AJAX - Лого

12V PSU за Hub/Hub Plus/ReX Упатство за употреба
Ажурирано на 15 декември 2020 година

12V PSU за Hub/Hub Plus/ReX е единица за напојување, која ги поврзува контролните панели Hub/Hub Plus, како и продолжувачот на радио сигналот ReX со изворите на еднонасочна струја од 12 волти. Ова е електронска табла, која ја заменува стандардната единица за напојување 110/230 V во телото на уредот.

инсталирање

12V PSU за Hub/Hub Plus/ReX треба да се инсталира само од квалификуван електричар.
Пред да го инсталирате напојувањето, проверете дали уредот е исклучен од електричната мрежа.
При инсталирање на 12V PSU за Hub/Hub Plus/ReX, следете ги општите правила за електрична безбедност, како и барањата на регулаторните акти за електрична безбедност. Никогаш не го расклопувајте уредот додека е под волtage!

Процес на инсталација:

 1. Отстранете ги завртките и извадете го уредот од панелот за монтирање SmartBracket, префрлувајќи го надолу со сила.
  AJAX 17938 12V PSU за HubHub PlusReX напојување - Процес на инсталација
 2. Исклучете го уредот држејќи го копчето за вклучување 2 секунди.
 3. Исклучете ги каблите за напојување и етернет.
  AJAX 17938 12V PSU за единицата за напојување HubHub PlusReX - Процес на инсталација 2
  Почекајте 5 минути за да се испразнат кондензаторите.
 4. Отстранете ги четирите завртки од задниот капак и извадете го.
  AJAX 17938 12V PSU за единицата за напојување HubHub PlusReX - Процес на инсталација 3
 5. Отстранете ги завртките што ги прицврстуваат штиците на телото на уредот.
  AJAX 17938 12V PSU за единицата за напојување HubHub PlusReX - Процес на инсталација 4
 6. Внимателно отстранете ги двете штици, држејќи ги во иста рамнина и не исклучувајќи ги. Има конектор помеѓу таблите: не го кршете.
  AJAX 17938 12V PSU за единицата за напојување HubHub PlusReX - Процес на инсталација 5
 7. Исклучете ја единицата за напојување (помала плоча) од главната плоча.
 8. Поврзете го 12V PSU за Hub/Hub Plus/ReX на главната плоча користејќи го осумпинскиот конектор меѓу нив. Не искривувајте ги и не виткајте ги антените додека ја заменувате плочата: тоа може да предизвика дефект на уредот.
  AJAX 17938 12V PSU за единицата за напојување HubHub PlusReX - Процес на инсталација 6
 9. Повторно склопете ги штиците и телото на уредот, а потоа затегнете ги завртките.
  Проверете дали батеријата и нејзините кабли не се clampед. Кога се правилно монтирани, таблите стојат цврсто на сите водилки и не се држатtagгер. Држете ги штиците заедно со задниот капак, превртете го уредот. Слот за SIM-картичка, напојувањето и приклучоците за етернет треба точно да се совпаѓаат и соодветните приклучоци, а копчето за вклучување не треба да се заглавува. Променете ги информациите за влезната јачинаtage на телото на уредот за да избегнете неправилни приклучоци за напојување во иднина. Користете ја специјалната налепница во пакет со упатството.
 10. Поврзете го напојувањето (и кабелот за етернет) со соодветните приклучоци.
 11. Вклучете го изворот на енергија од 12 V.
  Не поврзувајте го кабелот за напојување со волtage што го надминува прифатливиот влез voltage.
 12. Вклучете го уредот држејќи го копчето за напојување 2 секунди.
 13. Затворете и x таблата за монтирање SmartBracket.

Вклучете го уредот, почекајте да се вчита и проверете го статусот на надворешното напојување во апликацијата Ajax. Ако нема струја, а користите адаптер за терминал, проверете го поларитетот на поврзаните жици. Ако нема струја дури и по повторното поврзување, ве молиме контактирајте со службата за поддршка.

Одржување

Уредот не бара техничко одржување.

Технички спецификации

Влез волtage 8-20V DC
Излез волtage 4.65 V DC ± 3%
Вклучете го voltage 8 V DC ± 2.5%
Исклучи волtage 6.9-7.5 V (во зависност од оптоварувањето)
Максимална влезна струја <1 А.
Максимална излезна струја На 1,5
Поврзување со електрична мрежа Приклучок: 6.5 × 2 mm
Приклучок: 5.5 × 2,1 mm
димензии 138 × 64 × 13 mm
Тежина 30 g

Комплетен сет

 1. Ajax 12V PSU за Hub/Hub Plus/ReX
 2. Терминален адаптер
 3. Упатство за брз почеток

Гаранција

Гаранцијата за производите на Друштвото со ограничена одговорност на AJAX SYSTEMS MANUFACTURING важи 2 години по купувањето.
Ако уредот не функционира правилно, прво контактирајте со службата за поддршка. Во половина од случаите, техничките проблеми може да се решат од далечина!

Обврски за гаранција
Договорот со корисникот
Техничка поддршка: [заштитена по е-пошта]

Документи / ресурси

AJAX 17938 12V PSU за единица за напојување Hub/Hub Plus/ReX [pdf] Упатство за употреба
17938, 12V PSU за единицата за напојување Hub, 12V PSU за единицата за напојување Hub Plus, 12V PSU за единицата за напојување ReX

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена