДА БИДАТ ПОВРЕДИ.
 • Ве молиме, осигурете се дека безбедносниот ремен е прилагоден и користен постојано.
 • A harness can form loops that may be a strangulation hazard. Never leave harness straps connected when not fitted to a child in the stroller.
 • Проверете дали количката е целосно подигната и дали сите безбедносни брави се вклучени пред да ставите дете во количката, во спротивно, тие можат да бидат повредени.
 • Не обидувајте се да ја носите количката со вашето дете.
 • Тежината на децата кои ја користат оваа количка не треба да надминува 15 кг.
 • Количката не е погодна за трчање или лизгање.
 • Проверете дали е вклучена бравата за складирање пред да ја подигнете и носите количката.
 • Не дозволувајте децата да стојат на производот.
 • Do not use the stroller near an open fire, barbecue, or exposed flame.
 • Користете ги само оние додатоци што ги доставува производителот и се одобрени за употреба со количката.
 • Секоја стока што се носи во корпата не смее да надмине 2 кг.
 • Секоја стока што се носи во џеб не смее да надмине 2 кг.
 • Avoid placing the stroller on parquetry, linoleum, or carpet floors as wheels may cause stains.
 • The stroller is designed for use on flat and gently sloping surfaces and may be unstable on higher sloping and uneven surfaces. Extra care is needed on steep slopes to prevent the stroller from tipping over.
 • Треба да се внимава ако количката се користи на скали или подвижни скали.
 • Не оставајте го вашето дете изложено на сонце. Надстрешницата или хаубата на овој производ нема да му дадат целосна заштита на вашето дете од штетните сончеви зраци.
 • Внимавајте кога се распакува и за време на склопувањето.
 • Фрлете ги сите материјали за пакување внимателно по склопувањето.
 • Сите дополнителни или заменски делови треба да се добијат само од производителот или дистрибутерот.
 • Никогаш не заменувајте делови.

КОМПОНЕНТИ

anko 43139781 Layback Umbrella Stroller - 1

ДА ЈА ОТВОРИ ШОЛИЦАТА
ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ:

 • ТРЕБА ДА СЕ ВЕERУВА ПРЕДИЗВИКАТА ГРИА КОГА СИСТАВУВА, РАСТАВУВА, ИЛИ ПРИСТАВУВАЈТЕ ЈА ШАЛАТА ЗА СПРЕЧУВАЕ НА ПРЕВИДОТ / ДЕЛО ТЕЛО ОДВЛЕКУВА ORЕ ИЛИ ПИЧЕЕ.
 • KEEP CHILDREN AWAY FROM THE STROLLER WHEN FOLDING OR UNFOLDING.
 1. Ослободете ја бравата за складирање.
  Погледнете ја слика 1
 2. Lift the handle upwards away from the front legs. Continue this action until the frame is fully open.
  Погледнете ја слика 2anko 43139781 Layback Umbrella Stroller - 2
 3. Press down the primary lock (a) firmly into the locked position. The secondary lock (b) will be.
  automatically engaged. See Figure 3anko 43139781 Layback Umbrella Stroller - 3СОБРАНИЕ ПРЕДНИ ТРКАЛИ
 4. Make sure the front wheels are in the correct direction for assembly.
  Сл. 4а - Точна насока.
  Сл. 4б - Неточна насока.
  Push the wheels upwards to the front legs until they click into position in the correct direction. See Figure 4aanko 43139781 Layback Umbrella Stroller - 4СОПИРАЕ
 5. To apply the brakes, press down firmly on the brake pedals. Ensure that both brakes have fully engaged in each wheel. See Figure 5A
  За да ги ослободите сопирачките, подигнете ги педалите за сопирачките додека сопирачките не се исклучат целосно од секое тркало.
  Погледнете ја слика 5Бanko 43139781 Layback Umbrella Stroller - 5предупредување 2ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ:
  СЕКОГАШ ПРИМЕНЕТЕ ГО СОПИРАЧКИТЕ КОГА ШТО ЛИЧНАТА Е СТАНИЧНА.
  КАНОПИЈА
 6. Attach both plastic clips of the canopy to the stroller frame at the location just below the side grip fastening tabs, then attach the grip fastening tabs together.
  Погледнете ја слика 6а
  Отворете ја крошна со превртување на крошна напред.
  Погледнете ја слика 6бanko 43139781 Layback Umbrella Stroller - 6ДА ГИ ПОПОЛНЕТЕ СЕДИШТЕТО И КОШАРОТ
 7. Check and ensure the straps at the back of the seat and basket are attached to the back frame of the stroller by press studs.
  Погледнете ја слика 7anko 43139781 Layback Umbrella Stroller - 7ДА ЈА ПРИМЕСТУВАТЕ НАЗАДОВО
 8. This stroller has an adjustable backrest.
  ●Release the string at the back of the backrest to recline the seating position.
  Погледнете ја слика 8
  ●Tighten the string and lift the backrest to select a more upright seating position.anko 43139781 Layback Umbrella Stroller - 8ВНИМАНИЕ: Do not adjust the backrest while your child is in the stroller.

  СРЕДНОСТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ

 9. За да го зацврстите вашето дете во ременот, туркајте ги белезите на бравата на ременот во куќиштето на бравата на појасот.
  Турнете ги врвовите на бравата (A) + (B) во куќиштето на бравата додека не се приберат во нивната положба.
  Adjust slider (C) to ensure a snug fit for your child. Repeat for the other side and also for the shoulder straps. After making adjustments to the seat, always readjust the harness.
  Погледнете ја слика 9anko 43139781 Layback Umbrella Stroller - 9ВНИМАНИЕ: Always adjust the harness when changing the seating position of the child.
  предупредување 2ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ:
  ● USE THIS HARNESS AT ALL TIMES.
  ● HARNESS CAN FORM LOOPS THAT MAY POSE A STRANGULATION HAZARD. NEVER LEAVE THE HARNESS CONNECTED WHEN NOT FITTED TO A CHILD IN THE STROLLER.
  ТЕТЕР ЛИНТ
 10. Обезбеден е ремен за врзување на зглобот во близина на зафатот за рачката. Лизгајте ја раката низ јамката на ременот за врзување кога и да ја користите количката. Тргнете ја раката од јамката за ремен за врзување само кога сопирачките се затегнати на тркалата на количката.
  Погледнете ја слика 10anko 43139781 Layback Umbrella Stroller - 11предупредување 2 ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ:
  КОРИСТЕТЕ ЈА ТЕТЕРНАТА ЛЕНКА ЗА ДА СЕ ЗАСТАНЕТЕ ШАЛИЦАТА ОД РОЛИНГ.
  ДА СЕ СТРПИ ШАЛТЕРОТ
  ЗАБЕЛЕШКА – Check the following before folding the stroller
  ●The backrest is in its full upright position.
  ●The canopy is retracted.
  ●All brakes have been applied.
  ●All accessories have been removed.
 11. Lift the primary lock (a) upwards and then press down the secondary lock (b).
  Погледнете ја слика 11 
  Турнете ја рачката напред за да ја преклопите количката.
  Continue this action until the lock is engaged.

anko 43139781 Layback Umbrella Stroller - 12anko 43139781 Layback Umbrella Stroller - 13

предупредување 2 ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ:

 • ТРЕБА ДА СЕ ВЕERУВА ПРЕДИЗВИКАТА ГРИА КОГА СИСТАВУВА, РАСТАВУВА, ИЛИ ПРИСТАВУВАЈТЕ ЈА ШАЛАТА ЗА СПРЕЧУВАЕ НА ПРЕВИДОТ / ДЕЛО ТЕЛО ОДВЛЕКУВА ORЕ ИЛИ ПИЧЕЕ.
 • KEEP CHILDREN AWAY FROM THE STROLLER WHEN FOLDING OR UNFOLDING.

ГРИА И ОДРУВАЕ

Проверете го производот пред склопување и периодично за време на употребата. Никогаш не користете го овој производ ако има лабави или недостасуваат прицврстувачи, споеви или скршени делови.
Пластични и метални делови: Избришете со рекламаamp крпа.
Ткаенина што може да се отстрани и не може да се отстрани: Избришете ја со рекламаamp крпа. Не белејте. Не пеглајте. Не чистете суво anko 43139781 Layback Umbrella Stroller - 14.
Не користете абразивни влошки, белило или силни средства за чистење во домаќинството.
Темелно исушете се во сенка пред употреба и избегнувајте директна топлина и сончева светлина.
Темелно исушете го пред да го чувате.
Секогаш чувајте на чисто и суво место.
Повремено чистете и подмачкувајте тркала и осовини со лесно масло за подмачкување.

© КМАРТ АВСТРАЛИЈА ОГРАНИЧЕНА
ЗА АВ / НЗ: УВЕЗЕНИ ЗА КМАРТ ПРОДАВНИЦИТЕ ВО АВСТРАЛИЈА И НОВА ЗЕЛАНДА.
КМАРТ АВСТРАЛИЈА - 690 ПРОЛЕТНИ ПАТ, МУЛГРАВЕ, ВИК 3170 АВСТРАЛИЈА.
КМАРТ НОВА ЗЕЛАНДА - РЕГИОНАЛНА КАНЦЕЛАРИЈА ПРОДАВНИЦА КМАРТ ПАПАТОЕТО,
Ловци ПЛАЗА, ГОЛЕМ ЈУOUTHЕН ПАТ, ПАПАТОЕТЕ, ОКЛАНД, НОВА ЗЕЛАНДА.

КЛУЧНИ КОД: 43-139-718
НАПРАВЕНО ВО КИНА

Документи / ресурси

anko 43139781 Layback Umbrella Stroller [pdf] Упатство за употреба
43139781, Layback Umbrella Stroller, 43139781 Layback Umbrella Stroller

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена