Упатство за употреба AirTies Air 4920 Smart Mesh

Упатство за употреба AirTies Air 4920 Smart Mesh

За повеќе информации:
http://www.airties.com/products

Упатство за брзо инсталирање

1600 Mbps Smart Point Mesh пристапна точка Air 4920
ЛЕСНО ПОСТАВУВАЕ: ПОЕН ПРИСТАП
1. Поставете еден Air 4920 веднаш до вашиот рутер и поврзете ги двата со помош на затворениот етернет
кабел (жолт приклучок).
2. Поврзете го уредот Air 4920 со електричната мрежа и притиснете го прекинувачот за напојување.
3. Почекајте додека LED диодите со 5 GHz и 2.4 GHz не станат цврсто зелени  Ова може да трае до 3 минути.

4. Сега, можете да поврзете мобилни уреди со вашата нова безжична мрежа. Фабричкото стандардно име на мрежата и лозинката се означени на долниот дел од уредот.
- На секој клиент (на пр. Лаптоп, телефон или таблет),
поврзете се на мрежата на етикетата.
- Внесете ја мрежната лозинка кога ќе се побара.

5. (Факултативно) Можете да го промените името на мрежата (SSID) и лозинката на вашата мрежа.
Поврзете се со вашата мрежа, отворете го web прелистувач и напишете „http: //air4920.local“ до
лента за адреси. Најавете се и движете се кон БРЗО ПОСТАВУВАЕ од левиот панел. (Стандардната лозинка за најавување е празна.)

ПРОДОЛИТЕ ЈА ВАШАТА ПОКРИВАЕ WiFi (мрежа):
Подготовка: Поврзување на новиот Air 4920
1. Во просторијата во која се наоѓа рутерот, поставете го новиот Air 4920 на растојание од околу три
метри од постојниот уред Air 4920, поврзете го со електричната мрежа и почекајте додека LED диодите со 5 GHz и 2.4 GHz не трепкаат зелено (4 секунди вклучено, 4 секунди исклучено). Ова може да трае до 3 минути.

2. 2.а Притиснете го копчето WPS на постојниот Air 4920 (веднаш до рутерот) 2 секунди и
потоа на новиот Air 4920 2 секунди (2.б).
LED диодите од 5 GHz и 2.4 GHz започнете да трепкате и уредите автоматски се поврзуваат. Овој процес може да трае до пет минути. Врската е воспоставена еднаш ЛЕР-светлата светнуваат зелена (ЛЕР-та од 5 GHz ќе се ИСКЛУЧИ кратко еднаш на секои 5 секунди).
Честитки, успешно го конфигуриравте вашиот нов уред. Вашите постојни квалификации за мрежата Air 4920 автоматски се конфигурираат на вашиот нов Air 4920.

Забелешка: Ако ЛЕР 5GHz на новиот уред не светне зелено во рок од пет минути,
ве молиме, повторете го чекор 2.

Поставување на Air 4920 во просторијата по ваш избор
3. Новиот Air 4920 сега може да се извади од струја и да се смести во просторијата по ваш избор.
Врската ќе се воспостави автоматски. Овој процес ќе трае до три минути.
Белешка: Ако ЛЕР 5 GHz не светне зелено (ЛЕР 5 GHz ќе се ИСКЛУЧИ накратко еднаш во еднаш
5 секунди) во рок од три минути, ве молиме консултирајте се со поглавјето „Решавање проблеми“ (страница 5).
4. (Не е задолжително) Сега, можете да поврзете жични уреди (во овој прample, Set-Top Box) до Air 4920 со помош на етернет кабел (жолт приклучок).

5. (По избор) Може да додадете дополнителни Air 4920 во вашата мрежа со повторување на чекорите од 1.
Подобрување на безжичната покриеност
Ако сакате да ја подобрите безжичната покриеност во друга просторија, можете да поставите дополнителен Air 4920. Можете исто така да поврзете уреди преку Ethernet со овој Air 4920 (пр.ample a STB, компјутер или конзола за игри).

 

Подобрување на опсегот
Ако локацијата што сакате да ја покриете е далеку од вашиот постоечки Air 4920, можете да инсталирате дополнителни Air 4920 за да стигнете таму.
 

 

Совети за најдобра изведба:
- Исклучете ја безжичната услуга на вашиот модем.
- Чувајте ги единиците подалеку од:
- Потенцијални извори на електрични пречки. Опремата што потенцијално предизвикува мешање вклучува вентилатори на таванот, системи за безбедност на домот, микробранови, компјутери и безжични телефони (слушалка и база).
- Големи метални површини и предмети. Големи предмети и широки површини, како што се стакло, изолирани wallsидови, резервоари за риби, ретровизори, тули и бетонски wallsидови, исто така, можат да ослабнат безжични сигнали.
- Извори и области на топлина, како што се печки и простории за сонце, како и директна сончева светлина дури и ако има добра климатизација.

-Исто така, многу е препорачливо непрекинато напојување (UPS) (или, барем, заштитни бранови) да се користат за заштита на Air 4920s и други електрични уреди (VDSL модеми, рутери/портали, поставувачки кутии, телевизори итн. ) од електрични опасности. Електрични бури, волtagпренапоните и другите ризици поврзани со електричната мрежа може да предизвикаат значителна штета на електричните уреди. Дополнително, дури и прекин на електричната енергија од 1 секунда најверојатно ќе предизвика исклучување или ресетирање на сите модеми, безжични клиенти, телевизори, гарнитури, итн. Дури и ако опремата стартува автоматски, ќе поминат неколку минути пред сите системи да се вратат на интернет и да ви овозможат да уживате во вашите услуги базирани на Интернет.

ОГРАНИЧУВАЊЕ:

 

ЗАБЕЛЕШКИ:
- Враќање на фабричките поставки:
За да ја вратите единицата во фабричките поставки, притиснете го копчето за ресетирање (во мал отвор од задната страна) 10 секунди. Метален спој со хартија (со продолжен врв) или силна чепкалка за заби се обично добар избор за оваа задача. Кога ќе се активира процесот на ресетирање, LED диодите во предниот дел привремено ќе „трепкаат“ и единицата ќе се рестартира (за околу 3 минути) до фабричките поставки.

 

- Ако ги персонализирате мрежните поставки, запишете ги тука:
Име на мрежата:
Мрежна лозинка:
Лозинка за кориснички интерфејс: ……………………………………………… ..

Овој производ користи софтвер развиен од заедницата со отворен код. Секој таков софтвер е лиценциран според специфичните услови за лиценца што се применуваат за тој конкретен софтвер (како GPL, LGPL итн.). Детални информации за важечките лиценци и услови за лиценца може да се најдат на корисничкиот интерфејс на уредот. Со користење на овој производ, вие признавате дека сте повторноviewиздадете такви услови за лиценца и дека се согласувате да бидете обврзани со нив. Кога таквите услови ви даваат право на изворниот код на споменатиот софтвер, тој изворен код ќе биде достапен по цена по барање од AirTies. За да добиете копија од наведениот изворен код, испратете го вашето барање во писмена форма преку е -пошта до [заштитена по е-пошта] или преку пошта за полжав до: Безжични комуникации AirTies Gulbahar Mah. Авни Дилигил Сок. Бр .: 5 Челик е Меркези, Меџидијеки, 34394 ИСТАНБУЛ / Turkey AirTies ќе ви испрати ЦД со бараниот изворен код за 9,99 УСД плус трошоците за испорака. За детали, контактирајте [заштитена по е-пошта]

https://fccid.io/Z3WAIR4920/User-Manual/User-Manual-2554906.pdf

Приклучи се на разговор

10 Коментари

 1. Не можам да ја добијам лозинката за да се најавам на продолжувачот, како што е споменато во упатството, лозинката е ќебе, го пробам ова и не добив пристап и ја барав различната лозинка и не можев да ја најдам во пакет на или во самиот продолжувач.

  1. Можете исто така да се ресетирате со притискање на копчето WPS 10 секунди

 2. Никогаш повеќе нема да ги купам овие! тие се добри кога работат правилно, но кога таму долу нема кој да повика на помош, се обидов да се јавам на секој број што можам да го најдам

 3. Имам единици од 2-тина триесет години. Едно скалило и главната единица поврзана со модемот по скалите. Јас го имам оној горе до мојата огнена коцка, но коцката ќе се поврзе само со онаа по скалите. Се чини дека неколку предмети според локацијата се поврзуваат со скалите, наместо со оние по скалите. Дали постои начин да се принудат овие предмети да се поврзат со единицата за затворање?

  1. Јас не сум за поддршка, но моето разбирање е дека единицата поврзана со модемот ја воспоставува мрежата и ќе се користи низ целата куќа. Дополнителни единици ќе го зголемат сигналот и ќе ја прошират мрежата воспоставена од почетната единица. Значи, се поврзувате со мрежата воспоставена од почетната единица, а дополнителната единица го зголемува сигналот за вас.

 4. Јас не сум администратор на оваа табла. Ова е она што го научив денес. Две години успешно користев две единици AirTies 4920, што ги купив како двоен пакет (така што и двајцата имаа исто фабрички поставено Wi-Fi име и лозинка). Оригиналната инсталација беше лесна.
  Денес додадов трета 4920 единица. Пред да започнам, работеа оригиналните две единици (копчето 5 GHz трепкаше на секои 5 секунди). На мојот лаптоп, видов еден пример од тоа фабричко поставено име на WiFi и можев да се поврзам со него безжично користејќи ја фабрички поставената лозинка. Исто така, би можел да се поврзам со која било единица користејќи етернет кабел.
  Во овој момент, мојот компјутер, исто така, можеше да ја види третата единица вклучена во листата на Wi-Fi мрежа, но не можев да се поврзам со него користејќи го различното фабрички поставено име и лозинка за WiFi. BTW, во одреден момент, ги ресетирав сите три единици на нивните фабрички поставки користејќи спојка за хартија во дупката за ресетирање во близина на кабелот за напојување, но тоа веројатно беше потребно само за третата единица што ја купив „нежно користена“.
  Главната е единицата 4920 што е поврзана преку етернет кабел со рутерот. За да ја додадам третата единица, ја напојував на околу 5 метри од главната единица. Нема етернет кабел прикачен на третата единица. Го притиснав копчето WPS 2 секунди на главната единица. Потоа го притиснав копчето WPS на третата единица 2 секунди. Чекав 3-5 минути, и копчето од 5 GHz на двете единици почна да трепка на секои 5 секунди (третата единица траеше подолго). Во тој момент, сега со вклучени три единици, мојот компјутер го виде само името на WiFi на главната единица (она што е поврзано преку жица со рутерот).
  Користејќи го администраторот на мојот рутер web страница, можев да видам дека рутерот ги гледа сите три единици (секој со различна IP адреса). Користејќи ја MAC адресата прикажана на администраторската страница на рутерот и на дното на главната единица, ја идентификував IP адресата на главната единица. Потоа, на мојот лаптоп, ја внесов таа IP адреса во нов таб на прелистувачот и тоа ми овозможи да ги сменам името и лозинката за WiFi. Завршивте (не обидувајте се да ги промените името и лозинката на WiFi на другите две единици).
  Сега, со работа на тројцата, можам да шетам со мобилните уреди и тие автоматски се поврзуваат со уредот со најсилниот сигнал. Многу кул и корисно. Посакувам да го направев ова пред две години.
  Го држев вклучен wifi -то на рутерот. За мене, јас не гледам мешање од него, затоа го чувам како грб, во случај да треба да се вратам на WiFi -то на рутерот. BTW, во мојата ситуација, wifi сигналот од сите три единици е многу посилен од рутерот, а безжичната брзина е двојно поголема, горе и долу.

 5. Дали е можно да се користи овој продолжувач на опсег со рутер од трета страна? Треба да знам што е пин-кодот на WPS дали знае некој?

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена